معرفی بهترین غذاهای ترکیه
خوشمزهترین و بهترین غذاهای ترکیه را میتوانید در بسیاری از رستورانها و حتی هتلهای سراسر جهان پیدا کنید، چراکه این غذاها معمولاً باب میل اکثر افراد میباشد و نوع پخت و سرو آنها بسیار هوسانگیز است.
به گزارش حرف تازه ، کشور ترکیه یکی از کشورهای غنی از منظر تاریخ و فرهنگ در دنیا بهشمار میرود که بازدیدکنندگان و علاقهمندان بسیاری در همه فصول سال از زیباییها و دیدنیهای این کشور بازدیدی مینمایند. با سفر به کشور ترکیه علاوهبر لذت بردن از تماشای فرهنگ و آثار دیدنی، میتوانید لذتی فراموش نشدنی را با صرف غذاهای اصیل و خوشمزه آن تجربه نمایید. البته خوشمزهترین و بهترین غذاهای ترکیه را میتوانید در بسیاری از رستورانها و حتی هتلهای سراسر جهان پیدا کنید، چراکه این غذاها معمولاً باب میل اکثر افراد میباشد و نوع پخت و سرو آنها بسیار هوسانگیز است.
اگر قصد سفر به کشور ترکیه را دارید، بهتر است با برخی از لذیذترین و خوش طعمترین غذاهای ترکیه آشنا شوید، چراکه با سفر به این کشور و ورود به رستورانها و کافی شاپهای آن قطعاً در انتخاب خوشمزهترین و بهترین غذا دچار سردرگمی خواهید شد. در واقع انتخاب لذیذترین غذاها و دسرهای ترکیه کار سختی است، با این حال ما در ادامه این راهنما سعی کردهایم تا برخی از بهترین و خوشمزهترین غذاهای ترکیه را به شما معرفی نماییم تا بتوانید در سفر خود غذاهای مورد علاقه خود را انتخاب و صرف نمایید. برای آشنایی بیشتر با لذیذترین غذاهای کشور ترکیه در ادامه همراه الی گشت باشید.
معرفی بهترین غذاهای ترکیه
میتوان گفت که اگر غذاهای ترکی با ذائقه غذایی ایرانیها سازگار میباشد و چاشنیها و مواد اولیه به کار رفته در آنها معمولاً مشابه غذاهای ایرانی بوده و تفاوت اصلی در نوع پخت و ترکیب آنها میباشد. از ظرف دیگر، کشور ترکیه از محبوبترین و شناختهشدهترین سرآشپزها مانند نصرت و بوراک برخوردار است و همین موضوع نیز باعث افزایش محبوبیت غذاهای ترکی در بین مردم جهان شده است.
غذاهای ترکی به طور کلی به ۳ دسته تقسیم میشوند که اولین دسته از آنها متعلق به غذاهایی است که معمولاً صبحها و برای صبحانه سرو میشوند و سبک بوده و اغلب در ترکیبات آنها تخم مرغ میباشد و دومین دسته هم متعلق به غذاهای گوشتی و پروتئینی است که بیشتر به عنوان غذای اصلی برای ناهار در نظر گرفته میشوند. دسته سوم نیز دسرهای ترکی میباشند، میتوان گفت که دسرهای ترکی به اندازه غذاهای ترکی و یا حتی بیشتر از آنها از محبوبیت برخوردار هستند. بنابراین صرف این دسرها در کنار و یا پایان غذای اصلی را در سفر خود به ترکیه نباید فراموش کنید.
در سبک آشپزی ترکی و خوشمزهترین غذاهای ترکیه، زیتون یک نقش بسیار مهم را ایفا میکند و جالب است بدانید که ترکیهها علاقه بسیاری به زیتون دارند. اغلب غذاهای ترکی ریشهای متعلق به امپراتوری عثمانی داشته و میتوانید با صرف آنها با فرهنگ غذایی مردمان باستانی این کشور بیشتر آشنا شوید. در ادامه با الی گشت باشید تا با خوش طعمترین غذاهای ترکیه آشنا شویم.
