ماجرای عبور یا احتمال برخورد شهاب سنگ با زمین در ۱۰ اردیبهشت چیست؟
حرف تازه – گجت نیوز در این باره نوشت: برخورد شهاب سنگ با زمین اتفاقی است که احتمال وقوع آن در ماه آینده مطرح شده و کارشناسان سازمان فضایی ناسا خبر دادهاند که در آوریل ۲۰۲۰ یک سیارک ۴ هزار متری به سیاره ما نزدیک خواهد شد. گفته شده که برخورد این جرم آسمانی عظیم میتواند نسل بشر را به کلی نابود کند و عواقب جبرانناپذیری داشته باشد. در ادامه به بررسی این اتفاق نگرانکننده خواهیم پرداخت.
سیستم خودکار ردیابی اجرام آسمانی سازمان فضایی ناسا سیارک ۴۱۰۰ متری که در اردیبهشت ۹۸ به ما نزدیک میشود را شناسایی کرده است. کارشناسان ناسا گفتهاند که در تاریخ ۲۹ آوریل ۲۰۲۰، معادل ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، جرم آسمانی مورد نظر که با سرعت ۸٫۷ کیلومتر بر ثانیه به سمت سیاره زمین در حرکت است، به نزدیکترین فاصله خود با ما میرسد.
متخصصان تخمین میزنند که برخورد شهاب سنگ با زمین در حالتی که جرم مورد نظر قطری بیشتر از هزار متر داشته باشد، عواقبی فاجعهبار خواهد داشت و چنین اتفاقی میتواند نسل انسانها را نابود کند.
بررسیهای موجود نشان میدهند که هر صد سال یکبار احتمال ۱ در ۵۰ هزار وجود دارد که سیارک با این ابعاد به زمین برخورد کند. به طور کلی اجرام آسمانی گوناگون دائما به سمت زمین حرکت میکنند و پدیده برخورد شهاب سنگ با زمین آنقدرها هم نادر نیست.
سنگهایی که قطری در حد چند متر دارند، قبل از رسیدن به سطح زمین در اتمسفر میسوزند. اگر این اجرام آسمانی به اندازه ۲۰ متر بزرگ باشند، امواج به وجود آمده توسط آنها میتواند باعث شکسته شدن شیشه پنجرهها در مناطق مسکونی نزدیک شود و اگر قطر یک شهاب سنگ به ۴۰ متر برسد، برخورد آن با زمین میتوان یک منطقه یا شهر را به طور کلی نابود کنند.
هشدار برخورد شهاب سنگ با زمین: در ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ یک سنگ آسمانی ممکن است نسل بشر را از بین برود!
این در حالی است که رسیدن یک شهاب سنگ در ابعاد چند کیلومتر به سطح زمین، دهانهای ۱۰ هزار متری را به وجود میآورد و با ایجاد زلزله، سونامی و اثرات جانبی ویرانگر دیگر، تبعات آن حتی تا نابودی تمدن و ایجاد خطر انقراض نسل انسان هم پیش خواهد رفت. جالب است بدانیم که حدودا ۶۶ میلیون سال پیش یک شهاب سنگ ۱۰ هزار متری نسل دایناسورها را نابود کرد و این موجودات را به انقراض کشاند.
ناسا تخمین زده که ابعاد این سیارک که با نام “۱۹۹۸ OR2” شناخته میشود، چیزی بین ۱٫۵ تا ۴٫۱ کیلومتر است. مسیر حرکت این جرم آسمانی برای اولین بار در سال ۱۹۸۷ و در هنگام عبور از نزدیکی خورشید مشخص شد و گفته شده که این شهاب سنگ مدتها پیش به عنوان یک جرم نزدیک زمین (NEO) دستهبندی شده است.
با این تفاسیر بهتر است که سر اصل مطلب برویم؛ آیا ۱۹۹۸ OR2 در آوریل ۲۰۲۰ با زمین برخورد میکند؟
با توجه به احتمال ۱ به ۵۰ هزار مطرح شده، شانس این اتفاق فوقالعاده پایین بوده و میتوان گفت که جواب منفی است؛ گفته شده که در نزدیکترین حالت فاصله سیارک مورد نظر با ما ۰٫۰۴۲۰۵ واحد نجومی، معادل ۶٫۲۹ میلیون کیلومتر خواهد بود. این فاصله حدودا ۱۶ برابر فاصله ما با ماه است و به نظر میرسد که در میان بحران جهانی ویروس کرونا و هزاران مشکلی که همهروزه جان انسانها را در سراسر جهان به خطر میاندازند، احتمال برخورد شهاب سنگ با زمین در آوریل آینده نباید برای ما نگرانی خاصی ایجاد کند.
ارسال دیدگاه