حرف تازه – مقامات دولتی در ونزوئلا در نخستین ساعات بامداد روز یکشنبه بیست و چهارم مه/ ۴ خرداد از ورود نخستین نفتکش ایران به ونزوئلا خبر دادند. بدین ترتیب یکی از پنج نفتکش حامل سوخت ایران برای کاراکاس به آبهای این کشور وارد شد.
به گزارش حرف تازه به نقل از یورونیوز ، پیشتر بسیاری از منابع خبری و رسانههای بین المللی از نزدیک بودن نفتکش «فورچون»، یکی از نفتکشهای حامل سوخت ایران به آبهای دریای کارائیب و ورود قریب الوقوع آن به حریم دریایی ونزوئلا خبر داده بودند.
این خبر حالا به تایید تارک ال ایسامی، معاون اقتصادی رئیس جمهور ونزوئلا رسیده که به تازگی به عنوان وزیر انرژی این کشور منصوب شده است.
وزیر انرژی ونزوئلا در پیامی توییتری اعلام کرد که نفتکش ایرانی وارد آبهای منطقه ویژه اقتصادی کشورش شده و همانطور که دیگر مقامات دولتی در ونزوئلا پیشتر خبر داده بودند توسط یگانهای نیروی دریایی این کشور اسکورت شده است.
بر اساس گزارش «مارین ترافیک» Marine Traffic پایگاهی اینترنتی که تردد کشتیهای را در آبهای جهان رصد میکند، نفتکش ایرانی «فورچون» حوالی ساعت ۲۱ به وقت محلی / یک بامداد به وقت گرینویچ وارد آبهای ساحلی ایالت سوکره واقع در شمال ونزوئلا شده است.
تلویزیون دولتی ونزوئلا نیز در گزارشی اعلام کرد که این نفتکش قرار است در سواحل «پورتو کابلو» یکی از شهرهای ایالت «کارابوبو» که دارای یک پالایشگاه است، پهلو بگیرد.
به گفته رسانههای داخلی ونزوئلا چهار نفتکش دیگر حامل سوخت ایران قرار است طی روزهای آینده وارد آبهای این کشور شوند.
پنج نفتکش «فورچون»، «فورست»، «پِتونیا»، «فاکسون» و «کلیول» که گفته میشود حامل حدود ۱/۵ میلیون بشکه سوخت تولید ایران برای تحویل به ونزوئلا هستند از ماه جاری میلادی حرکت خود را آغاز کرده و با عبور از کانال سوئز راهی آبهای دریای کارائیب شده بودند.
کاراکاس پیشتر نیز اعلام کرده بود که برای تامین امنیت نفتکشهایی که قرار است بخشی از سوخت مورد نیاز ونزوئلا را تامین کنند آنها را در دریا اسکورت نظامی خواهد کرد.
نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا پیشتر ضمن هشدار به ایالات متحده در خصوص هرگونه مانع تراشی بر سر راه نفتکشها در دریای کارائیب از انجام آزمایش موشکی برای دفاع از آب ها و سواحل این کشور خبر داده بود.
تهران پیشتر طی روزهای گذشته نسبت به احتمال مزاحمت و مانع تراشی بر سر راه حرکت این نفتکشها به سوی ونزوئلا از سوی ایالات متحده آمریکا هشدار داده بود.
جدا از ابراز نگرانیهای حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در خصوص خطرناک بودن اقدام احتمالی ایالات متحده برای صلح و امنیت جهانی، وزیر خارجه این کشور نیز در این خصوص به سازمان ملل متحد هشدار داده بود.
در نامه محمد جواد ظریف به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد «تهدیدات غیرقانونی، خطرناک و تحریک آمیز آمریکا نوعی دزدی دریایی و خطری بزرگ برای صلح و امنیت بینالمللی قلمداد و تاکید شده بود که آمریکا باید از زورگویی در عرصه جهانی دست برداشته و به حاکمیت قوانین بینالمللی بویژه آزادی کشتیرانی در دریاهای آزاد احترام بگذارد.»
نیکلاس مادورو روز چهارشنبه گذشته در جریان یک نطق تلویزیونی ضمن تشکر از ایران به دلیل حمایت از کشورش در قبال خصومتهای آشکار ایالات متحده گفته بود: «ما هر لحظه و برای هر کاری آماده هستیم.»
واشنگتن نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری سوسیالیست ونزوئلا را فردی دیکتاتور میداند و خواهان سرنگونی وی از قدرت است.
ایالات متحده صادرات نفتی ونزوئلا و ایران و نیز مسئولان دولتی و نظامی هر دو کشور را تحت تحریم های سنگین قرار داده است.
ونزوئلا خود دارای بزرگترین ذخایر نفتی جهان است اما تولیدات نفتی این کشور سالهاست که به شدت افت کرده است. کاراکاس تحریمهای ایالات متحده آمریکا را عامل اصلی این سقوط میداند.
ورود نخستین نفتکش ایران به ونزوئلا – Ap photo
ارسال دیدگاه