پسا کرونا برای صنعت گردشگری وجود ندارد

فریبرز خلیل زاده در یادداشتی با عنوان «پسا کرونا برای صنعت گردشگری وجود ندارد» به بررسی مشکلات حوزه گردشگری در پی شیوع ویروس کرونا پرداخته است که در ادامه می توانید مطالعه نمایید.

اختصاصی حرف تازه – فریبرز خلیل زاده در یادداشتی با عنوان «پسا کرونا برای صنعت گردشگری وجود ندارد» به بررسی مشکلات حوزه گردشگری در پی شیوع ویروس کرونا پرداخته است که در ادامه می توانید مطالعه نمایید.

با علنی شدن و گسترش ویروس کرونا از اوایل اسفند سال گذشته که مصادف با تعطیلات اواخر سال و در پیش بودن پیک سفرهای داخلی و خارجی در نوروز بود بنا به سوابق سنوات قبل پیش بینی روزهای پر رونق با گردش اقتصادی قابل توجه میشد ، هیچ یک از تحلیل گران صنعت گردشگری فکرش را نمی کرد با قرنطینه شدن کشور و استان ها و شهرهای مختلف فعالین این صنعت تا این حدود دچار ضربه و رکود و لطمه اقتصادی شوند.

بسیاری از سفرها لغو و در یک حرکت زنجیروار از شرکت ‌های هواپیمایی گرفته تا فروشندگان صنایع دستی و خدمات محلی در دورترین روستاها دچار بحران اقتصادی شدند.

این روند در کشورمان تا بیش از ۴ ماه بطور انجامید و در این مدت بسیاری از این مجموعه ها با توجه به سرمایه های کلانی را که جهت راه اندازی و توسعه حرفه خود بکار گرفته بودند با داشتن نیروی کار و هزینه های مختلف جاری تا پرداخت هزینه های مختلف از جمله باز پرداخت تسهیلات متفاوت، دچار بحران شده اند.

هر چند دولت قول هایی برای برون رفت از این چالش داده است ولی با توجه به اثرات روشن و مخفی این ضربه اقتصادی و بُعد پیچیده ماجرا به دلیل چند وجهی بودن صنعت گردشگری ، جبران این خسارت خارج از توان و اعتبارات دولتی خواهد بود.

از طرفی با رفع قرنطینه در ماه های اخیر چالش جدیدی بر این صنعت حکمفرما خواهد بود. از طرفی فضای روانی وجود ویروس کرونا وجود دارد و علیرغم تاکید به رعایت موارد بهداشتی و فاصله اجتماعی هنوز بیشتر جامعه به این باور نرسیده اند که استفاده از خدمات و امکانات گردشگری خطری برای سلامت آنها نیست. بنابر این نباید این انتظار را داشت که مانند روزگار قبل کرونا، ظرفیت تاسیسات گردشگری به آن حد مطلوب قبل برسد.

از طرفی به دلیل باز شدن تاسیسات و این فضای رقابتی، هزینه های جدیدی نسبت به زمان تعطیلی واحدها بر روی سرمایه گذاران این بخش ایجاد می شود. هزینه هایی همچون مواد اولیه ، دستمزد پرسنل، هزینه های عامل های انرژی و خدمات و از همه مهم‌ پرداخت هزینه های مالیات و عوارض که در سه ماه گذشته به دلیل تعطیلی رسمی و سراسری واحدها از معافیت برخوردار بودند.

در کنار این چالش ها دغدغه بعدی علیرغم رعایت همه پروتکل ها امکان گسترش بیماری تنفسی در میان کارکنان و پرسنل تاسیسات گردشگری ست که بنا بر نوع شغلشان همواره در خطر شیوع بیماری قرار دارند.

پیشنهادی که میبایست در برنامه های مسئولین قرار گیرد آن است که در شرایط فعلی این صنعت به مانند تمام دنیا نیاز به حمایت ویژه دارد باید شرایطی فراهم شود تا از هزینه های سربار کاسته تا دغدغه های فعالین این صنعت کاهش یابد. بسیاری از تسهیلات بانکی باید برای مدت تا یکسال بدون سود جدید استمهال گردد و واحدهای متقاضی تسهیلات در قالب سرمایه در گردش با دوره تنفس حداقل شش ماهه مورد حمایت قرار گیرند.

در کنار این حمایت‌ها پرداخت حق بیمه کارفرمایان در مشاغل بزرگ و حق بیمه خود اشتغالی صنایع کوچک به مانند هنرمندان یا فروشندگان صنایع دستی تا مدتی از طریق دولت تامین و در سال‌های آتی در صورت عادی شرایط فعالیت صنوف به صورت قسطی در پرداختهای آتی جایگزین شود.

صنعت گردشگری با توجه به حجم بالای اشتغال در صورت حمایت لازم و کافی می‌تواند راهگشای پایدار در توسعه اقتصادی کشور باشد، چنانچه دولت خود را درکنار و حامی بخش خصوصی بداند و ببیند.

پسا کرونا برای صنعت گردشگری وجود ندارد

پسا کرونا برای صنعت گردشگری وجود ندارد