گزارش و بررسی وضعیت آتش سوزی ها در پی افزایش حریق در کمیسیون بهداشت صورت گرفت؛

۲۰۰ هزار خانوار رشتی تحت پوشش بیمه آتش سوزی قرار گرفتند

تی تی خبر (حرف تازه) : نود و چهارمین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت برگزار شد. در این جلسه فاطمه شیرزاد، سیدرضا موسوی روزان، اسماعیل حاجی پور، مظفر نیکومنش نودهی، محمود باقری خطیبانی، عباس صابر و سید امیر حسین علوی از اعضای شورا حضور داشتند و امیر مرادی […]

تی تی خبر (حرف تازه) : نود و چهارمین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت برگزار شد.

در این جلسه فاطمه شیرزاد، سیدرضا موسوی روزان، اسماعیل حاجی پور، مظفر نیکومنش نودهی، محمود باقری خطیبانی، عباس صابر و سید امیر حسین علوی از اعضای شورا حضور داشتند و امیر مرادی مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان، محمد تقی مهدیزاده مدیر توزیع برق شهرستان رشت، کیانوش علیپور مدیر دفتر کنترل برنامه و پروژه، بابک رمضانی مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری رشت، شهرام مومنی معاون عملیات آتش نشانی رشت، حبیب موحدی معاون آموزش و پیشگیری آتش نشانی رشت و مهندس وهابی رییس مرکز کنترل تاسیسات مکانیکی و برقی سازمان نظام مهندسی ساختمان گیلان از جمله مدعوین حاضر در جلسه بودند.

دستور اول : ارائه گزارش و بررسی وضعیت آتش سوزی ها توسط مدیران محترم شرکت برق و سازمان آتش نشانی
دستور دوم: ارائه گزارش مدیر عامل سازمان آتش نشانی در خصوص بیمه آتش سوزی منازل رشت

۲۰۱۶۰۶۱۵_۱۱۰۹۱۱

در ابتدای جلسه فاطمه شیرزاد با اشاره به افزایش آمار آتش سوزی و انفجارها بر استفاده از تمامی تجارب و ظرفیت ها تاکید کرد و حفظ ایمنی و ارتقای سطح سلامت شهروندان را از وظایف مدیریت شهری دانست.

رییس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری امضای تفاهم نامه های همکاری میان اداره های برق، گاز و سازمان نظام نظام مهندسی و شهرداری ها را ضروری دانست و از سرای محلات به عنوان فضا و فرصتی مناسب جهت آموزش شهروندان یاد کرد.

فاطمه شیرزاد با اشاره به بافت های فرسوده شهر رشت و فرسودگی تاسیسات برقی تصریح کرد : نیازمند آموزش ها و بازدیدهای فنی دائمی هستیم.

وی همچنین بیمه آتش سوزی را اقدامی بسیار ارزشمند دانست و گفت : با مدیریت خوب دکتر ثابت قدم به نتایج بسیار خوبی رسیده ایم.

شیرزاد در ادامه از زحمات مجموعه آتش نشانی تقدیر کرد و سازمان آتش نشانی رشت را با توجه به آمار و عملکرد موجود در خصوص زمان رسیدن به حریق از برترین های کشور معرفی کرد.

رییس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری افزایش تعداد ایستگاه های آتش نشانی را اقدامی در جهت کاهش زمان رسیدن به حریق دانست و تصریح کرد : در حال حاضر ۱۲ ایستگاه آتش نشانی در رشت داریم که آخرین مورد در محدوده دیانتی ساخته شد و ۷ محله را پوشش می دهد و با ادامه این روند باید به استانداردهای لازم در این خصوص برسیم و خدمات به طور عادلانه در محلات رشت توزیع شوند.

فاطمه شیرزاد همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تیرهای برق اشاره کرد و گفت : در برخی محلات تیرهای برق علاوه بر آسیب هایی که به دلیل انشعاب های غیر مجاز وجود دارد مزاحمت های ترافیکی را نیز به همراه دارد.

