شهردار رشت در جلسه کمیسیون بهداشت:

ورود دو سرمایه گذار به مبحث ساماندهی رودخانه های رشت

حرف تازه – صبح امروز جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت برگزار شد و طی آن اعضای شورا بر تخصیص اعتبارات دولتی در مباحث محیط زیستی رشت تاکید کردند و دکتر نصرتی از ورود دو سرمایه گذار به مبحث ساماندهی رودخانه ها خبر داد. صبح امروز هفدهمین جلسه کمیسیون […]

حرف تازه – صبح امروز جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت برگزار شد و طی آن اعضای شورا بر تخصیص اعتبارات دولتی در مباحث محیط زیستی رشت تاکید کردند و دکتر نصرتی از ورود دو سرمایه گذار به مبحث ساماندهی رودخانه ها خبر داد.

صبح امروز هفدهمین جلسه کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت به ریاست فاطمه شیرزاد و با حضور دکتر مسعود نصرتی شهردار رشت، امیر مرادی مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان، اسماعیل حاجی پور، جلال الدین محمد شکریه، محمدحسن عاقل منش و محمد حسن علیپور اعضای کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت و ۴ تن از اعضای شبکه سمن های محیط زیستی استان در ساختمان شورا برگزار شد.

شهردار رشت از ورود دو سرمایه گذار در حوزه ساماندهی دو رودخانه رشت خبر داد

شهردار رشت در این جلسه در خصوص ساماندهی دو رودخانه گوهر رود و زرجوب اذعان داشت: در گذشته مطالعات و آسیب شناسی های فراوانی در این زمینه انجام شده است اما متاسفانه با توجه به وسعت کار و پراکندگی عملکرد دستگاه ها نتیجه مثبتی از این مطالعات به دست نیامد.

دکتر مسعود نصرتی با بیان اینکه متاسفانه این دو رودخانه در نما و منظر شهر قرار نگرفته است خاطر نشان کرد: اگر از این دو رودخانه به عنوان یک ارزش نمادین استفاده می شد اینگونه مورد بی مهری قرار نمی گرفت و با هجمه ورود زباله و فاصلاب مواجه نمی شد.

وی با تاکید بر ضرورت بازنگری دو رودخانه و توجه به بحث نما و منظر تصریح کرد: با اختصاص مصوبه و مشخص شدن متولی ساماندهی دو رودخانه و مشارکت همه دستگاهها می توان به نتایج خوبی در ساماندهی و بازیابی این دو رودخانه دست یافت بنابراین ضرورت نیاز به یک متولی مرکزی با تخصیص بودجه دولتی با توجه به قرار گرفتن در فصل بودجه و با پیشنهاد اصلاحی در بودجه ۴۰ میلیاردی و … کاملا محسوس است.

دکتر نصرتی از نقش موثر سرمایه گذار در ساماندهی این دو رودخانه سخن گفت و یادآور شد: در حال حاضر دو سرمایه گذار دراین زمینه ورود کرده و با استانداری نیز هماهنگی های لازم انجام شده است.

شهردار رشت در ادامه گفت: با کانالیزه کردن مسیرهای دو رودخانه در دو طرف مسیر های آزاد شده، می توان استفاده بهینه ای از مکان های بلا استفاده داشت.

 

دکتر نصرتی: پروژه زباله سوز سراوان نیازمند ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار است

مسعود نصرتی در ادامه با تاکید بر تسریع تعیین تکلیف زباله سوز سراوان اذعان داشت: این پروژه نیز نیازمند صد و چهل میلیارد تومان اعتبار است که بخشی از آن باید توسط شهرداری به عنوان پیش بها پرداخت شود.

دکتر نصرتی محل انتخاب شده فعلی برای احداث زباله سوز را لاکان رشت عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه این مکان به دلیل تحت الشعاع قرار دادن منابع طبیعی چندان شایسته این امر نیست اما پیشنهاد می کنم از آنجا که تخصیص بیست و سه میلیارد تومان به عنوان پیش بها منوط به تعیین محل ارزیابی است همان نقطه را برای ارزیابی معرفی کنیم.

تاکید بر ضرورت پشتیبانی دولت از پروژه های مرتبط با رودخانه ها و زباله سوز رشت

شهردار رشت اذعان داشت: ما باید کاری کنیم که دولت ضمن درک شرایط فعلی رشت تمام قد پشتیبان اجرای طرح های مرتبط با دو موضوع اشاره شده باشد.

