به گزارش قلم آزاد، به نقل از پلازا ، فیلم آواز در باران (Singin’ in the Rain) یکی از بهترین فیلمهای تاریخ سینما در ژانر موزیکال است که در سال ۱۹۵۲ اکران شد. این فیلم با هنرنمایی جین کلی و دبی رینولدز، داستان گذار هالیوود از آثار صامت به ناطق را به تصویر کشیده است.
در میان فیلمبازان حرفهای کسی نیست که فیلم آواز در باران (Singin’ in the Rain) را ندیده باشد. این فیلم آمریکایی که در سال ۱۹۵۲ اکران شد، اثری به کارگردانی جین کلی (Gene Kelly) و استنلی دونن (Stanley Donen) است. ژانر فیلم آواز در باران کلاسیک، موزیکال، عاشقانه و کمدی است و داستان خود را پیرامون ماجراهای گذر هالیوود از فیلمهای صامت به ناطق روایت میکند. در این فیلم دیدنی بازیگرانی چون جین کلی، دونالد اوکانر و دبی رینولدز حضور دارند. اگر فکر میکنید این اثر یک فیلم قدیمی است، حق با شماست! تاریخ اکران فیلم سینمایی آواز در باران در سینماهای آمریکا ۱۱ آوریل ۱۹۵۲ (۲۲ فروردین ۱۳۳۱) است. گرچه استقبال از این فیلم در ابتدا معمولی بود، اما امروزه به عنوان یکی از برترین فیلمهای تاریخ سینما شناخته میشود. فیلم Singin’ in the Rain یکی از آثاری است که ۱۰۰% نقدهای آن در راتن تومیتوز مثبت بوده است.
این مقاله را به بررسی فیلم Singin’ in the Rain 1952 ، یکی از بهترین فیلمهای موزیکال تاریخ سینما، اختصاص دادهایم. در کنار هم با داستان و بازیگران فیلم آشنا میشویم و سپس نیمنگاهی به نظرات منتقدین و افتخارات فیلم داریم.
خلاصه فیلم سینمایی آواز در باران
داستان فیلم آواز در باران روایتگر تصویری دلنشین از هالیوود در اواخر دهه ۱۹۲۰ است، زمانی که ستارگان صنعت سرگرمی از آثار صامت به فیلمهای ناطق نقلمکان کردند. در سال ۱۹۲۷ بزرگترین ستارههای کمپانی مومنتال پیکچرز، زوج پرزرق و برق و دوستداشتنی لینا لامونت و دان لاکوود بودند. این زوج برای جلب رضایت طرفداران و آوردن مردم به سینماها، جلوی دوربین رسانهها خیلی عاشقانه رفتار میکردند ولی در واقعیت دان به سختی لینا را تحمل میکرد. هنگامی که کمپانی تصمیم میگیرد اولین فیلم ناطق را با حضور این زوج بسازد، لینا به مشکل بزرگی برمیخورد: صدای او برای فیلمهای ناطق اصلا خوب نیست! در همین حین دان با دختر جوانی به نام کتی آشنا شده که سعی دارد در صنعت فیلم و سینما پیشرفت کند. دیده شدن این ستاره بزرگ در کنار فردی جز لینا، چه تاثیری بر آینده وی و کمپانی دارد؟
بازیگران فیلم آواز در باران
دبی رینولدز تنها ۱۹ سال داشت که برای بازی در فیلم آواز در باران انتخاب شد. او سالها بعد اظهار داشت دو تا از سختترین کارهایی که در زندگی انجام داده بازی در فیلم Singin’ in the Rain و کار کردن با جین کلی خشن و کمالگرا، و زایمان بوده است. جین کلی نیز دهها بعد از رفتار خود ابراز پشیمانی کرد و اظهار داشت جای تعجب دارد که دبی هنوز با من صحبت میکند.
در این بخش با بازیگران فیلم Singin’ in the Rain آشنا میشویم.
