نبرد با ریزش مو جلوی سر | راهکارهای نوین برای تقویت جلوی سر
در این مقاله در خصوص نبرد با ریزش مو جلوی سر و راهکارهای نوین برای تقویت جلوی سر همراه شما هستیم.
حرف تازه – رپورتاژ آگهی : برای بسیاری از افراد ریزش موی سر یا آلوپسی کابوس وحشتناک و ترسآوری است. برخی از افراد هر روز موهای خود را بهصورت کامل و دقیق بررسی میکنند. باید بدانید که ریزش موی سر بهصورت روزانه امری کاملا طبیعی است، اما برخی اوقات به هنگام صبح موهای زیادی را روی بالش مشاهده خواهید کرد. ریزش موی سر یک مشکل شایع است که می تواند افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد. این بیماری می تواند به دلایل مختلفی از جمله ژنتیک، هورمون ها، استرس، کمبود ویتامین ها و رژیم غذایی نامناسب رخ دهد. هنگامی که آلوپسی از حالت طبیعی خارج شود و موهای سر نازک شوند، باید به فکر درمان و راهکار برای ریزش موی سر باشیم.
البته باید به این موضوع توجه داشته باشید که الگوی ریزش موی همه افراد با هم یکسان نیست و برای درمان قطعی ریزش موی سر، حتما باید به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کرد. در این مقاله از مجله کامان قصد داریم در رابطه با سوال «ریزش موی جلوی سر بر اثر چه عواملی به وجود می آید» پاسخ دهیم و اشارهای به راههای پیشگیری از ریزش موی سر خواهیم داشت. اگر شما هم با ریزش موی سر دست و پنجه نرم میکنید، مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
انواع ریزش موی سر:
ریزش موی سر در افراد مختلف به اشکال مختلفی ظاهر میشود. از انواع آلوپسی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ریزش موی آندروژنیک: این نوع ریزش مو شایع ترین نوع ریزش مو است که به دلیل ژنتیک و هورمون ها رخ می دهد. ریزش موی آندروژنیک در مردان به عنوان طاسی با الگوی مردانه و در زنان به عنوان طاسی با الگوی زنانه شناخته می شود.
- ریزش موی تلوژن افلوویوم: این نوع ریزش مو به دلیل استرس، کمبود ویتامین ها و رژیم غذایی نامناسب رخ می دهد. ریزش موی تلوژن افلوویوم معمولاً موقتی است و با رفع عامل ایجاد کننده آن، متوقف می شود.
- آلوپسی آره آتا یا ریزش موی سکهای : این نوع ریزش مو به دلیل یک بیماری خودایمنی رخ می دهد که در آن سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو حمله می کند. آلوپسی آره آتا می تواند باعث ریزش مو در هر نقطه از بدن شود، اما بیشتر در پوست سر رخ می دهد. توضیحات کامل درباره این نوع ریزش مو و علایم آن را در مقاله ریزش موی سر سکه ای ارائه کردهایم.
علل اصلی ریزش موی سر:
دانشمندان علل و دلایل مختلفی را برای ریزش مو مطرح کردهاند که در ادامه به یک سری از آنها اشاره میکنیم:
رژیم غذایی نامناسب؛ یکی از علتهای اصلی ریزش موی سر
رژیم غذایی سالم و ناسالم روی رشد و ریزش موهای سر بسیار اثربخش است. طبق بررسیهای انجام شده افرادی که در رژیم غذایی خود از غذاهای ناسالم استفاده میکنند، احتمال ریزش موی بسیار بیشتری دارند. در مقابل، کسانی که رژیم غذایی سالمتری دارند، موهای پرپشتتر و قویتری دارند. برای پیشگیری و جلوگیری از ریزش مو باید مصرف کربوهیدراتهای ساده را کاهش داد. همچنین مصرف برخی از غذاهای چرب و سرخشده احتمال ریزش مو را افزایش میدهد.
توجه داشته باشید برای جلوگیری از ریزش موی جلوی سر تا جای ممکن باید مواد پروتئینی مصرف کنید. مصرف پروتئین مانند تخممرغ، ماهی سالمون و دانههای روغنی موجب احیا و رشد موهای سر میشود. همچنین توصیه میکنیم برای جلوگیری از ریزش مو، از شامپوهای بدون سولفات استفاده کنید. شامپو بدون سولفات کامان مدل کراتین، بهعنوان ترمیمکننده موهای آسیبدیده شناخته میشود. با استفاده از شامپو کامان موهایی درخشان و سلامت خواهید داشت.
کمبود ویتامینها؛ یکی از عوامل ریزش مو در زنان و مردان
ویتامینها نقش موثر و بسیار مهمی در بدن انسان بر عهده دارند. هنگامی که فردی دچار کمبود ویتامین باشد، ممکن است عوارضی را روی برخی از قسمتهای بدن مشاهده کند. یکی از عوارض کمبود ویتامین در بدن، ریزش موی سر است. افرادی که از ویتامینهای D، B، A و کلسیم و آهن رنج میبرند، دچار آلوپسی میشوند. پزشکان و متخصصان زیبایی توصیه میکنند برای جلوگیری از ریزش موی سر، بهصورت روزانه از مولتیویتامینها باید استفاده کرد.
مولتیویتامینها کلیه مواد معدنی و ضروری بدن را تامین میکنند و علاوهبر اینکه با مصرف آنها از ریزش مو جلوگیری میشود، بلکه موجب سلامت کلی بدن و بالا رفتن سیستم ایمنی خواهد شد.
استفاده از شامپوهایی که حاوی ویتامین هستند، برای رشد و احیا موهای سر بسیار مفید است. بهعنوان مثال شامپو هیر واتر ویتامینه کامان مدل 5in1 یکی از محصولاتی است که برای احیا موهای سر اثربخش است. شامپو کامان مدل 5in1 شامل ویتامینهای B12-B6-B5-B3-B2 و زینک است که برای بازسازی و جلوگیری از ریزش مو بسیار مناسب است.
