۷ تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی که باید بدانید!!
امروزه تفاوت بین ایمپلنت دیجیتال و معمولی موضوعی بحث برانگیز در محافل دندانپزشکی است. آشنایی با روش های کاشت ایمپلنت دندان در مرحله اول و مقایسه آن در مراحل بعدی برای پی بردن به این تفاوت ضروری است که طیف وسیعی از گزینه ها را در اختیار متقاضیان ایمپلنت قرار می دهد. به طور کلی روش های کاشت ایمپلنت دندان به دو روش ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت معمولی یا سنتی تقسیم می شوند.
حرف تازه – رپورتاژ آگهی: در این مقاله به بررسی تفاوت های این دو روش کاشت ایمپلنت می پردازیم. اگر قصد انجام کاشت ایمپلنت را دارید این مقاله می تواند راهنمای خوبی برای شما باشد.
تفاوت ایمپلنت دیجیتال و معمولی
ایمپلنت دیجیتال چیست؟
ایمپلنت دیجیتال روشی است که در آن انجام کاشت ایمپلنت دندان با دقت بالایی انجام می شود. از طرف دیگر سرعت انجام عمل در این روش بسیار بالا بوده و راحتی و آسایش را برای بیمار به همراه دارد. ایمپلنتهای دندان دیجیتال موفقتر از نمونههای معمولی هستند، زیرا دادهها نشان میدهد که حدود ۹۸ درصد از آنها در طول عمر بیمار بدون ایجاد مشکل در فک باقی میمانند. ترکیبات ویژه، از جمله کلسیم فسفات تزریق شده در قسمت فیکسچر ایمپلنت دندانی دیجیتال، به فرآیند جوش خوردن استخوان فک کمک می کند.
بررسی شرایط استخوان و محل قرارگیری عصب در طول کاشت ایمپلنت دیجیتال با استفاده از شبیهسازی رایانهای سه بعدی انجام میشود. با استفاده از این اطلاعات حیاتی، دندانپزشک می تواند برش های لازم را برای انجام عمل و نصب فیکسچر ایجاد کند. در مقایسه با ایمپلنتهای معمولی، جراحی ایمپلنت دیجیتال به مراتب راحت تر خواهد بود. در این روش برش های لثه به حداقل می رسد و دندانپزشک می تواند بهترین محل را برای برش لثه انتخاب کند. شاید در گذشته با استفاده از روش های کاشت معمولی انجام این عمل مدت زمان زیادی را لازم داشت اما با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از نرم افزار های تخصصی دندانپزشکی این امر بسیار سهل و آسان گشته است.
یکی از تکنیک های جدید برای کاشت ایمپلنت های دندانی، روش قالب گیری دیجیتالی مبتنی بر دوربین داخلی دیجیتالی است. استفاده از دوربین یا اسکنر داخل دهانی قالب گیری دیجیتال را تسهیل می کند. با استفاده از این تکنیک تصویری دقیق و سه بعدی از فک و دهان شما تولید می شود. دوربین داخل دهانی که به آن اسکنر نیز میگویند، به قدری کوچک است که مانند یک عصای کوچک در داخل دهان بیمار قرار میگیرد. این اسکنر تقریباً به اندازه یک ابزار کوچک تراشیدن دندان است.
مزایای کاشت ایمپلنت دیجیتال
- با استفاده از ایمپلنت های دیجیتال ساختار صورت و استخوان فک خود را حفظ کنید.
- دندان های شما ممکن است با کمک ایمپلنت های دیجیتال بیشتر شبیه دندان های طبیعی عمل کنند.
- در مقایسه با روش های قبلی کاشت ایمپلنت دندان، ایجاد و طراحی ایمپلنت دیجیتال آسانتر است و زمان کمتری میبرد.
- با ایمپلنت های دیجیتال، لبخند شما زیباتر می شود.
- دندان های طبیعی و ایمپلنت های دیجیتال قابل مقایسه هستند. در نتیجه می توانید با کمک آنها راحت تر صحبت کنید.
