نکات مهمی که باید برای عکس گذرنامه بدانید

عکس گذرنامه مانند عکس‌های معمولی نیست و باید طبق قواعد خاصی گرفته شود. گذرنامه به عنوان یکی از مهم‌ترین مدارک شناسایی دولت‌ها، مجوز خروج از کشور افراد را تعیین می‌کند. در ایران هر کسی که بخواهد از کشور خارج شود نیاز به پاسپورت دارد که توسط پلیس +۱۰ صادر می‌شود. پس اگر قصد سفر به خارج از کشور را دارید، حتما سر و کارتان به این ارگان می‌افتد. شما دو راه برای گرفتن عکس گذرنامه دارید، یکی اینکه خودتان عکس را بگیرید و به پلیس +۱۰ نشان دهید، یا اینکه همانجا از شما عکس بگیرند.

به گزارش حرف تازه ، عکس گذرنامه مانند عکس‌های معمولی نیست و باید طبق قواعد خاصی گرفته شود. گذرنامه به عنوان یکی از مهم‌ترین مدارک شناسایی دولت‌ها، مجوز خروج از کشور افراد را تعیین می‌کند. در ایران هر کسی که بخواهد از کشور خارج شود نیاز به پاسپورت دارد که توسط پلیس +۱۰ صادر می‌شود. پس اگر قصد سفر به خارج از کشور را دارید، حتما سر و کارتان به این ارگان می‌افتد. شما دو راه برای گرفتن عکس گذرنامه دارید، یکی اینکه خودتان عکس را بگیرید و به پلیس +۱۰ نشان دهید، یا اینکه همانجا از شما عکس بگیرند. خیلی از افراد برای اینکه می‌خواهند عکس خوبی داخل گذرنامه داشته باشند، ترجیح می‌دهند راه اول را انتخاب کنند، چون عکس‌هایی که در اداره پلیس +۱۰ از شما می‌گیرند خیلی عجله‌ای و سختگیرانه است.

الی گشت ، در این گزارش صفر تا صد گرفتن عکس گذرنامه را برایتان روشن کرده است.

گذرنامه چیست؟

گذرنـامه یا پاسپورت طبق ماده ۱ قانون گذرنامه سندی است که از سمت دولت برای مسافرت اتباع ایرانی به خارج و یا اقامتشان در آنجا صادر می‌شود. گـذرنامه که به آن پاسپورت یا روادید هم گفته می‌شود، جواز سفر شما به کشورهای دیگر است. گذرنامه‌ها بسته به اینکه به چه کشوری تعلق داشته باشند دارای اعتبار متفاوتی‌اند. همین میزان اعتبار جهانی سبب شده تا بسیاری از گذرنامه‌ها برای سفر به اقصی نقاط جهان نیازی به ویزا نداشته باشند.

پاسپورت ایرانی به دلیل رتبه بسیار پایینی که دارد، فقط اجازه ورود بدون ویزا به چند کشور بسیار محدود را خواهد داشت. کشورهایی از قبیل ترکیه (که مقصد سفر خیلی از ایرانیان است)، ارمنستان، مالزی، گرجستان و عراق جزو این دسته کشورها می‌باشند.

عکس گذرنامه

عکس گذرنامه باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

هیچ کس دلش نمی‌خواهد که فرآیند دریافت گذرنامه‌اش به خاطر عکس به تاخیر بیفتد. بنابراین بهتر است بدانید که قوانین عکس گذرنامه چیست و چگونه باید آن‌ها را رعایت کنید. این قواعد خیلی سخت نیستند و فقط سبب می‌شوند تا همه شهروندان یک کشور از یک فرمت مشخص پیروی کنند. در ادامه تمام نکات مهمی که باید برای عکس گذرنامه بدانید را برایتان توضیح می‌دهیم تا در اسرع وقت نسبت به دریافت گذرنامه خود اقدام کنید.

