چهار کتاب که به ما می آموزد قدر فرصت های محدود زندگی را بهتر بدانیم

این مقاله کتاب‌هایی را به کسانی معرفی می‌کند که دوست دارند در زمره این افراد قرار بگیرند. چهار کتاب که به ما می آموزد قدر فرصت های محدود زندگی را بهتر بدانیم در ادامه معرفی شده اند.

حرف تازه – می‌گویند تفاوت انسان با بسیاری از موجودات در این است که او از کودکی نسبت به میرا بودن خودش آگاهی دارد و همین مسئله هم منجر به غم و تشویش او می‌شود. واکنش افراد نسبت به این آگاهی متفاوت است و هر کس بسته به شرایطی که دارد، واکنش متفاوتی را انتخاب می‌کند؛ در این میان هستند افرادی که بعد از درک این مسئله متوجه می‌شوند باید دست به کار شوند و از تک تک روزهای زندگی‌شان استفاده کنند. این مقاله کتاب‌هایی را به کسانی معرفی می‌کند که دوست دارند در زمره این افراد قرار بگیرند. چهار کتاب که به ما می آموزد قدر فرصت های محدود زندگی را بهتر بدانیم در ادامه معرفی شده اند.
  1. خطای ستارگان بخت ما
خطای ستارگان بخت ما یکی از رمان‌های پر فروش عاشقانه جان گرین است که از روی آن فیلمی هم به همین نام ساخته شده است. این فیلم ماجرای دختر و پسری به نام‌های هیزل و آگوستوس را تعریف می‌کند که هر دو دچار سرطان هستند. هیزل دختری ۱۶ ساله است که دچار سرطان تیروئید شده و متاسفانه شش‌هایش هم درگیر شده‌اند و آگوستوس هم به واسطه سرطان یکی از پاهایش را از دست داده است. این دو یکدیگر را در جلسات پشتیبانی بیماران از هم پیدا می‌کنند. پس از جلسه آگوستوس سیگاری در دست می‌گیرد که باعث تعجب هیزل می‌شود؛ اما آگوستوس توضیح می‌دهد که قصد روشن کردن سیگار را ندارد، بلکه آن را خاموش دم دهانش نگه می‌دارد و به این صورت مرگ را در تعلیق نگه می‌دارد. این گفت و گو سرآغاز ارتباط هیزل و آگوستوس می‌شود و داستانی عاشقانه از دل آن بیرون می‌آید. هیزل و آگوستوس شروع به خواندن کتاب‌های مورد علاقه همدیگر می‌کنند و این مسئله شناخت بیشتری درباره دغدغه‌های آن‌ها به هم می‌دهد و ماجراهایی را هم به دنبال خواهد داشت.
خطای ستارگان بخت ما یکی از بهترین کتاب‌هایی است که یادآوری می‌کند زندگی بر روی زمین ابدی نیست و باید از تک تک فرصت‌های آن استفاده کرد.
  1. کیمیاگر

