مشروح سخنان شهردار رشت با اصحاب رسانه؛

پرداخت بدهی ۸ دانه درشت / از عذر خواهی برای برخورد زننده برخی مدیران شهرداری تا قول پیگیری موضوع گم شدن پرونده ها

حرف تازه : صبح امروز نشست خبری سید محمد علی ثابت قدم شهردار رشت با اصحاب رسانه در تالار گفتمان ساختمان تاریخی شهرداری رشت برگزار شد. در این جلسه که با حضور فاطمه قدیمی حرفه مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت و علیرضا قانع مدیر عامل سازمان فرهنگی شهرداری رشت برگزار شد؛ شهردار […]

حرف تازه : صبح امروز نشست خبری سید محمد علی ثابت قدم شهردار رشت با اصحاب رسانه در تالار گفتمان ساختمان تاریخی شهرداری رشت برگزار شد.

در این جلسه که با حضور فاطمه قدیمی حرفه مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت و علیرضا قانع مدیر عامل سازمان فرهنگی شهرداری رشت برگزار شد؛ شهردار رشت ضمن تبریک روز دانشجو گفت: دانشجویان منشا بسیاری از تحولات پر خیر بوده اند که طبیعتا به واسطه نگاه عمیق علمی است که از دانشگاه ها خارج می شود.

سید محمدعلی ثابت قدم در ابتدای سخنان خود گفت: سفره شهرها خلاق کم کم در حال پهن شدن است . یک کشور، استان یا شهر نمی تواند مرزهای خود را ببندد و به توسعه دست پیدا کند. اگر بگوییم شهر اولین ها هستیم و نیازی نداریم مثل طبل تو خالی است. اگر می خواهیم شرایط را تغییر دهیم باید برخی مسائل را بپذیریم. اگر قرار است اعتماد محلی را در کوتاه مدت از دست بدهیم اما منافع درازمدت را در نظر بگیریم آن را بپذیریم.

وی با اشاره به سراوان و حاشیه شهر در ادامه افزود: اگر شهری پیشرفت و توسعه خوبی داشته است نمی توانیم بگوییم عاقل نبوده است. واقعیت را بپذیریم.اگر نتوانستیم گاهی حتی ندانسته ایم. باید به خودمان تلنگر بزنیم و من هرروز این کار را در مجموعه شهرداری انجام می دهم.

شهردار رشت با تاکید بر اینکه شهر و شهروندان باید روند پیشرفت را طی کنند تصریح کرد: آنچه دیگران تجربه کرده اند امروز باید از آن تجربیات استفاده کنیم. البته هویت ها و خلاقیت هایی داریم که باید متناسب با آن ریل گذاری کنیم تا از داشته هایمان حداکثر استفاده را ببریم.

ثابت قدم اعلام کرد: باید در روند پیشرفت برای خودمان سبک تعریف کنیم. باید عقلانیت و تجربیات را به کار برد اما با سبک خودمان در مسیر پیشرفت گام برداریم. سبک، به معنای سبک دیگران و متکی شدن به دنیا نیست. 

وی با اشاره به موضوع روابط بین الملل گفت: امروزه فقط دولت ها در حوزه بین الملل در ارتباط نیستند. اتفاقا شهرها مبانی مشخصی در حوزه مدیریت شهری در زمینه بین الملل دارند. دولت شهر ها چه شهرهایی هستند؟ دولت شهر ها دولت ها نیستند. شهرها هستند که می توانند در قالب سیستم مدیریتی مشخص در فراسوی مرزها فعالیت کنند.

شهردار رشت در این خصوص افزود: این موضوعات دانش تک رشته ای در کشور ندارد بلکه بین رشته ای است.

سید محمد علی ثابت قدم با اعلام اینکه فرمرزی بودن فقط کره و سوئد و چین نیست خاطر نشان کرد: کربلا هم فرا مرزی بودن شهرداری ها است. هرکدام به دلایلی در جای خودش معنادار است.صحبت ما این نیست که از لحاظ ارزشی هرکدام در چه جایگاهی قرار دارند و چه وزنی دارند. صحبت ما این است که هرکدام به جای خود برای ما ارزشمند هستند.

وی افزود: هرکدام از شهرها ممکن است در حوزه ای پیشرفت خوبی داشته باشند و ما همان حوزه را مدنظر قرار می دهیم.

شهردار رشت با اشاره به اینکه آنها (اروپاییها) در مبانی می گویند توسعه و ما می گوییم پیشرفت، تصریح کرد: به همین دلیل است که دهه چهارم انقلاب را دهه پیشرفت و عدالت نامگذاری کرده یم. رکن اصلی شهرداری و مدیریت شهری برای اینکه بتواند این شعار و استراتژی حاکمیت را به عمل تبدیل کند چیست؟

سید محمدعلی ثابت قدم افزود: بارها گفته ایم اعتماد سازی محلی، برند سازی و سرمایه گذاری راه پیشرفت است. اگر اعتماد محلی نباشد عقلانیت اقتصادی مانع از ورود سرمایه گذار می شود.

