آتش سوزی گسترده در یک بنای میراثی؛

کارشناسان برای بررسی خسارت مسجد جامع ساری راهی مازندران شدند

مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: کارشناسان و یک تیم متخصص میراث فرهنگی کشور برای بررسی دقیق حادثه آتش سوزی مسجد جامع ساری و برآورد خسارت عازم مازندران شدند.

حرف تازه – مدیرکل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: کارشناسان و یک تیم متخصص میراث فرهنگی کشور برای بررسی دقیق حادثه آتش سوزی مسجد جامع ساری و برآورد خسارت عازم مازندران شدند.
سیف الله فرزانه روز جمعه در گفت و گویی افزود: با توجه به اینکه علت حادثه اتصالی شبکه توزیع برق اعلام شد، اما برای بررسی های بیشتر کارشناسی و همچنین برآورد خسارت حادثه یک تیم کارشناس امروز وارد مازندران می شود. 
وی افزود: محمد طالبی معاون میراث فرهنگی سازمان میراث کشور نیز تیم کارشناسان را همراهی خواهد کرد.
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران اظهارکرد: در حال حاضر نیروهای آتش نشانی استان در حال بررسی و همچنین ایمن سازی محیط برای جلوگیری از آتش سوزی دوباره است.
فرزانه اعلام کرد: به دلیل چوبی بودن سقف بنای مسجد جامع، بسیاری از قسمت های سقف بنا و اشیای داخل ساختمان از بین رفته است، اما آسیب جدی به ساختمان و بنای خشتی آن وارد نشده است. 
وی با بیان اینکه در حال حاضر آتش به صورت کامل مهار و خاموش شد، تاکید کرد: تا زمان خضور کارشناسان میراث فرهنگی و بررسی دقیق حادثه کار آوار برداری انجام نخواهد شد. 
فرزانه آتش سوزی بخشی از مغازه های همجوار مسجد را تایید کرد و گفت: به دلیل چوبی بودن سقف بنا و همچنین خشک بودن چوب به دلیل گرمای هوا ، شعله های آتش به سرعت به مغازه های مجاور سرایت کرد که با حضور به موقع یگان های آتش نشانی از گسترش آتش جلوگیری شد. 
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران گفت: در صورت دست یابی به هر نوع اطلاعات از این حادثه، موضوع دراختیار رسانه ها و مردم قرار خواهد گرفت تا در جریان حادثه قرار گیرند. 
آتش سوزی مسجد جامع ساری که شامگاه دیروز رخ داد منجر به تخریب بخشی از این بنای تاریخی و قدیمی استان مازندران و مصدوم شدن ۱۸ نفر از شهروندان شد. 
مرکز فوریت های پزشکی استان اعلام کرد که ۱۲ تن از مصدومان در محل به صورت سرپایی مداواشدند و خراشیدگی سطحی، مشکلات تنفسی ناشی از دود غلیظ از جمله عوامل مصدومیت افراد در این حادثه آتش سوزی اعلام شد . 
مسجد جامع ساری مربوط به دوره قاجار است که در بافت قدیمی و سنتی شهر ساری و در بازار نرگسیه این شهر قرار دارد . 
این اثر در سال ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۲۷۲ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌ است.