هدف ما از تیم داری ورزشی برند سازی شهر رشت است
تی تی خبر (حرف تازه) : شهردار کلانشهر رشت در راستای درخواست واگذاری یکی از دوتیم سپیدرود و داماش به شهرداری رشت با مدیرکل ورزش و جوانان استان گیلان دیدار کرد. به گزارش واحد خبر مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت ، این دیدار با حضور دکتر سید محمد علی ثابت قدم شهردار […]
تی تی خبر (حرف تازه) : شهردار کلانشهر رشت در راستای درخواست واگذاری یکی از دوتیم سپیدرود و داماش به شهرداری رشت با مدیرکل ورزش و جوانان استان گیلان دیدار کرد.
به گزارش واحد خبر مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت ، این دیدار با حضور دکتر سید محمد علی ثابت قدم شهردار رشت ، مسعود رهنما مدیرکل ورزش و جوانان استان گیلان ، مظفر نیکومنش نودهی رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت ، فرامرز الماسخاله رییس هیئت فوتبال استان گیلان در محل اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان برگزار شد.
در ابتدای این دیدار دکتر ثابت قدم شهردار رشت طی سخنانی به دلایل و نحوه حضور شهرداری در عرصه های ورزشی اشاره کرد و اظهار داشت : ما بر اساس بودجه مصوب سازمان فرهنگی ورزشی که توسط شورای این سازمان در سال گذشته تصویب شد و باتوجه به اینکه این بودجه تعیین کننده خط مشی فعالیت های سازمان در سال آینده خواهد بود و در واقع فصل الخطاب محسوب می شود، عنوانی را برای خرید و مالکیت تیم های ورزشی داریم و اساساً خرید تیم های ورزشی در حوزه کاری ما هست.
وی افزود:از سوی دیگر ما بر آورد هزینه هایی را داشتیم و ریزهزینه ها و توجیه آن همان موقع همراه بودجه به کمیسیون فرهنگی شورای شهر ارائه شده بود.
شهردار رشت در ادامه صحبت های خود به عناوین مختلف تیم های ورزشی تحت مدیریت شهرداری رشت اشاره کرد و گفت : ما تحت عنوان های تیم های فوتبال پایه زیر۱۴سال، نوجوانان، جوانان، پیشکسوتان، کارکنان شهرداری، تنیس روی میز کارکنان، آمادگی جسمانی کارکنان، فوتسال بانوان، شطرنج، دارت، کشتی و در ورزش فوتسال هم در مراحل مختلف هستیم و آخرین موفقیت که توسط یک تیم تحت مدیریت شهردرای کسب شده است صعود تیم فوتسال بانوان شهرداری به لیگ برتر فوتسال بانوان است و از همین رو ما تمام توجیهات فنی ومالی کار را داریم .
شهردار رشت در بخش دیگری از صحبت های خود به حمایت های سال گذشته شهرداری از تیم های فوتبالی اشاره کرد و ابراز داشت : در سال های گذشته بحث کمک وجود داشت ولی در سال گذشته بصورت مشخص در زمینه باشگاه های شهر رشت، به دو تیم شاخص استانی سپیدرود و داماش که به مسابقات ورود کردند، کمک هایی انجام شد.
وی در ادامه به کمک های شهرداری به باشگاه سپیدرود اشاره کرد و تصریح کرد : ساختار باشگاه سپیدرود و حضور دو عضو شورای شهر در هیات مدیره این باشگاه خود به خود کمک هایی را به سمت باشگاه سپیدرود جاری کرد اما این کمک ها با برنامه زمان بندی و با آگاهی کامل از نحوه پیشبرد کار بوده و صرفا یک تامین کننده مالی نبودیم.
دکتر ثابت قدم در ادامه به ابلاغیه توصیه ای وزیر کشور اشاره کرد و بیان داشت :فلسفه تیم داری استراتژی اول شهرداری نیست اما در جایی هم به عنوان منع قانونی و یا اینکه خلاف جریانات شهرداری است نیامده و تنها در ابلاغیه وزیر محترم کشور بصورت توصیه آمده، نه منع اکید برای تیم داری و مصداق عینی آن هم شهرداری ارومیه است که در ورزش والیبال حضور فعال دارد و قهرمانی کشور را به دست آورده و یا تیم فوتبال شهرداری تبریز که در لیگ برتر حضور داشته است.