استفاده از مواد حالتدهنده نامناسب و نامرغوب
برخی افراد برای حالتدهی و فرمدهی به موهایشان بهصورت روزانه از محصولات زیبایی استفاده میکنند. برخی از این محصولات کیفیت مناسبی ندارند و بهمرور زمان موجب ریزش موی سر میشوند؛ بنابراین زمانی که از اسپریهای حالتدهنده بی کیفیت یا کرمهای حالتدهنده نامرغوب استفاده کنید، دچار ریزش موی سر خواهید شد.
برای رفع این مشکل توصیه میکنیم از بهترین محصولات زیبایی استفاده کنید تا دچار ریزش مو نشوید. همچنین برای رطوبرسانی مناسب و حالتدهی طولانی مدت به موهای سر، توصیه میکنیم از آبرسان کامان مدل COLLAGEN + KERATIN کمک بگیرید. با استفاده از آبرسان کامان موهای آسیبدیده بهخوبی احیا و بازسازی میشود و برای درخشندگی موهایتان نیز بسیار کاربردی است.
تابش مستقیم آفتاب: علت نادیده گرفته شده ریزش مو
برخی افراد هستند که به سبب شغل یا فعالیتی که دارند، ساعتهای طولانی را زیر آفتاب قرار دارند. ورزشکاران و کوهنوردانی که در طبیعت یا فضای باز مشغول فعالیت هستند، در این دسته افراد قرار میگیرند. چنین افرادی برای حفاظت و جلوگیری از ریزش موهایشان باید از کلاه به عنوان پوشش استفاده کنند.
رعایت نکردن نکات بهداشتی: علت تاثیرگذار بر ریزش موی سر
یکی از مهمترین موضوعاتی که میتواند روی ریزش موی سر تاثیرگذار باشد، رعایت نکات بهداشتی است. رعایت نکات بهداشتی موجب جلوگیری از بیماریهای پوستی و قارچهای پوستی میشود. اگر موارد بهداشتی بهخوبی رعایت نشوند، افراد با قارچ پوستی مواجه میشوند که در نتیجه آن ممکن است ریزش موهای سر رخ بدهد.
مصرف سیگار؛ یکی از عوامل ریزش موی سر
یکی دیگر از عواملی که می تواند به ریزش موی سر منجر شود، کشیدن سیگار است. دود سیگار حاوی مواد شیمیایی مضری است که می تواند به سلامت موها آسیب برساند. این مواد شیمیایی می توانند باعث تنگ شدن عروق خونی شوند و جریان خون به فولیکول های مو را کاهش دهند. در نتیجه، فولیکول های مو به اندازه کافی مواد مغذی و اکسیژن دریافت نمی کنند و ممکن است موها نازک تر و ضعیف تر شوند و در نهایت بریزند.
درمان ریزش موی سر
درمان ریزش مو به نوع و شدت آن بستگی دارد. در برخی موارد، می توان با استفاده از داروها یا مکمل های غذایی، ریزش مو را درمان کرد. در موارد دیگر، ممکن است نیاز به جراحی کاشت مو باشد.
داروهای مانع یا کاهنده ریزش مو:
در دنیای پزشکی مدرن، داروهای شیمیایی متعددی برای کاهش ریزش مو وجود دارند که به کاهش ریزش مو کمک میکنند. این داروها اغلب با تغییر در فرایندهای هورمونی، تقویت ریشههای مو یا تحریک فولیکولهای مو عمل میکنند. مینوکسیدیل و فیناستراید از جمله رایجترین داروهای تجویزی در این زمینه هستند. با این حال، این داروها ممکن است عوارض جانبی مختلفی داشته باشند و باید تحت نظر پزشک مصرف شوند. در ادامه به توضیح نحوه عملکرد این داروها برای درمان آلوپسی میپردازیم:
- ماینوکسیدیل: ماینوکسیدیل یک داروی موضعی است که برای درمان ریزش موی آندروژنیک استفاده می شود. این دارو به افزایش جریان خون به فولیکول های مو کمک می کند و رشد مو را تحریک می کند.
- فیناستراید: فیناستراید یک داروی خوراکی است که برای درمان ریزش موی آندروژنیک در مردان استفاده می شود. این دارو با مهار آنزیم ۵ آلفا ردوکتاز، از تبدیل هورمون تستوسترون به DHT (دی هیدروتستوسترون) جلوگیری می کند. DHT هورمونی است که می تواند باعث ریزش مو در مردان شود.
- دوتاستراید: دوتاستراید یک داروی خوراکی است که برای درمان ریزش موی آندروژنیک در مردان استفاده می شود. این دارو با مهار دو نوع آنزیم ۵ آلفا ردوکتاز، از تبدیل هورمون تستوسترون به DHT جلوگیری می کند.
مکمل های غذایی برای کاهش ریزش مو
مکملهای غذایی هم در بین مواد کاهش دهنده یا درمانی برای ریزش مو یا تقویت موها پیشنهاد میشوند که در زیر به برخی از آنها میپردازیم:
- بیوتین: بیوتین یک ویتامین B است که به سلامت مو، پوست و ناخن ها کمک می کند.
- ویتامین D: ویتامین D یک ویتامین ضروری است که به سلامت سیستم ایمنی بدن کمک می کند. کمبود ویتامین D می تواند باعث ریزش مو شود.
- آهن: آهن یک ماده معدنی ضروری است که برای انتقال اکسیژن به سلول ها مصرف میشود.
برگرفته از مجله کامان (https://mag.comeon-co.com )
ارسال دیدگاه