ورود یک خانم ایرانی‌تبار به پارلمان نیوزیلند

حرف تازه – یک خانم ایرانی – نیوزیلندی به پارلمان نیوزیلند راه یافت. به گزارش حرف تازه به نقل از عصرایران ، گلناز قهرمان از حزب سبز نامزد انتخابات پارلمانی نیوزیلندشده بود و توانست در انتخابات پیروز شود و به پارلمان راه یابد. به نوشته بی بی سی، او یک وکیل حقوق بشر است. گلناز قهرمان که […]

حرف تازه – یک خانم ایرانی – نیوزیلندی به پارلمان نیوزیلند راه یافت.

به گزارش حرف تازه به نقل از عصرایران ، گلناز قهرمان از حزب سبز نامزد انتخابات پارلمانی نیوزیلندشده بود و توانست در انتخابات پیروز شود و به پارلمان راه یابد.

به نوشته بی بی سی، او یک وکیل حقوق بشر است. گلناز قهرمان که متولد مشهد است، در ۹ سالگی همراه با خانواده‌اش ایران را ترک کرد و از نیوزیلند پناهندگی سیاسی گرفت.

او اولین نماینده پناهجوی پارلمان نیوزیلند است.

گلناز قهرمان که در دانشگاه آکسفورد حقوق خوانده، برای مدتی به عنوان وکیل سازمان ملل متحد در پرونده‌های مربوط به رواندا و کامبوج فعالیت کرده است.

گلناز قهرمان از حزب سبز نامزد انتخابات شده بود و پیروزی او روز پیش اعلام شد.

 

او به سایت “فیرفکس نیوزیلند” گفته است از این پیروزی‌ “هیجان‌زده” است. 
وی گفته است در قبال هزاران داوطلبی که او برای پیروزی کمک کردند و دیگران احساس مسئولیت می‌کند. 

گلناز قهرمان افزوده است “ما (حزب سبز) نقطه مقابل سیاست ترامپیسم، تفرقه، نفرت و برگزیت هستیم.”

به دنبال برگزاری انتخابات پارلمانی در نیوزیلند و شمارش نهایی آرا، هیچ یک از احزاب این کشور نتوانستند به پیروزی مطلق برسند.

بیل اینگلیش، نخست‌وزیر و رهبر حزب ملی بیشترین کرسی را در پارلمان دارد اما کرسی‌هایی را به حزب کارگر و سبز واگذار کرده است.

جاکیندا آردرن، رهبر حزب کارگر گفته است او در موقعیتی قرار دارد که دولت ائتلافی باثباتی تشکیل دهد.

باید در مقابل سیاست‌های ترامپیسم اختلاف برانگیزی، نفرت و بریگزیت بایستیم و من حقیقتا به این موضوع افتخار می‌کنم

ایسنا هم به نقل از گاردین نوشت: دو هفته بعد از برگزاری انتخابات پارلمانی نیوزیلند در تاریخ ۲۳ سپتامبر و با شمارش بخش پایانی آرای مربوط به این انتخابات، میزان کرسی‌های حزب مخالف کارگر به مقدار اندکی تقویت شد اما هیچ یک از دو حزب اصلی نتوانستند آرای کافی برای تشکیل دولت در این کشور را به دست بیاورند.

این بخش نهایی از آراء که شامل ۱۷ درصد آراء بود و از آن به عنوان “رای‌های ویژه” یاد می‌شد نشان داد که حزب حاکم ملی نیوزیلند بعد از این شمارش دو کرسی را از دست داده است، در حالی که حزب کارگر و حزب سبزها هر کدام یک کرسی دیگر به دست آورده‌اند.

نه حزب ملی تحت رهبری بیل اینگلیش و نه حزب کارگر تحت رهبری جاسیندا آردرن در موقعیتی که بتوانند به تنهایی دولت را تشکیل دهند قرار نگرفتند.

در شب انتخابات ۲۳ سپتامبر مشخص شد که حزب ملی به عنوان حزب حاکم نیوزیلند حائز ۵۳ کرسی و حزب کارگر حائز ۴۵ کرسی شده است.

این نتیجه حکایت از یک بن‌بست داشته چون هیچ یک نتوانسته‌اند آستانه ۶۱ کرسی لازم برای تشکیل دولت به تنهایی را به دست بیاورند. این در حالی است که پارلمان نیوزیلند ۱۲۰ کرسی دارد.

در همین حال بعد از اضافه شدن یک کرسی به کرسی‌های حزب سبزها مشخص شد که برای نخستین بار در تاریخ نیوزیلند یک پناهجوی خارجی توانسته نماینده پارلمان این کشور شود.

این فرد یک زن ایرانی‌تبار به نام “گلریز قهرمان” است که در سن ۹ سالگی به نیوزیلند آمد و بعدا به عنوان دانشجوی حقوق بشر در دانشگاه آکسفورد درس خوانده و به عنوان یک وکیل نیز برای سازمان ملل کار کرده است.

وی بعد از مشخص شدن راهیابی‌اش به پارلمان گفت: ما باید در مقابل سیاست‌های ترامپیسم اختلاف برانگیزی، نفرت و بریگزیت بایستیم و من حقیقتا به این موضوع افتخار می‌کنم.

در وضعیت فعلی هر دو حزب اصلی لازم است که با احزاب کوچکتر توافق‌های ائتلافی تشکیل دهند. هر دو حزب اکنون مجبور به جلب حمایت وینستون پیترز، رهبر حزب اول نیوزیلند و چهره پوپولیست سیاست این کشور هستند که توانسته در انتخابات ۹ کرسی به دست آورد.

در صورت ائتلاف حزب ملی با حزب اول نیوزیلند این ائتلاف ۶۵ کرسی خواهد داشت اما ائتلاف حزب کارگر با دو حزب سبزها و اول نیوزیلند ۶۳ کرسی خواهد داشت.