چهره های پشت پرده انتخاب ویلموتس به عنوان سرمربی فوتبال ایران + تصاویر
غرامت قرارداد ویلموتس، ۶.۶ میلیون یورو معادل ۱۶۵ میلیارد روی دست ملت ایران گذاشت. این رقم فعلا ۱۶۵ میلیارد تومان است و هر چقدر ارزش یورو بالاتر برود، این رقم نیز بیشتر خواهد شد! رویداد۲۴ در گزارشی به نقش چهرههایی پرداخته که با عناوینی همچون مرکز فرهنگی ایران و هلند یا مترجم یا ایجینت چگونه در انعقاد قرارداد نقشآفرینی کردهاند و مهمتر آنکه چگونه حمایت فدراسیون فوتبال و وزارت وزرش را هم در پشت خود داشتهاند.
حرف تازه – محکومیت سنگین فدراسیون فوتبال در پرونده ویلموتس سبب شد پیگیری ها در خصوص چهره های پشت پرده انتخاب ویلموتس به عنوان سرمربی فوتبال ایران جدی تر شود.
رویداد ۲۴ در گزارشی نوشت : تراکنشهای مالی و فعالیتهای مراکز و نهادهای فرهنگی ایران همواره قابل توجه بوده است. تا امروز بودجههای کلانی که سالانه برای فعالیتهای آنها تعلق میگیرد توجه مردم و رسانهها را به خود جلب میکرد، اما این بار حاشیه جدیدی برای یک مرکز فرهنگی توجهها را به کاربری جدید آنها معطوف کرده است. در میان اخبار مربوط به قرارداد ویلموتس از نهادی به نام مرکز فرهنگی ایران و هلند نام برده شد که گویا ویلموتس را معرفی کرده است.
مهدی تاج رییس وقت فدراسیون فوتبال برای نخستین بار از مرکز فرهنگی ایران و هلند نام برده بود که گویا معرف ویلموتس بوده و یکی از افرادی در آن مجموعه نفوذ داشته، از طریق وزیر ورزش، فدراسیون به سمت انعقاد قرارداد با ویلموتس سوق داده است؛ قراردادی که خسارت ۶.۶ میلیون یورویی برای ملت ایران به ارمغان آورده است.
مهدی تاج گفته بود «مرکزی به نام مرکز فرهنگی ایران و هلند نام ویلموتس را به عنوان گزینه مناسب برای سرمربیگری تیم ملی به وزیر ورزش پیشنهاد داده و وزیر در نامهای به او نوشته که اقدامات مقتضی برای بهرهبرداری از این ظرفیت انجام شود.»
تاج که در موضوع قرارداد ویلموتس تحت فشار بود، سعی کرد با آوردن نام چهرهها و نهادهایی که در این قرارداد نقش داشتند، بار مسئولیت خود را تقسیم کند؛ از همین رو در بخش دیگر سخنانش خبر داد که «مرکز فرهنگی ایران و هلند نامهای به وزیر ورزش زده و سه گزینه ویلموتس، لوپتکی و رنارند را به عنوان گزینههای مناسب برای تیم ملی پیشنهاد داده و تاکید کرده که اینها «بهترین» هستند.»
حال سوال اینجاست که چطور یک مرکز که عنوان «فرهنگی» روی آن قرار دارد میتواند «بهترین» بودن یک مربی را تشخیص دهد و به جایی برسد که در نامهای به وزیر ورزش پیشنهادهایی بدهد که در نهایت مرجع تصمیمگیری مقامات عالی کشور شود.
وزارت وزرش که خود مسئولیت مهمی در انعقاد این قرارداد و خسارت کلان داشته، در نقش مدعی ظاهر شده و گفته باید مشخص شود چه کسانی در انعقاد چنین قراردادی و وارد کردن این خسارت نقش داشتهاند! برای اینکه بدانیم چه کسانی نقش داشتهاند و نقش وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال چه بوده، ادامه گزارش را بخوانید و پس از پایان گزارش این امیدواری را به خود بدهید که افرادی که نقش داشتهاند در دادگاه حاضر شوند.
مرکز تجاری-فرهنگی ایران و هلند چه نهادی است؟
مرکز تجاری فرهنگی ایران و هلند در شهریور ۱۳۹۵ در سفر رییس وقت سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری به هلند افتتاح شده است. تعجب نخواهید کرد اگر بدانید رییس وقت سازمان همان وزیر ورزش فعلی یعنی مسعود سلطانی فر است.
در خبرافتتاح این مرکز گفته شده مرکز توسط «بخش خصوصی» ایران در هلند با هدف «گسترش روابط فرهنگی و گردشگری» دو کشور تاسیس شده است. خبرگزاریها در توصیف وظایف این مرکز تازه تاسیس در همان زمان از «برنامه عرضه محصولات و تولیدات کشورمان شامل صنایع دستی، مبلمان، فرش، سفال و سایر محصولات تولیدی ایرانی در هلند و فراهم آوردن زمینه ارتباط تنگاتنگ میان تجار و فعالان عرصه فرهنگ» خبر داده بودند. آنچه واضح است این است که در بین ماموریتهای این مرکز، حرفی از مشاورههای ورزشی دیده نمیشود.