 

فاطمه شیرزاد: دو رودخانه رشت به جای جاذبه گردشگری، به عنوان آلوده ترین رودهای جهان معرفی شده اند

رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به اینکه بحث آلودگی های دو رودخانه گوهر رود و زرجوب و لندفیل سراوان سالیان سال است در محافل گوناگون مورد بحث و بررسی است گفت: متاسفانه هنوز راهکار مناسبی از مسئولین و صاحبنظران در این امر ارائه نشده است.

فاطمه شیرزاد ضمن قدردانی از همراهی شبکه هماهنگی سمن های محیط زیست استان پیرامون ساماندهی دو مبحث فوق تصریح کرد: مدتی قبل از سوی این شبکه برای اولین بار نشست خبری پیرامون احیا دو رودخانه و سراوان برگزار شد که شایسته از دست اندرکاران شبکه هماهنگی سمن های محیط زیست استان گیلان قدردانی شود.

وی با قدردانی از حضور شهردار و اعضای کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا در پیگیری برنامه های احیای رودخانه گوهررود و زرجوب و لندفیل سراوان از ضرورت آنالیزی جدید در راستای احیا دو رودخانه فوق سخن گفت و اظهار داشت: در این برنامه قطعا سهم شهرداری رشت هم مشخص است که با تملک حاشیه رودخانه و راه اندازی پارکهای متعدد اقدامات شایسته ای انجام داد.

رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر رشت افزود: همیشه وقتی صحبت از دو رودخانه به میان می آید بحث گردشگری و رونق اقتصاد نیز به خودی خود فعال می شود اما با وجود اینکه این دو رودخانه می توانند به عنوان یکی از جاذبه های شهر باشند به عنوان به عنوان آلوده ترین رودخانه های جهان معرفی شده اند.

 

رئیس کمیسیون بهداشت: سهم تخصیص بودجه ای رشت از پروژه های بزرگ بسیار ناچیز است

فاطمه شیرزاد سهم تخصیص بودجه ای شهر رشت در پروژه های بزرگ استانی و کشوری را بسیار ناچیز خواند و گفت: در پی سفر هیئت دولت در سال ۹۴ پنجاه میلیارد تومان بودجه برای احیای دو رودخانه تخصیص یافت اما متاسفانه فقط ۳۰ درصد آن جذب شد که آن هم به دلیل عدم نظارت کافی در غیر از محل در نظر گرفته شده هزینه گردید.

رئیس کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت ضمن اظهار امیدواری نسبت به افزایش بودجه اختصاصی احیای دو رودخانه زرجوب و گوهر رود گفت: امید است با ارتقای بودجه شهر رشت در پی تلاش دکتر سالاری استاندار گیلان و نمایندگان استان حامل خبرهای خوب و خوشی برای مردم این شهر باشیم.

آمادگی شهرداری رشت جهت مواجهه با بحران های زمستانی

فاطمه شیرزاد با اشاره به شروع فصل زمستان از آمادگی شهرداری رشت در بحران احتمالی زمستان سال جاری خبر داد و اذعان داشت: امید است با تقویت شهرداری رشت در حوزه تجهیزات لجستیکی و ماشین آلات در مقابل بلایای طبیعی آمادگی لازم را داشته باشیم.

شیرزاد در خصوص لوایح اجرای طرحهای پیشنهادی فاضلاب شهری در مجلس گفت: تازمانی که سهم استان و منابع دولتی درساماندهی فاضلاب مشخص نشود با اجرای این طرح ها در شهر موافقت نخواهیم کرد.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان پیشنهاد فعالیت شهردار رشت به عنوان مدیر پدافند غیر عامل شهر رشت را مطرح کرد

امیر مرادی نیز گفت: مباحث رفع آلودگی رودخانه ها و سراوان و پرداختن به این موضوعات نیازمند فرهنگ سازی و مدیریت جهادی است چیزی که تا امروز نتوانستیم آنچنان که شایسته است بدان دست یابیم.

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری گیلان پیشنهاد داد تا شهردار با اخذ حکمی از استانداری به عنوان مدیر پدافند غیر عامل شهر رشت فعالیت خود را در راستای احیای دو رودخانه و سراوان آغاز نماید.

