کمپینگ در طبیعت و هرآنچه باید در مورد آن بدانید
کمپینگ در طبیعت تجربهای جالب و هیجانانگیز است، اما اصولی دارد که قبل از انجام این کار باید با آنها آشنا بود. انتخاب محل مناسب برای کمپینگ، تجهیزات کمپینگ و لوازمی که به آنها نیاز است، محل مناسب برای برپایی چادر و … از اصولی هستند که آشنایی با آنها، این تجربه را به خاطرهای خوب و بهیادماندنی تبدیل میکند. در این مطلب از الی گشت هرآنچه که باید درباره کمپینگ در طبیعت بدانید و بهترین مناطق کمپینگ در ایران را توضیح میدهیم، با ما همراه باشید.
به گزارش حرف تازه ، تجربه بیشتر ما از سفر، مسافرت با هواپیما، قطار یا ماشین شخصی به شهری مشخص و اقامت در هتل یا خانههای کرایهای است. این مدل سفر امن و راحت است اما اگر قصد تجربهای متفاوت دارید و علاوهبر راحتی به دنبال هیجان هم هستید، باید کمپینگ را امتحان کنید. کمپینگ در طبیعت یکی از روشهای هیجانانگیز مسافرت است. در این نوع سفر، مقصد شما میتواند هر جایی باشد، کنار یک رودخانه آرام یا جنگلی بکر و سرسبز.
این نوع سفر مخصوصا زمانی که با گروهی از دوستان خود همراه باشید، بسیار دلچسبتر است. البته کمپینگ اصولی هم دارد و همانقدر که میتواند جذاب و خاطرهانگیز باشد، احتمال خطرساز بودن هم دارد. اگر تجربه کمپینگ در طبیعت ندارید، ابتدا باید از نکات مهم، اصول و نیازهای انجام این کار مطلع شوید اما قبل از گفتن این نکات بد نیست که با انواع روشهای کمپزنی آشنا شوید.
انواع کمپینگ
کمپزنی یا کمپینگ در طبیعت به این معنی است که شما در فضایی باز که میتواند وسط یک جنگل سرسبز یا کنار دریاچهای آرام باشد چادر زده و چند روزی اقامت داشته باشید. کمپینگ را میتوانید به روشهای مختلفی انجام دهید. بعضی از سادهترین روشهای کمپزنی مخصوصا برای کمتجربهها عبارتند از:
۱. کمپینگ پیادهروی
در این روش باید بعد از طی کردن مسیری مشخص با قطار، هواپیما، خودرو و… تا محل کمپ پیادهروی کنید. این روش از کمپینگ برای اقامت در محلهای بکر که راهی برای عبور وسایل نقلیه ندارند یا اقامت در اطراف کوه و… مناسب است. در کمپینگ پیادهروی انتخاب مقدار مناسب وسایل برای حمل راحت اهمیت زیادی دارد.
۲. کمپینگ با دوچرخه
در کمپینگ با دوچرخه، مسیری که به اقامتگاه میرسید را با دوچرخه طی خواهید کرد. مزیت این نوع کمپینگ همراه داشتن یک وسیله نقلیه کمخطر برای طبیعت است و حمل وسایل مختلف در آن سادهتر از کمپینگ پیادهروی است.
۳. کمپینگ آبی
این روش از کمپینگ در نزدیکی آبگیر، رودخانهها، دریا و دریاچه است و برای رسیدن به محل کمپزنی باید از قایق یا کشتی استفاده کرد. این نوع از کمپینگ هم میتواند جذاب و هیجانانگیز باشد اما اگر تجربه دریازدگی دارید بهتر است آن را امتحان نکنید.
چه نکاتی به ایمنی بیشتر کمپینگ در طبیعت کمک میکنند؟
کمپینگ در طبیعت نوعی پیک نیک است که به جای چند ساعت، چند روزه است. در پیکنیکهای عادی بعد از چند ساعت گردش و تفریح به خانه برمیگردید، اما در کمپینگ چند شبی را در طبیعت سپری میکنید. به همین دلیل اولین چیزی که برای این نوع سفر باید با آن آشنا باشید، نکات ایمنی اقامت شبانه در طبیعت است. مهمترین نکات امنیتی، طبق تجربه افرادی که سابقه بالایی در کمپزنی دارند به شرح زیر میباشند:
-
چادر را نباید در نزدیکی رودخانه، زیر درختان پرشاخه و در کوهپایهها برپا کرد.
-
چادر باید به خوبی روی زمین فیکس شود، اگر محلی برای اتصال میخ به چادر وجود ندارد باید آن را با تخته سنگ روی زمین محکم کرد.
-
چادر باید در محلی کاملا مسطح برپا شود تا در اثر وجود سنگریزه و… سوراخ نشود.
-
داخل چادر نباید آتش روشن کرد.
-
چادر مناسب کمپینگ، چادرهای زیپدار است در غیر اینصورت باید درب چادر را با پلاستیک بدون درز پوشاند.
-
آتش را باید در محدوده چادر، خلاف مسیر باد و با فاصله مناسب برپا کرد.
-
جعبه کمکهای اولیه در چادر باید جای مشخصی داشته و همیشه در دسترس باشد.
-
بعد از هربار روشن کردن آتش باید آن را خاموش کرد، این کار باید با دقت انجام شود.
-
کمپینگ در نزدیکی رودخانه خطرناک است، حیوانات وحشی شبها برای خوردن غذا یا آب به رودخانه میروند.
-
از محل کمپینگ خود و مدت حدودی اقامت دوستان و خانواده را مطلع کنید تا در صورت بروز مشکل، محل اقامت شما برای گروه امداد مشخص باشد.