وی افزود : تیم داری برنامه و اولویت اول شهرداری ها نیست اما به دلایلی که امروزه با استراتژی که شهرداری و کمیسیون فرهنگی دارند نگاه ما این است که رشت برای این که بتواند در حوزه دیپلماسی شهری و برند سازی خودش را مطرح کند و بتواند از فضای روانی موجود ورزش های پرطرفدار استفاده نماید و ازسوی دیگر هم موضوع سرمایه اجتماعی که در ورزش است را افزایش بدهد و هم از فضاهای موجود در ورزش در بحث برند سازی استفاده شود. در نهایت تصمیم گرفته شد که شهرداری با شرایط موجود و برای دستیابی به سایر اهدافی به تیم داری بپردازد.
شهردار رشت با اشاره به هدفمندی کمک های مالی به باشگاه سپیدرود در سال گذشته ، گفت : ما در سال گذشته کمک های مالی را با برنامه و باآگاهی انجام دادیم و در کنار حضور دو عضو شورای شهر در هیأت مدیره این باشگاه حضور یکی از اعضای تیم مدیریت شهری به عنوان سرپرست این هم در هدفمندی این کمک ها موثر بود که با مشورت و اطلاع بنده کمک ها به باشگاه انجام شد.
وی در ادامه خاظر نشان کرد : این کمک ها در سالهای قبل هم بوده اما در سال گذشته با برنامه و منظم انجام شده تا در نهایت به نتیجه رسیده است، لذا به این دلایل که گفته شد ما به دنبال رسمی کردن این فعالیت و تبدیل کردن آن به خروجی هستیم که مدیریت شهری به دنبال ان است.
وی بحث مقام آوری و پیشرفت را هم در کنار موارد گفته شده دارای اهمیت برشمرد و تصریح کرد : اینطور نیست که بگوییم یک تیمی برود و در مسابقات شرکت کند و فرقی هم ندارد پنجم بشود یا هشتم یا سقوط کند بلکه به دنبال مقام آوردن هستیم و بدون مقام این مساله هیچ جذابیتی برای ما ندارد، چرا که این مقام می تواند غرور شهروندی را به شهروندان برگرداند و افزایش دهد و سرمایه اجتماعی را به سطوح بالاتر ارتقا بدهد، بنابراین همه این گفته ها دلیل محکم ما برای درخواست این مساله و واگذاری یکی از تیم ها است.
ثابت قدم در ادامه شهرداری را یک نهاد پاسخگو دانست و اظهار داشت : ما اشاره کردیم به اینکه شرایط را باید بدانیم به این دلیل که ارگانی هستیم که به نهادهای نظارتی باید پاسخگو باشیم، لذا باید شرایط مالی و حقوقی را به صورت شفاف بدانیم و امروز هم بر حسب دعوتی که فرمودید خدمت رسیدیم که به صورت شفاف همه موضوعات را بدانیم که نقطه صفر این باشگاه ها کجاست و نقطه صد آن ها کجاست و ما با کمک شورای شهر رشت ان شاء الله کار را پیش می بریم و از خروجی های آن ان شاء الله شهروندان راضی باشند.
رهنما در ادامه به عوامل صعود سپیدرود در فصل جاری اشاره کرد و بیان داشت : فکر می کنم که صعود سپیدرود عوامل مختلفی را از گذشته داشته است اما در همین فصل گذشته دو مورد در این صعود بسیار تاثیرگذار بوده است، یکی سیاست گذاری ما در قبال سپیدورد و دیگری حمایت های بی دریغ حضرتعالی در شهرداری و از این بابت وظیفه خود می دانم به عنوان متولی ورزش استان از حضرتعالی کمال تشکر را داشته باشم.
