کشاورزان جهت حفظ سلامت خود و اهالی استان و افزایش حاصلخیزی مزارع از سوزاندن کاه و کُلش خودداری کنند
حرف تازه – علی مقصودی معاون خدمات شهری شهرداری رشت اعلام کرد: کاه و کلش باقی مانده از عملیات برداشت برنج، به عنوان کود آلی برای زمینهای کشاورزی محسوب می شود و سوزاندن آن هیچ فایده ای برای مزارع و کشاورزان ندارد. |
معاون خدمات شهری شهرداری اعلام نمود: همانطور که کشاورزان گرامی مستحضر هستند در صورتی که دپو های کاه و کلش در سطح مزرعه برنج پراکنده شوند در کمتر از سه ماه از تاریخ برداشت، کاملاً تجزیه شده و تبدیل به کود آلی و ارگانیک برای مزارع می شود و در نتیجه باعث تقویت خاک و افزایش حاصلخیزی مزارع خواهد شد و قطعاً سود حاصل از این اقدام به نفع کشاورزان خواهد بود، در حالی که سوزاندن کاه و کلش فقط موجبات تضعیف خاک مزارع و ایجاد آلودگی هوا و بیماری شهروندان می شود.
وی اذعان نمود: در طول روز به دلیل دمای هوا و شرایط جوی، دود ناشی از سوختن کاه و کلش به طرف آسمان حرکت می کند ولی در طول شب به دلیل کاهش دمای هوا و کاهش شدت وزش باد و همچنین چگالی (وزن) بیشتر ذرات دود نسبت به هوا، دود ناشی از سوختن کاه و کلش به طرف زمین آمده و مشکلات عدیده تنفسی برای شهروندان، آلودگی هوا و بوی نامطبوع را در سطح شهرها و روستاها ایجاد می کند.
وی همچنین با اشاره به اینکه برای افرادی که نسبت به سوزاندن کاه و کلش اقدام می نمایند و در واقع اخلالی در سلامت شهروندان ایجاد می کنند، در قانون تا یکسال زندان پیش بینی شده است و مراجع قضایی با افراد خاطی برخورد خواهند کرد، اعلام نمود تبعات جبران ناپذیر ناشی از دود حاصل از سوختن کاه و کلش تاثیر نامطلوبی بر سلامت افراد دارای بیماری، به خصوص بیماری های قلبی و ریوی می گذارد.
وی در آخر خاطر نشان کرد: از کشاورزان محترم درخواست می شود تا از سوزاندن کاه و کلش خودداری نموده و نسبت به پخش نمودن آن به اطراف محل دپوی کاه و کلش اقدام نمایند.
ارسال دیدگاه