مردم «سالاری» به سبک استاندار گیلان
حرف تازه – یکی از الطاف حکومت جمهوری اسلامی محاسبه ارزش با ملاک انسانی، اسلامی و اخلاقی است تا فردی که بر مسئولیتی انتخاب میشود، خودش را خدمتگزار مردم بداند. ارزش انسانی انسان به مقام نیست، ارزش انسان به این است که توجه کند در مقابل خدا و بندگان خدای تبارک و تعالی چه باید انجام دهد و چه تکلیفی دارد؟
حضرت امیرالمومنین علی (ع) خطاب به مالک اشتر نخعی میفرماید:«باید بهترین اندوختهها در نزد تو، اندوخته کار نیک باشد. مهربانی به رعیت و دوست داشتن آنها و لطف در حق ایشان را شعار دل خود ساز.باید که محبوبترین کارها در نزد تو، کارهایی باشد که با میانهروی سازگارتر بود و با عدالت دم سازتر و خشنودی رعیت را در پی داشته باشد».
فرآیند انقلاب اسلامی ایران نیز چیزی جز تحقق عدالت و رفع محرومیت نیست که پیامد رسیدن به این مهم، خود زمینه توسعه جامعه اسلامی را فراهم میکند.
فجرآفرینان امروز در جریان تداوم انقلاب، همچنان که در برهه شکلگیری سرآمد جریان منسجم انقلاب بودند، بار دیگر در وفاق و همدلی نقشآفرین شدند.
چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در گیلان که با افتتاح پروژههای مختلف عمرانی و برگزاری برنامههای فرهنگی و هنری همراه بود یک ویژگی مهم هم داشت و آن حضور مسئولان ارشد به ویژه استاندار جوان گیلان در روستاها و گفتوگو با روستانشینان بود که از دریچه دوربین عکاسان و قلم خبرنگاران دور نماند. اگرچه این رفتارها از ابتدای سال وجود داشت اما بخاطر رسانهایی نشدن کمتر دیده شد و اوج آن در دهه فجر رقم خورد.
روستاهایی که شاید کمتر چهره مسئولی را به خود دیده بودند اما همین اندک حضور، حداقل نتیجهاش، ایجاد امید در میان مردمانی است که با صداقت مثال زدنی، سختکوشی و تحمل مشکلات بسیار، همراه مسئولان جهت تداوم مسیر انقلابشان هستند.
فرصتهایی که شاید به واسطه مشغله بسیار مسئولان ارشد کمتر تکرار شده و یا محدود به بازههای زمانی خاص شود اما میتوان آن را بهیادماندنی کرده و در اذهان ثبت نمود.
آنجا که نماینده عالی دولت در استان گیلان همنوا با روستانشینان پیگیر خواستههای آنان می شود بیانگر عزم عمومی در جهت پیشبرد اهداف انقلاب است.
به واقع، انبساط خاطر روستانشینان از روند برنامهریزیها برای تعالی زندگی روستایی در جامعه اسلامی در سایه سار همین نشست و برخاستهای مسئولان دولتی خلاصه میشود.
در آغوش گرفتن کشاورز روستایی تا همسفره شدن استاندار با آنان و همبازی شدن نماینده عالی دولت با کودکان سندروم دان، همه نشان از مردمداری و اعتقاد به اصل حفظ کرامت انسانی است که باید در ذات انسان نهادینه باشد تا مورد اقبال قرار گیرد، رفتاری که این روزها حلقه گمشده زنجیره همراهی مسئولان با مردم است.
طی این سالها حضور مقام ارشد استان جهت افتتاح پروژهها با کارناوال مدیران همراه شده، اما در روزهای گذشته سالاری با ابلاغ بخشنامه تشریفاتزدایی به دستگاههای اجرایی استان(۴ بهمن) عزم و اراده خود را در همراهی با مردم و مردمداری اثبات کرد که در فضای رسانهای کشور نیز خبرساز شد، این رفتار وی الگویی برای مواجه با مردم شد، رفتاری که می تواند الگوی مناسبی برای سایر مدیران باشد.
فارغ از اظهارنظرهای سیاسی که به برخی از عملکردهای وی در استان وارد است اما به حق نباید از وجه مردمداری سالاری به راحتی عبور کرد رفتن به بازار، منتظر ماندن در صف تاکسی و اتوبوس، پیادهروی در شهر و دید و بازدیدهای سرزده برای ملموستر شدن مشکل مردم تنها بخشی از رفتارهای مردمی این استاندار جوان به شمار میرود.
عملکرد مردمی استاندار گیلان، مصداق بارز این واقعیت است که بسیاری از کارها را نمیتوان با نشستن پشت میز انجام داد بلکه باید به زمین کشاورزی رفت تا درد کشاورز را فهمید، به باغ چایی رفت و دست در بوتههای چای زد تا متوجه شد باغدار از داغ باغ سوختهاش چگونه میسوزد.
مردمی بودن این نوع از مدیران در نحوه عملکردشان و نیز مقبولیت عمومیشان بسیار حایز اهمیت است چرا که مردم وقتی مسئولی را در لباس خدمت بدون هیچگونه تشریفاتی در کنار خود میبینند، راحتتر از دردها و مشکلاتشان میگویند، به مانند حضور وی در راهپیمایی ۲۲ بهمن زیر باران در صفوف مردمی؛ همین رفتارهاست که میتواند الگویی برای تقویت سرمایههای اجتماعی نظام باشد.
جا دارد رسانهها در انتقال اخبار خوب بیش از پیش اهتمام ورزند. براستی چرا برخی قلم به دستان و فعالان رسانهای تنها بهدنبال سیاهنمایی و زیرسئوال بردن مسئولان هستند؟ فارغ از همه جناحبندیهای سیاسی گاهی بهتر است وسعت دیدمان را بالا ببریم و در کنار تمام انتقادهایی که به مسئولان داریم برخی اتفاقات را بهانهای قرار دهیم تا بدین گونه، زوایای مثبت عملکرد مسئولان را به دید مردم برسانیم.
سمیه اکبرپور- شبستان گیلان
ارسال دیدگاه