برای کمپزنی در طبیعت چه تجهیزاتی نیاز است؟
مسئله مهم در کمپزنی تجهیزات و وسایلی است که باید با خود به همراه داشته باشید. از لباسی که برای کمپینگ در طبیعت انتخاب میکنید تا تجهیزات و وسایلی که برمیدارید همگی به سفر و اقامت راحت شما کمک میکنند. در ادامه چکلیستی از وسایل و تجهیزات کمپینگ را ارائه میکنیم که با استفاده از آن میتوانید کامل و بدون دغدغه سفر کنید. قبل از مطالعه ادامه مطلب به این موضوع دقت داشته باشید که تجهیزات گفته شده همه آن چیزی هستند که برای کمپینگ در طبیعت نیاز هستند، شما این امکان را دارید که براساس روش سفر و محل کمپینگ بعضی از وسایل را کم و زیاد کنید.
۱. پوشاک مناسب
برای کمپینگ در طبیعت باید لباس مناسب داشته باشید، در غیر اینصورت در سفر دچار مشکل میشوید. لباس مناسب کمپینگ در زمستان و تابستان متفاوت است. لبـاس کمپینگ ویژگیهای خاصی دارد، برای چنین سفری باید لباس راحت پوشید. لباس باید کاملا به اندازه باشد، پوشیدن لباس گشاد به دلیل وجود حشرات و خزندگان در طبیعت خطرناک است و پوشیدن لباس بیش از حد تنگ در هنگام راه رفتن، مخصوصا در مسیرهایی که نیاز به پیادهروی دارند را سخت میکند. برای کمپینگ بهتر است چند دست لباس آماده کرد تا در صورت خیس شدن یا پاره شدن هرکدام از لباسها دچار مشکل نشوید. کفش مناسب هم برای کمپینگ اهمیت زیادی دارد، بهترین نوع کفش برای کمپینگ یک جفت چکمه و یک جفت کفش پیادهروی است اما بهتر است صندلی هم با خود به همراه ببرید تا راه رفتن در اطراف چادر برای شما راحت باشد.
-
لباس مناسب کمپینگ در فصلهای گرم: بهترین نوع پوشش کمپینگ در طبیعت در فصلهای گرم لباس نخی، شلوارک، عینک آفتابی، سویشرت نخی برای شب، کلاه، جوراب، بارانی و شلوار نخی است.
-
لباس مناسب کمپینگ در فصلهای سرد: برای فصل سرد سال بهتر است یک کاپشن گرم، یک یا چند تیشرت نخی، یک بلوز کاموایی، اسکارف، جوراب پشمی، دستکش ضخیم، کلاه و شالگردن همراه داشته باشید.
-
بهترین راه حمل این وسایل استفاده از یک کولهپشتی با اندازه مناسب است. کولهپشتی کوهنوردی بهترین انتخاب برای حمل وسایل کمپینگ است. البته اگر امکان مراجعه به محل کمپینگ با خودرو را دارید، یک کولهپشتی کوچک برای حمل وسایل ضروری و یک ساک بزرگ هم انتخاب مناسبی برای حمل وسایل است.
۲. چادر مسافرتی
اقامت در محل کمپینگ نیاز به چادر مناسب دارد. بهترین جنس چادر برای کمپینگ در طبیعت، برزنت و الیاف مصنوعی است. چادر کمپینگ باید ضخامت مناسبی داشته باشد تا در اثر برخورد با سنگریزه و شاخ و برگ پاره نشوند. همچنین جنس چادر باید ضدآب باشد تا در زمان بارندگی، آب به داخل چادر نفوذ نکند. دوخت چادر باید مناسب باشد و منفذی برای ورود باد و حیوانات کوچک به داخل آن وجود نداشته باشد. همچنین درب چادر باید بدون هیچ منفذی بسته شود. بهتر است چادر بندهایی برای میخ زدن و اتصال به زمین داشته باشد.
۳. کیسه خواب
بهترین وسیله برای خوابیدن در کمپینگ کیسه خواب است. مزیت کیسه خواب امکان حمل راحت آن با کیسه خواب و کولهپشتی است. کیسه خواب باید نرم و راحت باشد تا دیگر نیازی به حمل پتو و… نباشد. همچنین بهتر است یک زیرانداز همراه با کیسه خواب برای خود آماده کنید تا در زمان استراحت جایی تمیز برای نشستن داشته باشید. مزیت کیسه خواب نسبت به پتو و بالشت حمل راحت آن و ایمنی زمان خواب است.
۴. لوازم آشپزی
در کمپینگ در طبیعت، خبری از رستوران و غذاخوری نیست، بنابراین باید فکری برای تهیه غذا کنید. علاوهبر این آشپزی در طبیعت تجربهای بسیار جذاب است که بهترین زمان برای تجربه آن، کمپینگ در طبیعت است. یک بار تجربه کردن این کار شما را مشتری دائمی آشپزی به طور شخصی در مسافرت میکند. از جمله لوازم آشپزی که برای کمپینگ در طبیعت به آن نیاز دارید، میتوان موارد زیر را نام برد:
-
کپسول و گاز مخصوص آن
-
ظروف غذاخوری استیل
-
لیوان
-
بطری و قمقمه آب
-
چاقو در سایزهای مختلف
-
یخچال مسافرتی یا کیسه خنک نگهدارنده غذا
-
قابلمه و تابه در اندازه مناسب
-
اگر اهل شکار کردن نیستید و جایی را برای کمپینگ در نظر دارید که در نزدیکی آن فروشگاهی برای خرید نیست، بهتر است مقداری حبوبات، غذای خشک و کنسرو همراه خود داشته باشید.
ارسال دیدگاه