فخب و کوی حسینی جزء شهر رشت هستند/ هشدار اجتماعی جدی برای شهرداری رشت
حرف تازه : سید امیر حسین علوی عضو شورای شهر رشت اظهار داشت: اتفاقات خوب و زیبایی این روزها در رشت رقم می خورد و پارک های محلی ایجاد و توسعه می یابد که شورای اسلامی هم در تصویب بودجه لازم برای آنها اهتمام ورزیده است. وی افزود: احداث این پارک ها نیازهای اجتماعی و خدمات […]
حرف تازه : سید امیر حسین علوی عضو شورای شهر رشت اظهار داشت: اتفاقات خوب و زیبایی این روزها در رشت رقم می خورد و پارک های محلی ایجاد و توسعه می یابد که شورای اسلامی هم در تصویب بودجه لازم برای آنها اهتمام ورزیده است.
وی افزود: احداث این پارک ها نیازهای اجتماعی و خدمات شهری را در عمق محلات با یک توازن مناسب تقسیم خواهد کرد اما بعضا در اجرا مشکلاتی را می بینیم که خیلی برازنده شهر و مدیریت شهری نیست و تعادل, انصاف و عدل درست در تقسیم این امکانات شهری اتفاق نمی افتد.
علوی در ادامه تصریح کرد: گاهی این پارک ها در مناطق مرفه تعداد و کثرت آن بیشتر است، در صورتی که در منطقه فخب و کوی حسینی در مسیر جاده پیربازار محرومیت های که سمت چپ رودخانه مشاهده می شود بسیار شدید است.
این عضو شورای شهر افزود: همه امکانات توسط مدیریت شهری در حال سوق دادن به آن سمت (گلسار) می باشد و مخالفتی در این کار نیست، اما محرومیت هایی که در این سمت شهر و منطقه فخب است باید دیده شود در صورتی که اینجا شهروندان از لحاظ خدمات شهری و نداشتن یک پارک مناسب و یک فضای مناسب حتی از امکانات اولیه مثل آب و فاضلاب مناسب محروم هستند.
وی خاطر نشان کرد: برازنده مدیریت شهری نیست که به مناطق محروم توجه نشود و من فکر می کنم آقای شهردار و همه دستگاه در این قضیه باید دقت بیشتری داشته باشند و باید این نکته را به عنوان یک هشدار اجتماعی تلقی کنند.
نبض خبر
باسلام و احترام
توزیع فضایی عادلانه امکانات و منابع بین مناطق مختلف شهری و دستیابی برابر شهروندان به آنها مترادف با عدالت اجتماعی است، زیرا عدم توزیع عادلانه منجر به ایجاد بحرانهای اجتماعی و مشکلات پیچیده فضایی و توزیع عادلانه نیز زمینه ساز توسعه متوازن مناطق شهری خواهد شد. بنابراین، ﭘﺮاﻛﻨﺶ بهینه و اﺻﻮﻟﻲ خدمات و امکانات شهری، ﻣﻨﻄﺒﻖ ﺑﺎ عدالت اجتماعی، در ﻓﺮآﻳﻨﺪ ﺑﺮﻧﺎﻣﻪرﻳﺰی ﺷﻬﺮی از اﻫﻤﻴﺖ زﻳﺎدی ﺑﺮﺧـﻮردار اﺳـﺖ. هدف از این پژوهش بررسی و تحلیل چگونگی توزیع فضایی خدمات و امکانات در محلات شهر رشت جهت برقراری پراکنش متناسب یا متعادل آنها در محلات شهر است. بر این اساس، روش تحقیق “توصیفی- تحلیلی” و جامعه آماری، ۵۵ محله شهری براساس تقسیمات کالبدی مسکن و شهرسازی است. شاخصهای مورد استفاده، ۱۷ شاخص توزیع خدمات در سطح محلات شهر رشت است. یافته ها بر اساس نتایج ضریب آنتروپی نشان دهنده گسترش نا برابری وعدم تعادل نسبی در توزیع جمعیت محلات پنجاه پنج گانه شهر رشت است. همچنین بررسی میزان ضریب رگرسیون بین جمعیت و مساحت محلات شهر بیانگر عدم وجود رابطه معنیداری بین دو متغیر است. در حقیقت جمعیتپذیری نواحی شهری مطابق با مساحت موجود محلات نبوده است. بر اساس روش امتیاز استاندارد شده نیز بیشترین نابرابری در توزیع فضایی مربوط به شاخص خدماتی آموزش عالی، جهانگردی و پذیرایی و مراکز ورزشی و کمترین مربوط به خدمات حمل و نقل و انبار است. بر همین مبنا، محله کوی حسینی و فخب از ناحیه ۱ به عنوان نا متعادلترین محله و محله گلسار از ناحیه ۱ به عنوان متعادلترین محله شهری از نظر توزیع بهینه خدمات شهری شناخته شدهاند. ضریب رگرسیون خطی نشان می دهد توزیع خدمات در محلات شهر رشت متناسب با افزایش جمعیت و نیازها نبوده است. بنابراین ارتقای شاخصهای خدمات شهری و توزیع متعادل آنها باید در اولویت قرار گیرند. در این راستا کنترل گسترش افقی و افزایش تراکم به ویژه در گلسار و پستک آلمان از ناحیه ۱، ایجاد و تقویت زیرساختهای خدماتی و رفاهی در محلات کم برخوردارمانندکوی حسینی و فخب ، ارایه امکانات و خدمات شهری به محلات گلسار و پستک آلمان از ناحیه یک و محلات کوی حسینی و فخب از ناحیه یک به عنوان محلات ناپایدار و غیره پیشنهاد می شود.