وی با تاکید بر ضرورت مشارکت محلی گفت: نمی توانیم مرزها را ببندیم. باید به سمتی برویم که شهروندان نشان بدهند ما محتوا داریم و محتوای فرهنگی و اجتماعی قابل دفاعی داریم. نه اینکه ادعا کنیم و بعد از مرزهای کشور فراتر برویم. استاندارهای جهانی با عقلانیت توسعه ای ارتباط دارد.

شهردار رشت در ادامه گفت: آیا در حوزه مدیریت شهری این سوال برایتان پیش نیامده است که آنها چه بوده اند و چه شده اند و ما چه بوده ایم و چه شده ایم؟

axe134200سید محمد علی ثابت قدم با اشاره به آبگرفتگی شهر که از سالها پیش وجود داشته است گفت: نمی توانیم گردشگر خارجی بیاوریم و شهر را آب گرفته باشد. باید یکبار کنده کاری داشته باشیم و برای همیشه این موضوع را حل کنیم. تاکی می خواهیم اینقدر آرام آرام خیابان ها را بکنیم که به پایان نرسد و پنجاه سال دیگر هم ادامه داشته باشد. از موقعی که در این شهر زندگی کردم همیشه شهر کنده کاری شده است و نفهمیدیم ته این کندن ها کجاست؟ در موضوع آبهای سطحی چند ماه دیگر تمام می شود و شاهد کنده کاری برای این موضوع نخواهیم بود. امیدواریم موضوع مدیریت یکپارچه شهری زودتر به نتیجه برسد تا به مراتب کمتر کنده کاری داشته باشیم.

وی با اعلام اینکه هنوز به دلیل برق گرفتگی و فوت یکی از شهروندان پرونده دارم افزود: تا کی این مسائل باید ادامه داشته باشد؟  یک شهروند تابلویی به اشتباه نصب کرده است و به دلیل آبگرفتگی وقتی شهروندی دیگر دستش را روی تابلو گذاشته است دچار برق گرفتگی شده و فوت کرده است. از سال ۹۱ این اتفاق افتاده است و ما همچنان پاسخگو هستیم. امیدوارم راهی که درست است ادامه دهیم.

شهردار رشت گفت: چه کسی گفته است موضوع ما محیط زیست نیست؟ وقتی حرف از توسعه پایدار می زنیم اصلی ترین موضوع شهر موضوع زیست محیطی و انسان محوری است. چون آینده می خواهند با آن زندگی کنند. قطعا موضوع خودروی تک سرنشین نیست. مهم نیست. واضح به شما بگویم خودروی تک سرنشین در ترافیک بماند مهم نیست. حمل و نقل عمومی نباید ترافیک داشته باشد. آمار بالای خودروی تک سرنشین واقعیت این جامعه است. اگر از ترافیک ناراحت هستند خودروی تک سرنشین به خیابان نیاورند.

ثابت قدم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در مورد وال استریت می گوییم یک در مقابل نود و نه ؛ اما نمی گوییم در رشت چه وضعیتی داریم افزود: رفتارهای ما در این زمینه از لحاظ توزیع ثروت اگر نبینیم تفاوت زیادی پیدا نخواهد کرد. بعد می خواهیم حرف از شهر اسلامی بزنیم؟ پول یک عده دست یک اقلیت دیگری باشد؟ این درست نیست.

وی اظهار داشت: من اولین حامی عملی سرمایه گذار هستم و در این راه فراقانونی هم عمل میکنم اما قرار نیست پول شهروند و اکثریت کم برخوردار را در جیب اقلیتی بگذاریم که اصلا لایق این ثروت هم نیستند. کجا شهروند اصیل جزء آن افراد است؟

شهردار رشت در ادامه گفت: دویست هزار خانوار در رشت داریم. از این تعداد ۱۲۰ هزار خانوار را شناسایی کردیم و در ممیزی املاک به دنبال شناختن سایر خانوارها هستیم. از این ۱۲۰ هزار خانوار ده درصد عوارض پرداخت می کنند و ده درصد آنهایی که عوارض پرداخت می کنند قیمت تمام شده را می پردازند یعنی عملا یک درصد عوارض شهروندان را می گیریم و با آن یک درصد، شهر را مدیریت می کنیم. هم بخش دولتی و هم خصوصی به شهرداری بدهکارند. پس از انتشار لیست ۲۰ بدهکار دانه درشت، ۸ دانه درشت بدهی خود را پرداخت کرده اند.

