مدیر خوش اشتهای گیلانی در بدو ورود فرزند و دامادش را به عنوان معاون خود منصوب کرد

تی تی خبر : شنیده ها حاکی از آن است که مدتیست داماد امام جمعه سابق  یکی از شهرستان ها به مدیریت یکی از مراکز دینی شهر منصوب شده است. به گزارش شعاع مشرق، محی الدین مشفق بزار: شنیده ها حاکی از آن است که مدتیست داماد امام جمعه سابق  یکی از شهرستان ها به مدیریت یکی از مراکز دینی شهر […]

تی تی خبر : شنیده ها حاکی از آن است که مدتیست داماد امام جمعه سابق  یکی از شهرستان ها به مدیریت یکی از مراکز دینی شهر منصوب شده است.
به گزارش شعاع مشرق، محی الدین مشفق بزار: شنیده ها حاکی از آن است که مدتیست داماد امام جمعه سابق  یکی از شهرستان ها به مدیریت یکی از مراکز دینی شهر منصوب شده که از این نهاد مذهبی حقا انتظار می رود که در جامعه اسلامی یک مدل و الگوی صحیح دینی را در مدیریت به سایر نهادها و ادارات آموزش دهد و خود را به عنوان یک الگوی مدیریتی معرفی کند اما این جناب مدیر خوش اشتها در بدو ورود  به عنوان اولین انتصاب در عین شایسته سالاری فرزند و داماد خود را نیز به عنوان معاون مالی و معاون آموزش برگزید. که البته در روزهای آینده احتمال حضور سایر بستگان این مدیر شایسته سالار و اصلاح منش در این اداره بسیار قریب الوقوع می باشد.ضمنا این مدیر عظیم الشان هیچ مراجعه کننده ای را در هیچ روز و ساعتی به شرف حضور نمی پذیرند که این نیز از شاهکار ها و نواوری های این مدیر  پرادعا بشمار میرود…

مقدمه اول:
تاملی در یک حکم شرعی فراموش شده!!!
پارتی بازی در صورتی که برخلاف قانون و مقررات باشد و موجب ضایع شدن حق کسی باشد،حرام است و اگر کسی با پارتی بازی غیر قانونی استخدام شود اصل کار پارتی بازی حرام است و اگر شایستگی انجام کاری را که استخدام شده است نداشته باشد، حقوقی که می گیرد اشکال دارد.
( آیت الله خامنه‌ای، پاسخ سؤال های مورد ابتلا ،شماره ۷۹٫ وسؤال از دفتر آیت الله خامنه ای)

مقدمه دوم:
بررسی موضوع فوق در بلاد کفر:
فنلاند: مثال دیگر از کشورهای دارای نظام شایسته سالاری فنلاند است که با وجود حاکم بودن طبقه اشراف ولی در عمل افراد باسواد و تحصیل کرده و شایسته بر این کشور حکومت می کنند.
ژاپن:
ارتقاء شغلی در سیستم اداری ژاپن و ترفیع و ترقی شغلی و ارشدیت معمولا بدون تبعیض صورت می گیرد. و به تدریج در مراحل بالاتر جهت احراز پست های مهم تر شایستگی های فردی نظیر کارایی ، تیز هوشی و ابتکار عمل نیازمد نظر و ملاک انتخاب می باشد.
– کره جنوبی:
در کشور کره جنوبی موسسه ای مستقل بنام کمسیون خدمات کشوری (csc) که زیر نظر مستقیم رئیس جمهور ایجاد شده است ، وظایفی مانند استقرار نظام بازو وضع سیاست های راهبردی در امور اداری کارکنان، بازرسی و مدیریت کارکنان و غیره را به عهده دارد
در کشور کره جنوبی سیستم ارتقاء شغلی در سطوح بالای مدیریتی بر اساس استانداردهای cscامکان پذیر است. و وزیر مربوطه ۲ یا ۳ نامزد برای پست های خالی به csc معرفی می کند تا در کمسیون بررسی های مربوط به احراز شایستگی فرد مورد نظر صورت گیرد. در گروه پایین تر وضعیت صلاحیت ارتقاء هر ۶ ماه یکبارو بر اساس نمره آموزشی و عملکرد ارزیابی جمع آوری و فرد مورد نظر اتنخاب و منصوب می شود. و ۲۰% پست های ارشد نیز به عنوان پست آزاد از طریق آزمون برای خارج از دستگاه با هماهنگی cscانجام می شود.