۱. جدید باشد

عکس گذرنامه باید جدید باشد. پس کشوهای خانه را برای پیدا کردن عکس‌های قدیمی بهم نریزید. عکس گذرنامه باید حتما در ۶ ماه اخیر گرفته شده باشد اما ترجیحا پیشنهاد می‌کنیم که عکس جدید بگیرید. خیلی از عکاسی‌ها می‌توانند این کار را برایتان انجام دهند.

۲. تمام رخ باشد

عکس باید تمام رخ و از زاویه رو‌به‌رو باشد و تمام صورتتان را نشان دهد. خیلی مهم است که تصویر شما دقیقا در مرکز کادر قرار بگیرد و حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد از فضای تصویر را اشغال کند. عکس‌هایی که خیلی دور یا خیلی نزدیک هستند برای گذرنامه مناسب نخواهند بود.

اگر دقیق تر بخواهیم بگوییم بسته به ابعاد عکستان، اندازه ارتفاع سر (چانه تا بالای مو) باید ۷۰ درصد طول تصویر باشد و فاصله بالای مو تا کادر بالایی عکس هم فقط ۷ درصد طول تصویر را در بر بگیرد.

۳. پس زمینه

پس زمینه عکس گذرنامه باید حتما سفید و روشن باشد، استفاده از پس زمینه‌های رنگی به هیچ عنوان قابل قبول نیست. دلیل این مسئله هم این است که وقتی مُهم، روی عکس کوبیده می‌شود به طور واضح بتوان آن را دید.

همینطور جنس عکس نباید ژلاتینی باشد ،زیرا مُهم روی آن حک نمی‌شود.

عکـس گذرنامه

۴. پشت نویسی

عکس‌ها باید پشت نویسی شوند و اطلاعات شناسامه‌ای صاحب عکس پشت‌شان نوشته شود. اطلاعاتی که باید پشت عکس بنویسید شامل موارد زیر هستند:

  • نام و نام خانوادگی

  • نام پدر

  • شماره شناسنامه

  • محل صدور

  • تاریخ تولد

۵. عکس خانم‌ها

عکس خانم‌ها و دختران بالای ۹ سال باید با حجاب کامل اسلامی (چادر، مقنعه بدون چانه یا روسری و شال غیر سفید) ثبت شود. استفاده از کلاه، عینک، پیرسینگ و آرایش در عکس گذرنامه ممنوع است، زیرا علائم صورت باید کاملا در تصویر مشخص باشند، همچنین امکان استفاده از عکس رنگی و سیاه و سفید وجود دارد.

۶. عکس آقایان

عکـس گذرنامه آقایان نیز به جز بخش حجاب دارای قوانینی کم و بیش مشابه است. عکس آقایان باید با لباس یقه‌دار گرفته شود و بدون کلاه و عینک باشد. همچنین موها باید کاملا مرتب بوده و شال گردن، گوشواره، گردنبند، پیرسینگ و سایر اکسسوری‌های شخصی در عکس وجود نداشته باشند، همچنین امکان استفاده از عکس رنگی و سیاه و سفید وجود دارد. افراد نابینا استثنا هستند و می‌توانند از عینک در عکس استفاده کنند.

عکس گذرنامه تمام رخ

۷. اندازه عکس

طبق قوانین ایران برای صدور گذرنامه لازم است که عکس‌ها ابعاد مشخص و استانداری داشته باشند. به همین دلیل استفاده از عکس‌هایی که ابعادی بیشتر از ۶×۴ دارند برای گذرنامه مناسب نخواهد بود.

عکـس‌های قدیمی یا خانوادگی به درد کارهای سفارت نمی‌خورد. عکس‌های هر مرحله هم باید مشابه هم باشند.

عکس‌های مربوط به نظام وظیفه باید طبق بخشنامه‌های اعلام شده توسط سازمان مربوطه باشد.

چطور گذرنامه بگیریم؟

حالا که مشکل عکس گذرنامه را حل کردیم وقت آن رسیده که برای گرفتن خودِ گذرنامه اقدام کنیم. به طور کلی گرفتن گذرنامه کار خاصی ندارد و اگر مدارکتان کامل باشد فقط چند ساعت وقتتان را خواهد گرفت. فقط این مراحل ممکن است برای آقایان کمی مشکل‌زا باشد، چون بدون داشتن کارت پایان خدمت امکان دریافت گذرنامه برایشان وجود ندارد.