دونر کباب | Döner Kebap
قطعاً کباب ترکی یکی از خوش طعمترین غذاهای ترکیه بهشمار میآید که در سطح بینالملل از طرفداران بسیاری برخوردار است. کباب ترکی پایه ثابت غذاهای ترکیهای در رستورانهای ترکی است و میتوانید این غذا را در انواع مختلفی مانند پرسی، ساندویچی و یا با برنج سفارش دهید و همچنین شناختهشدهترین انواع کباب ترکی، آدانا و اورفا است که در سفر خود به این کشور حتماً باید آنها را تجربه نمایید.
لاهماجون | Lahmacun
لاماهجون را در همه نقاط ترکیه میتوانید پیدا کنید، این غذا یک غذای اصیل و خوشمزه است که شکلهای مختلفی سرو میشود و شباهت ظاهری بسیاری به پیتزا دارد. در ترکیبات این غذا از گوشت چرخ کرده، فلفل، دارچین و سبزیها خرد شده و گوجه و جعفری استفاده میشود که طعم بسیار لذیذ دارد و همچنین در بسیاری از رستورانهای ترکیه از قیمت پایینی برخوردار است. این غذا به صورت یک نان به همراه مخلفات میباشد.
پیده | Pide
پیده شباهت های بسیار زیادی با لاهماجون دارد و شاید تفاوت اصلی آن ها در ظاهرشان باشد. بنابراین در ترکیه وقتی سفارش پیتزای ترکی می دهید باید مشخص کنید که منظورتان لاهماجون است یا پیده، چون هردو با نام پیتزای ترکی شناخته می شوند. البته پیده بیشتر شبیه به پیتزای امروزی است: خمیر را به شکل قایق درمی آورند و داخل قایق خمیری را با موادی مثل پنیر، سبزیجات و انواع مختلف گوشت پر می کنند. پیده را در رستوران روی ظروف چوبی مخصوصی سرو می کنند که باعث جذابیت بیشتر آن می شود.
چی کوفته | çiğ kofte
یکی از اصیلترین غذاهای خوشمزه ترکیهای که از دوران عثمانیها تا به اکنون در رستورانهای مختلف کشور ترکیه میتوانید آن را پیدا کنید، چی کوفته میباشد. این غذا از گوشت خام در ترکیب با بلغور پخته میشود یکی از خوشمزه ترین غذاهای ترکیه میباشد.
کومپیر | Kumpir
کومپیر یکی دیگر از غذاهای ترکیه است که با سیب زمینی تهیه می شود. این غذا البته بیشتر به عنوان میان وعده و غذای خیابانی سرو می شود. کومپیر در واقع سیب زمینی شکم پر است که داخلش را با مواد مختلف و متنوعی پر می کنند. سیب زمینی ها را می پزند بعد داخل آن را خالی می کنند و با کره کاملا ترکیب می کنند تا ترکیبی نرم و کره ای به دست بیاید. بعد این ترکیب را مجددا داخل سیب زمینی می ریزد و بعد با موادی مثل ذرت، نخود فرنگی، کاهو، خیارشور، زیتون سیاه و سبز، سوسیس و انواع سس روی کمپیر ریخته می شود. کمپیر فوق العاده لذیذ و خوشمزه است و در ترکیه بسیار محبوب است.
ایمام بایلدی | İmam bayıldı
یکی از معروف ترین غذاهای ترکیه ایمام بایلدی است که با بادمجان تهیه می شود. ایمام بایلدی در واقع بادمجان شکم پر است: داخل بادمجان ها را با پیاز، سیر، گوجه، جعفری، فلفل پر می کنند و بادمجان ها را داخل روغن زیتون می پزند. البته ایمام بایلدی می تواند تنوع زیادی داشته باشد و از گوشت چرخکرده هم استفاده بشود. زیتون در آشپزی ترکی نقش مهمی دارد و یکی از بارزترین غذاهایی که با روغن زیتون تهیه می شود همین ایمام بایلدی است. این غذا در اصل به دوران امپراتوری عثمانی برمی گردد و امروزه نیز در اکثر مناطقی که تحت تسلط عثمانی ها بودند این غذا مصرف می شود.
