پانما، تلفیقی از کهن داستانهای دینی با نگاه امروز است
حرف تازه : کارگردان نمایش پانما با بیان اینکه این نمایش سخنکارگردان نمایش پانما با بیان اینکه این نمایش سخنی از جنس مردم است افزود: بسیاری از کهن داستانهای مذهبی با نگاهی به امروز در این نمایش به تصویر کشیده می شوند.کارگردان نمایش پانما با بیان اینکه این نمایش سخنی از جنس مردم است افزود: […]
حرف تازه : کارگردان نمایش پانما با بیان اینکه این نمایش سخنکارگردان نمایش پانما با بیان اینکه این نمایش سخنی از جنس مردم است افزود: بسیاری از کهن داستانهای مذهبی با نگاهی به امروز در این نمایش به تصویر کشیده می شوند.کارگردان نمایش پانما با بیان اینکه این نمایش سخنی از جنس مردم است افزود: بسیاری از کهن داستانهای مذهبی با نگاهی به امروز در این نمایش به تصویر کشیده می شوند.ی از جنس مردم است افزود: بسیاری از کهن داستانهای مذهبی با نگاهی به امروز در این نمایش به تصویر کشیده می شوند.
مجید کاظم زاده مژدهی با اشاره به نمایش پانما اظهار داشت: تلفظ فارسی پانما ، قدمگاه است و با توجه به اینکه کلید ورود به هر نمایشی عنوان نمایش است این نام را برگزیدم چرا که اولین چیزی است که نظر مخاطب را جلب می کندنام نمایش است.
وی با بیان اینکه اگر نام نمایش تکراری باشد برای مخاطب جلب توجه نمی کند افزود: برای همین عنوان، پانما را انتخاب کردم این نام می تواند برای مخاطب کنجکاوی ایجاد کند و مخاطب را به سمت نمایش هدایت کند.
کارگردان نمایش پانما تصریح کرد: تلفظ گیلکی قدمگاه می شود پانما، چون این قصه در گیلان اتفاق می افتد به نظرم این نام بهترین نامی بود که می شد برای این نمایش انتخاب کرد.
کاظم زاده مژدهی افزود: من به این اعتقاد دارم وقتی می خواهید حرفی جهانی بزنید زمانی جذاب می شود که حرفت را در فضایی بومی بزنید چرا که فضای بومی منطقه ای برای غیر بومیان جذاب است.
وی با اشاره به شخصیت های نمایش پانما خاطرنشان کرد: شخصیت نمایش های من افرادی هستند که من به گونه ای با آنها زندگی کرده ام و آن شخصیت ها را کمی با چاشنی تخیل همراه کردم و تمام نمایش نامه های من افرادی هستند که در زندگی روزمره با آنها در ارتباط بودم.
کارگردان نمایش پانما با بیان اینکه تا شخصیتهای نمایش ها را از نزدیک درک نکرده باشم لحن و زبانی واقعی برای انها پیدا نمی شود افزود: نمایش پانما یک نمایش دینی مذهبی است البته باید بیان کنم ما در کشوری مذهبی زندگی می کنیم و نمی شود از هیچ نمایشی دین را جدا کرد.
وی تاکید کرد: ممکن است در برخی از آثار مستقیما نامی از دین نیایید اما مذهب با مناسبتهای اجتماعی ما همسو شده است ما با مذهب انس گرفته ایم از همان بدو تولد در گوش ما اذان زده می شود .
کاظم زاده مژدهی افزود: حتی نام گذاری شخصیتهای داستان ها ما نیز از نگاه مذهبی ما را نشات می گیرد و با توجه به اینکه من در جشنوارهای کشوری مقام های زیادی کسب کرده ام و این نمایش در جشنواره رضوی جز سه اثر برتر است، از مرکز به من سفارش تولید این نمایش را داد ند و با مشارکت سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت، اداره ارشاد استان و دفتر تئاتر تهران تولید این کار آغاز شد.
وی با تاکید بر اینکه کهن داستانهای دینی که همه دنیا می شناسند در این نمایش به صورت به روز به تصویر کشیده می شوند افزود: از به صلیب کشیدن حضرت عیسی(ع) تا گذر ابراهیم از آتش و ماجرای اسماعیل در جای جای نمایش نامه به صورت غیر مستقیم و امروزی دیده می شود.
کاظم زاده مژدهی با اظهار امیدواری از استقبال تماشاگران از این نمایش تاکید کرد: وقتی حرفی را بزنید که مردم درک می کنند و حرفی از جنس خودشان را بیان کنید که مردم با آن دست و پنجه نرم کرده اند مطمئنا از آن استقبال می شود.
وی افزود: سوء استفاده از دین، تزویر و تظاهر از مواردی هستند که همه ما با آن مواجه شده ایم و دیده ایم افرادی را که پشت این تظاهر به دنبال منفعت مالی هستند و در این داستان شخصیت محوری کسی است که امامزاده ای را جعل می کند و از نذورات مردم به نفع خود بهره می برد .
کارگردان نمایش پانما گفت: این نمایش به ریشه یابی این امور می پردازد و حتما از آن استقبال می شود اما از آنجایی که در رشت جایی به نام تئاتر شهر نداریم که مخاطب تخصصی داشته باشیم ، نمی توان پیش بینی کرد که یک نمایش چقدر می فروشد؛ اما قطعا این نمایش آنقدر جذاب است تا کسانی که نمایش را می بینند به دیگران اطلاع رسانی کنند.
فرهنگسرای مجازی رشت
ارسال دیدگاه