رییس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری نسبت به رفع مشکلات با همکاری و کمک همه نهادها و مسئولین ابراز امیدواری کرد.
۲۰۱۶۰۶۱۵_۱۱۰۸۴۵

بابک رمضانی در ابتدای سخنان خود به ارائه آماری از حوادث آتش سوزی شهر رشت پرداخت و گفت : در سال ۹۳ مجموعا ۳۲۸ فقره آتش سوزی ناشی از برق معادل ۳۸ درصد کل حریق های سال رخ داد و منجر به مصدومیت ۱ نفر شد و در سال ۹۴ مجموعا ۳۷۶ فقره آتش سوزی ناشی از برق معادل ۴۱ درصد کل حریق های سال رخ داد و ۴ مصدوم به همراه داشت. آمارها نشان دهنده رشدی ۱۵ درصدی در این زمینه هستند.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری رشت تصریح کرد: حریق های ناشی از انفجار گاز در سال ۹۳ مجموعا ۳۲ مورد بوده است که منجر به ۱۲ مصدوم و ۳ گزارش فوت شده است. این موارد مجموعا ۴ درصد آتش سوزی های سال ۹۳ بوده اند. اما در سال ۹۴ شاهد ۴۳ مورد بوده ایم که منجر به ۶ مصدوم و ۱ فوت شده است. تعداد حوادث در این زمینه رشد ۳۴ درصدی را نشان می دهد.

وی در ادامه از افزایش چشمگیر آمار حریق در سال ۹۵ خبرداد و گفت: در سه ماهه اول سال ۹۵، هفتاد فقره آتش سوزی ناشی از برق معادل ۳۶ درصد کل و ۶ فقره آتش سوزی و انفجار ناشی از گاز معادل ۲ درصد کل را داشته ایم. آمار مصدومین و افراد فوت شده به ترتیب ۶ و ۱ می باشد.

بابک رمضانی در خصوص ارائه آموزش های کافی این سازمان در سرای محلات اعلام آمادگی کرد.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی شهرداری رشت افزود : پس از برگزاری مناقصه طرح تجمیع بیمه با پیگیری شورا و شهرداری انجام شده است که بیمه آتش سوزی منازل هم در آن وجود دارد و ۲۰۰ هزار خانوار تحت پوشش این بیمه قرار گرفته اند و از هفته آینده اجرایی می شود.

وی در خصوص تعداد ایستگاه های آتش نشانی رشت گفت : سال گذشته ۹ ایستگاه داشتیم که در راستای توسعه پایدار شهری سه ایستگاه به ایستگاه های سابق اضافه شد و سه ایستگاه دیگر نیز به زودی اضافه خواهد شد. برای رسیدن به استاندارد، رشت نیازمند ۱۵ ایستگاه آتش نشانی است که با رسیدن به ۱۷ ایستگاه از استاندارد هم بالاتر خواهد رفت.
۲۰۱۶۰۶۱۵_۱۱۰۷۳۴

امیر مرادی مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان گفت : پیش بینی و پیشگیری از تهدیدات انسان ساز از وظایف پدافند غیر عامل است.

مرادی با تاکید بر اهمیت موضوع حریق افزود : در قالب دوازده کارگروه، به دوازده تن از مدیران ارشد استانی شرح وظایف از سوی استانداری گیلان ابلاغ شده است.

وی بر فرهنگ سازی و اطلاع رسانی صحیح از سوی تمامی دستگاه ها تاکید کرد و گفت : نباید فقط از آتش نشانی انتظار اطلاع رسانی و فرهنگ سازی را داشته باشیم.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان در ادامه بر ضرورت اجرایی شدن مبحث ۲۱ مقررات ملی ساختمان تاکید کرد.

محمد تقی مهدیزاده مدیر توزیع برق شهرستان رشت عدم استفاده از لوازم استاندارد و فرسودگی واحدها را از مهم ترین علل آتش سوزی دانست و گفت : از زمان اعمال ماده ۸ ، واگذاری انشعاب به بیش از ۶۷۰۰ واحد امکان پذیر نیست که همین امر باعث شده است برخی از این واحدها برق را به شکل غیرمجاز تهیه کنند که آسیب هایی را به همراه دارد. بخشی از این موارد جمع آوری شده است و باید به سمت به حداقل رساندن آسیب ها حرکت کنیم.

مهدیزاده با بیان اینکه جلسات متعددی در این خصوص برگزار کرده ایم افزود : به الزاماتی تعهدآور برای ساختمان هایی که به دنبال پروانه هستند نیاز است.

مدیر توزیع برق شهرستان رشت همچنین از آمادگی توزیع برق برای شرایط خاص خبر داد و تصریح کرد : در شرایط خاص کمترین تاریکی را خواهیم داشت و در صورتیکه در نقطه ای دچار مشکل شویم سایر پست ها متاثر نخواهند شد.

