جبار کوچکی‌نژاد:

در قریب به اتفاق مدارس از خانواده ها وجوهی دریافت می شود

تی تی خبر (حرف تازه) : جبار کوچکی نژاد : سهم یک ‌درصدی امور پرورشی از بودجه آموزش و پرورش، بحران‌ زا خواهد بود. نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه بودجه بخش امور تربیتی تنها یک درصد بودجه آموزش‌ و پرورش است، تصریح کرد: وزیر آموزش و پرورش در دریافت […]

تی تی خبر (حرف تازه) : جبار کوچکی نژاد : سهم یک ‌درصدی امور پرورشی از بودجه آموزش و پرورش، بحران‌ زا خواهد بود.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به اینکه بودجه بخش امور تربیتی تنها یک درصد بودجه آموزش‌ و پرورش است، تصریح کرد: وزیر آموزش و پرورش در دریافت بودجه کامل بخش پرورشی و تربیتی موفق نبود. جبار کوچکی‌نژاد در گفت ‌و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت با انتقاد از سهم یک درصدی امور آموزشی و تربیتی از بودجه ۳۰۰ هزار میلیارد ریالی آموزش‌ و پرورش، گفت: بخش مهمی از بودجه وزارت آموزش صرف حقوق و پرداختی پرسنل و سیستم عریض ‌و طویل این وزارتخانه می‌شود و در حالی که سال گذشته حدود ۲۱۰۰ میلیارد تومان بودجه، تحت عنوان ردیف “سایر” برای این وزارتخانه تعریف شده بود و این بودجه کمک خوبی به امور تربیتی و آموزشی می‌کرد، اما در بودجه سال ۹۵ به نصف رسید؛ لذا با شرایط بودجه‌ای موجود سال بسیار سختی در انتظار آموزش و پرورش خواهد بود.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی درباره ردیف “سایر” توضیح داد: این ردیف شامل حق التدریس معلمان، حق الزحمه امتحانات نهایی و هزینه‌های جاری و امور پرورشی و تربیتی آموزش و پرورش می‌شود.

وی بیان کرد: بودجه محدودی که به بخش آموزشی و تربیتی تعلق گرفته است، برنامه‌های آموزشی، پرورشی، تفریحی، بهداشتی، ورزشی، تربیتی و… عملا تعطیل خواهند شد و علاوه بر آن مدارس نخواهند توانست به مطالبات آموزشی ضروری دانش‌آموزان پاسخ دهند. وی با تاکید بر اینکه بودجه آموزش و پرورش در سال ۹۵ با بحران روبه‌رو است، افزود: یکی از دلایل ظهور و بروز این بحران عملکرد ضعیف وزیر آموزش و پرورش است چرا که باید در جمع هیات وزیران برای دریافت بودجه کامل بخش “سایر” اصرار می ورزید اما ناتوانی او در توجیه کردن هیات دولت جهت گرفتن بودجه این مشکل را به وجود آورده است؛ هرچند پرونده آموزش و پرورش دائما در مجلس باز است و نمایندگان به دنبال پیدا کردن راهی برای برون‌رفت و غلبه بر این مشکلات هستند.

کوچکی‌نژاد با بیان اینکه عدم پرداخت سرانه امور پرورشی و آموزشی مدارس سبب خواهد شد مدیران این مدارس برای جبران کاستی‌ها وجوهی را از خانواده‌ها دریافت کنند، افزود: اگر چه آموزش و پرورش مدعی است مبلغی را از خانواده‌های دانش‌آموزان دریافت نمی‌کنند اما این اتفاق عملا در قریب به اتفاق مدارس رخ می‌دهد.

نایب رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس معتقد است دریافت وجه از خانواده‌های کم درآمد دانش‌آموزان که مشکلات اقتصادی فراوان دارند و هزینه کرد آن در امور فوق العاده و برنامه های تربیتی و تفریحی نیز آسیب‌هایی دیگری را برای دانش‌آموز به دنبال خواهد داشت.

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش به تازگی خبر داده است؛ ۳۰۰ هزار میلیارد ریال بودجه از سوی مجلس شورای اسلامی در سال جاری برای آموزش و پرورش مصوب شده که ۹۹ درصد برای حقوق پرسنل این وزارتخانه است.