وظیفه داریم بستری فراهم کنیم تا زحمت هنرمندان نادیده گرفته نشود
حرف تازه – پیش از تاسوعا و عاشورای حسینی نشستی در سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت با حضور کارگردانان برجسته استان و مدیریت سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری برگزار شد.
علیرضا حسنی گفت: به عنوان یک همکار وظیفه ام ایجاب می کند که این بستر را فراهم کنم تا زحماتی که این هنرمندان به مردم ارائه می دهند نادیده گرفته نشود.
رئیس سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت افزود: هنرمندان ما برای هر مناسبتی فعالیت مخصوص به آن را شروع می کنند و هنرمندان نمایشی می توانند با زبان نمایش پیام خود را به مردم انتقال دهند.
رضا حقی کارگردان نمایش با کاروان عشق،گفت: تئاترها و تعزیه های خیابانی با محوریت محرم در ایام تاسوعا و عاشورا شروع شده که این نمایش های مذهبی از پنج سال قبل آغاز به کار کرده و به شکل چرخشی انجام می شود.
وی افزود: این نمایش های مذهبی در ماه محرم با رویکرد و محوریت امام حسین (ع) و یارانش اجرا می شود و در ماه صفر نیز با رویکرد امام حسن(ع) برگزارمی شود.
حقی ادامه داد: این نمایش ها با هدف پر رنگ شدن تاسوعا و عاشورا، بصورت چرخشی در نقاط مختلف شهر اجرا می شود. این نمایش ها بصورت تلفیقی است که برگرفته از تعزیه و تئاتر و با موضوع روز مدافعان حرم و ماه محرم صحنه های مختلف عاشورا را به رخ می کشد.
او عنوان کرد: این حرکت از بدو پیدایش بدون دستمزد عوامل و بازیگران صورت گرفت و در این پنج سال هیچکدام از هنرمندان هیچگونه مبلغی دریافت نکرده اند و این مسیر را بصورت خود جوش طی می کنند.
محمد تجدد،کارگردان نمایش مولای عشق نیز در این نشست گفت: نمایش مولای عشق حدود پنج سال است که به همت سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت با رویکرد مذهبی شکل گرفته است و این مجموعه قبل از اینکه در قالب ترکیبی تعزیه و تئاتر انجام شود به شکل تعزیه بود. تعزیه یکی از نمایش های آیینی ماست که در طول سال انجام می گیرد در سال های اخیر نوحه خوانی،نمایش،مداحی با تعزیه ترکیب شده و بازیگران و کارگردانانی به این نمایش ورود کردند که بسیاری از آنها برجسته و معروف هستند.
وی افزود:نمایش مذهبی یک کار دلی است و آدم های خاص خودش را میطلبد و بصورت خودجوش و جهادی صورت می گیرد.
تجدد ادامه داد: تئاتر یک روضه مصور است یعنی تصویری است که مداح یا خطیب روی منبر خطابه می کند و مخاطب با تمرکز کربلا را در ذهن خویش تصور کند و تئاتر و تعزیه مذهبی همه اینها را به تصویر می کشد.
وی خاطر نشان کرد: برای شروع یک کار مذهبی در مرحله اول تحقیقات وسیع انجام می شود و ما یک گروه پژوهشی خودکار هستیم که مرحله پژوهشی افراد دلی ورود می کنند.وی مرحله بعدی را پیش تولید کار دانست و گفت:این کار دقیقه نودی نیست و در دقایق اخر صورت نمی پذیرد،برای اینکه یک کار مذهبی برای ۱۰ روز اجرا شود و تاثیرگذاری خوبی داشته باشد ذهن کارگردان حدود یک سال در گیر انجام آن است که از منابع معتبری استفاده کنند چون ما هم مخاطب و هم مخاطب خاص در تئاتر خیابانی داریم.
محمد تجدد همچنین به نمایش مولای عشق اشاره کرد و گفت:در بعضی مواقع از بدعت ها در تئاتر و تعزیه استفاده می شود که بعضا به اشتباه می انجامد و مولای عشق اول کار خود با دو نفر اغاز کرد و بعدها گروه های دیگری به آن پیوستند که اکنون حدود ۱۶۰ نفر در حال فعالیت هستند.
وی با اظهار گله مندی از بعضی متولیان فرهنگی گفت:وقتی یک اتفاق فرهنگی صورت می گیرد به یکسری امکانات و تدارکات نیاز است ما با مشکل مجوز،مکان تمرین،بودجه و تهیه لباس روبرو هستیم اگر سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری رشت متولی این کار نبود به یقین مشکلات با بزرگتری مواجه بودیم و اعتماد مسئولین نباید در دقایق اخر شامل حال ما شود. ما متولی فرهنگی در قالب حرف زیاد داریم.
تجدد با انتقاد از استانداری،فرمانداری،شهرداری، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و متولیان فرهنگی گفت:ما حمایت های مالی این ادارات را نمی خواهیم فقط چوب لای چرخ هنرمندان نباشند.
هومن میرمعنوی کارگردان نمایش نسخه نو گفت: در این روزها که نمایش مذهبی در سطح شهر برگزار می شود رشت توانست چهره های متفاوت تری از خود نسبت به چند سال اخیر ارائه دهد و ما به همت سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری رشت توانستیم این پروژه هارا به ثمر بنشانیم.
وی تاکید کرد: هیچ شهر و کشوری در جهان وجود ندارد که شب و روز در آن تئاتر برگزار شود،حتی بزرگترین کشورهای جهان هم که ادعای تئاتر دارند بازهم اینگونه نیست و تنها شهری که شب و روز در آن تئاتر برگزار می شود رشت است که همواره با حمایت های سازمان فرهنگی ورزشی جوانان و بزرگسالان زیادی با ما در حال همکاری هستند.
میرمعنوی افزود: امروزه مردم به زبان هنر عزاداری می کنند اما متاسفانه این هنوز برجسته و فراگیر نشده است و هدف از برگزاری این نمایش های مذهبی عزاداری و عرض ارادت به امام حسین(ع)است.
ارسال دیدگاه