معرفی سریال مولانا جلال الدین رومی | بازیگران و زمان شروع فصل دوم
سریال مولانا جلال الدین رومی از جمله سریالهای جدید و تاریخی کشور ترکیه است که با پخش خود توانست توجهات را جلب کند و اکنون در انتظار دومین فصل این سریال هستیم. در ادامه با معرفی کامل سریال Mevlana Celaleddin-i Rumi همراه شما هستیم.
به گزارش حرف تازه به نقل از پلازا ، جلالالدین محمد بلخی معروف به مولانا، مولوی و رومی شاعر فارسی گوی است که در سال ۵۸۶ هجری شمسی و بلخ به دنیا آمد. او در طول زندگی خود در ایران، افغانستان، تاجیکستان و ترکیه زندگی کرد و آرامگاهش در قونیه ترکیه قرار دارد. چیزی که درباره این شاعر مورد بحث است، مسئله ایرانی یا افغان بودن آن است. همچنین در طی سالهای اخیر شاهد این هستیم که کشور ترکیه نیز مولانا را از مفاخر خود میداند و درباره او آثاری میسازد.
سریال مولانا جلال الدین رومی که به رومی نیز معروف است، به کارگردانی جان اولکای (Can Ulkay) و تهییهکنندگی کریم آییلدیز (Kerim Ayyıldız) ساخته شد و محصول سال ۲۰۲۳ است. این سریال نویسندگانی همچون علی آیدین (Ali Aydın) و میلای ازنگین (Milay Ezengin) دارد و فصل اول آن از پلتفرم Tabii پخش شده و در انتظار فصل دوم هستیم. در ادامه مقاله پیش رو پلازا با معرفی سریال Mevlana Celaleddin-i Rumi همراه شما هستیم.
زمان پخش سریال مولانا جلال الدین رومی
ژانر سریال ترکی مولانا جلال الدین رومی تاریخی، بیوگرافی و درام است. این اثر نخستین بار در تاریخ ۱۶ ژوئن ۲۰۲۳ (۲۶ خرداد ۱۴۰۲) از پلتفرم Tabii پخش شد. این پلتفرم وابسته به شبکه TRT1 ترکیه است و عموما یا آثار این شبکه را و یا آثار اینترنتی مربوط به آن را پخش میکند. همچنین از طریق پلتفرم یوتیوب و اپلیکیشن Tabii میتوان به این پلتفرم دسترسی پیدا کرد و سریالهای آن را تماشا کرد. تعداد قسمت های سریال ترکی مولانا جلال الدین رومی در فصل اول ۱۰ قسمت بود. اکنون نیز خبر پخش فصل دوم این اثر پخش شده است. فصل دوم از تاریخ ۹ دسامبر ۲۰۲۳ (۱۸ آذر ۱۴۰۲) شروع به پخش میکند و شنبهها بر روی پلتفرم مذکور قرار میگیرد.
داستان سریال مولانا جلال الدین رومی
خلاصه سریال مولانا جلال الدین رومی حول محور زندگی این شاعر و کلام پرمغز او است که در هرج و مرج حمله مغولان و جنگهای داخلی، مردم را به صبر و بردباری دعوت میکند.
بازیگران سریال مولانا جلال الدین رومی
این سریال با حضور هنرپیشگان به نام و حرفه ای کشور ترکیه ساخته شده است. در ادامه با بیوگرافی هنرپیشگان نقش اصلی و معرفی سایر آنها همراه شما هستیم.
بولنت اینال در نقش مولانا؛ از بازیگران سریال مولانا جلال الدین رومی
بولنت اینال (Bülent İnal) هنرپیشه اهل کشور ترکیه متولد ۱۹ مه ۱۹۷۳ (۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹) است. او بازیگری را پس از فارغالتحصیلی و از سال ۱۹۹۲ با سریال Mahallenin Muhtarları شروع کرد. او در سال ۱۹۹۸ وارد سینمایی ترکیه شد و فیلم Kayıkçı را بازی کرد. بولنت اینال در طی سالهای بازیگری خود فعالیت مستمری در زمینه فیلم و سریال کشور ترکیه داشته است و به طور کلی بازیگر گزیدهکاری است. این هنرپیشه بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ در سریال تاریخی پایتخت عبدالحمید (Payitaht Abdülhamid) نقش خود عبدالحمید را بازی کرد و به شهرت زیادی رسید. اکنون او را در نقش خود مولانا میبینیم.
کان ییلدیریم در نقش عمر اتابک
کان ییلدیریم (Kaan Yıldırım) هنرپیشه ترک متولد ۲۴ دسامبر ۱۹۸۶ (۳ دی ۱۳۶۵) است. او بازیگری را از سال ۲۰۱۳ با نقشی فرعی در مجموعه تلویزیونی Kayıp شروع کرد و سال بعد با فیلم Ümmü Sıbyan:Zifir وارد سینما شد. این هنرپیشه امروزه جز بازیگران شناخته شده ترکیه محسوب میشود. در سال ۲۰۱۵ کان ییلدیریم نخستین نقش اصلی خود را با سریال به اسم خوشبختی (Adı Mutluluk) تجربه کرد. از آثار شاخص دیگر او باید به سریالهای حلقه (Halka)، حکیم اوغلو (Hekimoğlu) و سپاهی (Sipahi) اشاره کنیم. او در این سریال نقشی کلیدی و مهم دارد.