مدیرکل ورزش و جوانان استان گیلان در ادامه صحبت های خود به نحوه ارتباط باشگاه سپیدرود با شهرداری و شورای شهر اشاره کرد و اظهار داشت : درست است که برخی کمک ها به دلیل ارتباطات شورا و شهرداری با تیم سپیدرود انجام شد اما در نهایت این مساله کمک به ما بود و تاثیرش به ما هم برمی گردد و باری است که از دوش ما برداشته می شود و از این بابت تشکر بنده را حتما به اعضای شورای شهر و مجموعه کارمندان شهرداری برسانید.
وی در ادامه با دفاع از مدیریت بومی در استان گیلان ، افزود : بنده موافق این هستم که مدیریت توانا و متخصص بومی در نهاد های رسمی اگر حامی تیم های حرفه ای و فضای ورزشی باشند می تواند به نتایج بهتری دست یابد به این دلیل که حداقل به واسطه حضور و زندگی در همان جغرافیا و همان محیط میزان پاسخگویی به مردم بیشتر است.
مسعود رهنما در ادامه با تشکر از شهردار رشت که در سخنان خود اقدام به روشنگری در موارد قانونی کرده بود ، اظهار داشت: در بحث های قانونی شما محبت دارید که توضیح می دهید و بنده هم در این روز های اخیر دیده ام که اظهار نظرهایی شده است، اما من معتقدم که شهرداری به عنوان یک نهاد مستقل بهتر از دیگران بر مقررات و موضوعات تقنینی خود تسلط دارد و از سوی دیگر فکر می کنم با امکاناتی که دارد و با تسلطی که در حوزه شهری و نیروی انسانی که دارد می تواند با هزینه های بسیار پایین تر تیم را مدیریت کند و قطعا خرد جمعی شورا هم به شما کمک می کند چه دوستانی که اکنون زاویه دارند و دوستان دیگری که همراه شما هستند و این رشته ورزشی به خوبی در مسیر اهداف بلند مدتی که دارید مانند برند سازی شهری می تواند به شما کمک کند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد : اعتقاد دارم که این توانایی در شما چه بعنوان شخصیت حقوقی آقای شهردار و شخصیت حقیقی آقای دکتر ثابت قدم وجود دارد که بتواند این مساله را به سرانجام برساند.
در ادامه این جلسه دکتر ثابت قدم به اهمیت بحث شفاف سازی تاکید کرد و بیان داشت : در زمینه واگذاری این تیم ها دو مقوله داریم، شفافیت برای ما اهمیت ویژه ای دارد و مالکیت باید مشخص و شفاف باشد و نوع مالکیت برای ما مهم است و باید بدانیم که کجا و چقدر و به چه میزان باید وارد شویم، شما اگر بررسی کنید افراد زیادی هستند که با سروصدای زیاد وارد ورزش می شوند، اما تعداد زیادی نیستند که بعد از یکی-دو هفته به تعهدات خود عمل کنند.
وی در ادامه به کمک های شهرداری اشاره کرد و گفت: بارها ما از فضاهای شهرداری استفاده کردیم برای پذیرایی از مهمان هایی که امده اند و این برابر ریالی دارد، اما معمولا وقتی ارزش افزایی رخ می دهد مجموعه ای مثل شهرداری که کمک کرده در این مساله هیچ سهمی ندارد و مشخص نیست در ازای کمک هایی که کرده است سهم مالکیتی شهرداری کجاست.
شهردار رشت در ادامه به اهمیت مبحث ارزش افزایی اشاره کرد و افزود : مبنای اصلی من سودآوری برای ورزش استان است و معتقدم وقتی که مسئولیت باشگاه را برعهده گرفتم باید باشگاه را در روند صعود قرار بدهم و این باید اولویت باشد و از سوی دیگر برای من حمایت از هوادار و ارتقای سرمایه اجتماعی اهمیت فراوان دارد.
در ادامه مسعود رهنما به بحث «هبه» باشگاه شهرباران اشاره کرد و گفت: این تیم را به ما هبه کرده اند و هبه تعریف مشخص دارد و ما اختیار واگذاری ان را داریم.
