مسابقه آشپزی دربافت فرهنگی تاریخی شهرداری رشت در آخرین روز از هفته خوراک رشت برگزار شد

۲۱ اسفند ماه درکنار غرفه های نمایشگاه صنایع دستی و خوراک بومی گیلان مسابقه آشپزی بانوان شهر رشت به همت مدیریت ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری رشت و دانشگاه گیلان برگزار شد. فاطمه شیرزاد سخنگوی شورای اسلامی  شهر رشت در این جشنواره اظهار داشت : با ثبت جهانی رشت در زمره شهرهای خلاق خوراک شناسی […]

۲۱ اسفند ماه درکنار غرفه های نمایشگاه صنایع دستی و خوراک بومی گیلان مسابقه آشپزی بانوان شهر رشت به همت مدیریت ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری رشت و دانشگاه گیلان برگزار شد.

فاطمه شیرزاد سخنگوی شورای اسلامی  شهر رشت در این جشنواره اظهار داشت : با ثبت جهانی رشت در زمره شهرهای خلاق خوراک شناسی یونسکو و پیگیری شورای شهر رشت به عنوان سیاست گذار، ان شاالله بتوانیم گام های بلندی درارتقا هویت خود برداریم و با حفظ و توسعه غذاهای محلی که برگرفته ازفرهنگ و هویت ما و مورد تایید پیشکسوتان درنقش آفرینی برسلامت خانواده و جامعه است، در راستای توسعه سلامت محور گام برداریم.

  وی با اشاره به نیاز جوانان در امر فرهنگ سازی خوراک مفید سنتی به اطلاع رسانی بیشتر در این زمینه تاکید کرد و گفت : در چند سال اخیر در حوزه کشاورزی ما برای رونق دادن به غذاهای سنتی اقدامات موثری شد که امیدواریم باتوجه مسئولین به بحث توسعه دانشگاه محور باورود بحث علم ودانش به حوزه خوراک با همدلی و ایجاد مدیریت یکپارچه درجهت رونق گردشگری و صنعت غذاهای سنتی گیلان گام برداریم.

سخنگوی شورای شهر با اشاره به رنگ های متنوع و زیبای غذاهای تهیه شده به قدردانی از شرکت کنندگان درمسابقه پرداخت.

 فاطمه قدیمی حرفه مدیر ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری رشت  نیز در این مراسم درتبیین نحوه برگزاری جشنواره بیان داشت : جشنواره پنج روزه خوراک در راستای برگزاری کنفرانس بین المللی تکنولوژی خوراک با همکاری مرکز مطالعات منطقه ای کشورهای حاشیه اقیانوس هنددو و مرکز پژوهش های علمی و صنعتی ایران و همچنین دانشگاه گیلان  بر گزار می شود که فرایند شهر خلاق خوراک شناسی ازمزرعه تاسفره  را در بر می گیرد .

مدیر بر نامه های یونسکو در شهر خلاق رشت  بااشاره به پیوستن شهررشت بعنوان شهر خوراک شناسی خلاق در آذرماه سال قبل به مجموع  ۱۸شهر دنیااظهار داشت : بامساعدت شهردار محترم واعضای محترم شورای شهر رشت وهنرنمایی ذی نفعان اصلی آن در نمایشگاه های مختلف پایتخت ، مرکز گیلان ودیگر شهرهای کشور شاهد این اتفاق خوب هستیم.

وی باابراز خرسندی از برپایی این جشنواره گفت :امروز  درخروجی فرایندی که بادانشگاه گیلان به صورت علمی سپری شد شاهد جشنواره دیگری هستیم و درکنار غرفه های نمایشگاهی نیت خیر برخی مسئولیتهای اجتماعی متبلور می‌شود.

مدیر ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری رشت ضمن دعوت از همراهی شهروندان ابراز امیدواری کرد بتوانیم برای شهررشت، استان گیلان و برای جمهوری اسلامی ایران بهترین ها را رقم بزنیم.

دکتر مرادی مسئول کارآفرینی دانشگاه گیلان باتشکر از برگزار کنندگان جشنواره خوراک گفت برای عینیت بخشیدن بحث علم و کارآفرینی دردل جامعه وخانواده ها جمعی از دانشجویان و اساتید دانشگاهی به سازماندهی و کار اجرایی جشنواره پرداختند.

وی از مساعدت شهرداری رشت وهمکاری ۲۰مهمان خارجی طی پنج روز کنفرانس و جشنواره خبرداد و گفت امیدواریم باگامی که برداشتیم بتوانیم  رشد گیلان ورشت رادرعرصه صنایع غذایی نشان دهیم.

سهیلا نجاتی کارشناس آشپزی و داور مسابقه باذکر ثبت شهر رشت بعنوان شهر خلاق خوراک یونسکو گفت درهیچ یک از مناطق کشور پهناور ایران تنوع غذایی استان گیلان وجود ندارد. وی ثبت ۲۷۰ نوع غذای اصلی و بیش از ۱۰۰چاشنی مخصوص غذا را مرهون برگزارکنندگان این جشنواره ها ونمایشگاه های مختلف دانست.

نجاتی باتشکر از شهرداری رشت و دانشگاه گیلان که درحمایت از دانشجویان اقدام به برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و خوراک کردند بیان داشت نمایشگاه غذا در سلامت جامعه نقش دارد.

 وی باتوصیه به توزیع خوراک درظروف گیاهی برای رعایت بهداشت و محیط زیست از شهروندان برای بازدید از غرفه های مختلف دعوت کرد