هر کس در زندگی رویایی دارد که گاهی با بزرگتر شدن و مواجهه با واقعیت‌های زندگی، گوشه و کنار ذهن پنهان می‌شود تا روزی دوباره سر برآورد؛ اما فرصت‌های زندگی آنقدر زیاد نیستند و زندگی هم آنقدر طولانی نیست که با پشت گوش انداختن رویاها کنار بیاید و برایشان وقتی کنار بگذارد. به همین دلیل است که دنبال کردن رویاها اهمیت دارد و کیمیاگر کتابی است درباره اهمیت دنبال کردن رویاها.
پائولو کوئلیو رمان کیمیاگر را در سال ۱۹۸۸ نوشت و این کتاب هنوز که هنوز است یکی از کتاب‌های خواندنی، پر فروش و پر طرفدار به شمار می‌آید. داستان کیمیاگر روایت مردی است که چندین بار یک خواب یکسان را می‌بیند که او را به سمت چیزی راهنمایی می‌کند. وقتی این اتفاق چندین بار تکرار می‌شود، بالاخره مرد تصمیم می‌گیرد به دنبال معنی خواب برآید و خیلی زود متوجه می‌شود در ابتدای سفری قرار دارد که قرار است او را به سر منزل مقصود برساند؛ سفری پر فراز و نشیب با اتفاقاتی خاص و معنوی.
کتاب شگفت انگیز کیمیاگر تاکنون زندگی افراد زیادی در سراسر جهان را تحت تاثیر قرار داده است و خوشبختانه با ترجمه‎‌های بسیار خوبی مثل آرش حجازی به فارسی برگردانده شده است و خوانندگان ایرانی بسیار زیادی را به خود جذب کرده است. این کتاب برای علاقمندان به انواع کتاب صوتی هم با صدای محسن نامجو خوانده شده و قابل دانلود است. پیشنهاد می‌کنیم به ویژه کتاب صوتی کیمیاگر با صدای جادویی محسن نامجو را از دست ندهید.
  1. جز از کل
جز از کل یکی از شاهکارهای ادبی سال‌های اخیر است که استیو تولتز، نویسنده استرالیایی آن را به رشته تحریر درآورده و پیمان خاکسار با یک ترجمه کم نظیر در دسترس خوانندگان پارسی زبان قرار داده است. روایت جز از کل داستان پدر و پسری به اسم‌های مارتین و جسپر دین است که ارتباط عمیقی با هم دارند و پدر در یکی از یادداشت‌هایش نوشته است جسپر شبیه تناسخ خودش به نظر می‌رسد. مارتین دین یا مارتی، پدر جسپر، آدم عجیب و غریبی است با عقایدی بسیار جالب درباره زندگی و مرگ. او که برادر یک تبهکار استرالیایی شناخته شده است، سال‌هاست در سایه شهرت برادر زندگی می‌کند و متاسفانه کسی از هوش بی نظیر او آن طور که باید تقدیر نکرده است. تمام آموزش‌های مارتی را جسپر تمام و کمال دریافت می‌کند؛ اما در عین شباهت‌ها تفاوت‌هایی هم وجود دارد. داستان از زبان پدر و پسر تعریف می‌شود و فصل به فصل خواننده را جلو می‌برد تا جایی که به نظر می‌رسد حجم زیاد کتاب، به چشم بر هم زدنی تمام شده است. دیدگاه‌های مارتین درباره زندگی و اتفاقاتی که برای او می‌افتد، هر کدام درس‌هایی بزرگ برای افرادی است که به دنبال این هستند که به خودشان بیایند و از فرصت‌های زندگی‌شان استفاده کنند. اگر میخواهید درباره دیدگاه مارتین بیشتر بدانید اینجا را بخوانید.
  1. دنیای سوفی

 

سوفی یک دختر کم سن و سال است که با مادرش زندگی می‌کند و سوال‌های بی‌شماری دارد. سوال‌هایی بزرگ درباره ماهیت جهان هستی، زندگی، مرگ، پیدایش انسان و مسیری که دنیا از ابتدا تا دوران معاصر پیموده است. او به دنبال جواب سوال‌هایش است که ناگهان روزی نامه‌ای دریافت می‌کند که بخشی از جواب سوال‌های او را در خود جا داده است. این نامه از طرف فردی ناشناس نوشته شده است؛ اما ناشناس هر که هست، به خوبی سوفی را می‌شناسد و از چالش‌های فکری او باخبر است. به همین دلیل هم نامه به نامه شروع به برطرف کردن چالش‌های ذهنی او می‌کند.
یوستین گرودر، نویسنده کتاب دنیای سوفی به عنوان یک استاد فلسفه این کتاب را در ابتدا برای مخاطبان نوجوانش نوشته بود؛ اما طولی نکشید که از بین بزرگسالان هم مخاطبانی پیدا شدند که این کتاب را به هم معرفی می‌کردند. به همین دلیل این کتاب را به هیچ وجه نمی‌توان کتابی برای سنین پایین‌تر دانست؛ بلکه روایتی داستانی است با زبانی ساده و جذاب که نویسنده در  ۳۵ فصل در آن به توضیح تمام نظریات مهم و تاثیر گذار جهان می‌پردازد و تلاش می‌کند فلسفه را با زبانی ساده توضیح دهد. این کتاب به ۶۰ زبان زنده دنیا از جمله فارسی ترجمه شده است و حتی دانلود فایل کتاب صوتی دنیای سوفی برای کسانی که دوست دارند کتاب‌های طولانی را در مسیر رفت و آمد به محل کار یا در حال انجام کارهای روزمره در خانه گوش کنند، پیشنهاد می‌شود.
چهار کتاب که به ما می آموزد قدر فرصت های محدود زندگی را بهتر بدانیم

چهار کتاب که به ما می آموزد قدر فرصت های محدود زندگی را بهتر بدانیم