مصطفی هاشمیطبا: اصلاحطلبان هیچوقت برای حفظ سرمایه اجتماعی کاری نکردند
حرف تازه – جبهه اصلاحات در ایام منتهی به انتخابات مجلس هنوز نتوانسته به یک سیاست جامع انتخاباتی دست یابد. این مهم در حالی است که باتوجه به انتقادهایی که به عملکرد دولت حسن روحانی و لیست امید وجود دارد، بسیاری معتقدند که سرمایه اجتماعی این جبهه هم به شدت کاهش یافته است. حال با وجود دو مشکل مهم یعنی نبود برنامهریزی دقیق انتخاباتی و کاهش سرمایه اجتماعی مشخص نیست که آیا اصلاحطلبان بازهم میتوانند طبقه متوسط یا به تعبیر دیگر آراء خاموش را به نفع خود به صحنه انتخابات بیاورند یا نه؟
مصطفی هاشمیطبا، فعال سیاسی اصلاحطلب باور دارد که دیگر چندان جناحبندیهای سیاسی موضوعیت ندارد. او درباره موضوع اخیرالذکر به «نامهنیوز» گفت: «اصلاحطلبان و اصولگرایان هیچ کدام نمایندگی عموم مردم را بر عهده ندارند. درون هریک از این دو جبهه اختلاف نظرهایی وجود دارد اما اکثریت مردم به چنین اختلافهایی توجه نمیکنند و اصلا به آنها گرایش سیاسی ندارند. انتخابات پیش رو به هیچوجه قابل پیشبینی نیست و طرفین چندان نمیتوانند کاری کنند تا مردم مجاب شوند که به آنها رأی دهند. در جبهه اصولگرایی که وضع نامناسبتر هم هست؛ به یاد داریم زمانی آقای رسایی گفت که تعداد شرکتکننده هرچه کمتر باشد، به نفع اصولگرایان است. توجه داشته باشید که جناحهای سیاسی آنقدر به پیروزی فکر میکنند که حتی حاضرند در غیاب مردم قدرت را به دست بگیرند».
این فعال سیاسی در پاسخ به این پرسش که چه اتفاقی افتاد که سرمایه اجتماعی اصلاحطلبان از سال۷۶ تا کنون به این میزان کاهش یافته است، اظهار کرد: «اصلاحطلبان از ابتدا هم کاری برای جذب سرمایه اجتماعی انجام نداند. البته من هنوز خودم را اصلاحطلب میدانم اما واقعیت این است که دولت اصلاحات در پی نارضایتی مردم از وضع موجود روی کار آمد. البته برخی از شخصیتها بودند که مردم به آنها اعتماد داشتند اما به طور کلی جریان اصلاحات کار ویژهای انجام برای جذب سرمایه اجتماعی نکرد».
او درباره کاهش سرمایه اجتماعی توسط دولت روحانی اظهار کرد: «اینکه گفته میشود روحانی با مشی اصلاحطلبانه روی کار آمد پس باید از سرمایه اجتماعی اصلاحات پاسداری میکرد، سخن نادرستی است زیرا او اتفاقا همیشه اصولگرا بوده است و سابقه تشکیلاتی او به جامعه روحانیت مبارز بازمیگردد. اصلاحطلبان تنها برای یک راهبرد انتخاباتی از روحانی حمایت کردند و این دلیل بر اصلاحطلبشدن روحانی نیست».
او در پایان تصریح کرد: «ممکن است برخی از لیستها قدری مورد توجه قرار بگیرد یا آنکه باز هم آقای خاتمی از مردم بخواهند که به برخی رأی بدهد اما اینکه اصلاحطلبان بتوانند با تکیه بر برنامههایشان مردم را به میدان بیاورند، بعید است».
ارسال دیدگاه