نگاهی به ترکیب موافقان و مخالفان استیضاح شهردار رشت ؛ این بار ۵-۴-۲

پس از قانع نشدن شش عضو شورا از پاسخ های سید امیرحسین علوی در جلسه طرح سوال از شهردار رشت، برای برخی شهروندان این سوال به وجود آمد که ترکیب موافقان و مخالفان استیضاح به چه شکل است و هریک از اعضا در کدام سمت قرار گرفته اند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم برای این دسته از شهروندان گزارشی تهیه کنیم و به سوالشان پاسخ دهیم.

به گزارش اختصاصی حرف تازه ، پس از قانع نشدن شش عضو شورا از پاسخ های سید امیرحسین علوی در جلسه طرح سوال از شهردار رشت، برای برخی شهروندان این سوال به وجود آمد که ترکیب موافقان و مخالفان استیضاح به چه شکل است و هریک از اعضا در کدام سمت قرار گرفته اند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم برای این دسته از شهروندان گزارشی تهیه کنیم و به سوالشان پاسخ دهیم.

نگاهی به ترکیب موافقان و مخالفان استیضاح شهردار رشت ؛ این بار ۵-۴-۲

گروه اول – مخالفان سرسخت علوی

۱٫ مسعود عباس نژاد:

بدون تردید او را باید دشمن شماره یک علوی دانست. کسی که از همان ایام انتخابات شورا، زمزمه های تقابل بین او و علوی به گوش می رسید. در همان روزهای پیش از انتخابات گروهی از جداشدگان تیم علوی به حلقه یاران عباس نژاد پیوستند که شاید هدف از این اقدام تقویت تیم عباس نژاد و تضعیف تیم علوی به طور همزمان بود اما با همه اینها، علوی بدون اقدام متقابل به راحتی آرای لازم برای ورود به شورا را به دست آورد. از آغاز شورای ششم و به ویژه پس از انتخاب علوی به عنوان شهردار، اختلافات یک طرفه عباس نژاد و علوی بیشتر شد و مصاحبه ها و نطق های تند و تیزی از جانب او منتشر شد. هم اکنون عباس نژاد یکی از جدی ترین مخالفان علوی است اما تلاش چندباره او بی نتیجه بوده است.

۲٫ مهدی نوری هریس:

او نیز یکی از جدی ترین مخالفان علوی بوده است. نوری هریس که در زمان انتخاب علوی به عنوان شهردار، به عنوان حامی او نطق کرد اکنون به نظر می رسد قصد همراهی و کمک به علوی در پیشبرد امور شهری را ندارد و  تمام توان خود را برای برکناری علوی به کار بسته است. او که سابقه سالها غعالیت در بدنه شهرداری را دارد و روزی از مزایای انتخاب علوی به عنوان شهردار و خاطرات خوش حضور علوی در شورا همزمان با حضور خودش در شهرداری سخن می گفت مشخص نیست دقیقا به چه علتی اینچنین اصرار به رفتن علوی دارد.

۳٫ محمدحسین واثق کارگرنیا:

رئیس شورا که سابقه حضور در شورای چهارم را نیز در کارنامه دارد یکی دیگر از مخالفان سرسخت علوی به شمار می رود.تقریبا می توان زمان مخالفت کارگرنیا با علوی را از فردای انتخاب علوی به عنوان شهردار تا همین امروز تخمین زد. البته او چهره باتجربه ای است و شاید حالا که بهتر از ما می بیند زور مخالفان علوی نمی چربد کم کم تغییر موضع دهد و در آینده ای نزدیک از حلقه مخالفان علوی خارج شود.

۴٫ علیرضا تاج شهرستانی:

او را به نوعی باید ادامه دهنده راه محمدحسن علیپور (عضو شورای پنجم) در شورای ششم دانست. کسی که گویا قرار است نشان دهد پرچم علیپور افتادنی نیست و این بار هم یک عضو می خواهد جای خالی او را پر نماید. از حرکات نخ نمایی چون پوشیدن لباس کارگران برای ابراز همدردی با آنها گرفته تا نطق هایی که گاه نامفهوم و گاه کم ارتباط با موضوع جلسات است همگی نشانه هایی است مبنی بر آن که جای علیپور در این دوره نیز خالی نیست. از سوی دیگر باید گفت نقش تاج شهرستانی در حلقه مخالفان شهردار، همان نقش علیپور در دوره گذشته است؛ یک رای همراه و یک جایگاه منشی در هیئت رئیسه!

گروه دوم – مخالفان

۵٫ شمس شفیعی:

با وجود آن که از او به عنوان یکی دیگر از مخالفان شهردار یاد می شود اما باید پذیرفت او در حلقه بازی سازان و طراحان اصلی طرح سوال و استیضاح نیست. در واقع باید پذیرفت شدت مخالفت او در حد همان رای است و شاید آن رای هم بی ارتباط به نزدیکی فکری او به یکی از نمایندگان که پیش از این اختلافاتی با علوی داشته است نباشد. البته اکنون همان نماینده ارتباط کاری مناسبی با شهردار رشت دارد و در مسیر پیشبرد امور همسویی قابل تحسینی شکل گرفته است.