حالا می‌خواهیم مراحل گرفتن گذرنامه ایران را قدم به قدم با هم پیش ببریم.

مرحله اول – آماده سازی مدارک

در ایران قبل از اینکه وارد هر اداره‌ای شوید اول تمام مدارکتان را چک کنید. برای گرفتن پاسپورت هم علاوه‌بر عکس گذرنامه مناسب نیاز به چند مدرک دیگر دارید که لازم است در اختیار پلیس +۱۰ قرار دهید.

  1. اصل و کپی شناسنامه (هوشمند) و کارت ملی یا تاییدیه ثبت احوال

  2. ارائه آخرین پاسپورت معتبر یا منقضی شده قبلی (در صورت داشتن)

  3. عکس گذرنامه بیومتریک ۴×۶ مطابق با استانداردهای اداره گذرنامه

  4. همراه داشتن پدر یا قیم قانونی برای کودکان زیر ۱۸ سال

  5. رضایت نامه محضری همسر برای خانم‌های متاهل

  6. گواهی فوت همسر یا گواهی طلاق برای خانم‌ها

  7. اصل و کپی شناسنامه پایان خدمت یا معافی برای آقایان ۱۸ سال به بالا

  8. گواهی اشتغال به تحصیل و وثیقه ۸ تا ۱۵ میلیون تومانی برای آقایان مشمول خدمت

  9. اجازه کتبی از حفاظت یگان برای افراد نظامی مشغول به کار یا بازنشستگان ۵ سال اخیر

  10. پرداخت هزینه پاسپورت که شامل عوارض نیروی انتظامی، پست، شهرداری و دفاتر پلیس +۱۰ می‌شود.

هزینه پاسپورت ۱۴۰۱ در مرحله اول ۱۲۵ هزار تومان است که با اضافه شدن بقیه‌ موراد بالا نهایتا ۲۵۰ هزار تومان خواهد شد.

چطور گذرنامه بگیریم

مرحله دوم – مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰

همین که عکس گذرنامه و مدارک را آماده کردیم وقت آن است که با در دست داشتن همه این‌ها به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنیم. برای پیدا کردن نزدیک‌ترین دفتر به محل زندگی‌تان به سایت epolice.ir مراجعه کنید و در بخش تماس با ما به دنبال شعبه نزدیک به خودتان باشید.

در دفاتر پلیس ابتدا از شما می‌خواهند تا فرمی را پر کنید که در این فرم اطلاعات کامل شناسنامه‌ای را از شما می‌گیرند. سپس پس از ارائه عکس گذرنامه و مدارک لازم باید مبلغی را که در قسمت قبل گفتیم پرداخت کنید تا کارتان تمام شود.

پس از انجام این کارها گذرنامه از طریق به آدرس محل زندگی شما ارسال می‌شود. از مرحله ارائه مدارک تا ارسال گذرنامه حدودا ۷ تا ۱۵ روز طول می‌کشد.

عکس گذرنامه

چند نکته در مورد گرفتن گذرنامه ایرانی

دانشجویان و دانش آموزان پسر برای خروج از کشور باید از محل تحصیل خود نامه دریافت کنند و به نظام وظیفه عمومی بدهند. این مدرک همان گواهی اشتغال به تحصیل است که به همراه وثیقه مالی اجازه دریافت پاسپورت را به شما می‌دهد.

افرادی که کارت پایان خدمت را تعویض کرده یا کارت قدیمی خود را هوشمند کرده باشند، ۲۴ ساعت وقت دارند تا با ارائه برگه ثبت درخواست تعویض کارت، نسبت به تعویض گذرنامه اقدام کنند.

مردان بالای ۵۰ سال برای دریافت گذرنامه نیازی به ارائه کارت پایان خدمت ندارند.

