موافقت اعضای شورا با کلیات لایحه برگزاری جشنواره شهر خلاق به میزبانی رشت
حرف تازه – سی و نهمین جلسه شورا عصر سوم اردیبهشت ماه با حضور شهردار برگزار شد. دستور جلسه این هفته، میزبانی شهرداری رشت برای شهر خلاق خوراک بود که برگزاری آن به پیشنهاد دبیرخانه آن در یونسکو، به آذرماه موکول شده است. اعضای شورا با کلیات برگزاری شهر خلاق موافقت کردند، مشروط به اینکه […]
حرف تازه – سی و نهمین جلسه شورا عصر سوم اردیبهشت ماه با حضور شهردار برگزار شد. دستور جلسه این هفته، میزبانی شهرداری رشت برای شهر خلاق خوراک بود که برگزاری آن به پیشنهاد دبیرخانه آن در یونسکو، به آذرماه موکول شده است. اعضای شورا با کلیات برگزاری شهر خلاق موافقت کردند، مشروط به اینکه ریز برنامه ها و همچنین هزینه هایی که تاکنون صورت گرفته است و حامیان مالی برای کاهش هزینه ها پیش از جشنواره به شورای شهر گزارش شود.
در این جلسه، همچنین تعرفه بهای سازمان عمران و بازآفرینی مصوب شد. اعضای شورا همچنین با لایحه تفویض اختیار شهردار به مدیران مناطق و سازمان ها موافقت کردند. در این لایحه شهرداراز شورا مجوز خواسته بود که در بخش عمرانی، با توجه به ردیف بودجه مصوب شورا، مدیران اختیار امضای قراردادهای بخش عمرانی را داشته باشند. نصرتی یادآور شد، چنین تفویض اختیاری موجب می شود مدیران نسبت به پروژه در حال انجام مسئولیت بیشتری بپذیرند.
همچنین کمک مالی به پاکبانی که ۶ماه پیش در اثر تصادف رانندگی دچارآسیب های جدی شده بود، مورد موافقت قرار گرفت.
فاطمه شیرزاد، سخنگوی شورای شهر در ابتدای جلسه بخشی از وصیت نامه شهید قلی پور را قرائت کرد و یاد همه شهدای انقلاب اسلامی را گرامی داشت.
رئیس شورای شهر رشت نیز مناسبت های هفته را گرامی داشت و گفت: یک ماه از فعالیت مدیریت شهری در سال جدید می گذرد و امروز با حضور شهردار برنامه های آتی و عملکردهای گذشته را بررسی می کنیم.
در ادامه، نامه ها و لوایح ارسالی به شورای شهر بررسی شد. کمک مالی ۱۵ میلیون تومانی برای رفتگری که در حین انجام وظیفه دچار حادثه شده بود، یکی از موارد بود که با دو فوریت شد. این تصویب شد. این کمک به منظور کمک هزینه درمان و عمل های جراحی پاکبان می باشد.
رئیس شورای شهر در توضیح مشکلات این پاکبان گفت: این همکار ارجمند، ۶ماه پیش در حین انجام وظیفه تصادف می کند و راننده خاطی نیز فرار می کند. این فرد بیمه مکمل درمان نداشته و به سختی تاکنون هزینه های درمان خود را تامین نموده است.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا نیز گفت: جراحت های این پاکبان بسیار شدید بود و با این حال کمیسیون بهداشت و سازمان پسماند تلاش کرد بخشی از هزینه های درمان وی را بپردازد ولی تکرار عمل ها و هزینه های سنگین درمانی، تاکنون مکفی نبوده است.
فاطمه شیرزاد افزود: باید کمیته ای برای پاکبانان تشکیل شود تا اگر در حین انجام وظیفه برای این کارکنان حادثه ای رخ داد، بتوان مطالبات حقوقی ایشان را دریافت نمود.
وی همچنین گفت: متاسفانه چون شرکت های طرف قرارداد، مطالبات مالی دارند، بیمه گذار نیز زیر بار تعهدات بیمه ای نمی رود. پاکبانی که دو سال پیش در حین انجام وظیفه فوت کرد، متاسفانه به تازگی مطالبات وی برای خانواده اش واریز شده است.
محمد حسن علیپور نیز خواستار تذکر به شهردار شد و تصریح کرد: شرکت های پیمانکار، پاکبانان را مجبور می کنند در شرایط غیر ایمن، بلوارها و بزرگراه ها را رفت و روب نمایند و همین عامل تصادف پاکبان ها می شود و اگر هم در انجام کار قصور کنند، تهدید به اخراج می شوند.
اسماعیل حاجی پور نیز خواستار توجه جدی به این خانواده شد و تاکید کرد: اگر نتوان از طریق بیمه برای وی دیه گرفت، حداقل ۵۰درصد هزینه دیه وی را مدیریت شهری بپردازد.
رئیس شورای شهر نیز گفت: پاکبان حادثه دیده نیروی شرکتی است و بیمه گذار نیز پاسخگو نیست زیرا ماشین تصادف کننده ، باید بیمه را بپردازد ولی راننده هم بعد از حادثه فرار کرده است. با این حال یک فرد حقوق دان را مسئول پیگیری دیه و بیمه ایشان می نماییم.