جین کلی در نقش دان لاکوود
یوجین کوران کلی (Eugene Curran Kelly) بازیگر، خواننده، کارگردان و طراح حرکات موزون بود. او در ۲۳ آگوست ۱۹۱۲، برابر با ۱ شهریور ۱۲۹۱، در پنسیلوانیا جشم به جهان گشود. جین فعالیت حرفهای خود را از سال ۱۹۳۱ آغاز کرد و بعدها به خاطر طراحی رقصهای پرانرژی و ورزشی به شهرت رسید. همکاری او با استنلی دونن سبب شد چند نمونه از بهترین فیلمهای موزیکال دهه ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰، نظیر فیلم An American in Paris (1951) و فیلم Cover Girl (1944)، خلق شوند. این بازیگر محبوب برای بازی در فیلم Anchors Aweigh (1945) نامزد جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش اول مرد شد. در سال ۱۹۵۲ نیز یک اسکار افتخاری به پاس سالها فعالیت هنری را دریافت کرد. از دیگر آثار شناختهشده او میتوانیم فیلم On the Town (1949) و فیلم Invitation to the Dance (1956) را نام ببریم. جین کلی در تاریخ ۲ فوریه ۱۹۹۶ (۱۳ بهمن ۱۳۷۴) درگذشت.
دونالد اوکانر در نقش کازمو براون
دونالد اوکانر، با نام کامل دونالد دیوید دیکسون رونالد اوکانر (Donald David Dixon Ronald O’Connor)، یکی از پرافتخارترین بازیگران و خوانندگان آمریکایی بود. او در تاریخ ۲۸ آگوست ۱۹۲۵ (۶ شهریور ۱۳۰۴) در شیکاگو در خانوادهای هنردوست متولد شد و از همان ابتدا آواز خواندن، اجرای نمایشهای طنز و کمدی اسلپ استیک را آموخت. اوکانر فعالیت حرفهای خود را از سال ۱۹۳۲ آغاز کرد. او در اوایل دهه ۱۹۴۰ در کمپانی یونیورسال نوجوانی عاقل بود که بسیار تند صحبت میکرد. هنگام ساخت فیلم آواز در باران شخصیت جانبی دلسوزتری به خود گرفت و این تصویر به عنوان امضا او باقی ماند.
در کارنامه افتخارات دونالد اوکانر یک جایزه گلدن گلوب، ۳ نامزدی و ۱ برد جایزه امی و همچنین ستارهای در پیادهرو مشاهیر هالیوود به چشم میخورد. وی در تاریخ ۲۷ سپتامبر ۲۰۰۳ (۵ مهر ۱۳۸۲) دار فانی را وداع گفت.
دبی رینولدز در نقش کتی سلدن
مری فرانسیس رینولدز (Mary Frances Reynolds) متولد ۱ آوریل ۱۹۳۲، برابر با ۱۲ فروردین ۱۳۱۱، در تگزاس بود. او فعالیت حرفهای خود را از سال ۱۹۴۸ آغاز کرد و طی حدود ۷ دهه فعالیت، بازیگری، خوانندگی و تجارت را تجربه کرد. دبی در سال ۱۹۵۰ برای فیلم Three Little Words نامزد جایزه گلدن گلوب شد، ولی این بازی در فیلم آواز در باران (۱۹۵۲) بود که وی را به شهرت رساند. حضور در آثاری نظیر فیلم The Affairs of Dobie Gillis (1953)، فیلم Bundle of Joy (1956) و فیلم Tammy and the Bachelor (1957) بر شهرت وی افزودند. دبی در سال ۱۹۵۹ اولین آلبوم خود با نام Debbie را روانه بازار کرد.
دبی رینولدز ۳ بار ازدواج کرد و از ازدواج اول خود صاحب ۲ فرزند شد. امروزه دختر او کری فیشر به عنوان یکی از بازیگران آمریکایی شناخته میشود. در سال ۲۰۱۷ مستندی با عنوان Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds منتشر شد که آخرین حضور دبی جلوی دوربین بود. او در ۲۸ دسامبر ۲۰۱۶ (۸ دی ۱۳۹۵) دار فانی را وداع گفت.
در ادامه این بخش به اختصار با نام و نقش برخی دیگر از هنرپیشه های آواز در باران آشنا میشویم:
- ژان هاگن (Jean Hagen) در نقش لینا لامونت
- میلارد میچل (Millard Mitchell) در نقش آر. اف. سیمپسون
- سید کاریس (Cyd Charisse)
- داگلاس فاولی (Douglas Fowley) در نقش روسکو دکستر
- ریتا مورنو (Rita Moreno) در نقش زلدا زاندرز
- داون آدامز (Dawn Addams) در نقش ترزا
- میج بلیک (Madge Blake) در نقش دورا بیلی
- مائه کلارک (Mae Clarke) در نقش آرایشگر
- کینگ دونوان (King Donovan) در نقش راد
نقد فیلم Singin’ in the Rain
فیلم آواز در باران پس از اکران با استقبال نسبتا خوبی مواجه شد. این فیلم ۹ نامزدی و ۳ برد، از جمله ۲ نامزدی جایزه اسکار در بخش بهترین بازیگر نقش مکمل (ژان هگان) و بهترین موسیقی متن، را در کارنامه خود دارد. بسیاری از نشریات و منتقدین نام این فیلم را در فهرست ۱۰۰ فیلم برتر قرار دادهاند. نظر به استقبال بینندگان از این فیلم قدیمی، شبکه HBO Max نسخه دیجیتالی فیلم آواز در باران را در اختیار مشترکین خود قرار داده است.
