نگاهی به وضعیت آرای احتمالی کاندیداهای شهرداری رشت؛

مهدی فرشاد فقیه یک پای فینال

بهنیا ثابت رفتار – روز نخست بررسی برنامه های کاندیداهای تصدی پست شهرداری رشت با ارائه برنامه های مسعود اسلامی، محمد زالفی و مهدی فرشاد فقیه پایان یافت و مسعود کاظمی و مسعود نصرتی نیز صبح یکشنبه برنامه های خود را ارائه خواهند کرد. در پایان روز نخست تحلیل های مختلف از وضعیت نهایی کاندیداهای […]

بهنیا ثابت رفتار – روز نخست بررسی برنامه های کاندیداهای تصدی پست شهرداری رشت با ارائه برنامه های مسعود اسلامی، محمد زالفی و مهدی فرشاد فقیه پایان یافت و مسعود کاظمی و مسعود نصرتی نیز صبح یکشنبه برنامه های خود را ارائه خواهند کرد.

در پایان روز نخست تحلیل های مختلف از وضعیت نهایی کاندیداهای شهرداری رشت ارائه شده است اما در این یادداشت قصد داریم از زاویه ای دیگر به بررسی این موضوع بپردازیم.

نگاهی به توزیع آرای ۵ کاندیدای راه یافته به دور نهایی نشان می دهد مثلث مسعودها متشکل از مسعود نصرتی، مسعود کاظمی و مسعود اسلامی در ۷ رای اعضای شورا به طور مشترک حضور داشته است و هر سه نفر با ۷ رای مشترک به دور دوم راه یافته اند که به نظر می رسد طیف ۷ نفره اکثریت شورا در بین همین سه گزینه با ترتیب های مختلف به دنبال اولویت های خود در رای نهایی خواهد گشت. این چیدمان از یک سو شانس این سه مسعود را برای کسب اکثریت آرا در شورای ۱۱ نفره بیشتر می کند و از سوی دیگر می تواند پاشنه آشیل دو تن از سه تن راه یافته به جمع ۵ نفر باشد.

این احتمال وجود دارد که ترکیب ۷ نفره حامیان سه مسعود که به نظر می رسد متشکل از رضا رسولی، حامد عبدالهی، فاطمه شیرزاد، محمد حسن علیپور، محمد حسن عاقل منش، حجت جذب و سید امیرحسین علوی باشند (هرچند آرا بدون نام اعضا به گلدان ریخته شده است و این ترکیب در حد حدس و گمان است) در رای گیری آتی پس از انتخاب اولویت اول خود از بین سه مسعود به او رای دهد که در این صورت یکی از سه مسعود شهردار رشت خواهد شد و نمی توان رای خاصی برای دو گزینه دیگر تصور کرد اما در صورتیکه بر روی یک گزینه به اجماع نرسند منجر به شکستن آرا بین دو و یا حتی هر سه گزینه خواهد شد که به نفع هیچ یک نخواهد بود. ضمن آنکه از یاد نبریم در ۶ رای از ۷ رای مشترک سه مسعود، نام مهدی فرشاد فقیه هم دیده می شود و این بدان معناست که شانس او اصلا کم نیست. 

از سوی دیگر بدون شک امروز زالفی گزینه ایده آل اصلاح طلبان شورا است اما اصلاح طلبان در اقلیت شورا قرار دارند و زالفی ظاهرا با ۲ رایی که از طیف ۷ نفره به دست آورده با مجموع ۶ رای به جمع ۵ نفر نهایی راه یافته است. در اقلیت بودن اصلاح طلبان، یکبار در چیدمان ترکیب هیئت رئیسه شورای پنجم رشت محسوس بوده است. حاجی پور، رمضانپور و زاهد سه اصلاح طلب راه یافته از لیست امید به شورا هستند و البته جلال الدین محمد شکریه هم به احتمال فراوان با آنها همراهی می کند تا یک فراکسیون نانوشته ۴ نفره شکل بگیرد. فراکسیونی  نانوشته که اعضای آن در شورا بر تصمیمات فراجناحی تاکید کرده اند اما تصاویر ۳+۱ آنها گاهی در فضای مجازی به چشم خورده است.

فارغ از برنامه های ارائه شده از سوی کاندیداها که می تواند برروی نظر اعضا تاثیر بگذارد؛ باید دید اصلاح طلبان شورا در این شرایط توزیع آرا چه تصمیمی اتخاذ خواهند کرد و چه تدبیری خواهند اندیشید. آیا تحت هر شرایطی حتی با قبول شکست محمد زالفی مرد باتجربه طیف خودشان که به نوعی اعتبار اصلاح طلبان گیلان است را برمی گزینند یا راه حل دومی را انتخاب خواهند کرد.

راه حل دوم اصلاح طلبان شبیه به آن چیزی است که در بستن لیست های امید رخ داده است؛ یعنی رفتن به سراغ گزینه ای معتدل و یا متمایل به جریان اصلاحات. در این شرایط از بین ۴ گزینه مسعود نصرتی، مسعود کاظمی، مسعود اسلامی و مهدی فرشاد فقیه به احتمال فراوان باید انتخابشان مهدی فرشاد فقیه باشد که گرفتن دو رای و حتی بیشتر برای مهدی فرشاد فقیه از طیفی که ۶ رای در دور اول به او داده است کار چندان سخت و دور از ذهنی نخواهد بود. 

مهدی فرشاد فقیه که ارتباطات قوی او با سرمایه گذاران از ویژگی های شاخص او به شمار می رود در شرایط اقتصادی امروز شهرداری رشت می تواند یک گزینه قابل اتکا و جدی تلقی شود. ویژگی های دیگری نظیر بومی بودن، به کارگیری فن بیان و زبان بدن که در ارائه روز شنبه نیز محسوس بود، شور و انگیزه، مدرک تحصیلی و ثبت اختراعات قابل توجه از دیگر ویژگی های او به شمار می رود. تا حدی که بتوان از همین حالا با تلفیقی از آرای هر ۱۱ عضو شورا او را یک پای فینال انتخاب شهردار رشت دانست…