مانتی | Manti
یکی دیگر از خوشمزه ترین غذاهای ترکیه مانتی است که البته در کشورهای دیگر مدیترانه هم تهیه می شود. مانتی در شکل ها و اندازه های مختلف وجود دارد و بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. مانتی در واقع بالشتک های خمیری کوچکی است که داخلش با گوشت و مواد دیگر پر شده است. مانتـی ترکیه شباهت های زیادی با راویولی ایتالیایی دارد اما تفاوتشان در استفاده از ماست است. در سفر به ترکیه می توانید این غذای لذیذ و خوشمزه را امتحان کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. هرچند مانتی در ترکیه اغلب با گوشت تهیه می شود اما مانتی با بادمجان و انواع دیگر گوشت مثل مرغ هم در برخی رستوران ها سرو می شود.
بورک | Börek
یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین غذاهای ترکیه که به عنوان صبحانه و میان وعده سرو می شود بورک است. بورک بسیار متنوع است و به شکل ها و طعم های مختلفی تهیه می شود. برای تهیه بورک از خمیر یوفکا استفاده می کنند. خمیرها را به شکل های دلخواه درمی آورند و بعد داخل آن را با مواد مختلفی مثل گوشت چرخکرده، پنیر و سبزیجات پر می کنند. در ترکیه رستوران ها، کافه و حتی اغذیه فروشی های سیار هم بورک را سرو می کنند. بورک را باید داغ و تازه بخورید تا متوجه طعم لذیذ و فوق العاده آن بشوید. تاریخچه بورک به دوران امپراتوری عثمانی برمی گردد و یکی از معروف ترین غذاهای ترکیه به حساب می آید.
دلمه | Dolma
ترکیه به دلیل مجاورت با کشور ما شباهت های فرهنگی زیادی با ما دارد. یکی از این شباهت ها در آشپزی و غذاهای ترکیه دیده می شود. یکی از خوشمزه ترین غذاهای ترکیه که طرفداران زیاد هم دارد دلمه است. دلمه در ترکیه معمولا به صورت دلمه فلفل و دلمه برگ مو تهیه می شود و ترکیبات داخل آن هم می تواند بسیار متغیر باشد. با این حال، در آشپزی ترکیه برای تهیه مواد داخل دلمه از برنج، گوشت، سبزیجات و گاهی میوه خشک شده استفاده می شود. البته در استانبول و شهرهای ساحلی دلمه را به صورت دلمه صدف هم تهیه می کنند که یک غذای دریایی خوش طعم است.
نخود پلو | Nohutlu Pilav
نخود پلو یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای ترکیه است که در ترکیه محبوبیت زیادی دارد. این غذا طرز تهیه بسیار ساده ای دارد، با این حال بسیار خوشمزه و خوش طعم است. برای تهیه این غذا، برنج و نخود و گاهی تکه های مرغ سرخ شده را به صورت لایه لایه روی همدیگر می ریزند و در آخر با ادویه های خوش طعم آن را مزه دار می کنند.جالب است بدانید که نخود پلو یک نوع غذای خیابانی هم محسوب می شود و این غذا روی چرخ دستی های سیار هم فروخته می شود
بالیک اکمک | Balik-Ekmek
بالیک اکمک به عنوان یکی از غذاهای خوشمزه خیابانی ترکیه شناخته میشود که اصلیترین مواد به کار رفته در آن فیله ماهی سرخ شده با کباب شده میباشند که با سبزیهایی مانند کاهو ترکیب شده و داخل نان ساندویچ قرار میگیرند. این غذا را میتوانید در همه شهرهای ترکیه اعم از استانبول، آنتالیا و یا کوش آداسی پیدا کنید و صرف نمایید. همچنین، بالیک اکمک را میتوانید با انواع سسهایی که در کنار آن سرو میشود میل کنید و این غذا بهترین انتخاب به عنوان یک وعده غذایی در کنار ساحل بهشمار میآید.
منمن | Menemen
منمن نام یک املت ترکیه ای خوشمزه است که معمولا به عنوان صبحانه سرو می شود. برای تهیه منمن پیاز، گوجه، فلفل قرمز، فلفل سبز و سبزیجات معطر را در روغن سرخ می کنند و بعد تخم مرغ ها را به آن اضافه می کنند. البته گاهی پنیر و سوسیس هم به آن اضافه می کنند و هرکس می تواند بنا به ذائقه اش چیزی کم یا زیاد کند. در سفر به ترکیه منمن می تواند انتخابی خوشمزه و لذیذ برای صبحانه باشد، پس از آن غافل نشوید!
