فراخوان استقبال از نوروز شهرداری لاهیجان
معاونت خدمات شهری شهرداری لاهیجان اعلام کرد: حوزه سیما منظر شهری شهرداری لاهیجان به مناسبت فرارسیدن نوروز ۱۴۰۱ در نظر دارد جشنواره نوروزی برگزار نماید.
حرف تازه – معاونت خدمات شهری شهرداری لاهیجان اعلام کرد: حوزه سیما منظر شهری شهرداری لاهیجان به مناسبت فرارسیدن نوروز ۱۴۰۱ در نظر دارد جشنواره نوروزی برگزار نماید.
این جشنواره در قالب طرح استقبال از بهار و با هدف ایجاد شور و نشاط بهاری در شهر، از طریق مشارکت هنرمندان و به منظور زینت بخشیدن به فضاهای شهری، طرحریزی شده است. به همین منظور از کلیه هنرمندان برای مشارکت و ارائه طرح و ایده های خلاقانه دعوت بعمل می آید تا طرح های خود را به دبیرخانه فراخوان ارسال نمایند
اهداف
-
توجه ویژه به سال ۱۴۰۱ به عنوان سالِ جدید
-ایجاد فرصت بروز و اجرای ایده های خلاق با شیوه های بیانی متنوع و متناسب با محیط شهری.
-ترویج فرهنگ و آیین های پسندیده بومی و ایرانی- اسلامی با تاکید بر آیین نوروز؛ از طریق آثار هنری خلاقانه.
-توجه به بن مایه اسطوره ها و فرهنگ و ادبیات ایرانی و ارتباط معنایی آن با نوروز و ترویج فرهنگ ملی
-ایجاد وحدت دیداری از طرح، رنگ و نشاط بهار در شهر.
مواجهه شهروندان با آثار هنرمندان و ایجاد فضای تعاملی بین هنرمندان و شهروندان در سطح
رویکرد جشنواره
قرن ۱۴ هجری شمسی در تاریخ ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ به پایان میرسد و قرن نو، از روز اول فروردین ۱۴۰۱ آغاز میشود.میخواهیم با “حول حالنا الی احسن الحال” به استقبال سده ی نو برویم. در فرهنگ ایرانی مراحل گذر زمانی و مکانی مورد توجه بوده و هست. از شروع بهار و پاییز تا شروع سال نو.
-
سنت نوروز شامل مفاهیم و مواردی است که درک و توجه به هر یک از آنها می تواند دستمایه هنرمندان برای آفرینش آثار خود باشد
بخش¬های جشنواره (شیوههای آفرینش هنری)
۱. مجسمه نوروزی: با دو رویکرد زیر:
الف : با رویکرد موقتی و مناسبتی بودن؛ که تنها مناسب استفاده در ایام نوروز باشد.
ب: مجسمه های دائمی؛ در این بخش طراحی ها باید به گونه ای باشد که علاوه بر داشتن قابلیت استفاده در ایام نوروز، قابلیت استفاده به عنوان مجسمه دائمی در سطح شهر را نیز داشته باشد.
۲.دیوارنگاری: طراحی و اجرای نقاشی دیواری با موضوع نوروز و بهار طبیعت.
توضیح: در این بخش، طرحها باید برای اجرا بر روی دیوارهای کوتاه و بلند طراحی شود.
۳.هفت سین: طراحی و اجرای هفت سین نوروزی.
-
توضیح :در این بخش، طرح¬ها باید خلاقانه باشد و برای اجرا در فضاهای عمومی با قابلیت دیده شوندگی مناسب و ایجاد حال و هوای بهاری در شهر و شهروندان طراحی شود.
۴. تخم مرغ نوروزی: طراحی و اجرای نقش و نگارهای متناسب با موضوع نوروز برای اجرا روی متریال فایبرگلاس به شکل تخم مرغ در ارتفاع یک ونیم متر.
۵.هنر محیطی، آذین بندی و نورپردازی: طراحی و اجرای هنرهای محیطی، آذین¬بندی و نورپردازی و نورآرایی مطلوب هدف ایجاد حال و هوای بهاری و نشاط در شهر و شهروندان.
-
توضیح۱ :ضروری است سازههای نورپردازی و آذینبندی به گونه ای طراحی و اجرا شود که در روز به آلودگی بصری محیط نیانجامد.
-
توضیح۲:تاکید ویژه بر عناصر بهاری و نوروزی با رویکرد اسطوره ها و افسانه های ایرانی؛ با قابلیت دیده شدن بیشتر و تاثیر لازم بر مخاطبان.«عناصر بهاری» را میتوان از طبیعتِ بهار، آیینها و نشانهای خاطرهانگیزِ پیشواز بهار، ادبیات نوروز، فرهنگ عامه و نشانههای ملی و مذهبی برداشت کرد.
ارسال دیدگاه