نمرات فیلم آواز در باران از سوی منتقدین و بینندگان قابل توجه است. وبسایت IMDb از طرف بینندگان نمره ۸.۳ از ۱۰ را به این فیلم تماشایی داده است. در وبسایت راتن تومیتوز نیز ۷۷ نقد وجود دارد که ۱۰۰% آنها نقد مثبت هستند. در ادامه مروری اجمالی بر برخی از این نقدها داریم.
The Hollywood Reporter/ برخی منتقدین: ۱۰۰
این فیلم با نامها و استعدادهایی همچون جین کلی، دومالد اوکانر و دبی رینولدز، با ملودیهای درخشان، رقصهای فوقالعاده و کمدیهای خندهدار به راحتی میتواند یکی دیگر از پرفروشترین محصولات کمپانی MGM باشد.
Empire/ ویلیام توماس: ۱۰۰
با وجود تعداد بسیار زیادی فیلم که درباره دردسرهای فیلمسازی ساخته شدهاند، فیلم Singin’ in the Rain سرشار از لذت خلق فیلم است و ارجاعات آن به تاریخ هالیوود با شور و اشتیاق به هم میپیوندند. این فیلم یکی از نقاط اوج تاریخ سینما و مهمتر از آن یک شادی خالص است.
Time/ ریچارد کورلیس: ۱۰۰
فیلم آواز در باران احتمالا آخرین فیلم موزیکال دهه ۵۰ است که یک خوشبینی مهارناپذیر را از طریق آنچه آلن گرینسپن شور و نشاط غیرمنطقی مینامد، منتقل میکند. عجب شور و نشاطی! به این فیلم نگاه کنید و سعی کنید یکی از فیلمهای معاصر را که با شور و نشاط است به خاطر آورید. وقتی پدربزرگ شما که عاشق فیلم است میگوید: “دیگر فیلمها را مثل قدیم نمیسازند” مطمئنا در حال فکر کردن به فیلم آواز در باران است.
Chicago Reader/ دیو کهر: ۱۰۰
این فیلم یکی از افتخارات درخشان آثار موزیکال آمریکایی است که در سال ۱۹۵۲ حول محور مجموعهای از آهنگهای قدیمی ساخته شد و با کارگردانی بیپروای جین کلی و استنلی دونن تبدیل به اثری پر شور و نشاط شد.
The New Yorker/ پائولین کائل: ۹۰
این طنز پرشور درباره هالیوود اواخر دهه ۲۰، در زمان گذار از فیلمهای صامت به ناطق، احتمالا لذتبخشترین فیلم موزیکال آمریکایی است.
The New York Times/ باسلی کراوتر: ۸۰
حرفهای بیمنطق عموما خوب هستند و گاهی به سطح طنز درجه یک میرسند. احتمالا نویسندگان فیلمنامه، آدولف گرین و بتی کامدن، گاهی اوقات فیلمنامه را با دست چپ دور انداختهاند و سپس با دست راست یک صحنه آواز بسیار قدرتمند و خندهدار خلق کردهاند.
سخن پایانی
معرفی فیلم سینمایی آواز در باران را در اینجا به پایان میرسانیم. از اینکه بار دیگر در کنار شما بودیم تا با یکی از بهترین آثار تاریخ سینما آشنا شویم، بسیار خرسندیم. در این مقاله از پلازا با داستان و بازیگران فیلم آواز در باران آشنا شدیم، و نگاهی به افتخارات فیلم و نقدهای منتقدین داشتیم. نظر شما درباره این فیلم چیست؟ شما کدام یک از موسیقیهای فیلم Singin’ in the Rain را بیش از همه دوست دارید؟ بازیگر موردعلاقه شما در این فیلم فوقالعاده کیست؟ نظرات خود را از طریق بخش “دیدگاه شما” با ما و دیگر خوانندگان سایت در میان بگذارید.
ارسال دیدگاه