وی در ادامه به اهمیت سرعت در تصمیم گیری برای واگذاری اشاره کرد و ابراز داشت : آقای دکتر من قبلا هم به یکی از مدیران باشگاه عرض کردم که این یک جنگ است و باید سرعت در تصمیم گیری داشته باشید و اگر دیرتر تصمیم بگیرید ضربه می خورید در حالیکه شما باید این تیم را با هم هماهنگ کنید و این کار سختی است.
دکتر ثابت قدم در ادامه با تاکید مجدد بر شفافیت در کمک ها ، تصریح کرد : من می دانم که نباید پروسه واگذاری طولانی بشود و اکنون که اقدام کردم به دنبال شفافیت هستم و اگر قرار است از این به بعد کمکی می کنم مثل قبل نامعلوم باشد که چه کسی کمک کرده ، بلکه باید کاملا شفاف، تکلیف گرا و برنامه محور باشیم و سهم شهرداری مشخص باشد و من می دانم که قطعا مراحل بعدی صعود سپیدرود سخت تر از صعود قبل خواهد بود.
وی در ادامه گفت : من تأکید می کنم به صورت مستند و مکتوب شرایط هر دو باشگاه را به ما اعلام بفرمایید، قیمت باشگاه را به همراه قیمت امتیاز بازی را به صورت مکتوب و مستند به همراه مفروضات در اختیار شهرداری بگذارید و ماهم با مشورت شورا و اینکه از وضعیت خودمان هم اطلاع داریم تصمیم نهایی را بگیریم.
وی افزود : همه ما می دانیم اگر باشگاهی می خواهد فارغ از سیاسی کاری عمل کند برای صعود از لیگ ۲ به لیگ ۱ مقدار مشخصی هزینه دارد و برای من اهمیت دارد در ازای هزینه هایی که شهرداری باید انجام بدهد چه خروجی هایی خواهد داشت.
شهردار رشت به بحث ثبت رشت بعنوان شهر خلاق خوراک و غذاشناسی در یونسکو اشاره کرد و بیان داشت : برای مثال ما موفق شدیم در یونسکو شهر رشت را در بحث شهرخلاق غذا به ثبت می رسانیم ، شاید با یک جشنواره بین المللی مرتبط با این موضوع نصف هزینه های باشگاه را تامین کنیم و این موضوع ارتباط مستقیم هم با فوتبال ندارد اما برندسازی این مساله از طریق فوتبال انجام خواهد شد.
وی افزود: برای من به صرفه تر است باشگاهی در حد تیم پرسپولیس را به رشت بیاورم، بنابراین این مبلغ ورودی برای من مهم نیست نه اینکه بگویم اصلا مهم نیست اما اگر امروز بحث ارزش افزایی باشگاه سپیدرود مطرح می شود نسبت به مبلغ ورودی اولیه درصدی از این ارزش افزایی مرتبط با شهرداری است با توجه به این که میزان کمک های شهرداری به سپیدرود کاملا مشخص است و اگر اغنای جمعی بخواهد انجام شود حتما با مستندات انجام می شود.
ثابت قدم در ادامه خطاب به رهنما گفت : من مشخص نگفته ام که داماش را می خواهم و امروز متوجه شدم که شما سپیدرود را حذف کرده اید.لذا از شما می خواهم مدارک و مستندات هر دو باشگاه را در اختیار ما بگذارید.
وی در ادامه به اهمیت نحوه اداره باشگاه اشاره کرد و افزود: شما به خوبی می دانید که هردو باشگاه هزینه هایی برای اداره نیاز دارند و این باید برای شما مهم تر از مبلغ ورودی اولیه باشد و در درجه اول از فرد اداره باشگاه و ادامه راه و ارتقا را بخواهید نه اینکه به مبلغ ورودی اولیه اکتفا کنید و البته تاکید می کنم با نگاه برند سازی این برند سازی برای باشگاهی که به لیگ برتر می رودآ سان تر است تا باشگاهی که تازه می خواهد از دسته ۲ شروع کند.
شهردار رشت در ادامه خواستار شفاف سازی بدهی های این دو باشگاه شد و ابراز داشت : بدهی ها واقعی سازی بشود و مشخص شود هر باشگاه چه مقدار بدهی دارد.