کیانوش علیپور مدیر دفتر کنترل برنامه و پروژه نیز بر اجرایی شدن مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان تاکید کرد و گفت : مبحث ۲۱ مربوط به پدافند غیر عامل است و مبحث ۲۲ مربوط به نگهداری ساختمان ها است که بحث بازرسی را پوشش می دهد.

علیپور افزود : ساختمان هایی که پایان کار می گیرند وضعیت قابل قبولی دارند؛ مشکل ساختمان های فرسوده است و با اجرایی شدن مبحث ۲۲ می توان بازرسانی را جهت بررسی وضعیت موجود اعزام کرد. البته این موضوع عزم استانی می خواهد.

۲۰۱۶۰۶۱۵_۱۱۴۰۵۲
عباس صابر عضو شورای اسلامی رشت در ادامه گفت : بیمه آتش سوزی مزایای فراوانی دارد و استفاده های بسیاری می توان از آن برد. اما بیمه باید برای کسانی که اصول را رعایت کرده اند و عوارض نوسازی را پرداخت کرده اند لحاظ گردد. از همین ابتدا باید این موضوع اعلام شود تا نهادینه شود.

صابر با اشاره به اینکه در زمان تصویب بودجه سازمان آتش نشانی بحث ممیزی ایمنی مطرح بود افزود : پیشنهاد می کنم در قالب تفاهم نامه با سازمان نظام مهندسی اجرایی شود تا تغییراتی در حوزه ایمنی صورت بگیرد.

وی در ادامه از شرکت توزیع نیروی برق خواست به تدریج تیرهای برق از کوچه و خیابان ها جمع آوری و زیرزمینی شوند تا آسیب ها کمتر شود.

۲۰۱۶۰۶۱۵_۱۱۰۸۱۹
اسماعیل حاجی پور رییس شورای اسلامی شهرستان رشت گفت : وقتی می خواهیم خدمتی به مردم ارائه کنیم نباید هزینه اضافه تحمیل کنیم. بسیاری از مردم توان مالی پرداخت این هزینه ها را ندارند و این باعث فرار آنان از این خدمات می شود. سالها پیش وقتی شهردار بودم مردم خیلی راحت تر می آمدند و خود را با نظام مهندسی هماهنگ می کردند اما امروز هرروزه بر پرونده های کمیسیون ماده ۱۰۰ اضافه می شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با موضوع بازنگری مشکل واگذاری انشعاب به ساختمان های فاقد پروانه اعلام موافقت کرد.

حاجی پور بر ارائه راهکاری جهت عدم تحمیل هزینه اضافه به مردم تاکید کرد و در ادامه گفت : بازرسی از ساختمان ها هم پیشنهاد بسیار خوبی بود و بسیاری از حریق ها به دلیل فرسودگی است اما هزینه اضافه تحمیل نکنیم.

رییس شورای اسلامی شهرستان رشت با اشاره به مشکلات ایمنی بازار رشت ، تصریح کرد : بازار رشت مثل باروت است؛ فکری به حال بازار رشت بکنید. در سال ۸۳ اگر جوانمردی ها و شجاعت های آتش نشانان نبود بازار می سوخت. راسته کتاب فروشان و راسته کفش فروشان آسیب های جدی دید. اصلا امکان ورود ماشین های آتش نشانی نیست. بعضی نقاط مسقف هم شده است.

اسماعیل حاجی پور با بیان اینکه قطعا اقداماتی نظیر جمع کردن سقف ها واکنش هایی را به همراه داردافزود : همه باید کمک کنند و شهرداری به تنهایی نمی تواند. بازار نبض این شهر است و اگر آسیب ببیند تمام مردم آسیب می بینند.

۲۰۱۶۰۶۱۵_۱۱۰۷۵۰
سید رضا موسوی روزان در ابتدای صحبت های خود گفت : در زمینه ایمنی هرچقدر هزینه کنیم سرمایه است.

عضو شورای اسلامی شهر رشت افزود : اعتراف می کنم که فرسودگی شهر رشت کم نیست و به این دلیل است که سالیان طولانی در سطح شهر اتفاق قابل قبولی رخ نداده است.

روزان در ادامه با اشاره به افزایش آمار آتش سوزی ها تاکید کرد: باید به دنبال کمتر شدن حریق ها و خسارت های کمتر باشیم.

در پایان این جلسه فاطمه شیرزاد رییس کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری بازنگری واگذاری انشعاب برق به واحدهای ساختمانی بدون مجوز را ضروری دانست و از کمیسیون عمران و توسعه تقاضای برگزاری جلساتی در این خصوص داشت.