هجدهمین گردهمایی معاونان و مدیران برنامه ریزی و توسعه کلانشهر های کشور در رشت

حرف تازه : معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور: اسناد آسیب شناسی مدیریت بحران شهری و شهرسازی تدوین می شود. هجدهمین همایش معاونان و مدیران برنامه ریزی و توسعه کلانشهرهای کشور به میزبانی شهرداری رشت با حضور نوذر پور معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری و دهیاری های کشور ، […]

حرف تازه : معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور: اسناد آسیب شناسی مدیریت بحران شهری و شهرسازی تدوین می شود.

هجدهمین همایش معاونان و مدیران برنامه ریزی و توسعه کلانشهرهای کشور به میزبانی شهرداری رشت با حضور نوذر پور معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری و دهیاری های کشور ، حسن آبادی مدیرکل نوسازی و تحول اداری این سازمان ، میر نجاتی مدیر دبیرخانه کلان شهر ها ،   ثابت قدم شهردار رشت ، علوی رییس کمیسیون برنامه بودجه و حقوقی شورا ، جذب و موسوی روزان از اعضای شورا ، میر سیدی مدیر کل امور شهری استانداری گیلان ، مدیران و معاونان برنامه ریزی و توسعه ۱۵ کلانشهر کشور در رشت آغاز به کار کرد.

به گزارش واحد خبر مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت، معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در مراسم آغازبه کار این گردهمایی با اشاره به اهمیت مدیریت بحران شهری و آسیب شناسی در حوزه شهرسازی، از تدوین اسناد آسیب شناسی مدیریت بحران شهری و شهرسازی خبر داد.

علی نوذرپور در مراسم افتتامیه هجدهمین گردهمایی معاونان برنامه ریزی و توسعه کلانشهرهای کشورکه صبح امروز چهارشنبه در سالن خاتم الانبیا اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کلانشهر رشت برگزار شد، اظهار کرد: مبنای مجموعه فعالیت های سازمان شهرداری ها در قانون اساسی آورده شده است.

وی با بیان اینکه قانون مشخص و معینی در خصوص نظام اداری و امور محلی از حوزه کشوری وجود ندارد، افزود: به رغم اینکه این تفکیک در قانون اساسی وجود داشته ولی در قانون های موضوعی بعدی اعتنایی به آن نشده است.

معاون امور شهرداری ها سازمان شهرداری ها و دهیاری ها به توجه دولت در این خصوص اشاره کرد و گفت: تلاش شده تا از ظرفیت قانون اساسی در قانون مدیریت شهری نیز استفاده شود.

وی با بیان اینکه در این لایحه به نظارت نمایندگان مردم در امور محلی که همان شوراها هستند توجه شده است، خاطرنشان کرد: این لایحه براساس تجارب کشورهای دیگر و مفاد قانون اساسی  در نظر گرفته شده است.

نوذرپور با اشاره به اینکه این لایحه در سال گذشته توسط وزارت کشور به دولت داده شده است، تصریح کرد: این لایحه با ۱۵۲ماده تلاش کرده تا به مباحث خاص مدیریت شهری بپردازد.

وی با بیان اینکه برگزاری این گردهمایی ها و نکات خروجی آن می تواند به مسیر حرکتی این لایحه کمک کند، اظهار کرد: تعامل و هم فکری مسئولان حوزه شهری باید به گونه ای  باشد که در تصمیمات کلان ملی در نظر گرفته شود.

معاون امور شهرداری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در ادامه به توجه منابع مالی و درآمدی نیز دراین لایحه اشاره کرد و گفت:در این لایحه براستفاده از درآمدهای پایدار و تبدیل درآمدهای تولیدی همانند عوارض ساخت و ساز به درآمدهای مصرفی تاکید شده است.

نوذرپور با بیان اینکه در این سال ها پنج سند به تصویب دولت رسیده است خاطرنشان کرد: در این اسناد مشکلات  انتقال یافته از طرف خود شهرداری ها در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینکه این اسناد در اختیار شهرداری ها قرار گرفته است، گفت: اگر شناخت و آگاهی کافی نسبت به این اسناد کسب نشود زحمتی که کشیده شده نادیده گرفته می شود.

به گفته این مسئول در حوزه فضای سبز، مدیریت پسماند، آتش نشانی و خدمات ایمنی، صنایع و مشاغل شهری و حمل و نقل سند تولید شده است.

وی مهم ترین سندی که در حال تنظیم بوده را سند آسیب شناسی در حوزه فرهنگی و اجتماعی شهرها عنوان کرد و یادآورشد: این حوزه از جمله حوزه های است که برای آن قوانین و مقررات قوی و غنی وجود ندارد.

معاون امور شهرداری ها سازمان شهرداری و دهیاری های کشور تصریح کرد: سند آسیب شناسی مدیریت بحران و آسیب شناسی شهرسازی نیز ازاسناد دیگری بوده که در حال تدوین است.

وی در ادامه به تدوین برنامه های راهبردی عملیاتی در توسعه شهر و شهرداری اشاره کرد و افزود: مهم ترین تفاوت این برنامه این بوده که مسئوولیت  تدوین آن به خود شوراها واگذار شده است.

نوذرپور با بیان اینکه موضوع باربری در شهرها برای نخستین بار مورد توجه قرار گرفته است، گفت: التزام بخشی به موضوع بار شهری باید مورد توجه قرار گیرد.

به گفته این مسول نظارت، هوشمندسازی باید در اجرای این طرح مورد توجه قرارگیرد و این حوزه می تواند به یک منبع درآمدی پایدار برای شهرداری ها تبدیل شود.

کمیسیون معاونان برنامه ریزی و توسعه و کمیته های پنج گانه مدیران شامل کمیته های آمار و تحلیل اطلاعات و ارتباطات، پژوهش و توسعه، فن آوری اطلاعات و ارتباطات، آموزش، تشکیلات و بهبود روش ها و همچنین کمیته برنامه و بودجه از شرکت کنندگان این همایش هستند.

گردهمایی معاونان و مدیران برنامه ریزی و توسعه شهرداری های کلانشهرهای کشور دو بار در سال به میزبانی یکی از کلانشهرهای کشور برگزار می شود.