علوی شهردار رشت شد/ شهردار منتخب رشت: آمده ایم برای مردم کار کنیم/ کریمی کرنق آماده حضور در شورا/ ایراد فرمانداری به تقسیم بندی فعالیت کمیسیون ها
جلسه ارائه برنامه های سه کاندیدای شهرداری رشت عصر امروز در محل ساختمان شورا برگزار شد و در نهایت سید امیرحسین علوی شهردار رشت شد.
اختصاصی حرف تازه – بهنیا ثابت رفتار: جلسه ارائه برنامه های سه کاندیدای شهرداری رشت عصر امروز در محل ساختمان شورا برگزار شد و در نهایت سید امیرحسین علوی با ۹ رای شهردار رشت شد.
در این جلسه قرار بود سیدامیرحسین علوی، ناصر عطایی و رحیم شوقی به ارائه برنامه های خود بپردازند.
اعتراض فرمانداری به مصوبات شورا
۱۷:۱۰ محمدحسین واثق کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت در ابتدا اظهار داشت: اولین دستور کار اعتراض فرمانداری به یکی از مصوبات شورا در خصوص یکی از خیابان های متروکه است.
در ادامه مشاور حقوقی شورای اسلامی شهر رشت به ارائه توضیحاتی در خصوص شرایط قانونی انتقال اموال پرداخت و گفت: باید در خصوص زمین ۳۸۸۱ مترمربعی پس از تاییدید اداره راه و شهرسازی شورا بررسی و تصویب کند.
۱۷:۱۵ رئیس شورا در ادامه تصریح کرد: بحث دوم در خصوص مکانی است که در اختیار موکب الزهرا قرار گرفت و مورد اعتراض فرمانداری بود.
کارگرنیا با بیان اینکه ایراد درستی گرفته شده است افرود: شهرداری می تواند با توجه به هزینه های صورت گرفته این هزینه را به عنوان اجاره برای مدت مشخص در نظر بگیرد.
اعتراض سید حسین رضویان به وضعیت نامناسب خبرنگاران برای پوشش اخبار شورا
۱۷:۲۵ سیدحسین رضویان عضو رسانه ای شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به مشکلات خبرنگاران برای پوشش اخبار صحن شورا اظهار داشت: ما شرایط و امکانات مناسبی برای خبرنگاران نداریم و پیشنهاد دارم دیوار اتاق مجاور نیز برداشته شود تا در آینده همه عزیزان در جمع ما باشند.
ایراد فرمانداری به تقسیم بندی فعالیت کمیسیون های عمران و بهداشت و موافقت با تشکیل «کمیسیون توسعه پایدار»
۱۷:۲۸ نادر حسینی در خصوص ایراد فرمانداری به وضعیت فعالیت دو کمیسیون «عمران و توسعه شهری» و «بهداشت و محیط زیست و خدمات شهری» اظهار داشت: افزودن بحث خدمات شهری به کمیسیون عمران منجر به عدم توازن در فعالیت دو کمیسیون خواهد شد. کار کمیسیون عمران بسیار بیشتر از کمیسیون بهداشت خواهد شد. اگر نیاز هست بحث تشکیل کمیسیون توسعه پایدار را نیز در همین کمیسیون ها دنبال کنیم.
۱۷:۳۰ کارگرنیا در ادامه پاسخ داد: سه کمیسیون اصلی و پایه شورا ها طبق ایراد فرمانداری قابل تغییر نیست. در سالهای گذشته کمیسیون ترافیک و بهداشت اضافه شد و نمی توانیم بحث خدمات شهری را در کمیسیون بهداشت داشته باشیم. بحث بهداشت و محیط زیست در این شرایط نیز گستردگی خودش را دارد.
۱۷:۳۲ مجید عزیزی نیز با بحث کمیسیون عمران و توسعه شهری و خدمات شهری مخالفت کرد و گفت: استدعای بنده این است چنین اشتباهی صورت نگیرد.