لایحه دیگر، بررسی تعرفه بهای خدمات سازمان عمران و بازآفرینی بود که با نظر موافق کمیسیون عمران و بودجه شورا، به تصویب رسید.
رئیس شورا در حضور شهردار خواستار تسریع در تکمیل ساختمان اداری گیل شد و گفت: مدیریت شهری در آماده سازی ساختمان جدید شورای شهر رشت نیز تعجیل نماید.
امیر حسین علوی در مورد مرمت بناهای تاریخی که در مالکیت شهرداری است، نیز خواستار تسریع در اجرای عملیات زیر نظر سازمان میراث فرهنگی شد و تاکید کرد: مرمت این ساختمان ها با توجه به محدودیت زمان اجرای پروژه با توجه به اقلیم گیلان هرچه زودتر آغاز گردد.
دستور بعدی، برگزاری جشنواره فرهنگی، گردشگری مشترک بین شهر رشت و شهر پاراما ایتالیا(شهر خلاق خوراک) بود. این لایحه پیش از این در کمیسیون فرهنگی شورا برسی شده بود.
شهردار رشت و مدیر روابط عمومی شهرداری رشت با حضور در صحن شورا پیرامون این لایحه توضحاتی ارایه دادند.
فاطمه قدیمی حرفه در این باره گفت: حضور رشت در شبکه شهرهای خلاق خوراک یک فرصت گردشگری است و در دو سال اخیر اقدام های خوبی برای برند سازی و استفاده از جذب منابع برای پروژه های مشارکتی صورت گرفته است.
مدیر روابط عمومی افزود: میزبانی شهرهای عضو، یکی از الزامات شهر خلاق خوراک هست. و با توجه به اینکه تاکنون رشت میزبان بین المللی برای دریافت امتیازها نبوده است، امسال رشت و یکی از شهرهای ترکیه، باید میزبان شبکه شهرخلاق خوراک باشند.
قدیمی افزود: با ایمیلی که روز گذشته دریافت کردیم، تاریخ برگزاری جشنواره که پیش از این مرداد اعلام شده بود، به آذر ماه موکول شده است.
شهردار رشت نیز برگزاری این جشنواره را یک فرصت گردشگری خواند و خواستار افزودن موضوع زیست محیطی با پیوستن دبیرخانه یونسکو با این اجلاس شد و تاکید کرد: با توجه به اینکه تاریخ برگزاری مراسم به تعویق افتاده است، می توان از اعتبارات ملی هم برای این رویداد بین المللی بهره برد. و معضل زیست محیطی را نیز در کنار این رویداد مورد توجه یونسکو قرار داد.
مسعود نصرتی تصریح کرد: باید از این رویداد بهره لازم را برد و با تشکیل کمیته های متفرقه دبیرخانه دایمی ایجاد نمود و از رسانه ملی هم برای پوشش رسانه ای این رویداد استفاده کرد.
اعضای شورای شهر خواستار توضیح پیرامون جزییات برگزاری این جشنواره و هزینه های انجام شده برای شهر خلاق خوراک شدند.
شهردار رشت نیز ضمن تایید این نکته گفت: با تاخیر اعلام شده، حدود ۸ماه فرصت داریم کمیته و کارگروه هایی برای برگزاری این اجلاس ایجاد نماییم تا به بهتربه نتیجه ممکن برسیم.
نصرتی افزود: باید حداکثر استفاده را از اجلاس داشته باشیم و فرصت داریم تا اسپانسر های مالی پیدا کنیم و از سازمان برنامه و بودجه نیز اعتبار بگیریم و اگر نتوانیم به این اهداف دست یابیم، می توان برنامه را لغو کرد.
نصرتی افزود: اگر رشت نتواند امسال این میزبانی را داشته باشد، این امتیاز را از دست می دهد. ضمن اینکه رشت جزو هفت شهر نخستی بود که توانست این امتیاز را زا یونسکو دریافت نماید و اگر اکنون بخواهد اقدام نماید، شرایط بسیار سخت تر شده است.
رئیس شورا نیز تصریح کرد: همه اعضای شورا برای برگزاری این رویداد گردشگری اتفاق نظر دارند و به همین دلیل نیز در بودجه امسال رقم ۱مییلیارد و ۲۰۰ تومان مصوب شده است. ولی دبیرخانه شهر خلاق تاکنون کم کاری کرده و نتوانسته است گزاشر شفافی از دست آوردها و هزینه هایی که تاکنون شده به شورا گزارش دهد و اگر اعضای شورا با کلیات موافق هستند، خوستار تکمیل برنامه از سوی دبیرخانه هستیم و جزییات هم باید به شورا گزارش شود.
در پایان جلسه، با کلیات لایحه برگزاری جشنواره شهر خلاق موافق شد. و مقرر گردید جزییات برگزاری مراسم همراه با ریز هزینه ها به انضمام معرفی حامیان مالی به شورا اعلام گردد.
ارسال دیدگاه