سید محمدعلی ثابت قدم اعلام کرد: نمی توانیم اجازه بدهیم اقلیتی همیشه تخلف ساختمانی داشته باشند و بعد اتکای ما به عوارض ساختمانی باشد بعد آنها پول شهرداری را ندهند.

وی افزود: من فکر نمی کنم اگر عوارض به عنوان مثال از ۴۰ هزار تومان در سال به دویست هزار تومان افزایش یابد اما خدمات با کیفیت ارائه شود کسی ناراحت شود.

ثابت قدم خاطرنشان کرد: ۴۲ روز در رشت باران بود و فقط سه روز در این مدت امکان آسفالت وجود داشت. بعد در چاله چوله یک فرغون آسفالت ریخته می شود برخی می گویند شهرداری عقل ندارد در باران آسفالت نریزد؟ اگر نریزیم می گویند آسفالت خراب است.

شهردار رشت با اعلام اینکه اینها موضوعات شما شهروندان است گفت: اینها موضوع ثابت قدم نیست. چه ثابت قدم باشد چه ثابت قدم نباشد این مسائل وجود دارد.

وی در ادامه به سوالات اصحاب رسانه به صورت کوتاه پاسخ داد و گفت: فقر در شهر فقط اقتصادی نیست؛ مهارتی هم هست. در بحث آسفالت ما پخش کردن قیر را هم باید یاد بدهیم که چگونه باشد. سالها به همین شکل عادت کرده اند. به کارخانه آسفالت باید یاد بدهیم که جواب آزمایش اشتباه نده. به همکاران ما باید بگوییم خوب نظارت کن. این موضوعاتی نیست که مثلا دکمه ای را بزنیم و از فردا حل شود. ماست مالی کردن اصلا کاری ندارد. اما اگر بخواهیم کاری پایدار انجام دهیم مشکلاتی وجود دارد.

سید محمد علی ثابت قدم در بخشی از سخنانش با اشاره به مشکلات موجود پرسید: چرا ۶۶ میلیارد تومان بابت آبهای سطحی شهرهای مازندران در دولت مصوب شد و به رشت نرسید؟

وی در خصوص مجتمع آدینه با بیان اینکه تعامل خوبی حاکم است گفت: در حال پیگیری است و باید به عدد و رقم دقیق برسیم.

شهردار رشت بابت نحوه برخورد ضعیف و زننده برخی مدیران و کارکنان شهرداری با اصحاب رسانه عذرخواهی کرد و از برگزاری یک جلسه و پیگیری موضوع خبر داد.

ثابت قدم از پیگیری طرح قطار شهری و مطالعات آن، تراموا و کمربندی های آتی خبر داد و گفت: در یک ماه آینده سی دستگاه اتوبوس به ناوگان اضافه خواهیم کرد.

وی در خصوص پاداش مدیران شهرداری از ساماندهی این مبالغ بر اساس سود و زیان و بازدهی سازمان و مجموعه تحت مدیریت خبر داد و افزود: باید به سلیقه ای بودن این موضوع که از سال های قبل وجود داشته است پایان داد.

شهردار رشت در خصوص بیمه های معوقه گفت: بخشی پرداخت شده است و مابقی تا پایان سال صفر می شود.

وی به ارائه توضیحاتی در خصوص باز آفرینی پرداخت و در بخش دیگری از سخنانش قول پیگیری پرونده های گمشده در شهرداری رشت را داد.

سید محمد علی ثابت قدم در خصوص عدم حمایت از مستند بلدیه گفت: این فیلم برای ما بسیار ارزشمند است؛ از لحاظ تاریخی و تاریخ محلات و رشت و پیگیری خواهیم کرد.

شهردار رشت همچنین در خصوص حمایت از سپیدرود با توجه به مشکلات موجود و عدم تحقق حمایت شهرداری در برخی حوزه های هنری و ورزشی گفت: ما به سپیدرود کمک می کنیم و تا امروز هم کمک کرده ایم.

وی در خصوص این که چندی پیش در سایت شورا به نقل از شهردار گفته شده بود “رشت طرح جامع مدیریت پسماند ندارد” اما رشت در سال ۸۸ طرح برتر مدیریت پسماند را در سومین جشنواره پژوهش و نواوری در حوزه مدیریت شهری را داشته است گفت: این طرح بسیار خوب بود اما رویکرد عملیاتی نداشته است و بخش های قابل اجرای آن در سراوان هم به عنوان نمونه اجرا شده است.

در حاشیه :

نکته جالب در حاشیه برگزاری این نشست اعتراض محسوس بخش عمده ای از اصحاب رسانه نسبت به برخورد های ناشایست برخی مدیران شهرداری و همچنین اشاره به گم شدن پی در پی پرونده ها بود که شهردار رشت در این خصوص قول برگزاری جلسه و پیگیری موضوع را داد.