۱۷:۳۵ سیدامیرحسین علوی نیز اظهار داشت: اینجا رشت است برخی شهرها ۷ یا ۹ کمیسیون دارند. چنین تصمیمی منجر به عدم توازن می شود و نباید برای یک ایراد ساختار را به هم بزنیم و این نظیمی که بعد از چند سال ایجاد شده نباید تغییر کند. ما به دنبال یک کمیسیون جدید بودیم و همان ساختار قبلی هم تحت تاثیر قرار گرفته است.
۱۷:۳۷ شمس شفیعی نیز تصریح کرد: فرمانداری مخالف اضافه کردن کمیسیون ها نیست بلکه مساله این است که سه کمیسیون اصلی نباید تغییری کنند و اگر احساس می کنیم کار کمیسیون بهداشت کم می شود می توانیم مواردی را به این کمیسیون بسپاریم. می توانیم مواردی را به کمیسیون های فرعی واگذار کنیم. در غیر این صورت این ایراد در تطبیق باقی است.
۱۷:۳۹ سیدحسین رضویان نیز با تاکید بر ضرورت حفظ نظم کمیسیون ها پیشنهاد داد: این مساله بار دیگر پیگیری شود.
۱۷:۴۰ هادی رمضانی نیز با تشریح روند قانونی پیگیری ماجرا افزود: این که بعد از گذشت مدت زمانی از فعالیت این کمیسیون ها چنین ایرادی گرفته می شود موضوعیت ندارد و من هم موافقم به همین روال باقی بماند. در غیر اینصورت در مساله به حل اختلاف ارجاع خواهد شد.
ارائه برنامه کاندیداهای شهرداری رشت
انصراف شوقی و عطایی
کارگرنیا با بیان اینکه ۴۶ نفر پس از استعفای سید محمد احمدی از شهرداری رشت اعلام آمادگی کردند افزود: ضمن تشکر از همه این عزیزان، ۱۷ نفر از این کاندیداها دارای مدرک تحصیلی در مقطع دکتری بودند، ۱۶ نفر سابقه شهرداری داشتند، یک نفر هم یک دوره سابقه نمایندگی مجلس شورای اسلامی را داشت. پس از بررسی ها ۲۴ نفر شرایط را نداشتند و ۲۲ نفر باقیمانده در چند مرحله توسط اعضای شورا بررسی شدند و به لیست ۱۰ نفره رسیدیم و به صورت غیررسمی با استعلام های صورت گرفته در سطح شهر و کشور با رایزنی های صورت گرفته ۳ نفر به عنوان گزینه اصلی انتخاب شدند.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت افزود: یکی از سه گزینه مهندس ناصر عطایی بودند که سابقه شهرداری رودبار و رستم آباد را داشتند و در شهرداری رشت مسئولینت های مختلف از جمله سرپرستی شهرداری و معاونت مالی را داشتند و یکی از گزینه های ما بودند. دیگر گزینه ما رحیم شوقی بود که در استانداری و منطقه آزاد مسئولیت های مختلف از جمله معاونت عمرانی منطقه آزاد را داشتند و نفر سوم نیز سید امیرحسین علوی بودند که سابقه سه دوره عضویت در شورای چهارم و پنجم و ششم را داشتند.
همزمان با اظهارات رئیس شورا، رضا عاشری عضو شورا با حضور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با انصراف آقایان مهندس عطایی و شوقی، سید امیرحسین علوی تنها گزینه باقیمانده است و به عنوان شهردار رشت انتخاب خواهد شد.
۱۷:۵۰ در نهایت ناصر عطایی با حضور در شورا انصراف داد. رحیم شوقی نیز در سورا حضور نیافت و رسما انصراف داد. تا رسما امیرحسین علوی شهردار آینده رشت باشد.
علوی شهردار منتخب رشت: آمده ایم برای مردم کار کنیم
۱۸:۰۰ در ادامه سید امیرحسین علوی صحبت کرد و با اشاره به مشکلات خبرنگاران سخنان خود را شروع کرد و ساخت یک صحن مناسب برای شورا را ضروری خواند.
رئیس اسبق شورا و شهردار آینده رشت اظهار داشت: طبق فرموده حضرت علی نمی توانیم همواره دنبال خراج از مردم باشیم اما کاری برایشان انجام ندهیم و این نقص بر بدنه مدیریت شهری وارد است و اگر این اتفاق رخ دهد پایه های حکومت متزلزل می شود. امیرحسین علوی به عمران و آبادانی شهر فکر می کند و از کار و نوکری مردم معیشت خود را تامین می کنیم. آمده ایم برای مردم کار کنیم. البته برای این موضوع چالش های اساسی نیز داریم.
