کواکبیان: خط اصلاح طلبی از روحانی جداست/ جریان مستقل نداریم

لاریجانی رئیس مجلس نباشد شاید فردی او را در خیابان نشناسد

حرف تازه – مصطفی کواکبیان نماینده تهران در مجلس و دبیرکل حزب مردم‌سالاری گفت: ما در انتخابات ریاست جمهوری اخیر نقش نردبان را برای آقای روحانی بازی کردیم ولی در انتخابات بعدی نباید برای هیچ شخصی این نقش را ایفا کنیم. مصطفی کواکبیان عضو هیئت رئیسه فراکسیون امید و دبیرکل حزب مردم‌سالاری در گفت وگویی […]

حرف تازه – مصطفی کواکبیان نماینده تهران در مجلس و دبیرکل حزب مردم‌سالاری گفت: ما در انتخابات ریاست جمهوری اخیر نقش نردبان را برای آقای روحانی بازی کردیم ولی در انتخابات بعدی نباید برای هیچ شخصی این نقش را ایفا کنیم.

مصطفی کواکبیان عضو هیئت رئیسه فراکسیون امید و دبیرکل حزب مردم‌سالاری در گفت وگویی به نقش اصلاح طلبان در پیروزی روحانی، عملکرد دولت و فراکسیون امید پرداخته است.
اهم اظهارات وی به شرح زیر است:
* اصلا ما اسم امید را از اول برای فراکسیون قبول نداشتیم، ما به دنبال فراکسیون اصلاح‌طلبان بودیم. همانطور که در مجلس هشتم ما فراکسیون خط امام(ره)  بودیم (اصلاح‌طلبان)، لیست را در شورای سیاستگذاری که ما نیز جزو هیئت رئیسه آن بودیم تنظیم کردیم و لذا به طور طبیعی باید در فراکسیون اصلاح‌طلبان قرار می‌گرفتیم، ولی دوستان اصرار داشتند که کلمه امید را روی فراکسیون بگذاریم. بنده هم از اول خیلی موافق این موضوع نبودم و الان هم موافق نیستم. 
*ما در خانه احزاب که بنده ۳ بار رئیس موقت آن بودم، سیستم ۷+۷+۷ را راه‌انداختیم، ۷ اصلاح‌طلب، ۷ اصولگرا و ۷ مستقل بودند. بعداً دیدیم که این مستقلان با اصولگرایان همراه می‌شوند، جریانی به عنوان مستقل در کشور ما نداریم.
* استثنائا پذیرفته بودیم که فقط برای مجلس موقتاً شورای سیاستگذاری تشکیل شود وگرنه هیچ بحثی نداشتیم که این نهضت ادامه داشته باشد! ما شورای هماهنگی جبهه اصلاحات بودیم که آن هم ساز و کار خودش را دارد. البته این شورا طی دو یا سه سال تشکیل نشده است، این جبهه از سال ۷۷ بعد از جریان خرداد ۷۶ شکل گرفته است و سابقه طولانی ۲۰ ساله دارد و شورای سیاستگذاری در همین چند سال اخیر شکل گرفته است و ظاهرا برخی هم خوششان آمده و می‌گویند این موضوع را ادامه بدهیم، ولی ما بعد از انتخابات مجلس در آن شرکت نکردیم و خیلی آن ساز و کار را قبول نداریم و اعتقاد داریم باید به ساز و کار شورای هماهنگی جبهه اصلاحات بازگردیم.
*خط سیاسی بنده با آقای لاریجانی هم‌خوانی ندارد مگر در برخی مواقع در جریان مستقلان که لاریجانی راهبری این جریان را بر عهده دارد. افرادی مثل کاظم جلالی که در لیست ما بودند، بعد در مجلس فراکسیون‌دار شدند، عملاً پشت پرده آن فراکسیون هم خود آقای لاریجانی است.
* آقای لاریجانی اگر رئیس مجلس نباشد اگر در خیابان قدم بزند شاید فردی او را نشناسد، الان به عنوان رئیس مجلس هست که مطرح هست و هر روز خبر یک صدا و سیما است.
* بنا ندارم ضعف‌هایی که درون فراکسیون وجود دارد خیلی رسانه‌ای شود چون باعث تضعیف فراکسیون می‌شود.
* واقعیت این است که بعضی از دوستان کار تشکیلاتی و حزبی نکرده‌اند و فکر می‌کنند کار سیاسی‌شان فقط همین ۲، ۳ سال است که جولانی بدهند و کاری کنند و بعد هم ممکن است در قدرت نباشند و امروز باید از این قدرت استفاده کنند. آقای واعظی هم یکی از آن افرادی است که به خوبی از این موقعیت سیاسی‌اش دارد استفاده می‌کند، ایشان نه پیشینه حزبی جدی دارد و نه کارتشکیلاتی کرده است، شاید بعدها گفتند که در حزب اعتدال و توسعه هم حضور داشته، اما امثال ما که شخصیت‌های سیاسی را می‌شناسیم معتقدیم که ایشان به هر حال رئیس دفتر رئیس‌جمهور است و تقریباً همه‌کاره دفتر ایشان است که ما برای وی آرزوی توفیق می‌کنیم! اما بنده اجمالاً می‌گویم که قدرت آقای واعظی ۲ روزه نیست. بعد از دولت دوازدهم هم ایشان باید با افراد سیاسی، شخصیت‌های سیاسی ارتباطات خوبی داشته باشد.
