چرا دلایل عدم برگزاری کنکور کارشناسی ارشد فراگیر پیام نور ۱۴۰۳ شفاف اعلام نمی‌شود؟

در سال‌های اخیر، دانشگاه پیام نور تغییراتی را در سیستم پذیرش دانشجویان کارشناسی ارشد خود اعمال کرده است. یکی از این تغییرات، عدم برگزاری کنکور کارشناسی ارشد فراگیر است. اما چرا دلایل این تصمیم به طور شفاف اعلام نمی‌شود؟

حرف تازه – رپورتاژ آگهی: در این مقاله می‌خواهیم گمانه‌زنی‌هایی برای عدم اطلاع‌رسانی مناسب در کنکور کارشناسی ارشد فراگیر دانشگاه پیام نور داشته باشیم و احتمال برگزاری این کنکور در سال ۱۴۰۳ را بررسی کنیم.

آیا کنکور ارشد فراگیر امسال برگزار می‌شود؟

این همان سوالی است که باعث شده تا این مقاله نوشته شود. کنکور کارشناسی ارشد فراگیر سالها از سوی دانشگاه پیام نور برگزار شده است و گرچه فراز و فرودهای بسیاری داشته اما هیچ گاه تعطیل نشده بود.

در واقع این آزمون از همان ابتدا مخالفان سرسختی داشت و بسیاری با برگزاری آن مخالف بودند. کنکور فراگیر مقطع کارشناسی خیلی زود و با افزایش ظرفیت پذیرش کنکور لغو شد اما این آزمون در مقطع فوق لیسانس ادامه پیدا کرد.

در سالهای اخیر نیز گرچه هر بار خبر لغو آن منتشر شد اما باز برگزار شد. تا این که سال گذشته برای اولین بار این آزمون برگزار نشد و جالب این که هیچ خبری هم از برگزار نشدن آن منتشر نشد!

کنکور ارشد فراگیر ۱۴۰۳ هم مانند کنکور سال گذشته همچنان در سایه ابهام است و البته هر چه می‌گذرد احتمال برگزاری آن کمتر می‌شود.

چرا خبری از برگزاری کنکور کارشناسی ارشد فراگیر دانشگاه پیام نور ۱۴۰۳ نیست؟

عدم اطلاع‌رسانی در زمینه برگزار شدن یا نشدن کنکور ارشد فراگیر به احتمال زیاد به درگیری های سیاسی بین مسئولین دانشگاه پیام نور با وزارت علوم مرتبط است.

دانشگاه پیام نور چندسالی است که زیر ذره‌بین وزارت علوم رفته و هر بار نغمه‌های تعطیلی کامل آن و یا ادغام با دانشگاهی دیگر در خبرها می‌آید. در چنین شرایطی قاعدتا مسئولان دانشگاه تلاش می‌کنند از خبرها دور باشند و وارد تقابل با کسانی که دنبال تعطیلی آزمون فراگیر هستند نشوند.

دلایل برگزار نشدن آزمون فراگیر پیام نور

علت عدم برگزاری کنکور کارشناسی ارشد فراگیر دانشگاه پیام نور بر اساس اطلاعات موجود مستقیماً اعلام نشده است. با این حال، معاون آموزشی دانشگاه پیام نور اشاره کرده که عدم برگزاری این آزمون تأثیری بر کاهش تعداد دانشجویان ارشد دانشگاه نداشته است. این مسئله به خاطر افزایش تعداد و تنوع رشته‌های ارائه شده در این مقطع تحصیلی بوده است. همچنین، موضوع آمایش که شامل چابک‌سازی و ماموریت‌گرایی دانشگاه‌ها است، مطرح شده، اما رابطه مستقیم آن با عدم برگزاری کنکور کارشناسی ارشد فراگیر به طور واضح بیان نشده است​​​​​​.

جذابیت بزرگ این آزمون ورود مستقیم پذیرفته‌شدگان به ترم دوم تحصیلی کارشناسی ارشد است اما از سوی دیگر فرصت مناسبی برای کلاهبرداری شیادان از داوطلبان این آزمون فراهم کرده بود. شاید این امر هم دلیلی برای تعطیل شدن کنکور فراگیر باشد.

شفافیت در بیان دلایل برگزار نشدن کنکور فراگیر ۱۴۰۲

با وجود تمام دلایل بر تعطیلی یا برگزاری کنکور فراگیر،‌ آن چه مسلم است نیاز داوطلبان به اطلاع رسانی شفاف و دقیق از سوی مسئولان وزارت علوم و دانشگاه پیام نور است.

وزارت علوم و دانشگاه پیام نور باید تکلیف داوطلبان این کنکور را مشخص کنند تا آن ها بتوانند برنامه‌ریزی درستی برای آینده خود داشته باشند.