علوی تصریح کرد: بروکراسی سنگین اداری، آسفالت ها، ترافیک، رودخانه ها و… هنوز هم دیده می شود اما اینکه در مواجهه با این چالش ها چه فکری داریم اهمیت دارد. اگر حاکم شهری هستیم باید یک شهر ایده آل اسلامی بسازیم. در حوزه نظریه و برنامه ،راهبرد و اجرا موضوعات کاملا جدیدی است و شاخص هایی در این خصوص تعریف شده است.
شهردار منتخب رشت خاطر نشان کرد: باید اصلاح درون سازمانی را پیاده سازی کنیم تا بهره وری بهبود پیدا کند. به برخی پروژه های اساسی بپردازیم که در ادامه توضیح خواهم داد و تراز اقتصادی شهر را ارتقا دهیم.
سید امیرحسین علوی با تاکید بر ضرورت کاهش هزینه های جاری عنوان کرد: باید از ظرفیت های درونی مجموعه به خوبی استفاده کنیم. از ظرفیت نیروهای شهرداری به خوبی استفاده کنیم. درآمدهای شهرداری را به صورت عادلانه از مناطق مختلف دریافت کنیم و به صورت عادلانه هزینه کنیم.
رئیس اسبق شورا با تاکید بر شفاف سازی عملکرد مدیریت شهری افزود: جایی که فساد بروز می کند باید با فساد مقابله کرد.
علوی همچنین در خصوص بحث رودخانه ها اظهار داشت: همه مسائل در این زمینه در حیطه اختیارات شهرداری و شورا نیست اما باید کمک کنیم که این مشکلات رفع شود.
وی در ادامه بخش های دیگری از برنامه های خود در خصوص مباحث عمرانی و مالی را ارائه کرد.
علوی پروژه های بزرگ ساماندهی رودخانه ها را نیازمند بودجه ۲ هزار میلیارد تومانی دانست و گفت: در هر صورت باید ساماندهی رودخانه ها انجام شود.
عضو ادوار چهارم، پنجم و ششم شورای اسلامی شهر رشت احداث پارک جنگلی ۴۷۰ هکتاری، شهر دوستدار محیط زیست و تاسیس هتل باغ برج تالاب را به عنوان سه پروژه مدنظر خود با مشارکت بخش خصوصی معرفی کرد.
سیدامیرحسین علوی همچنین در مباحث مالی بر اصلاح برآوردها، تنظیم نظام نوین پرداخت و تعیین تکلیف پیمانکاران عمرانی تاکید کرد.
وی همچنین در حوزه ترافیکی نیز بر استراتژی توسعه حمل و نقل غیرموتوری، همگانی و شبه همگانی، خرید و توسعه دوربین های نظارتی اشاره و تاکید داشت.
علوی در پایان با بیان اینکه ادعای معجزه ندارم تصریح کرد: شورا اطمینان داشته باشد توپ را به زمین شورا نخواهم انداخت و در کنار شورا می توانیم چشم اندازهایمان را ترسیم نماییم و برای تحقق اهداف شهری تلاش نماییم.
با وجود محدودیت زمان و انصراف سایر گزینه ها علوی که برنامه جامعی آماده کرده بود بیش از زمان ۳۰ دقیقه ای مقرر به ارائه برنامه پرداخت.
رای اعتماد شورا به شهردار شدن سیدامیر حسین علوی
۲۰:۴۰ پس از بیان دغدغه ها و نظرات اعضای شورا، در پایان با ۹ رای و رای قاطع اعضای شورای اسلامی شهر رشت سید امیرحسین علوی به عنوان شهردار آینده رشت انتخاب شد.
کریمی کرنق آماده ورود به شورا
با انتخاب سیدامیرحسین علوی به عنوان شهردار رشت، حسن کریمی کرنق به عنوان اولین عضو علی البدل آماده ورود به شورا خواهد شد.
ارسال دیدگاه