دوروم | Durum
دوروم یک غذای ساندویچی ترکی است. در این ساندویچ، کباب دونر معمولی ترکی را درون ساندویچی از نون نازک لواش یا نان های ورقه ای می پیچند و معمولا سبزیجات نیز برای درون آن در نظر می گیرند. در این ساندویچ سبزیجاتی مانند کاهو، گوجه فرنگی، خیار و شاید ذرت در آن گذاشته می شود.
تانتونی | Tantuni
تانتونی در واقع یک نوع تند از غذای دوروم است که از برش ها و تیکه هایی از گوشت گاو یا گوشت بره تهیه می شود که درون روغن دانه پنبه سرخ می شود. این نوع ساندویچ بیشتر در شهر مرسین ترکیه طبخ شده و پیدا می شود. گوشت را ابتدا درآب پز کرده و در روغن و نمک سرخ می کنند. در نهایت در ساندویچی از نان لواش به همراه ترشی جات، گوجه فرنگی، پیاز سرخ شده، فلفل سبز و جعفری سرو می شود.
میدیه دولما | Midye Dolma
این نوع دلمه صدف دو کفه ای است که با موادی مانند برنج معطر، مواد تند و معطر و ترشی جات به همراه مواد دیگر پر می شود. این غذا از جمله غذاهای مورد علاقه خیابانی و ساحلی است که می توانید آن را در سواحل بدروم بیابید. همچنین این غذا، را در محله بی اوغلو استانبول تهیه و سرو می کنند. برای خوردن آن، کفه بالایی صدف را جدا کنید. کمی آب لیمو بر روی آن بریزید، از کفه جدا شده به عنوان قاشق استفاده کنید و این غذای خوشمزه را امتحان کنید.
کوکورچ | Kokoreç
کوکورچ احتمالا یک غذا از عشایر دارای گله های گوسفند در آسیای مرکزی است و مسافران در طی سال ها آن را به آناتولی و ترکیه وارد کرده اند و این غذا در طی ۱۰۰ سال به یک غذای سنتی جزو خوشمزه ترین غذاهای ترکیه تبدیل شده است. از آنجایی که انسان ها هیچ بخشی از حیوانات را دور نمی اندازند و می خورند، عشایر نیز راه را برای احیای روده گوسفند پیدا کرده اند و آن را بر روی آتش کباب می کنند. روده ها در این غذا به قطعات کوچک تقسیم می شود و با آویشن، پونه کوهی، نمک، فلفل و اغلب زمان ها گوجه فرنگی و جعفری تازه مخلوط می شود. سپس این مخلوط را به یک رول نان اضافه می کنند تا یک ساندویچ درست شود.
تاوک پیلاو | tavuk pilav
تاوک پیلاو همان غذای مرغ و برنج یا ته چین مرغ ما ایرانی هاست که در ترکیه با این نام پخته شده و آن را در اکثر رستوران ها پیدا می کنید. بنابراین می توان از آن به عنوان یکی از خوشمزه ترین غذاهای ترکیه یاد کرد. در کنار برنج و سینه مرغ آماده شده سبزیجاتی مانند جعفری یا گشنیز نیز گذاشته و غذا با آن تزئین می شود.
کباب علی نازیک | KABAKLI ALİ NAZİK
این کباب با نام کباب علی نازیک غذایی همانند اکبر جوجه معروف ما ایرانی هاست. یعنی به همان اندازه معروف است. برای تهیه این نوع کباب گوشت چرخی را رسرخ می کنند. سپس ماست و کدو را مخلوط کرده و در بشقاب می ریزند. گوشت چرخ کرده را با دیگر مواد مانند سبزیجات، فلفل سبز و گوجه فرنگی تفت داده و در نهایت بر روی مخلوط ماست و کدو می ریزند و سرو می کنند.
یاپراک سارماسی | Yaprak Sarması
یاپراک سارماسی یکی از خوشمزه ترین غذاهای ترکیه است که در تمام رستوران های ترکیه و در همه فصول می توانید آن را پیدا کنید. این غذا دلمه برگ مو ما ایرانی هاست. برای تهیه این غذا برنج آبپز شده را به همراه گوشت چرخ کرده و حبوبات درون برگ های مو آب پز شده می پیچند و سرو می کنند. تعداد دلمه ها در هر پرس غذا بسته به اندازه آن ها متفاوت است و قیمت نیز بین ۸ تا ۱۲ لیر متفاوت است.
