همتی رئیس کل بانک مرکزی شد + سوابق
حرف تازه – با تصمیم هیئت دولت، عبدالناصر همتی جایگزین ولیالله سیف، در بانک مرکزی شده است.
گفتنی است، عبدالناصر همتی پیش از این ریاست بیمه مرکزی را بهعهده داشت و بعد از آن بهعنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین انتخاب شد.
هیئت دولت جمهوری اسلامی ایران در جلسه امروز خود به عبدالناصر همتی بهعنوان رئیسکل جدید بانک مرکزی رأی اعتماد داد.
هیئت دولت همچنین از خدمات و تلاشهای ولیالله سیف در دوران تصدی ریاست بانک مرکزی تقدیر کرد.
رئیسجمهور اعتماد قاطع دولت به آقای همتی را بهعنوان رئیسکل بانک مرکزی به ایشان تبریک گفت.
حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی، همتی را فردی تحصیلکرده، آگاه و دارای تجربیات ارزنده در بانک و بیمه، بانشاط، فعال و دارای روحیه، قوی و خوب و دارای توان معرفی کرد.
رئیسجمهور اصلاح نظام بانکی، سیاستهای مالی، پولی و بهبود روابط بانکی با دنیا و توسعه پیمانهای پولی دوجانبه، حفظ و مراقبت از ذخائر ارزی را از اولویتهای رئیسکل جدید بانک مرکزی دانست و کلیه اعضای دولت را به همکاری با ایشان توصیه کرد.
عبدالناصر همتی دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است و یکی از معدود اساتید تدریس کننده اقتصاد کلان و اقتصاد انرژی در دانشگاههای ایران است. وی با ۶۱ سال سن، درجه دکترای اقتصاد خود را در سال ۱۳۷۲ از دانشگاه تهران اخذ و رساله خود را با حضور در دانشگاه لندن تکمیل کرده است.
همتی دارای تألیفات و پژوهشهای زیادی در رشته اقتصاد است که مهمترین آنها کتاب “اقتصاد کلان، مقدمهای بر سیاستهای پولی و مالی” است. این کتاب یکی از پرتیراژترین کتابهای دانشگاهی اقتصاد با چهار بار تجدید چاپ است. کتابهای “توسعه اقتصادی”، “مشکلات اقتصادی جهان سوم” و “اقتصاد نفت” نیز از تألیفات ایشان است. وی چندین کتاب ترجمه و دهها مقاله علمی که در نشریات و کنفرانسهای بین المللی ارائه کرده است در کارنامه خود دارد.
وی که با رتبه اول دوره کارشناسی ارشد اقتصاد دانشگاه تهران را آغاز کرده بود در سال ۱۳۵۹ مسئول کمیته اقتصادی جهاد دانشگاهی بود و در سالهای ۱۳۵۹ تا ۱۳۷۳ مدارج ترقی را در سازمان صدا و سیما تا معاونت سیاسی این سازمان طی کرد. وی در دوران دفاع مقدس از مسئولین تبلیغات جنگ بود.
عبدالناصر همتی از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۵ طی سه دوره بهعنوان رئیسکل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و رئیس شورای عالی بیمه خدمت کرد و نقش کلیدی در طراحی و اجرای سیاستهای آزادسازی و خصوصیسازی در صنعت بیمه داشت بهنحوی که در این زمینه از وی بهعنوان پدر بیمههای خصوصی یاد شده است.
همتی در دوره مسئولیت آقای حسن روحانی در شورای عالی امنیت ملی بهمدت پنج سال عضو کمیته اقتصادی شورای امنیت ملی بود. وی در آغاز دوران ریاست جمهوری آقای سید محمد خاتمی پیشنهاد اولیه تأسیس “صندوق ذخیره ارزی” را که بعداً به نام “حساب ذخیره ارزی” نام گرفت به ایشان ارائه داد.
وی از سال ۱۳۸۰ تا کنون بهمدت شش دوره لاینقطع ریاست شورای عالی شرکت بیمه اتکائی آسیائی (کمیسیون اقتصادی ــ سیاسی آسیا و اقیانوسیه سازمان ملل متحد ــ اسکاپ) مستقر در بانکوک پایتخت تایلند را بهعهده دارد که با رأی مستقیم رؤسای بیمه ده کشور مهم آسیائی به این سمت انتخاب شده است.
عبدالناصر همتی طی هفت سال مدیریت بانک سینا را بهعهده داشته و موفق شده است مؤسسه مالی و اعتباری بنیاد را به یکی از بانکهای مهم بخش خصوصی متحول نماید. از جمله اقدامات وی در این دوره تلاش مؤثر برای لغو تحریم بانک سینا بود که منجر به خارج شدن بانک سینا با رأی دادگاه عالی اروپا از فهرست تحریم اتحادیه اروپائی گردید. همتی از ۷ مهر ماه سال ۱۳۹۲ تصدی بزرگترین بانک کشور را عهدهدار شده بود و بعد از آن به بیمه مرکزی رفت.
ارسال دیدگاه