عیسی مهدوی فرماندار رشت:

می توانم درخواست انحلال شورا یا سلب عضویت اعضا را بدهم / منافع شخصی مشکل ایجاد می کند

حرف تازه : به دنبال لغو جلسات متعدد شورای شهر رشت در هنگام انتخابات هیات رئیسه فرماندار رشت در آخرین تصمیم خود با لغو جلسه عصر سه شنبه شورای شهر به اعضای شورا مهلت داد که آخرین رایزنی ها و تعامل خود را انجام دهند. این تصمیم فرماندار با اعتراضات مختلف رسانه ای مواجه شده […]

حرف تازه : به دنبال لغو جلسات متعدد شورای شهر رشت در هنگام انتخابات هیات رئیسه فرماندار رشت در آخرین تصمیم خود با لغو جلسه عصر سه شنبه شورای شهر به اعضای شورا مهلت داد که آخرین رایزنی ها و تعامل خود را انجام دهند. این تصمیم فرماندار با اعتراضات مختلف رسانه ای مواجه شده که وی را به دلیل تعلل  و تسریع در انجام وظایف قانونی مورد انتقاد قرار دادند.

به گزارش حرف تازه به دنبال ایجاد چنین انتقاداتی سیدعیسی مهدوی فرماندار رشت در گفت و گو با گیل خبر ارائه آخرین فرصت به اعضای شورا و تلاش برای عدم جلوگیری از انحلال شورای شهر را مهم ترین مساله مکث و توقف فعلی در ادامه جلسات شورا اعلام کرد و ابراز داشت: تا آخر هفته به اعضای شورا وقت داده شده که آخرین تلاش خود را برای تعامل انجام دهند وگرنه راهکاری دیگری اندیشیده می شود.

مهدوی گفت: ما در فرمانداری از یک ماه قبل با اعضای شورا در شهرهای مختلف شهرستان نامه نگاری کردیم که با توجه به شرایط سختی که در انتخابات شورای شهرستان حاکم شده شما رایزنی ها را از همین حالا آغاز کنید که  در هنگام انتخابات به مشکل بر نخورید، بعد از آن هم یک بار دیگر هم روی این مساله با نامه نگاری تاکید کردیم که قبل از دوازدهم شهریور انتخابات شورا تمام شود و مکاتباتش موجود است. وی افزود: تمام بخش های ما منهای خشکبیجار انتخابات هیات رئیسه به پایان رسید و در خشکبیجار هم شنبه هیات رئیسه انتخاب شد و تنها اکنون رشت باقی مانده است.

فرماندار رشت در تشریح انتخابات هیات رئیسه شورای شهر رشت گفت: در رشت ابتدا یک گروه آبستراکسیون کرد و ما چهارشنبه جلسه ای گذاشتیم که آقای رفیعی درخواست تعویق جلسه را به دلیل نبود بعضی اعضاء داشتند و ما نیز پذیرفتیم و روز شنبه در حالی جلسه گذاشتیم که رایزنی های لازم را هم انجام دادیم و با سرگروه ها و با اکثریت اعضاء هم صحبت کردم که بتوانیم به تفاهم برسیم، در جلسه شنبه همه آمدند و هفت نفر دیگر روی یک نفر از گروه دیگر تفاهم کردند که متاسفانه این بار گروه دیگر معترض شد و جلسه از حد نصاب خارج شد، پشت سرش یکی دو جلسه گذاشتیم که این بار گفتند که جلسه از حد نصاب بازهم می افتد و توهین به نماینده دولت می شود.

مهندس مهدوی درباره وظایف قانونی خود نیز در این رابطه بیان داشت: اهرمی که من می توانم استفاده کنم ماده ۸۰ تا ۸۲ است که می توانم به دلیل اخلال در نظم مدیریت شهری و  انجام شرح وظایف شورا و معطل ماندن کار مردم درخواست انحلال شورا را به شورای حل اختلاف ارائه کنم که خودش پروسه طولانی را طی می کند و حداقل بیست روز تا یک ماه ممکن است طول بکشد.