ایمپلنت معمولی
در روش کاشت ایمپلنت معمولی بعد از کشیدن دندان پایه یا فیکسچر ایمپلنت در استخوان فک بیمار نصب نمی شود دندانپزشک یا متخصص باید دندان را خارج کند و سه تا چهار ماه صبر کند تا استخوان بهبود یابد. قبل از کاشت ایمپلنت، استخوان باید به طور کامل ترمیم شود.در این صورت بیمار باید ماه ها صبر کند تا محل کشیدن دندان بهبود یابد. یکی تفاوت های اصلی بین ایمپلنت دیجیتال و معمولی همین میزان انتظار بعد از کشیدن دندان است.
بیشتر بخوانید » قیمت ایمپلنت دندان ها
تفاوت های ایمپلنت دیجیتال و معمولی
هنگامی که بحث در مورد روش عمل، مدت زمان لازم برای اتمام عمل ایمپلنت دندانی یا مزایا و معایب هر یک از این دو روش می شود، تفاوت های قابل توجهی بین ایمپلنت های فوری و سنتی دندان وجود دارد. بیماران اغلب دو جایگزین برای ایمپلنت های دندانی دارند زیرا این تفاوت ها بین ایمپلنت های دیجیتال و معمولی وجود دارد. در این بخش اساسی ترین تفاوت های ایمپلنت دیجیتال و معمولی را بررسی می کنیم.
- در روش ایمپلنت دیجیتال به دلیل استفاده از تکنولوژی سه بعدی کامپیوتر دقت بالایی برخوردار است به همین دلیل دندانپزشک به راحتی محل برش را شناسایی می کند اما در روش کاشت ایمپلنت معمولی دقت کاشت پایه ایمپلنت به توانایی های فردی دندانپزشک بستگی دارد.
- در روش کاشت ایمپلنت دیجیتال به برش های لثه بسیار کمتر از روش کاشت ایمپلنت معمولی بوده و بیمار درد کمتری را حین و بعد از انجام عمل احساس می کند.
- مراحل انجام کاشت ایمپلنت دیجیتال بسیار سریع تر از کاشت ایمپلنت معمولی است به صورتی که در روش کاشت ایمپلنت معمولی ماه ها ممکن است که درمان شما به طول بیانجامد.
- این روش هزینه کمتری دارد زیرا دوره بهبودی و مراحل درمان سریعتر است. برنامه درمانی طولانیتر و مراجعههای مکرر به دندانپزشکی با رویکرد مرسوم ایمپلنت دندان همراه است که هزینهها را بالا میبرد.
- در ایمپلنت دیجیتال نیاز جراحی های زیاد و پیچیده نیست اما در روش کاشت ایمپلنت معمولی برش ها در ناحیه مورد در لثه کاملا شکافته خواهد شد.
- در روش کاشت ایمپلنت معمولی امکان خطای انسانی بیشتر از روش کاشت ایمپلنت دیجیتال است.
- طبق مطالعات انجام شده میزان رضایت از روش کاشت ایمپلنت دیجیتال بیشتر از ایمپلنت معمولی بوده و تقاضا برای انجام کاشت ایمپلنت دیجیتال بیشتر بوده است.
با توجه به تفاوت های موجود در بین ایمپلنت دیجیتال و ایمپلنت معمولی بیشتر دندانپزشکان با توجه به شرایط بیمار کاشت ایمپلنت دیجیتال را پیشنهاد میدهند. میزان موفقیت و مدت زمان کوتاه تر نسبت به روش کاشت ایمپلنت معمولی این امکان را برای دندانپزشک فراهم می کند که به راحتی بتواند عمل کاشت ایمپلنت را برای بیمار انجام دهد. از طرف دیگر بیمار نیز به درد و خونریزی بسیار کمتر از ایمپلنت معمولی مواجه خواهد شد. باید این نکته را در نظر گرفت که میزان تخصص دندانپزشک و تسلط آن بر انجام عمل ایمپلنت دیجیتال بسیار عامل تعیین کننده ای برای موفقیت کاشت ایمپلنت است. اگر قصد انجام ایمپلنت به روش دیجیتال را دارید حتما قبل از انجام آن از مجهز بودن کلینیک دندانپزشکی و همچنین بهره گیری از دندانپزشکان مجرب آگاهی کامل را کسب کنید.
ارسال دیدگاه