۶٫ حسن کریمی کرنق:

تقریبا نمی توان دلیلی قطعی برای علت مخالفت کرنق با علوی پیدا کرد. اصلا اگر علوی به عنوان شهردار انتخاب نمی شد کریمی کرنق به شورا راه پیدا نمی کرد اما تقریبا به محض ورود در حلقه مخالفان علوی قرار گرفت. بیراه نیست اگر بگوییم بدون هیچ پیش زمینه مناسبی، کریمی کرنق یک روزه به مخالفان پیوست. به هر ترتیب او نیز از مخالفان سرسخت علوی نیست اما گفته می شود آرای او همسو با جبهه مخالفان است.

گروه سوم – موافقان علوی

۷٫ مجید عزیزی:

او یکی از موافقان ثابت علوی بوده است. مجید عزیزی همزمان با طرح سوال ها به عنوان یکی از اولین حامیان ثبات مدیریتی مصاحبه هایی داشته و موضع خود را به طور شفاف اعلام کرده است. او که اکنون نیز در حلقه حامیان ادامه کار شهردار قرار دارد یکی از اعضایی بوده است که از هجمه رسانه های وابسته به مخالفان شهردار ترسی نداشته و از سوی دیگر حتی مورد حمله برخی رسانه نماها نیز قرار گرفته است. اما با این وجود پای اعتقاد خود ایستاده و در این مسیر هزینه اجتماعی نیز داده است.

۸٫ رضا عاشری:

این عضو شورا که خود از بدنه شهرداری است به عنوان یکی دیگر از موافقان ادامه کار علوی شناخته می شود. او نیز همچون دیگر اعضای این حلقه معتقد است تا زمانی که فسادی از سوی شهردار مشاهده نشده و انگیزه کافی برای کار و فعالیت دیده می شود نباید نسبت به تغییر شهردار اقدام کرد. عاشری به احتمال فراوان این بار نیز مخالف برکناری علوی خواهد بود. عاشری نیز از جمله افرادی است که واهمه ای از بیان صریح و شفاف موضع خود ندارد و به راحتی در گفتگو با رسانه ها مواضع خود را اعلام می کند.

۹٫ سید حسین رضویان

از او باید به عنوان ضلع سوم حامیان ثبات مدیریتی یاد کرد. در مرحله قبلی طرح سوال و استیضاح از شهردار رشت، عزیزی، عاشری و رضویان سه نفری بودند که به هیچ عنوان حاضر نشدند حتی در شرایطی که رفتن علوی قطعی به نظر می رسید به جبهه مخالفان او اضافه شوند. آنها تا آخرین دقیقه امیدوارانه پای اعتقادشان ایستادند و در آخرین ساعات، نادر حسینی نیز به آنها اضافه شد تا با تشکیل گروه ۴ نفره علوی به کار خود ادامه دهد. او که از فن بیان خوبی نیز برخوردار است به خوبی توانسته صدای شهروندان در پارلمان محلی باشد.

۱۰٫ نادر حسینی:

پس از آن که در مرحله قبلی، نادر حسینی با رای سفید خود طی نطقی اعلام کرد باید فرصت دیگری به شهردار داد حملات و تخریب های بسیاری شکل گرفت. تهمت های ناروایی به او زده شد. تهمتی که درواقع نه تنها به او بلکه به شهردار و دیگر اعضای حامی شهردار نیز زده شد. شاید همین تهمت ها که از سوی افراد ناشناسی طراحی و منتشر شد تیر خلاصی بود بر پیکر بی جان رویای مخالفان علوی برای برکناری شهردار. تهمتی که سبب شد از یک سو این بی اخلاقی ها نزد افکار عمومی مردود باشد و از سوی دیگر اتحاد حامیان ادامه کار شهردار و ثبات مدیریتی، اتحادی مستحکم تر شود.

۱۱٫ هادی رمضانی:

وی که در مرحله قبلی در جمع مخالفان علوی بود این بار در طرح سوال اخیر، به عنوان یکی از موافقان ادامه حضور علوی شناخته شد. در واقع هادی رمضانی که از اعضای با تجربه شورا به شمار می رود راه خود را از مخالفین علوی در این مقطع جدا کرد تا به پنجمین مخالف استیضاح تبدیل شود. تصمیم رمضانی در شرایطی بود که شاید تصور می شد او به همراهی با مخالفان ادامه دهد اما ظاهرا او نیز به حفظ آرامش شهر و کمک به رشد و توسعه رشت رای خواهد داد. رمضانی در شرایطی این تصمیم را گرفت که حضور در جمع مخالفان می توانست جایگاهش در هیئت رئیسه سال دوم شورا را تثبیت کند اما او ترجیح داد منافع شهر را به منافع فردی و گروهی ترجیح دهد.