* بنده هیچ قرابت ویژه‌ای با آقای محسن هاشمی رفسنجانی ندارم، اما بارها گفته‌ام که وقت را برای انتخاب شهردار تهران نباید در شورای شهر تلف کنند؛ دوستان اصلاح‌طلب ما باید در شورای شهر تهران از موقعیت شورای شهر استفاده کنند، بالاخره  محسن هاشمی سوابق اجرایی ممتدی در شهرداری تهران دارد و دارای محبوبیت عمومی است و در رای مردم نیز مشخص شد که او در نزد آنها جایگاه دارد؛ اما قرار نیست که همه حرف ما را گوش دهند و کار خودشان را می‌کنند.
*مردم ۷، ۸ ماه شهرداری آقای نجفی را با دوران ۱۲ ساله مدیریت آقای قالیباف مقایسه می‌کنند، اما البته این زمان برای مقایسه کوتاه است. فردی به بنده گفت که در اطراف آقای قالیباف مسائل زیادی بود، اما کارهایی هم انجام داد نباید اینطور باشد که در آینده بگویند اصلاح‌طلبان در شورای‌شهر هیچ کاری هم انجام ندادند. 
*بنده در دولت خیلی زمینه پذیرش استعفای آقای حجتی را نمی‌بینم، مگر این که در سطوح بالا کارهایی انجام دهند.
*واقعاً معتقدم که در انتخابات آینده اصولگرایان، اگر مردم در انتخابات شرکت نکنند، پیروز خواهند شد. در این شرایط اصولگرایان خود به خود پیروز هستند، مشکل ما حضور مردم در انتخابات است، تجربه نشان داد که بالای ۵۰ درصد از مردم اگر وارد انتخابات شوند همیشه پیروزی با اصلاح‌طلبان است، این تجربه را همه انتخابات نشان می‌دهد. بعضی از آنهایی که باید یک کارهایی کنند، مردم را به کلی مایوس می‌کنند و می‌گویند روحانی هم با وجود این که اصلاح‌طلبان از او حمایت کردند، نتوانست هیچ کاری انجام دهد، بنابراین دوره اینها تمام شده است. مردم بدانند که ما از همه ناراحتیم و نگرانی داریم.
*در بحث اصلاح طلبی نکته‌ای که مطرح می‌شود این است که ما باید کاری کنیم که مردم به ما دلگرم شوند یکی از نکات که باید انجام دهیم این است که بگوییم خط اصلاح طلبی با خط آقای روحانی فرق دارد. ما اگر بتوانیم این کار را به درستی انجام بدهیم به نظرم ۵۰ درصد به هدفمان رسید‌ه‌ایم. یعنی بیاییم به مردم بگوییم هم خط آقای لاریجانی و هم خط آقای روحانی با سیستم اصلاح‌طلبی جور در نمی‌آید و جریان اصلاح طلبی نباید به عنوان نردبانی برای این اشخاص عمل کند.  ما در انتخابات ریاست جمهوری اخیر نقش نردبان را برای آقای روحانی بازی کردیم ولی در انتخابات بعدی نباید برای هیچ شخصی این نقش را ایفا کنیم. حالا یا اصلاح طلبان به طور کلی  کاندیدایی برای حضور در انتخابات معرفی نمی‌کنند با اگر در انتخابات حضور پیدا می‌کنند باید کاندیدای اختصاصی خود را معرفی و از او حمایت کنند. و مشخصا باز هم از این دولت نمی‌توان خرج کرد.
*مردم توقعات به حقی دارند که یکی از مهمترین آن هم همین فضای مجازی است. گذشت آن دورانی که ما بگوییم جمعی از بزرگان برای کشور تصمیم‌گیری کنند و مردم نیز زندگی خود را بکنند. امروز هر فردی یک حرکتی داشته باشد -چه تلگرام بسته شود یا نه- مردم در جریان اتفاقاتی که در کشور می‌افتد قرار خواهند گرفت. در بحث فضای مجازی مردم امروز احساس می‌کنند که ما بسیاری از قضایا را از دست داده‌ایم، البته به نسبت کشورهای دیگر ما پتانسیل‌های خوبی در بخش فضای مجازی داریم که باید این پتانسیل را عملی کنیم. 
*حرف ما این است که مسائلی که آقای روحانی مطرح می‌کند در منظومه فکری او قرار دارد و ما حرفی با این داستان نداریم ولی نباید گفت که اقدامات امروز دولت منویات  اطلاح طلبی است. 
تسنیم