مشروح دومین جلسه اتاق شکوفایی شهری رشت

حرف تازه – صبح پنجشنبه، بیست و یکم دی ماه، دومین نشست اتاق شکوفایی شهر رشت با حضور جمعی از مدیران و فرهیختگان این شهر در ساختمان ساعت برگزار شد. در این نشست علاوه بر مسعود نصرتی شهردار رشت، جبار کوچکی نژاد نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، محمدحسن عاقل منش رییس کمیسیون فرهنگی […]

حرف تازه – صبح پنجشنبه، بیست و یکم دی ماه، دومین نشست اتاق شکوفایی شهر رشت با حضور جمعی از مدیران و فرهیختگان این شهر در ساختمان ساعت برگزار شد.

در این نشست علاوه بر مسعود نصرتی شهردار رشت، جبار کوچکی نژاد نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، محمدحسن عاقل منش رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی، فاطمه شیرزاد رییس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری، اسماعیل حاجی پور رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک و احمد رمضانپور نرگسی از اعضای شورای اسلامی شهر رشت و جمعی از فرهیختگان و مدیران شهررشت حضور داشتند.

تاکید شهردار رشت بر راه اندازی سریع کارگروه ها

در دومین نشست اتاق شکوفایی شهررشت، دکتر نصرتی با قدردانی از حضور فرهیختگان و نخبگان و اشاره به تاثیر این قشر در رونق و شکوفایی شهر رشت بر تشکیل سریع کارگروه ها تاکید کرد.

شهردار رشت با بیان اینکه نیازمند ساده سازی کار هستیم افزود: اگر اعضای این اتاق تصور کنند که با یک کلاف سردرگم و گرفتاری بزرگ مواجهند شرایط ادامه کار مهیا نخواهد شد.

وی بر ضرورت حمایت از سرمایه گذار و مهیا نمودن شرایط اجتماعی تاکید کرد و در ادامه اظهار داشت: در بودجه ۹۷ تقاضای بودجه ۱۱ میلیارد تومانی برای آفرینی شهری داریم و در موارد بسیاری سرمایه گذار مشارکت خواهد داشت.

 

مسعود نصرتی در ادامه گفت: این کارگروه ها با پوشش همدیگر برای تحقق یک برنامه چشم انداز استانی با فراهم کردن ردیف های بودجه ای مناسب همچون قطعات پازل در توسعه شهر گام برخواهند داشت.

شهردار رشت از تشکیل دبیرخانه اتاق شکوفایی در روزهای آتی خبر داد و افزود: از فرهیختگان تقاضا می شود تا در جلسه بعد تکلیف اتاق و کارگروهها مشخص شود.

وی از انتخاب رئیس و نایب رئیس کارگروه های اتاق در جلسه بعد و صدور ابلاغ ها خبر داد.

دکتر نصرتی همچنین از وجود طرح های متعدد در حوزه های مختلف شهری خبر داد و اذعان داشت: مشارکت نخبگان با مدیریت شهری در اجرای طرحها نقش بزرگی را ایفا خواهد کرد.

 

آمادگی شورا برای مشارکت جدی در اتاق شکوفایی و بهره مندی از نظرات فرهیختگان

محمد حسن عاقل منش طی سخنانی اذعان داشت: به منظور پرهیز از موازی کاری، شورای اسلامی شهر رشت این آمادگی را دارد تا در این اتاق مشارکت جدی داشته باشد و در کمیسیون های مربوطه از این نظرات به منظور هم افزایی بیشتر بهره مند شود.

رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت همچنین بر یادآوری دبیرخانه اتاق شکوفایی به اعضای شورا برای حضور فعال تر تاکید داشت.

فرصتی به نام شهر خلاق و ضرورت بهره برداری شایسته از این برند

فاطمه قدیمی نیز ضمن تاکید بر ضرورت اولویت بندی موضوعات، در بخش دیگری از سخنان خود فرهیختگان حاضر در این نشست ها را از داشته های ارزشمند شهر رشت دانست.

مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت با اشاره به ارتقای افق دید نخبگان و حاضرین اذعان داشت: ما فرصتی با عنوان شهر خلاق رشت ایجاد کردیم لذا شایسته است تا از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده کنیم.