دوریم اوزکان در نقش افسون
دوریم اوزکان (Devrim Özkan) بازیگر زن اهل کشور ترکیه متولد ۲ سپتامبر ۱۹۹۸ (۱۱ شهریور ۱۳۷۷) است. او بازیگری را از سال ۲۰۱۷ با نقش فرعیای در سریال Rüya شروع کرد و سپس باز هم یک نقش کوتاه در سریال معروف وطنم تویی (Vatanım Sensin) داشت. نخستین بار دوریم اوزکان را سریال وصلت (Vuslat) در نقشی کلیدی دیدیم. او در آثار مهمی همچون رامو (Ramo) و هرچی میخواد بشه (Gelsin Hayat Bildiği Gibi) حضور داشته است.
مهمت علی نور اوغلو در نقش شمس تبریزی
مهمت علی نوراوغلو (Mehmet Ali Nuroğlu) هنرپیشه اهل کشور ترکیه در ۷ سپتامبر ۱۹۷۹ (۱۶ شهریور ۱۳۵۸) به دنیا آمد. او بازیگری را از سال ۱۹۹۷ با تئاتر شروع کرد و سرانجام در سال ۲۰۰۳ با سریال Yuvadan Bir Kuş Uçtu وارد تلویزیون شد. این هنرپیشه دو سال بعد اولین فیلم سینمایی خود که Cenneti Beklerken داشت بازی کرد. مهمت علی نوریاوغلو در سریالهای تو بگو دریای سیاه (Sen Anlat Karadeniz) و کبوتر (Güvercin) نیز حضور داشته است.
آهو تورک پنچه در نقش کیرا خاتون؛ از بازیگران سریال Mevlana Celaleddin-i Rumi
آهو تورک پنچه (Ahu Türkpençe) بازیگر ترک متولد ۲ ژانویه ۱۹۷۷ (۱۲ دی ۱۳۵۵) است. او بازیگری را از سال ۱۹۹۸ با سریال Güzel Günler شروع کرد و در سینمای ترکیه نیز بازی میکند. او تا کنون در آثاری همچون داستان استانبول (Bir İstanbul Masalı)، خداحافظ روملی (Elveda Rumeli)، گرگ (Börü) و گرگ ۲۰۳۹ (Börü ۲۰۳۹) تا کنون ایفای نقش داشته است.
سایر هنرپیشه های سریال ترکی مولانا جلال الدین رومی عبارتند از:
- احمد ممتاز تایلان (Ahmet Mümtaz Taylan) در نقش زرکوب
- باکی داوراک (Baki Davrak) در نقش شمسالدین اصفهانی
- بورچ کومبتلی اوغلو (Burç Kümbetlioğlu) در نقش قیاصالدین
- اوشان چاکیر (Ushan Çakır) در نقش شیرازی
- گیزم ایلماز (Gizem Yılmaz) در نقش کیمیا
- یوسف چیم (Yusuf Çim) در نقش سلطان ولد
- بوراک جان (Burak Can) در نقش علاءالدین
نقد سریال Mevlana Celaleddin-i Rumi
این بخش را به بررسی سریال اختصاص میدهیم. سریال رومی یک مجموعه اینترنتی در ترکیه است و به زندگی شاعر پارسی گوی مشهور مولانا جلالالدین میپردازد. شاعری که این روزها ترکیه تمرکز بالایی بر روی آن دارد و آثار پیرامون این عارف را بسیار دنبال میکند. اگرچه سریال مانند دیگر آثار ترکیه با تبلغهای فراوان همراه نیست و همانند سریالهای تاریخی عثمانی از شبکههای ملی این کشور پخش نمیشود، اما مخاطبان از آن رضایت بالایی دارد.
اولین نکته که در سریال به چشم میخورد بازی حرفهای بازیگران است. آنها کاملا حرفهای بازی میکنند و مسائل را باورپذیر به مخاطب انتقال میدهند. نکته بعدی خط داستانی جالب سریال است که شما را به ادامه دادن آن ترغیب میکند. علیرغم اینکه ما در حال تماشای تاریخی حقیقی هستیم، اما با شاخ و برگهایی که نویسندگان به سریال دادهاند، میتوان گفت که با افت و خیزهای داستانی جذابی روبهرو میشویم. کماکان که داستان زندگی خود مولانا نیز هیجان بالایی دارد. در کل نمرات سریال Mevlana Celaleddin-i Rumi قابل قبول هستند.
سخن پایانی
این مقاله به معرفی و بررسی سریال ترکی مولانا جلال الدین رومی اختصاص داده شد. سریالی که اگرچه چندان تبلیغی برای آن نشد و پخشی دیجیتال داشت اما توانست فصل دوم خود را نیز تمدید کند و به زودی شاهد پخش آن هستیم. اگر شما نیز به زندگی شاعر ایرانی مولانا علاقمندید، حتما پیشنهاد میکنیم این مجموعه را دنبال کنید.
اگرچه هنوز درباره ملیت او سخنان فراوانی میگویند اما به قول خود شاعر که در قید و بند ملیت نبود: «گه ترکم و گه هندو گه رومی و گه زنگی/از نقش تو است ای جان اقرارم و انکارم»، مهم اعمال و آثار اوست. البته این شعر به ملیت مولانا اشاره ندارد و صرفا یک استعاره است. لطفا نظرات خود را با ما درباره این سریال به اشتراک بگذارید. از همراهی شما متشکریم.
ارسال دیدگاه