شهردار رشت در کارگاه بین المللی شبکه پارک های علم و فناوری شهرهای اسلامی مطرح کرد:

۱۷ پروژه کلان مقیاس برای جذب سرمایه گذار بین المللی در صنعت گردشگری داریم

حرف تازه – سومین مجمع عمومی و پنجمین کارگاه بین المللی شبکه پارک های علم و فناوری شهرهای اسلامی با مشارکت سازمان همکاری های اسلامی (COMSTECH) و بانک توسعه اسلامی (IDB) با عنوان “جهانی شدن: مشارکت و تعاون در اقتصاد نوآورانه” صبح امروز در سالن همایش های پارک علم و فناوری گیلان در رشت آغاز به کار […]

حرف تازه – سومین مجمع عمومی و پنجمین کارگاه بین المللی شبکه پارک های علم و فناوری شهرهای اسلامی با مشارکت سازمان همکاری های اسلامی (COMSTECH) و بانک توسعه اسلامی (IDB) با عنوان “جهانی شدن: مشارکت و تعاون در اقتصاد نوآورانه” صبح امروز در سالن همایش های پارک علم و فناوری گیلان در رشت آغاز به کار کرد.

مسعود نصرتی شهردار رشت در این کارگاه دقایقی به سخنرانی پرداخت.

شهردار رشت ضمن خوشامدگویی به میهمانان و نمایندگان ۱۴ کشور اسلامی گفت: از حمایت های استاندار محترم، نماینده رشت و اعضای شورا تشکر ویژه دارم.

مسعود نصرتی اظهار داشت: خوشحال هستم در این جمع فرهیخته برای اشتراک گذاری سه مورد حضور دارم که امیدوارم در آینده مورد بهره برداری قرار بگیرد.

وی افزود: عنوان کارگاه امروز جهانی شدن در حوزه های اقتصاد و فعالیت های خلاقانه است.  می خواهیم ببینیم در حوزه جهانی شدن با نگاه مدیریت شهری چه کارهایی انجام دهیم چه زیرساخت هایی فراهم کنیم که در ۱۴ کشور اسلامی خواهرخوانده هایی با ویژگی مشابه رشت داشته باشیم.

شهردار رشت تصریح کرد: برای تحقق اهداف خود باید از ظرفیت ها و ویژگی های پارک علم و فناوری و منطقه آزاد انزلی وشهر رشت که یکی از ۳۹ شهر جاده ابریشم است شهرهایی را باید در کنار خود داشته باشیم.

مسعود نصرتی افزود: ایران مقر مجمع جهانی شهرهای جاده ابریشم است و یکی از دبیر خانه ها در رشت راه اندازی خواهد شد.

وی اضافه کرد: شبکه راه حل های جهانی با ۲۷ هزار تجربه موفق از سال ۱۹۹۶ در UN-Habitat بررسی شده بهره مند شویم. دبیر این مجموعه در ایران است و می توانیم این تجربیات را با ۱۴ کشور اسلامی حاضر در همایش به اشتراک بگذاریم. 

شهردار رشت پرداختن به صنعت گردشگری را سومین مورد دانست و گفت: پرداختن به این موضوع در پارک علم و فناوری با همکاری کشورهای اسلامی سومین موردی است که در نظر داریم.

مسعود نصرتی افزود:  ۳۰ تا ۳۵ میلیون گردشگر با سلایق مختلف در طول سال وارد گیلان و شهر رشت می شوند و این یک ظرفیت بالا است.

وی اشاره داشت: با زیر ساخت های موجود و در دست اقدام و تجربیاتی که داریم در صنعت گردشگری می توانیم بهترین اشتراک گذاری را با کشورهای اسلامی  داشته باشیم.

نصرتی افزود: کشور چین که مقام دوم اقتصادی است ۹٫۳ درصد از تولید ناخالص داخلی اش از صنعت گردشگری و ۶ قرارداد با ایران در خصوص مجمع جهانی شهرهای راه ابریشم دارد. بدین ترتیب ظرفیت و زیرساخت مناسبی به وجود خواهد آمد و با همکاری دکتر متقی طلب و ارتباط گیری با کشورهای اسلامی برای رونق زیرساخت های حوزه گردشگری تلاش می کنیم تا از این برنامه حداکثر بهره برداری را داشته باشیم.

شهردار رشت با بیان اینکه برای صنعت گردشگری ۱۷ پروژه کلان مقیاس برای جذب سرمایه گذار بین المللی داریم اضافه کرد: از دوستانی که برای رسیدن به مراحل جهانی شدن این برنامه را اجرا کردند تشکر می کنم وامیدوارم به نتایج مناسبی دست یابیم.

سخنران دیگر این کارگاه سامسیلا رُسلان رئیس پارک علم و فناوری پوترای مالزی بود.

وی طی سخنانی به زمینه های همکاری کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: جهان تغییرات فراوانی داشته است و ما باید با دانش فناوری و نوآوری بیشتری در آینده گام برداریم.

رسلان اضافه کرد : چالش های پیش رو مثل کمبود منابع، افزایش جمعیت، کمبود آب، کمبود منابع تجدید ناپذیر در سال های آینده نیاز به تکنولوژی های روز را بیشتر نشان میدهد. 

وی در ادامه بر ضرورت نوآوری در آینده اقتصادی کشورهای اسلامی تاکید کرد و اظهار داشت: اشتراک گذاری تکنولوژی های نوآورانه می تواند کمک موثری به رشد و توسعه کشورهای اسلامی داشته باشد.

دکتر واشقانی هم به عنوان سخنران آخر به جایگاه آمد و طی سخنانی با اشاره به ظرفیت های فراوان دانشجویان و چهره های مستعد در کشور های اسلامی اشاره کرد و بر شناسایی و بهره گیری از این ظرفیت ها و دانش و نواوری و فناوری روز تاکید کرد.

وی با اشاره به اهداف مشترک و محدودیت ها و ضرورت های اقتصاد کشورهای اسلامی در آینده به زمینه های همکاری و ضرورت آن پرداخت.

اجرای این برنامه که به زبان انگلیسی برگزار می شد بر عهده باران نیکراه بود.

وی اعلام کرد: از فردا تا روز چهارشنبه این ورکشاپ در فومن ادامه خواهد داشت.

شایان ذکر است ایران، عراق، ازبکستان، سودان، اندونزی، نیجریه، تونس، الجزایر، سنگاپور، قرقیزستان، افغانستان، قزاقستان، لبنان، پاکستان و بنگلادش کشورهای حاضر در این کارگاه هستند.

دکتر واشقانی مشاور معاون وزیر علوم به نمایندگی از دکتر وحید احمدی، مصطفی سالاری استاندار گیلان، جبار کوچکی نژاد نماینده رشت در مجلس شورای اسلامی، مسعود نصرتی شهردار رشت، احمدرمضانپور و اسماعیل حاجی پور از اعضای شورای اسلامی شهر رشت و مجید متقی طلب رئیس پارک علم و فناوری گیلان از جمله مسئولین ایرانی حاضر در این کارگاه بودند.

مشروح سخنان مصطفی سالاری استاندار گیلان را از (اینجا ) بخوانید.
مشروح سخنان غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی را از (اینجا ) بخوانید.