نتوانسته ام عملکرد مثبتی داشته باشم/ اگر عضو شورا نبودم برای انحلال آن تلاش می کردم
حرف تازه – بهراد ذاکری به عنوان نماینده نسل دوم اصلاح طلبی با رویایی متفاوت برای همنسلان خود وارد شورا شد و در این مدت هم عملکرد هیجان انگیز و غیرقابل پیش بینی ای از خود ارائه نمود. نطقهای تند او در انتقاد از عملکرد نهادهای مختلف استانی و کشوری و حتی خودانتقادی نسبت به رفتار شورایی که خود عضوی از آن بود مرتبا انعکاس و واکنشهای مختلفی در میان فعالین و رسانه های محلی و ملی داشت. وی در گفتگویی کوتاه به سوالات اجمالی ما درباره عملکرد شورا پاسخ گفت که با هم میخوانیم:
یک سال و نیم از عمر این دوره شورا و حدود یک سال از حضور شما در شورای شهر رشت میگذرد منصفانه به عملکرد شورای پنجم چه نمره ای می دهید؟
من فکر می کنم شورای شهر رشت قطعا در مجموع نمره مردود کسب می کند. متاسفانه مجموعه شورا به جای در نظر گرفتن مصالح عمومی و شهر بیشتر از هر چیزی به منفعت شخصی و رقابت های درونی مشغول بوده است.برای برخی شهرداری به عنوان کلبه آمال در آمده و برخی نیز تنها به داشتن اکثریت و کسب کرسی ریاست فکر می کنند.
در این شرایط و با توجه به وضعیت نابسامانی که ریشه اش به سال های قبل بر میگردد، اگر بی طرف قضاوت کنیم باید رای به مردودی شورا بدهیم.
با عنایت به کاراکتری که از بهراد ذاکری می شناسیم و با توجه به شعارهای زمان انتخابات خود، آیا از عملکرد خود راضی هستید؟
شعار من در زمان انتخابات گام های کوچک رو به جلو بود چون با توجه به شناخت بیست ساله ای که از شهرداری داشتم می دانستم که انتظار تغییر بزرگ رویاست.
من فکر میکنم که در مجموع نتوانسته ام عملکرد مثبتی داشته باشم و مسئولیت آن هم تنها متوجه شخص خودم است.
درست است که می توانم دلایل بسیاری را برای این امر ذکر کنم اما به نظر من کار درست قبول ضعف ها و عذرخواهی از مردم بابت نا توانی ام است.
اخیرا تعدادی از فعالین مدنی خواستار انحلال شورای شهر رشت شده اند، ضمن توضیح اینکه اساسا انحلال شورا را در شرایط فعلی امری مثمر ثمر می دانید یا خیر ، صادقانه بفرمایید اگر عضو شورا نبودید آیا اسم شما هم در جمع این اسامی دیده می شد؟
به نظرم اگر عضو شورا نبودم علی رغم اینکه معتقدم بودن شورا بهتر از نبودن آن است و به عنوان یک رکن اصلی در جریان حاکمیت مردم بر خود امری واجب است تمام تلاش خود را در جهت انحلال شورا به کار می بستم.
چرا که معتقدم حذف شورا می تواند حداقل جلوی بسیاری از منافع شخصی برخی را که در حال سوءاستفاده از عنوان خود هستند بگیرد.
اساسا سوال اساسی این است که شورایی که به هر دلیل توان کار گروهی و ایستادگی در برابر فشارهای بیرونی و درونی را ندارد چه سودی برای شهر دارد؟
در طول مدت اخیر چندین بار به قصد از حد نصاب انداختن اکثریت شورا یا به نشانه اعتراض از جلسات شورا خارج شده اید؟ دلایل این عملکرد را توضیح می فرمایید
به ساعت جلسات شورا نگاه کنید.چند بار رسانه ها به تاخیر حتی چند ساعته اعتراض کرده اند؟شورایی که حتی از برگزاری یک جلسه در ساعت مقرر ناتوان است ایا می تواند برقرار کننده و ناظر نظم در شهرداری رشت باشد؟ خروج از شورا و یا دادن رای متفاوت با سایرین مسلما برای من عملی محبوب و یا صحیح به شمار نمی آید چون میدانم که فرآیند فوق در تضاد با کار شورایی قرار دارد اما چاره ای جز ایجاد حساسیت و سعی بر شفاف سازی به این روش نداشته ام. هر جا که توانسته ام سعی کردم در نطق ها به مواردی اشاره کنم و در جاهایی که حس کردم بر خلاف منافع مردم تصمیماتی در حال اتخاذ است ترجیح داده ام که در آن شریک نباشم و از تنها امکانات خودم برای جلوگیری از آن چه از طریق از اکثریت انداختن شورا و چه از طریق افزایش حساسیت استفاده کنم
نه ماه است که شورای شهر رشت درگیر انتخاب شهردار است… کوتاه و خلاصه بفرمایید چرا در طول این مدت موفق به انتخاب شهردار نشده اید؟
چرا؟ به دلیلی واضح و آشکار. منفعت طلبی،منفعت طلبی و باز هم منفعت طلبی.
گزینه ای که طبق آیین نامه شرایط احراز ندارد با پافشاری برخی سبب وقفه در انتخاب شهردار می شود که محفل شش نفره ای به هم نخورد. در شرایطی که حتی اطلاع فنی در سطح پایین از وظایف یک شهردار ندارد، خود را مدعی شهرداری می داند و در کمال تعجب از اعتراض به این امر شاکی هم می شود.
در ادامه یازده نفر به شهرداری آقای علی قلی زاده رای می دهند که هر چند به علت غیر بومی بودن نقاط ضعفی هم داشت اما میبینید آقایان برای رای خود اینقدر هم ارزش قائل نیستند که فردای روز رای گیری به تخریب وی روی می آورند و حتی با امیدوار کردن یک گزینه از وزارت کشور سعی میکنند به هر طریقی جلوی انتصاب وی را بگیرند.
نماینده مجلس مدعی به جای کمک در تسریع روند ثبات در مدیریت شهری در وزارت کشور بست می نشیند که جلوی حکم را بگیرد چرا که فکر می کندظرفیت شهرداری در انتخابات مجلس را باید به مصادره خویش در آورد!
این اتفاقات بخشی از واقعیتیست که نه تنها از درون شورا که از بیرون شورا و توسط جریانات خاص و برخی نمایندگان و حتی سیستم اجرایی در حال رخ دادن است.این ها دلیل عدم صدور حکم شهردار رشت است که باز هم مقصر اصلی آن مجموعه شوراست.
ارسال دیدگاه