نکات ضروری که پرواز اولی ها باید بدانند!
هیجان و تازگی تجربهی اولین سفر هوایی برای مسافرانی که به پرواز اولی ها شهرت دارند؛ خاطرات بیاد ماندنی و جالبی با خود دارد. اگر استرس و اضطراب ناشی از ترس پرواز را کنار بگذارید و با این موضوع کنار آمده باشید، میتوان گفت سفر هوایی بهترین و مناسبترین گزینه برای رسیدن به مقصد است. در جریان چنین سفری، حتی با احتساب تأخیرها و یا جابجاییها در پروازهای خارجی؛ صرفهجویی قابل توجهی در زمان و انرژی صورت خواهد گرفت. بنابراین طبیعی است که استقبال از مسافرت هوایی روزبهروز افزایش مییابد و در جریان این موج درخواستها، بدیهی است که مسافران زیادی اولین پرواز خود را تجربه خواهند کرد.
به گزارش حرف تازه ، مسافرت با هواپیما آن هم برای پرواز اولی ها، مانند هر سفر دیگری ملزومات و نکاتی دارد که برای داشتن سفری بیدغدغه و بدون دردسر، رعایت این موارد الزامی است. از مراحل جمعآوری وسایل و بستن چمدانها تا عزیمت به فرودگاه و طی کردن مراحل پیش از پرواز و در نهایت، مدت زمان پرواز و خروج از فرودگاه مقصد؛ جزییات و مواردی وجود دارد که بدون در نظر گرفتن آنها مشکلات مختلفی ایجاد خواهد شد. برای تجربهی یک سفر هوایی آسان و بدون حاشیه، بویژه برای پرواز اولی ها، در این مقاله با الی گشت همراه باشید.
نکاتی که در هنگام آماده کردن وسایل باید در نظر گرفت | پرواز اولی ها
پرواز اولی ها در هنگام جمعآوری وسایل و بستن چمدانها، توجه داشته باشید که شما فقط مجاز به همراه بردن تعداد کمی از این وسایل به داخل کابین هستید. همچنین چمدانهای مسافری نیز سقف مشخصی برای حجم و وزن بار دارند. بنابراین بهترین گزینه خلاصه کردن وسایل در یک کوله پشتی یا چمدان کوچک است. در صورتی که لازم است تا وسایل بیشتری با خود ببرید؛ توجه داشته باشید که حجم وسایل فراتر از میزان بار مجاز اعلام شده بر اساس قوانین پرواز که بر روی بلیط درج شده؛ نرود تا مجبور به پرداخت جریمههای اضافهبار نشوید. همچنین از به همراه بردن وسایل غیرضروری مانند وسایل غذاخوری، مواد آرایشی و لوازم شخصی خودداری کنید.
در هنگام جاسازی وسایل، از قرار دادن وسایل فلزی و یا وسایلی که قطعات فلزی در آنها بکار رفته در کولهپشتی و کیفی که همراه خود دارید خودداری کنید. در گِیتهای بازرسی این موارد باعث اعلام هشدار سیستم اسکن میشود. به همین منظور بهتر است این وسایل را همراه نبرده و در صورتی که همراه داشتن آنها ضروری است؛ در دسترس قرار دهید تا در صورت هشدار مجبور به باز کردن و به هم ریختن وسایل خود نشوید. مدارک شناسایی و بلیط را در دسترس قرار دهید و در یک کیف دستی یا کمری مطمئن همواره در کنار خود داشته باشید. در مراحل مختلف پرواز، ارائهی مدارک ضروری است و از جایگذاری آنها درکنار وسایل و بارها خودداری کنید.
رفتن به فرودگاه
برای پرواز اولی ها رفتن به فرودگاه و زمانبندی در این مورد بسیار مهم است. بهتر است کارهای مربوط به جمع آوری وسایل و تهیهی مدارک لازم را چندین ساعت قبل از حرکت بسوی فرودگاه انجام دهید. در صورت خرید بلیط الکترونیکی، در اختیار داشتن تصویر بلیط و شمارههای ارائه شده از سوی وبسایت متصدی فروش کافی است و نیازی به تهیهی پرینت نیست. چنانچه اشاره شد؛ مدارک لازم بویژه کارت شناسایی و پاسپورت را در یک کیف کوچک و در دسترس داشته باشید و پیش از ترک منزل از همراه داشتن تمامی مدارک، مطمئن شوید.
نکتهی حائز اهمیت دیگر در این مورد، حضور به موقع در فرودگاه است. توجه داشته باشید که برای پروازهای داخلی حداقل یک ساعت و برای پروازهای خارجی حداقل سه ساعت قبل از زمان پرواز در فرودگاه حضور داشته باشید.
کارهایی که باید در فرودگاه انجام داد | پرواز اولی ها
حضور در فضای فرودگاه و قرار گرفتن در جریان کارهای قبل از سوار شدن به هواپیما، برای اغلب پرواز اولی ها باعث سردرگمی میشود. برای اینکه این مرحله را براحتی پشت سر بگذارید، قبل از هر چیز باید ترمینال معرفی شده در بلیط را پیدا کنید. بدلیل فاصلهی زیاد بین ترمینالها، هنگام سوار شدن به تاکسی، آدرس دقیق مقصد را با راننده هماهنگ نمایید تا پس از رسیدن به فرودگاه برای پیدا کردن ترمینال مورد نظر دچار دردسر نشوید.
