حرف تازه – «احمد دنیامالی» روز پنج شنبه ، ۲۹ آبان در جلسه شورای کشاورزی انزلی اظهار کرد: در حال حاضر ۲ هزار هکتار از اراضی شالیکاری انزلی در حد بستر تالاب قرار گرفته اند و این درحالیست که بسیاری از کشاورزان تا سه نسل گذشته در آن اراضی به کشت مشغول بوده اند.
رئیس مجمع نمایندگان گیلان با تاکید بر اینکه مطالعه صورت گرفته در حوزه های مختلف باید جامع تر باشد، لایروبی رودخانه ها را از نگرانیهای بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: مزارع انزلی در فصل پرآبی دچار مشکل شده و تمام سموم و کود شیمیایی به مزارع آبزی پروری و به آبزیان تالاب برمیگردد و موجب بروز خسارت می شود.
وی تصریح کرد: اگر سردهنه های رودخانه ها باز باشد جریان رسوبگذاری را میتوان مدیریت کرد.
دنیامالی سپس از جهاد کشاورزی خواست به کشاورزان آموزش های لازم جهت ثبت نام در سامانه سوخت ارائه شود و تاکید کرد: در صورت ارایه آموزش صحیح به کشاورزان از بروز بحران در بخش سوخت جلوگیری خواهد شد.
دنیامالی به استفاده از ظرفیت کامل آب بندانها در بخش آبزی پروری تاکید کرد و عنوان داشت: در حال حاضر در هفت دهنه از ۷۰ دهنه آب بندان این شهرستان آبزی پروری صورت می گیرد و ما باید از تمامی ظرفیت موجود استفاده کنیم. با ماهی دار کردن آب بندان ها می توانیم علاوه بر اشتغالزایی، پروتئین منطقه را نیز تامین کنیم.
وی سپس از برق دار کردن چاه های آب در این شهرستان خبر داد و یاد آور شد: در بخش راندمان کشاورزی شهرستان بندرانزلی با وجود اینکه اراضی محدودی داشته و در شبکه پایین دست آب قرار دارد اما بهترین عملکرد را در واحد سطح داشته است.
نماینده مردم انزلی در محلس بر ضرورت مطالعه جهت حل مشکل کم آبی و پرآبی تاکید و خاطر نشان کرد: اگر آب منطقهای مساعدت لازم را جهت لوله گذاری شبکه جادهای از بین رفته داشته باشد می توان بخشی از مشکلات روستاییان را در فصل کشاورزی مرتفع کرد.
دنیامالی در ادامه خواستار رها سازی ۱۵۰ میلیون بچه ماهی شد و گفت: بسیاری از این بچه ماهیان در مسیر از بین می روند. به دنبال اختصاص اعتبارات ملی بیشتر در این زمینه هستیم.
*باید جلوی ساخت و ساز غیرمجاز را گرفت
فرماندار انزلی نیز در این جلسه بر پیگیری ساخت وساز های غیرمجاز تاکید کرد و افزود: باید از این ساخت و سازها که اکثرا توسط افراد غیربومی انجام می شود، جلوگیری کرد.
«اسماعیل میرغضنفری » شهرستان بندرانزلی را دارای پتانسیل بالایی در حوزه کشاورزی اعلام کرد و یاد آور شد: برای تقویت و ترمیم مشکلات سبدغذایی، جهاد کشاورزی وآب منطقه ای کشت محصولات مختلف وبهره مندی از زمینهای کشاورزی را در دستور کار خود داشته باشد.
وی تصریح کرد: به خاطر رسوبات، تالاب انزلی که بخش بزرگی از معیشت مردم شهر را تامین می کند، دچار مشکل شده است و حل این موضوع نیاز به اقدام و اراده ملی دارد.
وی از نمایندگان ادارات آب منطقه ای، محیط زیست، جهاد کشاورزی، شیلات، ثبت اسناد ، بنیاد مسکن ،شهرداری و بخشداری و ادارات مربوطه خواست بر مبنای کنوانسیون رامسر از امروز به مدت یک ماه مواتع و مشکلات را مورد بررسی قرار داده و نتیجه را به استان اعلام کنند.
۲ هزار هکتار از اراضی شالیکاری انزلی در حد بستر تالاب قرار گرفته اند
شبستان
ارسال دیدگاه