سرمایه گذار کاروانسرای شاه عباسی :

میراث فرهنگی به تعهداتش به موقع عمل نکرد / طلب یک و نیم میلیاردی ما را هنوز نداده اند

حرف تازه – کاروانسرای شاه عباسی از معدود بناهای تاریخی گیلان است که به ثبت جهانی رسیده است. این بنای تاریخی ارزشمند که متعلق به عصر صفویه است از دل خاک بیرون کشیده شده است می تواند به یکی از قطب های گردشگری گیلان تبدیل شود. به خصوص آنکه در مسیر مسافرانی قرار دارد که […]

حرف تازه – کاروانسرای شاه عباسی از معدود بناهای تاریخی گیلان است که به ثبت جهانی رسیده است. این بنای تاریخی ارزشمند که متعلق به عصر صفویه است از دل خاک بیرون کشیده شده است می تواند به یکی از قطب های گردشگری گیلان تبدیل شود. به خصوص آنکه در مسیر مسافرانی قرار دارد که قصد دارند از سمت پایتخت به رشت سفر کنند. کاروانسرای شاه عباسی بنایی ۴۰۰ ساله است که با معماری چشم نواز خود زیبایی های کم نظیری دارد. این کاروانسرای زیبا که سال گذشته افتتاح شده، در امامزاده هاشم واقع است اما هنوز آن طور که باید شناخته شده نیست و تلاش چندانی هم از سوی مسئولین برای معرفی آن نشده است و حتی تابلوهای بین راهی مناسبی نیز به چشم نمی خورد.

علی رغم هزینه های قابل توجهی که سرمایه گذار درون مجموعه انجام داده است اما چندان شلوغ به نظر نمی رسد. وقتی شب گذشته پای صحبت های سرمایه گذار مجموعه نشستیم پرده از وعده هایی برداشت که هنوز محقق نشده است. حسینعلی سامانی پارسا اصلا دل خوشی از وعده های مسئولین ندارد و با آنکه قصد داشت در آینده تله کابین، پیست اسب دوانی و کارتینگ را هم راه اندازی کند اما امروزه به دلیل عدم حمایت مسئولین دیگر رغبتی به ادامه این سرمایه گذاری ندارد و از سرمایه گذاری در استانش پشیمان شده است.

سامانی پارسا که اسناد و مدارک فراوانی از مطالباتش را به همراه داشت گفت: بنا به درخواست میراث فرهنگی وارد این کار شده ام تا در فرهنگ و تاریخ استانم سهمی داشته باشم اما همه وعده ها هیچ شد و عملا هیچ کمکی به ما نشد و میراث فرهنگی به تعهداتش عمل نکرد. 

وی با اشاره به اینکه کارهایی را در این پروژه انجام داده ام که ربطی هم به من نداشته است تصریح کرد: پس از آن که کاروانسرا به ما واگذار شد متوجه شدیم زمین های اطراف مرتفع تر است و باعث آبگرفتگی می شود. برای نجات بنا با هماهنگی مسئولین یک میلیارد و هفتصد میلیون تومان در اطراف بنا گودبرداری کردیم و از این مبلغ یک میلیارد و پانصد میلیون تومان تایید شد. اعتباری از سوی دولت در نظر گرفته شد تا در سه قسط پرداخت شود اما علی رغم تاکید و مکاتبات استاندار و دیگر مسئولین، ظاهرا پانصد میلیون تومانی به میراث فرهنگی واریز شده که هنوز به دست ما نرسیده است.

سامانی پارسا با بیان اینکه در مجموع سه میلیارد و هشتصد میلیون تومان برای این پروژه هزینه کرده است گفت: از این مبلغ دو میلیارد و یکصد میلیون تومان مربوط به داخل بنا است. ضمن اینکه استانداری گیلان در خصوص هزینه سنگفرش وعده هایی داده بود که هنوز محقق نشده است.

سرمایه گذار شاه عباسی نصب تابلوهای راهنمای گردشگری را از دیگر معضلات این مجموعه دانست و اظهار داشت: دلیل عدم نصب تابلوهای این مجموعه را نمی دانم. حتی بنرهای ما را هم دائما پاره می کنند. 

وی با اشاره به اینکه حتی یک ریال هم وام نگرفته است خاطر نشان کرد : به ۵ بانک معتبر استان معرفی شدم اما هیچ کدام وام پرداخت نکردند. برای صفر تا صد زندگی ام زحمت کشیدم اما اشتباه کردم و در این مجموعه سرمایه گذاری کردم. احدالناسی به من کمک نکرد. 

سامانی پارسا با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: اقتصاد مقاومتی و حمایت از کار و سرمایه های ایرانی همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده است. ما در این پروژه اشتغال زایی کردیم و همه نیروهایمان بومی هستند. در راستای حفظ فرهنگ و تاریخ و رونق صنعت گردشگری تلاش کردیم. تمام کالاهایی که به فروش می رسد از کالاهای بومی است. باید برای شناساندن این مجموعه و رفع موانع موجود اقداماتی شود.

سرمایه گذار کاروانسرای شاه عباسی افزود: برگزاری جشنواره های بومی و محلی و یا مسابقات از راه های معرفی این مجموعه است و حتی حاضریم هزینه هایی را در این راستا تقبل کنیم.

وی تصریح کرد: روز اول حرف از ساخت تیزر و پیام بازرگانی و تبلیغات بود اما زمانیکه تیزر را ساختیم ثانیه ای هفت میلیون و پانصد قیمت دادند. اگر قرار بود با چنین هزینه هایی تبلیغ کنیم چه نیازی به حضور و مکاتبه آن آقایان بود؟ امروز برای یک تابلویی که با فاصله زیاد در پل هوایی قرار دارد ماهی هشت میلیون تومان طلب کرده اند.

سامانی پارسا با اعلام اینکه همواره درگیر مکاتبات اداری و نامه نگاری ها هستم اما نتیجه ای نگرفته ام در پایان گفت: از استاندار گیلان به عنوان عالی ترین مقام اجرایی استان تقاضا دارم در خصوص رفع مشکلات موجود تدبیری بیندیشد.