حدود ۴۵ دقیقه قبل از پرواز، کانترها باز خواهند شد. از طریق تابلوی اعلانات و نیز از طریق اعلام در فرودگاه مسافرین هر پرواز در جریان امور قرار خواهند گرفت. با مراجعه به کانتر مورد نظر، وسایلی که باید به قسمت باربری برده شوند را تحویل دهید. در این بخش مسئول کانتر مشخصات مسافرین را با فهرستی که در اختیار دارد تطبیق داده و شمارهی صندلی هر مسافر را تعیین میکند.
پس از تحویل بار، تأیید مشخصات و صدور کارت پرواز، به سالن انتظار هدایت شده و منتظر باز شدن گیتهای پرواز و بررسیهای نهایی مدارک میشوید. در این مرحله بهتر است شمارهی گیت پرواز و خروجی مربوطه را پیدا کرده و در محلی نزدیک به آن منتظر بمانید. هر گیت مربوط به یک پرواز است که در بالای آن اطلاعاتی مانند نام ایرلاین، شماره و ساعت پرواز نمایش داده میشود. توجه داشته باشید که در پروازهای داخلی تنها مدرک مورد نیاز این مرحله کارت پرواز است. برای پروازهای خارجی علاوه بر کارت پرواز، همراه داشتن قبض خروج و گذرنامه الزامی است.
سوار شدن به هواپیما
پس از پشت سر گذاشتن مراحل بازرسی و بارگیری، نوبت به مرحلهی اصلی سفر هوایی، یعنی سوار شدن به هواپیما و تیکآف میرسد. به طور قطع برای پرواز اولی ها و حتی همهی ما تجربهی اولین پرواز، پر از از هیجان، شوق و البته استرس است. پس چنانچه بعنوان پرواز اولی سوار هواپیما شدهاید، مطمئن باشید که تمامی مسافران و کادر پرواز نیز روزی احساسات کنونی شما را تجربه کردهاند. به همین دلیل هم استرس را کنار گذاشته و چنانچه سئوال یا مشکل خاصی داشتید، بدون خجالت و براحتی با مهماندار در میان بگذارید. در این مرحله کار خاصی ندارید. چمدان یا کولهی خود را در قفسههای بالا سر قرار داده و از بسته شدن در قفسه یا جاگیری مناسب وسایل همراه خود مطمئن باشید.
به راهنماییهای مهماندار برای بستن کمربند توجه کنید. بابت عوارض احتمالی تیکآف و اوجگیری هواپیما، نگران نباشید. گرفتگی گوشها، فشار احتمالی روی دندانها و سرگیجه؛ عوارض مقطعی بوده و مدتی بعد شرایط عادی خواهد شد. چنانچه دچار افت فشار شُدید، از مواد غذایی شیرین و پر انرژی که در اختیار مهمانداران است استفاده کنید.
پس از فرود به این موارد توجه کنید | پرواز اولی ها
آخرین مرحلهی سفر هوایی، کارهای مربوط به خروج از هواپیما و فرودگاه است. در این مرحله خبری از مراحل زمانبر قبل از سوار شدن به هواپیما نیست. فقط در پروازهای خارجی لازم است گذرنامه برای ورود به کشور مقصد توسط مأموران فرودگاه بررسی شود. پرواز اولی ها توجه داشته باشید تا هنگام پیاده شدن از هواپیما، وسایلی که همراه دارید را فراموش نکنید. در صورتی که شمارهی ترمینال روی بلیط درج نشده، هنگام خروج در این مورد از مهماندار سئوال کنید. پس از رسیدن به ترمینال و تحویل گرفتن بارها از بخش مربوطه، سفر هوایی شما بعنوان پرواز اولی پایان یافته و میتوانید از فرودگاه خارج شوید.
نکات پایانی
برای داشتن لحظاتی خوش در پرواز، به ویژه برای پرواز اولی ها؛ رعایت موارد ساده و ضروری فوق اجتناب ناپذیر است. همچون تمامی سفرها، عدم توجه به این جزییات ساده دردسرهایی برای شما و همراهانتان ایجاد خواهد کرد. با در نظر گرفتن موارد زیر، مجموعهی نسبتاً کاملی از ملزومات سفر هوایی برای یک پرواز اولی در اختیار خواهید داشت:
-
از همراه بردن مواد غذایی، محصولات آرایشی و وسایل فلزی نوک تیز خودداری کنید
-
میزان بار مجاز را از روی بلیط خود چک کنید. معمولاً بار مجاز داخل کابین حداکثر ده کیلوگرم است. بار مجاز قابل انتقال به انبار در پروازهای داخلی حدوداً سی و در پروازهای خارجی بین پنجاه تا شصت کیلوگرم است
-
تا حد امکان وسایل کمتری با خود به داخل کابین ببرید. حجم و اندازهی این وسایل را نیز در نظر داشته باشید. معمولا اجازهی بردن وسایلی با اندازهی بیش از هفتاد سانتیمتر به داخل کابین داده نخواهد شد
-
در صورتی که برای بستن کمربند دچار مشکل شدید و یا کمربند شما راحت نیست، به مهماندار اطلاع دهید
-
در هواپیما از عطر استفاده نکنید. به دلیل کاهش فشار، سیستم بویایی دچار اختلال و ضعف میشود. با این حال مولکولهای عطر برای کودکان و افراد حساس ایجاد سردرد، حساسیت و مسمومیت خواهد کرد
ارسال دیدگاه