کدخدایی: جلساتی با اصلاحطلبان داریم/ اظهارات خاتمی اهمیت ندارد/ اگر صادقی اظهاراتش را اثبات نکند در تایید صلاحیتش اثر دارد
حرف تازه – عباسعلی کدخدایی امروز (شنبه) در نشست خبری با خبرنگاران که در محل شورای نگهبان برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از مصوبات ارسالی به شورای نگهبان و اعلام نظرات این شورا به دولت و مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: لایحهای داشتیم که چندین بار بین مجلس و شورای نگهبان رفت و برگشت داشت و آن هم لایحه حفاظت از خاک بود که در نهایت عدم مغایرت این لایحه با شرع و قانون اساسی اعلام شد.
سخنگوی شورای نگهبان در رابطه با لایحه اصلاح تعیین تکلیف تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی عنوان کرد: این لایحه با قانون فعلی تفاوت چندانی ندارد و نظر هر دلسوزی را به خود جلب میکند. فقهای شورای نگهبان معتقد بودند در ماده اول این لایحه مسائل امنیتی حذف شده است. موارد دیگری نیز در رابطه با این لایحه به مجلس شورای اسلامی ارسال شده است.
وی در رابطه با جزئیات حضور پگاه آهنگرانی در شورای نگهبان و اینکه این درخواست توسط چه کسی صورت گرفته بود و پاسخ او به پیشنهاد شورای نگهبان برای نظارت بر انتخابات چه بود؟ خاطرنشان کرد: ایشان به همراه آقای کریمی یکی از همکاران رسانهای در حال تهیه مستندی هستند و در این راستا با افراد مختلفی مصاحبه انجام دادند. با من هم مصاحبهای انجام شد. ان شاءالله مستند منتشر خواهد شد. پیشنهاد مذکور هم در پایان مصاحبه بود و گفته شد که شورای نگهبان به دلیل نظرات مستند نگرانی ندارد و میتوانند در انتخابات ناظر باشند.
کدخدایی در پاسخ به سوالی در رابطه با نقل قولی از وی با مضمون اینکه برای انتخابات پیش رو سه مبحث فساد مالی، فساد اخلاقی و مقابله با اصل نظام در اولویت قرار دارد و شورای نگهبان با دست بازتری به صلاحیتها رسیدگی خواهد کرد، در خصوص صحت یا عدم صحت این نقل قول گفت: البته شورای نگهبان همیشه این اولویتها را داشته و همیشه مورد تاکید بوده است. همچنین افرادی که ضدیت با نظام داشته باشند را ما بطور ویژه بررسی خواهیم کرد. من این سه معیار را به عنوان اصل کلی بیان کردم و روش ما همیشه قانون است. در این انتخابات هم ما قانون را به طور کامل مدنظر قرار خواهیم داد.
اهم اظهارات سخنگوی شورای نگهبان را به نقل از خبرگزاری ها بخوانید؛
*{در پاسخ به سوالی درباره تشکیل کارگروه برای بررسی ایرادات شورای نگهبان به اصلاح قانون انتخابات}: جزئیاتی در این خصوص ندارم و هر زمان کارشناس ما را دعوت کند، در کارگروه شرکت خواهیم کرد. قانون انتخابات، قانون کارآمد و منطبق با نیازهای امروز نیست. تلاشهایی برای اصلاح صورت گرفت اما به نتیجه نهایی نرسید. امیدواریم اصلاح قانون انتخابات انجام شود و نظام انتخابات از مشکلات موجود نجات یابد.
*{در پاسخ به سوالی درباره گفتوگو با چهرههای سیاسی بویژه اصلاح طلبان در رابطه با ابهامات انتخابات درباره نظارت استصوابی}: ما با خیلی از دوستان گفتگو و دیدار داریم و توضیحاتی به آنها داده میشود و به سوالات و ابهاماتشان پاسخ میدهیم اما قرار نیست همه این دیدارها رسانهای شود.
*{در پاسخ به سوالی در خصوص الکترونیکی شدن انتخابات}: ما نظرمان را به وزارت کشور اعلام کردیم و هماهنگی خوبی بین ما و دولت برقرار است.
*{در خصوص شکایت شورای نگهبان از محمود صادقی}: ایشان تهمتی را مطرح کردند و ما هم به کمیته نظارت بر عملکرد نمایندگان اعلام کردیم که ایشان باید اتهام خود را اثبات کنند.این امر مغایر با اصل ۸۶ نیست و نماینده نمیتواند مرتکب جرم شود. اگر نتواند این افترا را ثابت کند، در بررسی صلاحیت او تأثیر دارد، چون دروغ گفته است.
*{ در پاسخ به این سوال که آیا شکایت شورای نگهبان در تایید صلاحیت نمایندگان تاثیر دارد یا خیر}: اگر نتوانند اتهامات خود را ثابت کنند قطعا در تایید صلاحیتشان تاثیر دارد.
*{ در پاسخ به سوالی در خصوص درخواست رییسجمهور برای افزایش اختیاراتش}: این مساله ربطی به ما ندارد و اختیارات همه نهادها در قانون اساسی آمده است. اگر همه نهادها و افراد به قانون عمل کنند، کشور گلستان میشود.
*{در پاسخ به سوالی درباره بازخوانی انتخابات سال ۸۸}: انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، انتخابات سالمی بود و درباره اعلام نظر هم شد که پایانبخش همه مسائل بود. اگر در سالروز برگزاری انتخابات مطالبی را بازخوانی میکنیم، با هدف تقویت تاکید بر سلامت آن انتخابات و آگاهسازی مردم است و کاری به اظهارنظرهای گاه و بیگاه برخی افراد درباره آن نداریم.کشور ما کشوری آزاد است و بعضی افراد سخنانی را بر زبان میآورند که چندان هم معیار درستی ندارد.
*تهیه آییننامه اموال مسئولان، این مساله مربوط به قوه قضاییه و قوه مجریه است و هرگاه نیاز به همکاری شورای نگهبان باشد، ما آماده هستیم.
{در پاسخ به سوالی در رابطه با اظهارنظر برخی مسئولان و فعالان سیاسی در رابطه با عدم استقبال مردم از انتخابات}:برخی از سیاسیون همیشه نزدیک به انتخابات درباره حضور مردم پای صندوقهای رای، حدس و گمانهایی میزنند که با نزدیکشدن به انتخابات متوجه میشویم چندان واقعی نیست. زمان انتخابات از آنجایی که مردم کشور ما نظامشان را دوست دارند، پای صندوقهای رای میآیند و انتخابات را پرشور برگزار میکنند. مردم نظام را دوست دارند.
*{در رابطه با اینکه شورای نگهبان با واژههای انگلیسی در مصوبات مخالفت میکند}: غالبا اگر واژهها معادل فارسی داشته باشد از مجلس میخواهیم تا معادل فارسی را در قانون استفاده کند. جمعی از سیاستمداران نیز در قالب نامهای از این اقدام شورای نگهبان تقدیر کردند.
*{در پاسخ به سوالی درباره اظهارات محمدرضا خاتمی در دادگاه}: مایل نیستم در مورد اظهارات ایشان اظهار نظر کنم. البته اظهاراتشان برای من اهمیت هم ندارد.
ارسال دیدگاه