اگر کارهای گذرنامه‌تان بیشتر از حالت معمول طول کشیده، لازم نیست حتما به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید. برای این کار کافیست فقط با سامانه ۱۱۰۰ در ارتباط باشید. در وهله اول یک علامت سوال ؟ به این شماره ارسال کنید تا مراحل بعدی را به شما توضیح دهند.

اگر اعتبار گذرنامه شما پایان یافته یا گم شده است، نیازی به مراجعه به اداره گذرنامه نیست و باید مستقیما به پلیس +۱۰ بروید تا کارتان را پیگیری کنند.

گذرنامه ایرانی

نتیجه گیری

همانطور که توضیح دادیم گرفتن عکس گذرنامه یکی از مهم‌ترین بخش های دریافت گذرنامه است. این عکس دارای قوانین و قواعد مشخصی است که توسط اداره گذرنامه هر کشور تعیین می‌گردد. قواعد عکس گذرنامه ایرانی برای مردان و زنان کمی باهم فرق دارد و رعایت نکردن این موارد سبب رد شدن گذرنامه در پلیس +۱۰ خواهد شد.

پس اگر قصد سفر به ترکیه، آنتالیا یا هر جای دیگری را دارید، حتما از یک ماه قبل برای دریافت گذرنامه اقدام کنید. این مراحل نهایتا یک هفته تا دو هفته طول می‌کشند ولی قطع شدن سامانه، مشکل عکس گذرنامه و ایراداتی از این قبیل ممکن است ناگهان غافل‌گیرتان کنند و کارتان را عقب بیاندازند. یادتان باشد که آژانس الی گشت بهترین تورهای تفریحی و گردشگری دور دنیا را برای شما تدارک دیده است. پس هرچه سریع تر تا تابستان تمام نشده پاسپورتتان را بگیرید!

سوالات متداول

سایز عکس گذرنامه چقدر باید باشد؟

سایز عکس گذرنامه بسیار مهم است و طبق قوانین اعلام شده باید نهایتا ۶ در ۴ باشد. ابعاد داخل عکس نیز از اهمیت بالایی برخوردارند، به طوری‌که فاصله چانه تا بالای موی سر با دقیقا ۷۰ درصد کل تصویر و فاصله موی سر تا کادر بالایی ۷ درصد تصویر را تشکیل دهد.

آیا امکان گرفتن عکس گذرنامه با روسری رنگی وجود دارد؟

بله، عکس گذرنامه در صورتی‌که فقط گردی صورت در آن مشخص باشد، می‌تواند همراه با شال یا روسری رنگی غیر سفید ثبت شود.

 عکس گذرنامه

شرایط عکس پاسپورت برای کودکان دختر چگونه است؟

کودکان دختر بالای ۹ سال ملزم به رعایت حجاب کامل اسلامی در عکس گذرنامه هستند.

مدارک لازم برای پاسپورت چیست؟

مهم ترین مدارکی که باید قبل از رفتن به اداره پلیس +۱۰ همراه داشته باشید، عکس گذرنامه، اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی و گواهی پایان خدمت برای مردان است.

عکس گذرنامه

هزینه گذرنامه ۱۴۰۱ چقدر است؟

این هزینه شامل ۱۲۵ هزار تومان هزینه اولیه است که با اضافه شدن عوارض نیروی انتظامی، پست، شهرداری و دفاتر پلیس +۱۰ نهایتا ۲۵۰ هزار تومان خواهد شد.

شرایط گرفتن عکس گذرنامه برای آقایان و خانم ها در پلیس +۱۰ چگونه است؟

بسیاری از دفاتر پلیس +۱۰ دارای اتاق عکاسی هستند که یکی از مسئولین سریعا عکس شما را طبق استانداردهای لازم ثبت کرده و به شما می‌دهد. هزینه این کار جداگانه محاسبه شده و در آخر از شما دریافت می‌گردد. حواستان باشد که حتما شال یا روسری مناسب با خودتان همراه داشته باشید و در صورت استفاده از پیرسینگ‌های صورت قبل از عکاسی آن را درآورید.