مراجعه به سایت مرکز فرهنگی-تجاری ایران و هلند اطلاعات زیادی از فعالیتهای این مرکزبه دست مخاطب نمیدهد. لوح تقدیری که زهرا احمدی پور رییس پیشین سازمان میراث فرهنگی و جانشین سلطانی فر در این سازمان به تشکری داده و بازنشر مصاحبه مازیار تشکری با یک رسانه هلندی درباره مرکز فرهنگی ایران و هلند تنها اخبار منشر شده در سایت این مرکز هستند.
خبر تکذیب اظهارات تاج درباره دخالت این مرکز در انتخاب ویلموتس نیز تقریبا جزو معدود اخبار بارگذاری شده روی وبسایت رسمی مرکز فرهنگی ایران و هلند است. در بیانیه تکذیب، تاج به تشویش اذهان عمومی متهم شده و تاکید کردهاند که «نسبت دادن قراداد ویلموتس به مرکز تجاری ایران و هلند فرار از مسئولیتهای قانونی تاج در عقد قرارداد با ویلموتس است.»
این مرکز هرگونه عواید مادی و معنوی از قراداد ویلموتس را تکذیب کرده و گفته «طی سالهای گذشته این مرکز در حوزه ورزش به ارائه مشاورههای تخصصی و حقوقی مبادرت کرده و هماهنگی برای برگزاری اردوی تیم ملی امید و برگزاری بازیهای دوستانه با تیم بلژیکی و هلندی از دستاوردهای این مرکز بوده است.»
از متن بیانیه اینطور بر آمده که مرکز پیگیر نامه خود به وزیر نشده و بعدا از طریق رسانهها متوجه عقد قراردادی با دستمزد حیرتانگیز و باورنکردنی با ویلموتس شده است! در حقیقت مدیران مرکز بیانیه را به گونهای نوشتهاند که گویا اصلا نمیدانند ویلموتس کیست و فوتبال چیست!
این مرکز در بیانیه خود حتی نسبت به عدم انجام مذاکرات از مجرای مرکز فرهنگی ایران و هلند ابراز نارضایتی کرده و گفته «افرادی خاص» به دلایلی ترجیح دادند مذاکرات ویلموتس از «مجاری دیگر» انجام شود.
امضای مازیار تشکری تیمجانی مدیرعامل و موسس مرکز فرهنگی ایران و هلند زیر بیانیه مرکز به چشم میخورد. در حالی که مرکز ایران و هلند گفته از قرارداد بیخبر است، اما بد نیست بدانید او همان کسی است که میتواند مستقیما نامهای به وزیر ورزش نوشته و گزینههای پیشنهادیش برای مربیگری تیم ملی را برشمارد.
تشکری به گفته خودش حدود ۲۰ سال است در خارج زندگی میکند و فارغالتخصیل رشته هنرهای زیبا از کشور ترکیه است، اما چون در حوزه هنری موفقیت چندانی نداشته به تجارت روی آورده است. او در جایی درباره خودش گفته «من حدود ۱۷ سال سابقه فروش صنایع دستی در خارج از کشور را دارم و اولین فروشگاه را در سال ۲۰۰۰ در آمستردام هلند ثبت کردم. در حالی که صنایع دستی در خارج از ایران در کنار خیارشور و آبلیمو عرضه میشد، سعی کردم حرمتی برای آن قائل شوم.»
او در ادامه بلندپروازیهایش از تلاش برای ایجاد یک شبکه تلویزیونی در اروپا خبر داده و گفته «ما به لطف برجام، گامهای بلندی برداشتهایم. ما درصدد ایجاد شبکه تلویزیونی هستیم که به بحث تجارت ایران و گردشگری بپردازیم و در اینباره از مجریان اروپایی برای معرفی ایران استفاده کنیم.»
انتشار نامهای که در اسفند سال ۱۳۹۷ از سوی مازیار تشکری تیمجانی خطاب به مسعود سلطانیفر نوشته شده بود، نشان گر عمق روابط وزارت ورزش با این نهاد است. در تاریخ دوازدهم اسفند ۱۳۹۷، نامهای توسط دبیرخانه مرکزی وزارت ورزش و جوانان با شماره «۶۶۳۹/۱/و/۹۷» ثبت شده که نشان میدهد مالک و مدیر مرکز فرهنگی تجاری ایران و هلند، دو مربی به نامهای «فرناندو هیرو» و «مارک ویلموتس را به عنوان گزینههای نهایی برای تصدیگری هدایت تیم ملی فوتبال ایران معرفی کرده بود.
ارسال دیدگاه