 

علیرضا حاجی پور : با راه اندازی تصفیه خانه جدید در سراوان گام های خوبی برداشته خواهد شد

رییس سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری رشت در خصوص اقدامات انجام شده در لندفیل سراوان گفت: با راه اندازی تصفیه خانه جدید در سراوان در مدیریت ساماندهی زباله ها گام های خوبی برداشته خواهد شد.

وی افزود: بحث استراتژی مدیریت ساماندهی زباله ها با کاهش تولید زباله و تفکیک از مبدا مدیریت خواهد شد.

 

اسماعیل حاجی پور: ساماندهی رودخانه ها به ۹۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیازمند است

اسماعیل حاجی پور نیز با با بیان اینکه متاسفانه احساس می شود که گاهی گوش شنوایی برای سخنانمان نیست پیشنهاد تشکیل کارگروهی برای پیگیری امور مربوطه را مطرح کرد.

عضو کمیسیون بهداشت شورای اسلامی شهر رشت با تاکید بر اینکه شهرداری به تنهایی توان انجام کار ساماندهی رودخانه ها را ندارد اذعان داشت: ساماندهی این رودخانه ها نیازمند ۹۵۰ میلیارد تومان اعتبار است و می توانند به صورت ادواری طی سالهای متمادی پرداخت نمایند.

انتقاد اسماعیل حاجی پور از بی مهری دولت نسبت به رشت در تخصیص بودجه

عضو کمیسیون بهداشت شورا با تاکید بر تخصیص یک کد اعتباری برای این امر گفت: با توجه به اینکه عضو ستاد مرکزی این دولت بودم اما از بی مهری دولت نسبت به تخصیص بودجه به این شهرستان گله مندم.

وی یادآور شد: گیلان از اولین استان هایی بود که به این دولت رای داد و ما باید با استفاده از پتانسیل استاندار و نمایندگان استان در افزایش بودجه استان گام برداریم.

حاجی پور در ادامه تصریح کرد: شهرداری پس از آزاد کردن ۳۵ درصد حرائم رودخانه شایسته است هر چه زودتر نسبت به آزاد کردن کامل گام بردارد.

 

تاکید جلال الدین محمد شکریه بر ضرورت نگاه ملی به مسائل محیط زیستی رشت

جلال الدین محمد شکریه با تاکید براینکه تمام انگشت های اتهام به سمت شهرداری است گفت: حضور سازمان صنعت و معدن، دانشگاه علوم پزشکی و آب و فاصلاب شهری در اینگونه جلسات ضروری به نظر می رسد.

وی با بیان اینکه در اجرای طرحها نیازمند وحدت فرماندهی هستیم در ادامه افزود : اگر این موضوعات به عنوان یک موضوع ملی دیده شود و دو رودخانه گوهر رود و زرجوب همچون زاینده رود از نگاه ملی برخوردارشود به طور حتم موفق خواهیم شد.

 

محمدحسن عاقل منش خواستار پیگیری موضوع سراوان و رودخانه ها توسط استاندار گیلان شد

محمدحسن عاقل منش نیز در ادامه گفت: با شروع به کار استاندار، شهردار و شورای جدید شایسته است شاهد تعامل، همراهی و مشارکت بیشتر این افراد در بحث سراوان و ساماندهی دو رودخانه باشیم.

عضو کمیسیون بهداشت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت با بیان اینکه این مباحث فقط مختص شهر رشت نیست افزود : این دو اولویت شایسته است در دستور کار استاندار گیلان قرار بگیرد و به شکل متمرکز دستور کار ساماندهی آنها صادر شود.

عاقل منش تصریح کرد: شعار و تعهدات ما به تنهایی مثمر ثمر نخواهد بود و استاندار به عنوان تنها نهاد تاثیر گذار می تواند ضمن تخصیص بودجه کافی با تعریف یک برنامه اصلی و مدون این موضوع را پیگیری نماید.

 

محمدحسن علیپور خواستار تخصیص اعتبارات دولتی به منظور رفع معضلات زیست محیطی رشت شد

محمدحسن علیپور نائب رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی شهر رشت نیز با انتقاد از عدم تخصیص اعتبارات لازم از سوی دولت گفت: تنها با تلاش و همراهی و مشارکت مسئولین می توان به سوی موفقیت در زمینه ساماندهی رودخانه ها و سراوان گام برداشت.

در ادامه هریک از اعضای سمن های محیط زیست استان به بیان نقطه نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.