کرونا کم بود؛ خطر جیره بندی آب توسط آبفا هم اضافه شد!
اختصاصی حرف تازه – در شرایطی که به دلیل شیوع ویروس کرونا در شهرهایی چون قم و رشت، ضرورت رعایت بهداشت فردی و شستشوی مداوم دست ها با آب و صابون، از اهمیت ویژه ای برخوردار است شرکت آب و فاضلاب گیلان با اطلاعیه خود در خصوص صرفه جویی در مصرف آب، روی اعصاب شهروندان پیاده روی کرد!
این شرکت طی اطلاعیه ای اعلام کرد: «با توجه به افزایش میزان مصرف آب هم استانی های گرامی به منظور رعایت بهداشت فردی و شستشوی مداوم دستها برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا نسبت به مدیریت مصرف آب در شستشوها اقدام نمایند. از آنجاییکه ظرفیت تامین و تصفیه آب محدود میباشد عبور از این ظرفیت و افزایش مصرف، باعث مواجهه با کم آبی در استان خواهد شد. لذا ضمن تشکر از صبر و شکیبایی مردم شریف استان تقاضا می شود با مدیریت مصرف آب و جلوگیری از مصارف غیرضروری، ضمن تداوم خدمات رسانی برای این شرکت، امکان برخورداری از این نعمت الهی را برای همگان در طول ساعات شبانه روز فراهم نمایند.»
مطابق این اطلاعیه، مشخص نیست دقیقا چه میزان مصرف مدنظر این شرکت است که فراتر از آن منجر به سهمیه بندی یا قطع موقت آب خواهد شد؟سوال مهم این است که آیا نقاط نشتی آب که منجر به هدررفت آب در حجم وسیع می شود شناسایی و ترمیم شده اند که حالا مردم باید جور کارهای عقب مانده و ناتوانی مدیران در تسریع امور و رفع مشکلات را بکشند؟ آیا مدیران این شرکت می توانند اعلام کنند که چند صد لیتر آب در دقیقه تنها به دلیل نشتی های شبکه توزیع هدر می رود؟!
فرسودگی و مشکلات شبکه توزیع آب در رشت و گیلان به شکلی است که سال گذشته در بررسی ۴۷ کیلومتر از شبکه توزیع، ۵۲ نقطه نشت آب شناسایی و رفع نشتی، ۱۴۱۰ لیتر در دقیقه هدررفت آب را کاهش داد. (اینجا بخوانید ) پس از آن نیز ظاهرا وضعیت نامطلوب شبکه توزیع سبب شد مسئولین آبفای گیلان به دنبال نشت یابی در ۵۵۰ کیلومتر از شبکه توزیع باشند. (اینجا بخوانید ) این مساله نشان می دهد شبکه توزیع در گیلان با هدررفتی معادل هزاران لیتر آب در دقیقه، وضعیت بسیار نامطلوبی دارد و نیازمند جدیت بیشتر و سرعت عمل در این زمینه است.
به این مسائل اشاره کردیم تا بگوییم هرچند اقدامات صورت گرفته از سوی مسئولین آبفا از دیدمان پنهان نمانده است اما عقب ماندگی های موجود نیز دیده می شود. از سوی دیگر صرفه جویی آب موضوع مهمی است و نباید از آن غافل بود اما چطور انتظار می رود در روزهایی که ماسک، دستکش، مایع ضدعفونی کننده، پد الکلی، دستمال مرطوب و ساید محصولات بهداشتی در شهر نایاب و کمیاب شده اند مردم حتی شستشوی مداوم دست هایشان را نیز کاهش دهند و به فکر مصرف آب باشند و از سوی دیگر نگران ویروس کرونا نیز نباشند؟! ضمن آن که شاید مصرف آب در منازل بالا رفته است اما بسیاری از واحدهای صنفی و ادارات و نهادهای مختلف ساعت کاری خود را کاهش داده اند و یا به حالت تعطیل و نیمه تعطیل درآمده اند که خودش بخشی از مصرف آب در آن مجموعه ها را قطعا کاهش می دهد.
در شرایطی که بسیاری از خانه های این شهر همچنان شیرآلات قدیمی دارند و امکان باز و بسته کردن مداوم شیرآلات با دست با توجه به توصیه های بهداشتی در خصوص آلوده بودنشان وجود ندارد و همان یکبار هم باید با دستمال باز و بسته شوند؛ طبیعی است که مصرف آب بالاتر برود! در شرایطی که در زمان عادی، اقدامات فرهنگی لازم در خصوص چگونگی مدیریت مصرف آب به میزان کافی انجام نمی شود طبیعی است که در این مواقع مصرف آب بالاتر برود! در شرایطی که با سیل مهاجرت به شمال ایران و به ویژه گیلان، شاهد مصرف روزافزون آب هستیم و حتی در چنین شرایطی جلوی ورود مسافران گرفته نمی شود طبیعی است که مصرف آب بالاتر برود!
خداوند را شاکریم که از یک سو بارندگی های خوبی را در استان شاهد بوده ایم و از سوی دیگر برادران سپاه قدس گیلان وارد میدان شدند تا گوشه ای از مشکلات به جا مانده از ناکارآمدی مدیران دولتی و فرصت طلبی برخی به اصطلاح هموطن در توزیع محصولات بهداشتی را با اقدام به موقع، داوطلبانه و مسئولانه خود رفع نمایند! ناگفته نماند بارش های اخیر سد هایی چون سد بیجار را به مرز سرریز رسانده اما به نظر می رسد تجهیزات تصفیه آب در استان جوابگو نیست!
اگر شما در تامین آب مورد نیاز ناتوان بودید چرا پیش از این و با توجه به نمودارهای مصرف که نزد خودتان قطعا موجود است درخواست ممنوعیت سفرهای غیرضروری به گیلان برای عبور از این روزها را به استانداری گیلان و سایر نهادهای مربوطه ارسال و رسانه ای نکردید؟
در هر دقیقه صدها و شاید هزاران لیتر آب هدر می رود و همچنان مسافران در مسیر رشت در جاده ها ترافیک ایجاد می کنند کاش در رفع سریع این مشکلات جدیت داشتید! اما گویا همچون برخی مدیران دیگر در حال عادت کردن به این موضوع هستید که فشار مشکلات را به مردم وارد کنید! آقایان اگر نمی توانید مدیریت کنید؛ بروید و بگذارید آنها که می توانند امور را دست بگیرند! از یک سو باید نگران قطعی برق باشیم از سوی دیگر اخطارهای اینچنینی در خصوص آب می دهید! از یک سو محصولات بهداشتی کمیاب می شود و از یک سو جدیت لازم در رفع مشکلات را نمی بینیم! اگر به عمد به دنبال ناامید کردن مردم نیستید این راه و رسم مدیریت نیست! مگر آن که…
ارسال دیدگاه