 

۳۴ نفر فرم های اخذ پیشنهادات و راه حل های خبرگان و نخبگان شهر را تکمیل کرده اند

متین عاشوری با بیان اینکه در نشست اول بیانیه چشم انداز مطالعات و دستاوردهای شهرداری رشت جمع بندی و عنوان شد گفت: در نشست گذشته ۳۴ نفر فرم های اخذ پیشنهادات و راه حل های خبرگان و نخبگان شهر را تکمیل کردند.

سرپرست مدیریت نوسازی و تحول اداری شهرداری رشت افزود: با تطبیق چشم انداز شهر رشت در افق ۱۴۰۴ و نشست های اتاق شکوفایی به استخراج نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت خواهیم پرداخت.

 

بررسی ابعاد شاخص شکوفایی شهری و تشکیل ۴ کارگروه

رضا ویسی نیز با قدردانی از مشارکت فرهیختگان رشت به نقش تعیین کننده این قشر در تحقق توسعه پایدار در رشت اشاره کرد و گفت: این اداره تمام تلاش خود را برای استفاده از راهکارهای ارائه شده به کارخواهد بست.

رئیس اداره مطالعات و پژوهش شهرداری رشت شناسایی ابعاد شاخص شکوفایی و تعداد و نام کارگروهای پیشنهادی از اهم برنامه های امروز اتاق شکوفایی اعلام کرد.

ویسی تصریح کرد: بحث شاخص شکوفایی شهری یکی از کارهای اصلی برای تببین برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است. شاخص شکوفایی دارای ۶ بعد بهره وری، توسعه زیرساختها، کیفیت زندگی، پایداری زیست محیطی، انسجام اجتماعی و برابری حکمرانی شهری و قانونگذاری است.

 

رئیس اداره مطالعات و پژوهش شهرداری رشت در خصوص کارگروههای ذیل اتاق شکوفایی تصریح کرد : از ۳۴ نفر ۱۹ نفر با برگزاری ادامه نشست ها در همین روز پنجشنبه و در این ساعت موافق بودند.

رضا ویسی از تشکیل ۴ کارگروه در این اتاق خبر داد و گفت: هر هفته یکی از این ۴ کارگروه جلسه برگزار خواهد کرد و در هفته چهارم نتایج این کارگروهها در جلسه چهارم بیان خواهد شد.

هادی الماسی، شهردار اسبق رشت، بر رسیدگی به وضعیت زرجوب، گوهررود و سراوان تاکید کرد

هادی الماسی شهردار اسبق رشت با اشاره به چشم انداز تهیه شده گفت: در این چشم انداز رشت پس از ۸ سال الگوی کلانشهرهای ایران خواهد شد و شهری سرمایه گذار پذیر خواهد بود.

وی در ادامه با انتقاد از سیمای شهری امروز رشت گفت: اگر رشت می خواهد الگوی شهرهای ایران باشد باید ابتدا به وضعیت نابسامان رودخانه ها و سراوان رسیدگی کند.

تاکید بر تشکیل کارگروه مستقل گردشگری

دکتر مختار جباری نیز با ارائه پیشنهاداتی در راستای تنظیم کارگروهها اذعان داشت: با حاکم شدن ایده، مفاهیمی برای شهر رشت به وجود خواهد آمد و این ایده نخبگان به مفاهیم و افق و استراتژی ها و سیاست گذاریها خواهد رسید.

 

وی با تاکید بر اینکه ایده کارگروهها را منسجم خواهد کرد گفت: رشت باید به ایده مناسب در راستای توسعه برسد.گردشگری محور همه مباحث و کارگروه هاست و رشت برای برون رفت از این بن بست ها راهی جز سرمایه گذاری برمبنای گردشگری ندارد که این موضوع ضرورت تشکیل کارگروه جداگانه گردشگری را نشان می دهد.

 

در ادامه سایر فرهیختگان حاضر در جلسه به بیان نقطه نظرات خود پرداختند. تاکید بر ضرورت راه اندازی جی ای اس شهر رشت، تدوین نقشه راه، تفکیک کارگروه فرهنگی اجتماعی و گردشکری به دو کار گروه و پیشنهاد تشکیل کارگروه ورزش و جوانان از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.

 

برگزاری جلسات کارگروه ها درسه هفته متوالی و جمع بندی خروجی کارگروه ها در هفته چهارم نیز از جمله مصوبات دومین نشست اتاق شکوفایی رشت بود.