دیدگاه شهردار سابق اصفهان و شهردار فعلی یزد به موضوع شهردار غیربومی؛

مگر شیخ بهایی غیر بومی نبود که با ورود به اصفهان تحول عظیمی را به وجود آورد؟

حرف تازه – طی روزهای اخیر و پس از انتخاب مسعود نصرتی شهردار سابق قزوین به عنوان شهردار رشت واکنش های مختلفی را در خصوص انتخاب شهرداری با کارنامه موفق اما غیربومی دیده ایم. در همین راستا مهدی جمالی نژاد شهردار سابق اصفهان و شهردار جدید یزد هم طی گفتگویی به بیان دیدگاه خود پرداخت که […]

حرف تازه – طی روزهای اخیر و پس از انتخاب مسعود نصرتی شهردار سابق قزوین به عنوان شهردار رشت واکنش های مختلفی را در خصوص انتخاب شهرداری با کارنامه موفق اما غیربومی دیده ایم. در همین راستا مهدی جمالی نژاد شهردار سابق اصفهان و شهردار جدید یزد هم طی گفتگویی به بیان دیدگاه خود پرداخت که در ادامه می خوانیم:

مهدی جمالی نژاد مدیری با دو تجربه بومی و غیر بومی در حوزه شهرداری که در این رابطه به تابناک گیلان گفت: بهترین تجربه را در زمینه بومی و غیر بومی شهرداران را گمان می کنم با سابقه تصدی شهردای سابق اصفهان و شهرداری فعلی یزد بنده داشتم.
 
شهردار سابق اصفهان تصریح کرد: بیان موضوع بومی و غیر بومی بودن مدیران شهری بحثی است که به هیچ عنوان در آیین نامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار مطرح نشده و با بررسی این آیین نامه سایر شرایط از جمله موارد فنی و داشتن تخصص و توانایی های مختلف مورد توجه و تاکید قرار می گیرد و چیزی به نام بومی و غیر بومی را مطرح نمی کند.
 

شهردار یزد ادامه داد: به علاوه لزوما بومی بودن مزیت نیست، چرا که دانش بومی را می توان با نیروهای بومی هر محل و منطقه ای کسب کرد اما به دانش و توانایی فنی و تخصصی نمی توان به سادگی دست یافت ؛ به همین دلیل فکر می کنم در کنار همان دانش بومی که باید یقینا وجود داشته باشد، وجود دانش فنی و تخصصی هم خیلی بحث مهمی است ؛ حتی در برخی موارد همین غیر بومی بودن باعث انتقال تجربیات و نوآوری ها از شهری به شهر دیگر می شود.
 
وی افزود: نهایتا مدیران، چه بومی و چه غیر بومی باید الفبای مسائل شهری و برنامه ریزی شهری را بدانند و در خیلی از اوقات شاهدیم که بسیاری از شهرداران با کوله باری از تجربیات از شهری به شهر دیگر می روند و در مسائل شهری آنجا تحول شگرفی را رقم می زنند و مصادیق این موارد نیز در گذشته های دور وجود داشته است.
 
شهردار یزد گفت: مگر شیخ بهایی غیر بومی نبود که با ورود به اصفهان تحول عظیمی را به وجود آورد ؛ بنابراین معضلات شهری را با تجربه و خلاقیت میتوان حل کرد نه اتکا به مدیر بومی و به همین خاطر است که در آیین نامه اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار بحثی از بومی و غیر بومی بودن مشاهده نمی شود.
جمالی نژاد خاطرنشان کرد: امروزه مدیران شهری را به چند درجه تقسیم می کنند:

 
۱٫ مدیران شهری که تنها به توان فیزیکی و قدرت بدنی و ذهنی خودشان تکیه می کنند، مدیران درجه چهارم اند.
 
۲٫ مدیران شهری که فقط از تخصص و مهارت های خودشان استفاده میکنند، مدیران شهری درجه سوم اند.

 
۳٫ مدیران شهری که فقط به فکر سیستم و فرآیند سیستمی باشند، مدیران شهری درجه دوم اند.

 
۴٫ ولی مدیران شهری که به دانایی، فکر، اندیشه، نوآوری، خلاقیت، دانش، بازآفرینی، شاخص های جهانی نوآوری، آینده نگاری و آینده پژوهی بیاندیشند، مدیران شهری درجه اول اند.
 
شهردار سابق مردم اصفهان در انتها گفت: به همین دلایل است که اخیرا موسسه راهبردی شهرهای جهان تحقیقی را انجام می دهد و مشخصات شهرهای موفق را در حوزه مدیریت شهری مورد مطالعه قرار می دهد، میبینیم که یک سری شاخص هایی را تعریف میکند که از جمله آن: استفاده و بهره برداری از ایده های دیگران، ساختن براساس توان موجود، انعطاف پذیری شهر، حل مشکلات مالی و اقتصادی، ارتباط با مردم، تمرکز بر روی طرح های مردم محور و… را مطرح می کند که با دقت مشخص می شود هیچ اشاره ای به بحث بومی و غیر بومی بودن شهردار ندارد.