ایچلی کوفته | Icli kofte
ایچلی کوفته یکی از انواع دلمه ها در ترکیه است که طرفدار فراوانی دارد. در اصل می توان به آن دلمه سیب زمینی نیز گفت. موادی که در درون این دلکه استفاده می شود مشابه دلمه های دیگر است. فقط اینکه این دلمه در روغن زیاد سرخ شده و شکلی بسیار جالب همانند صدف دارد. اگر چه آن را با شکل های دیگری نیز پیدا خواهید کرد.
دیلی کاشارلی تست | Dilli Kaşarlı Tost
یک نوع ساندویچ است. برای تهیه این نوع ساندویچ که از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین غذاهای ترکیه است، گوشت زبان گوساله را به همراه پنیر در میان نان تست گذاشته و گریل می کنند. این غذای محبوب ترکی را به راحتی در مناطق مشهور استانبول مانند رستوران ها وکافه های میدان تکسیم پیدا خواهید کرد.
ایشکمبه چورباسی | İşkembe Çorbası
ایشکمبه چورباسی یا سیرابی که همه ما ایرانی ها با آن آشنایی داریم، یکی دیگر از خوشمزه ترین غذاهای ترکیه است که برای خوردن آن باید صبح های زود به خیابان های استانبول و دیگر شهرهای ترکیه بروید تا بتوانید آن را امتحان کنید. سیرابی یکی از پر طرفدار ترین غذاهای خیابانی ترکیه هم به حساب می آید.
گزلمه | Gözleme
گزلمه در اصل همان نان ها یا فتیرهای ما ایرانی هاست که در ترکیه و آناتولی پخت می شود. برای پخت آن مواد داخل نان را می توانید خودتان انتخاب کنید. می توانید درون نان را با موادی مانند پنیر سفید، سیب زمینی، پیاز یا حتی گوشت انتخاب کنید. این نان در زمان پخته شده با کره محلی طعم دار می شود که می تواند یک صبحانه یا میان وعده مقوی باشد.
سوپ عدس | Mercimek Corbasi
سوپ عدس هم یکی از خوشمزه ترین غذاهای ترکیه است که در عین حال سادگی بسیار خوش طعم است. در ترکیه سوپ عدس را همه جا می توانید پیدا کنید: در رستوران ها این سوپ خوشمزه به عنوان پیش غذا سرو می شود و در رستوران ها و کافه های مختلف این سوپ را به عنوان میان وعده عرضه می کنند. سوپ عدس ترکیه ای معمولا از عدس قرمز تهیه می شود. عدس را به صورت پوره در می آورند و همراه با گشنیز، آب لیموی تازه و ادویه هایی مثل سماق مزه دار می کنند. همچنین گاهی در کنار این سوپ ترشی و زیتون هم سرو می کنند. یک کاسه سوپ عدس داغ همراه با چند تکه نان پیتای داغ و تازه یک غذای خوشمزه، ارزان و سالم است.
کورو فاسولیه | kuru Fasulye
اگر به خوراک لوبیای ایرانی علاقهمند باشید حتماً کورو فاسولیه ترکیه را نیز دوست خواهید داشت. این خوراک خوشمزه و نسبتاً ساده، دارای ترکیباتی مانند لوبیا سفید و گوشت میباشد که در کنار آنها سبزیها و ادویهجات مختلف نیز در آن به کار میرود.
کارنی یاریک | Karniyarik
یکی دیگر از خوراکهای ترکی که در بین گردشگران از محبوبیت بسیاری برخوردار است، کارنی یاریک است. این غذا از ظاهری جذاب و خوشمزه برخوردار است و در ترکیبات آن از بادمجان به همراه گوشت چرخ کرده و جعفری استفاده میشود و در نهایت همه ترکیبات در یک سس مخصوص سرو میشوند. کارنی یاریک یکی از خوشمزهترین غذاهای ترکیه بهشمار میآید.