وی ادامه داد: اقدام دیگر در حوزه اختیارات من نیست ولی می توانیم نامه نگاری کنیم که تعدادی از اعضاء شورای شهر رشت در حال اخلال در کار شورا هستند که استاندار یا شورای حل اختلاف استان پیشنهادشان را به  شورای حل اختلاف کشور بدهند.  همین طور می توانیم درخواست سلب عضویت اعضاء را بدهیم و اعضای علی البدل را جایگزین کنیم که این هم پروسه بسیار طولانی خواهد بود . وی در ادامه گفت: در هر صورت این ها طولانی خواهد بود و  از طریقی من دیدم شورای سوم باطل شد و اگر این هم اشکالی در آن پیدا شود به اعتماد عمومی ضربه می زند.

فرماندار رشت در ادامه خاطرنشان کرد: ما می خواهیم که در این یکساله یک رئیس قوی انتخاب شود که بتواند کاری کنند و اعتماد عمومی از دست رفته را دوباره بدست بیاورند، وی همچنین گفت: من با برخورد قاطع مشکلی ندارم، توانایی انجام آن هم هست ولی اثراتی که دارد اثری نیست که دنبالش هستید.

مهدوی در پاسخ به این سوال که چرا برگزاری جلسات متوالی شورا را کنسل کردید پاسخ داد: گذاشتن جلسات متوالی هم فایده نداشت، این ها باز نمی آمدند. ما این کار را می کردیم باز هم همان پروسه طولانی طی می شد و این ها می رفتند شورای حل اختلاف  درباره موجه بودن یا غیرموجه بودن غیبت هایشان صحبت می کردند. وی با بیان این که این ۶ نفر هم عزل شوند نتیجه لازم بدست نمی آید ادامه داد: در قانون اساسی استحکام شورا حاکم شده و نباید به هر بهانه ای دنبال انحلال آن رفت.

فرماندار رشت در جواب انتقادات از عدم قاطعیت درباره انتخابات شورا اظهار داشت: همان طور که گفتمبه خاطر تجربه بالای اجرایی که دارم این مسائل را پیش بینی کردیم و نامه نگاری های خودمان را برای رایزنی و تفاهم قبل از موعد انجام دادیم و هر دوگروه به ما قول دادند که مشکلی پیش نمی آید. وی درباره نقش خود در تحولات مدیریت شهری نیز گفت: همین استیضاح را می بینیم که چطور هدایت شد که نمی توانیم نقش استانداری و فرمانداری را نادیده بگیریم، درست است ما دخالت مستقیم در رای شورای شهر نداریم ولی به نحوی کمک کردیم و شما رسانه ها و مردم هم یاری کردید  و استیضاح صورت نگرفت. ما در شهرهای دیگر بدون مشکلی انتخابات هیات رئیسه را برگزار کردیم و نقش خودمان را در آن جا نیز گذاشتیم.

این مقام دولتی همچنین تاکید کرد: من نظرم این است که باید اعضای شورا به تصمیم درست برسند و نباید حتی آرا شکننده هم باشد و رئیس شورا حداقل با دوازده رای انتخاب شود و بتواند کار و تلاش کند. وی افزود: دو گروه شورای فعلی نه مشخص است که اصولگرا ست و نه اصلاح طلب و منافع شخصی نیز مشکل ایجاد می کند، در دموکراسی نباید قفل ایجاد کنیم و همیشه باید راهکاری وجود داشته باشد، وقتی شرایطی بوجود می آید که آقای ایکس و ایگرک نمی توانند باشند باید راه میانه ای داشته باشد که به خاطر منافع مردم آن را انتخاب کنند،  ولی این شورا حاضر نیست راه میانه ای را انتخاب کند و هر دو گروه انتخابات را حیثیتی کردند.

فرماندار رشت همچنین درباره این که جلسه بعدی شورا کی تشکیل می شود و راهکار بعدی چیست ابراز داشت: این هفته آخر آخرین فرصت است وگرنه وارد راهکارهای دیگر می رویم و بیشتر صلاح نیست. وی افزود: در هدایت شورای ما کمی عوامل بیرونی است و تصمیم گیریشان تحت تاثیر عوامل بیرونی است و عوامل درونیشان ضعیف است.

وی در انتها گفت: حتما این رفتارها در صلاحیت این افراد در انتخابات آینده تاثیر دارد و ما همه این ها را مد نظر قرار خواهیم داد.