وی در واکنش به صحبت های مدیرکل ورزش و جوانان گفت: اگر مجموعه ای آمده و می خواهد که مدیریت و مسئولیت سپیدرود را برعهده بگیرد ما مشکلی نداریم و مسئولیت آینده خوب و یا خدای نکرده نامطلوب برعهده همان مجموعه است، اما موضعی که من بصورت رسمی دارم این است که اگر مجموعه ای نیامد برای مدیریت سپیدرود ما در سال بعد هیچ کمکی به سیستمی که مالک آن نیستیم نخواهیم کرد و اگر کسی مدعی است که می تواند باشگاه را اداره کند فردا نباید روی کمک شهرداری حساب کند که از شهرداری بخواهد کمک کند، بنده یک چیزی در اقتصاد یادگرفته ام که وظیفه با اختیار باید منطبق باشد و شفافیت باشد.
رهنما در بخش دیگری از صحبت های خود با انتقاد از نحوه کمک ها و تشویق های شورای شهر رشت ، ابراز داشت : یکی از اعتراض های من به نحوه نامناسب عملکرد شورای شهر این است که دو نفر در یک مسابقات شرکت کردند چرا از کسی که مدال برنز گرفته تقدیر میشود و به او هدیه تعلق می گیرد اما به کسی که در همان مسابقات مدال طلا نگرفته هیچ گونه تقدیری به عمل نمی آید.
در ادامه اما دکتر ثابت قدم باردیگر به برندسازی شهر رشت از طریق ورزش های محبوب اشاره کرد و گفت : من به دنبال برند سازی هستم و با توجه به شناختی که از تکثر جمعیتی رشته ورزشی کاراته دارم و باتوجه به اینکه شما در این رشته استاد هستید ما آمادگی خود را برای تاسیس یک باشگاه حرفه ای در رشته کاراته با دیدگاه قهرمانی اعلام می کنیم.
وی در ادامه در واکنش به بحث بدهی های گذشته این تیم ها ، تصریح کرد: برای من سخت نیست که از صبح به دنبال پروژه ها و طرح ها بروم و کارها را پیگیری کنم برای من بدترین اتفاق این است که من در شهرداری نشسته ام به یکباره می بینم که حساب شهرداری بابت ۲۲ میلیارد بدهی ۱۸ سال قبل قفل شده است به همین دلیل می خواهم بدهی ها را به صورت مشخص و رسمی توسط مراجع ذی صلاح به ما اعلام کنید.
شهردار رشت در ادامه خاطر نشان کرد : به لحاظ حقوقی در باره داماش ، سیستم قضایی و درباره سپیدرود تمام مالکینی که به صورت دستی و غیر دستی و رسمی و غیر رسمی ادعای مالکیت دارند باید تعیین تکلیف بشوند.
رهنما در پاسخ به صحبت های شهردار رشت ، گفت : هیات فوتبال موظف است تمام مستندات را بصورت قانونی در اختیار شما قرار دهد.
در پایان این جلسه دکتر ثابت قدم گفت: خواهشمندم که درباره هر دوتا باشگاه این مراحل انجام شود، من به دنبال آینده هستم و من را به گذشته اتصال ندهید و من آینده تضمین شده را به شما می دهم.
شهردار رشت باردیگر با اصرار بر موضع قبلی خود ، تصریح کرد: در بحث اینکه گفتم اگر سپیدرود به مجموعه دیگری واگذار شود بنده یک ریال کمک نخواهم کرد، واقعیت اینست که من نسبت به شفاف سازی مکلف هستم و اینکه می خواهم تمرکز را روی یک باشگاه بگذاریم و برند سازی رخ بدهد، من به دنبال صعود به لیگ بالاتر هستم مثل سپاهان و تراکتور برای رشت هم باید برند سازی شود و صرفاً صعود به لیگ بالاتر نیست بلکه در همه ابعاد موجب پیشرفت می شود ما تاکی می خواهیم استخوان لای زخم جلو برویم ، مگر ظرفیت سپیدرود و ملوان کمتر از سپاهان و تراکتور است ؟
وی در پایان گفت: ما منتظر اعلام استعلام ها و نظر شما هستیم.
ارسال دیدگاه