سوپ بادام | Badem Corbasi
ترکیه دارای سوپهایی متنوع است که سوپ بادام نیز یکی از محبوبترینهای آن بهشمار میرود، بادم چورباسی سوپ یا همان سوپ بادام دارای طعمی خاص و خوشمزه است که در ترکیبات آن از بادام، آرد، آب گوشت، شیر و همچنین جوز هندی استفاده میشود. این غذا یکی از خوشمزهترین و مقویترین غذاهای ترکیه بهشمار میرود.
کاورمالی یومورتا | Kavurmali Yumurta
کاورمالی یومورتا یکی از غذاهایی است که معمولاً در وعده صبحانه ترکها جای دارد و بسیاری از گردشگران بر این باور هستند که این غذا از بهترین صبحانههای ترکی میباشد که در ترکیبات آن از تخم مرغ و گوشت کاورما که یک گوشت مخصوص ترکی است استفاده میشود.
سوکوکلو یومورتا | Sucuklu Yumurta
از دیگر صبحانههای پرطرفدار ترکی میتوان به Sucuklu Yumurta اشاره کرد که جزو خوشمزهترین غذاهای ترکیه نیز بهشمار میآید. در ترکیبات این غذای محبوب از تخم مرغ و نوعی سوسیس مخصوص که دارای ترکیبات ۱۰۰ درصدی گوشت به همراه سیر و ادویه میباشد، استفاده میشود. این غذا نیز یکی از خوشمزهترین و مقویترین غذاهای ترکیه بهشمار میآید.
اسکندر کباب | İskender kebab
اسکندر کباب یک نوع کباب ساطوری شده بر روی نان است که میتوان آن را جزو اصلیترین و محبوبترین غذاهای ترکیه دانست. اسکنـدر کباب یک غذای بسیار لذیذ است که با یک قالب کره آب شده برای افراد سرو میشود و در بین غذاهای بسیار چرب ترکیهای قرار دارد. دلیل نامگذاری این کباب به نام اسکندر کباب این است که مخترع و آشپز اصلی آن اسکندر افندی بوده و از همان زمان نام آن کباب اسکندری نامیده شده است.
آدانا کباب | Adana Kebab
اگر علاقهمند به کوبیدههای ایرانی هستید، در سفر خود به ترکیه نباید لذت تجربه آدانا کباب را از دست بدهید. این کباب تقریباً مشابه کباب کوبیده میباشد، اما در برخی جزئیاتی با آن فرق داشته و به سبک ترکی سرو میشود. آدانا کباب یک غذای نسبتاً تند میباشد و در کنار آن فلفل و سبزیهای تازه هم سرو میشود. آدانا کباب یکی از خوشمزه ترین غذاهای ترکیه بهشمار میآید.
سؤالات متداول
-
خوشمزه ترین غذاهای ترکیه کدماند؟
معروفترین و خوشمزه ترین غذاهای ترکیه عبارتاند از :
-
کباب ترکی (Döner Kebap)
-
بالیک اکمک (Balik Ekmek)
-
چی کوفته (çiğ kofte)
-
کورو فاسولیه (kuru Fasuliye)
-
کارنی یاریک (Karniyarik)
-
سوپ بادام (Badem Corbasi)
-
کاورمالی یومورتا Kavurmali Yumurta
-
سوکوکلو یومورتا Sucuklu Yumurta
-
اسکندر کباب İskender kebab
-
آدانا کباب Adana Kebab
-
لاهماجون Lahmacun
-
معروفترین و شناخته شده ترین کبابهای ترکی کدماند؟
اسکندر کباب یک نوع کباب ساطوری شده بر روی نان است که میتوان آن را جزو اصلیترین و محبوبترین غذاهای ترکیه دانست. اسکندر کباب یک غذای بسیار لذیذ است که با کره آب شده برای افراد سرو میشود و در بین غذاهای بسیار چرب ترکیهای قرار دارد. همچنین کباب ترکی پایه ثابت غذاهای ترکیهای در رستورانهای ترکی است و میتوانید این غذا را در انواع مختلفی مانند پرسی، ساندویچی و یا با برنج سفارش دهید و همچنین شناخته شدهترین انواع کباب ترکی آدانا و اورفا است.
-
کدام غذاهای ترکی را میتوان در صبحانه میل کرد؟
ارسال دیدگاه