پیشگر : توسعه و بهسازی کارخانه کود آلی ضرورتی انکار ناپذیر است
حرف تازه : رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت گفت: توسعه و بهسازی کارخانه کود آلی رشت ضرورتی انکار ناپذیر است و لایحه آن به شورا رسیده و کمیسیون در حال بررسی این لایحه است. به گزارش حرف تازه به نقل از ایسنا، فرانک پیشگر در یکصد و پانزدهمین جلسه کمیسیون بهداشت […]
حرف تازه : رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت گفت: توسعه و بهسازی کارخانه کود آلی رشت ضرورتی انکار ناپذیر است و لایحه آن به شورا رسیده و کمیسیون در حال بررسی این لایحه است.
به گزارش حرف تازه به نقل از ایسنا، فرانک پیشگر در یکصد و پانزدهمین جلسه کمیسیون بهداشت که به صورت همزمان با کمیسیون عمران در کارخانه کود آلی رشت با موضوع بررسی و توسعه کارخانه کود آلی برگزار شد گفت: روزانه در استان گیلان بیش از ۸۰۰ تن زباله تولید می شود که دفن این حجم زباله آسیبهای جبران ناپذیری را به محیط زیست وارد می کند.
وی ادامه داد: در این راستا کارخانه کود آلی شهرداری رشت با هدف حفظ محیط زیست و کاهش زباله های ورودی به مرکز دفن زباله سراوان و استفاده مجدد از مواد قابل بازیافت پسماند های شهری از سال ۸۲ آغاز بکار کرد و در سال ۸۸ گسترش پیدا کرد.
دکتر پیشگر افزود: در حال حاضر حدود ۴۰۰ تن از زباله گیلان راهی کارخانه کود آلی می شود و پس از جداسازی به کود تبدیل می شود.
وی همچنین به مشکلات انتقال مواد دور ریز در فرایند تولید کود نیز اشاره کرد و گفت: کامیون ها حمل این مواد باید ۳۵ کیلومتر مسافت را طی کنند تا مواد دور ریختنی که دارای بوی نامناسبی نیز هست را به سراوان انتقال دهند.
پیشگر همچنین به معضل بوی نامطبوع این کارخانه در زمان هواگیری اشاره کرد و گفت: به دلیل نزدیک بودن جوامع محلی به این کارخانه بوی حاصل از عملیات تبدیل زباله به کود باعث نارضایتی مردم این منطقه شده است که باید برای این امر فکر اساسی کنیم.
رئیس کمسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت تاکید کرد: در ۳ یا ۴ سال آینده شاهد نتایج خوبی در بحث زباله هستیم زیرا اقدامات مناسبی در خصوص دفن بهداشتی زباله در دست اجرا است و همچنین در تلاش برای احداث تصفیه خانه سراوان هستیم و احداث زباله سوز در اولویتهای استان قرار دارد و توسعه و بهسازی کارخانه کود آلی از دیگر برنامه های مهم ما است، که همه این امور در کنار هم می توانند نتایج خوبی را برای رفع معضلات زباله در استان رقم بزند.
عباس صابر عضو کمسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت نیز در ادامه اظهار کرد: برای توسعه و بهسازی کارخانه کود آلی باید رقم مناسبی در بودجه سال ۹۶ این لحاظ شود .
وی ادامه داد: با توجه به اینکه این کارخانه دارای ۱۱ سهامدار است باید باید قدر السهم آنها در این توسعه و بهسازی لحاظ شود و در صورت تامین اعتبار از سوی شهرداری باید سهام شهرداری افزایش یابد.
صابر اضافه کرد: توسعه و بهسازی این کارخانه باید براساس یک طرح تفصیلی انجام شود و این امر در چند فاز اجرایی شود.
فاطمه شیرزاد دیگر عضو کمسیون بهداشت شورای شهر رشت، بر فرهنگ سازی تفکیک زباله در بین شهروندان تاکید کرد و گفت: یکی دیگر از مهمترین راهکار های مفید در مقوله ساماندهی زباله های شهری جدا از مباحث فنی و کارشناسی، فرهنگ سازی در خصوص تفکیک زباله است که با آموزش های لازم به شهروندان می توان اقدامات بسیاری را انجام داد .
وی افزود: این آموزش ها و فرهنگ سازی می بایست از محلات و آغاز شود و در گام نخست از پتانسیل سرای محلات در مناطق می توان شروع کرد .
شیرزاد تاکید کرد: وظیفه مدیریت شهری این است که در خصوص حفظ سلامت مردم و شهروندان برنامه ریزی های بیشتر و مفید تری در دستور کار خود داشته باشد .
وی با اشاره به اینکه در کل دنیا از زباله در آمد حاصل می شود گفت: اما متاسفانه در کشور ما زباله یک معضل است و در مناطق شمالی دفن زباله معضلات فراوانی را برای مردم به وجود آورده است و زباله آب و هوای ما را آلوده کرده است.
موسوی روزان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه نباید مسائل را به زمان واگذار کنیم گفت: ما اگر میخواهیم طرح ها را موفق به اتمام برسانیم باید زمان را رعایت کنیم ۳ سال است که در خصوص زباله سوز صحبت کرده ایم و زمان زیادی را از دست داده ایم عملا نتیجه ای را شاهد نبوده ایم.
وی ادامه داد: کارخانه کود آلی برای آنکه روی پای خود بایستد نیاز به حمایت دارد و باید در راستای توسعه و بهسازی این کارخانه اقدام کنیم.
آرش جهانگیری مدیر عامل کارخانه کود آلی شهرداری رشت نیز در این جلسه از بدهی یک میلیارد تومانی ۱۰ شهرداری به این کارخانه خبر داد و گفت: باتوجه به خرابی برخی از ماشین آلات ۲۸۰ تن زباله را وارد این کارخانه می کنیم و حدو ۶ تن کود با کیفیت عالی روزانه تولید می کنیم.
وی اضافه کرد: ۴۰ نفر در این کارخانه به صورت مستقیم مشغول به کارند که ۲۰ نفر پرسنل اداری هستند و ما با کمبود نیرو در بخش های مختلف تولید کود مواجه هستیم.
دکتر جهانگیری با اشاره به اینکه ۷۰ درصد از زباله های شهر رشت کود آلی است گفت: با توسعه و بهسازی کارخانه کود آلی می توان ۸۰۰ تن زباله را وارد کارخانه کنیم و تا حدود زیادی از حجم زباله های سروان بکاهیم.
مدیر عامل کارخانه کود آلی شهرداری رشت خاطرنشان کرد: برای توسعه و بهسازی کارخانه کود آلی ۵۳ میلیارد تومان نیاز است .
در پایان یکصد و پانزدهمین کمیسیون بهداشت شورای شهر رشت از نحوه و مراحل تولید کود توسط اعضاء این کمیسیون و خبرنگاران بازدید به عمل آمد.
ارسال دیدگاه