فرانسه: مدیران در فرانسه عمدتاً از میان فارغ‌التحصیلان مدرسه‌ی عالی مدیریت(ENA) انتخاب می‌شوند. این دوره‌ی ۲۴ ماهه که شامل آموزش تئوری و عملی است، از طریق سه آزمون متفاوت برای سه گروه متفاوت با سهمیه‌های قبولی مساوی دانشجو پذیرش می‌کند. دسته‌ی اول کارمندان دولت با ۴ سال سابقه، که احتیاج به لیسانس ندارد؛ دسته‌ی دوم دانشجویان با حداقل مدرک لیسانس؛ و دسته‌ی سوم افراد بالای ۴۰ سال با حداقل ۸ سال تجربه در بخش خصوصی، که احتیاج به لیسانس ندارد. این سهمیه‌های قبولی مساوی موجب توازن نظام اداری این کشور شده است.
سنگاپور شایسته سالاری را به عنوان یکی از قوانین اصلی اداری برای سیاست داخلی تعریف می‌کند، که تأکید آن بر گواهی دانشگاهی به عنوان معیار شایستگی است. مدافعان این نوع شایسته‌سالاری به این ضرب‌المثل چینی استناد می‌کنند که «ثروت تا سه نسل منتقل نمی‌شود»، و بیان می‌کنند که فامیل‌گرایی و دوست‌گرایی این‌گونه کاهش می‌یابد. البته تجربیات موفق دیگری در جهان وجود دارد که در مراجع مختلف بیشتر کشورهای فوق برجسته شده‌اند.
به نظر می‌رسد به طور کلی دو عنصر «فرصت‌های برابر آموزشی» و «فرصت‌های برابر کاریابی و ارتقای شغلی» هستند که نظام‌های موفق در زمینه‌ی شایسته سالاری بر پایه آن بنا شده‌اند. در ایران در زمینه‌ی «فرصت‌های برابر آموزشی» در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، شرایط نسبتاً قابل قبولی وجود دارد. البته در مقطع دکتری شرایط به گونه‌ی دیگری است و حاکی از وجود اشکال در سیستم پذیرش است. در مجموع می‌توان گفت مشکلات مربوط به شایسته‌سالاری در ایران کم‌تر از این ناحیه نشأت می‌گیرد و بیشتر به بخش ورود به بازار کار مربوط می‌شود.
در زمینه‌ی ورود به بازار کار، به شدت فامیل‌گرایی در سیستم اداری ایران متداول است. قوانین بی‌معنی و ناعادلانه‌ی ادارات دولتی نیز در تشدید این قضیه مؤثر است. در بسیاری از ادارات دولتی به لحاظ قانونی افراد می‌توانند بعد از بازنشستگی افرادی را به عنوان جایگزین خود معرفی کنند و بدین صورت حتی پس از تغییر نسل شانس برای ورود افراد لایق وجود ندارد.

بعلاوه افراد به راحتی با معرفی اقوام خود وارد بخش‌های دولت می‌شوند. در صورتی که با برگزارشدن آزمون‌های استخدامی واقعی می‌توان شرایط را بهبود بخشید تا به نقطه‌ای نرسیم که به دلیل اشباع بی‌هدف و تصاعدی سازمان‌های مختلف، فارغ‌التحصیلان ممتاز نیز برای ورود به مشاغل خوب شانس اندکی داشته باشند.

طرح بحث:
استقرار نظام شایسته سالار، آرمانی است که از دیر باز تا کنون علاوه بر جایگاهی که در افکار اندیشمندان و فلاسفه به خود اختصاص داده است، مطالبه‌ی عموم افراد جامعه را نیز به همراه داشته است. شایسته سالاری ریشه در دین ما دارد و حکومت انبیا و صلحا از ابتدای تاریخ تا کنون در این راستا بوده است. در آیه ۱۰۵ سوره انبیاء خداوند تاکید کرده است که حکومت و سروری بر زمین برای بندگان صالح و شایسته است.
چنانچه برگزیده شدن تنها بر اساس شایستگی‌های ذاتی باشد، افراد جامعه انگیزه‌ی بیشتری برای افزایش شایستگی‌های خود پیدا کرده و این خود به معنای ارتقای سطح شایستگی جامعه است. به عکس در صورت کم‌رنگ بودن شایسته سالاری در جامعه، سرخوردگی ایجاد شده برای آحاد مردم، به خصوص نخبگـان، موجب می‌شود انگیزه های شخصی افراد نیز برای ارتقا از بین برود.
شایسته سالاری دیدگاهی است که بر اساس آن شهروندان از طریق نظام‌های آموزشی مدرسه‌ای و دانشگاهی و با تلاش و کوشش فراوان، استعدادهای خود را شکوفا می‌کنند و نهایتاً در جامعه‌ی فارغ از طبقه‌ی اجتماعی، ثروت، نژاد، و قومیت و جنسیت برای تصدی مناصب مختلف، تنها بر اساس شایستگی ذاتی خود برگزیده می‌شوند.»
برای روشن شدن تأثیر شایسته سالاری بر ارتقای افراد جامعه، به نقل بخشی از سخنان مقام معظم رهبری می‌پردازیم: «اگر استعداد کسی را مورد توجه قرار دادیم و او را در همان جایی که استعداد و میل او هست به کار گماشتیم، امروز هم پیدا شدن ابوعلی سیناها و محمد بن زکریای رازی‌ها و امثال این‌ها بعید نیست.

اللهم اجعل عواقب امورنا خیرا

منبع : شعاع مشرق