رضا رفیع:

طنز گل‌آقا فراموش شده است

حرف تازه – طنزپرداز برتر کشوری گفت:نباید  طنز گل‌آقای فومنی فراموش شود. رضا رفیع طنزپرداز برجسته کشوری،در نخستین همایش نگاهی به طنز معاصر با یادی از کیومرث صابری(گل‌آقای فومنی)که با حضور شاعران و طنزپردازان برتر کشوری در سالن شهدای خدمتگزار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فومن برگزار شد، با بیان اینکه شهر فومن برای من یادآور سه شخصیت […]

حرف تازه – طنزپرداز برتر کشوری گفت:نباید  طنز گل‌آقای فومنی فراموش شود.

رضا رفیع طنزپرداز برجسته کشوری،در نخستین همایش نگاهی به طنز معاصر با یادی از کیومرث صابری(گل‌آقای فومنی)که با حضور شاعران و طنزپردازان برتر کشوری در سالن شهدای خدمتگزار اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فومن برگزار شد، با بیان اینکه شهر فومن برای من یادآور سه شخصیت فاخر کیومرث صابری،شیون فومنی و آیت‌الله بهجت(ره)است،اظهار کرد:شوخ طبعی،مقید بودن به جوانان،تعهد به موازین اخلاقی از مهم‌ترین ویژگی‌های شخصیتی و طنز گل‌آقا بود.

وی با بیان اینکه طنز گل‌آقا به دور از هر گونه توهین و تهمت بود،افزود:رعایت نجابت و ادب به وضوح در آثار گل‌آقا دیده می‌شد.

رفیع با بیان اینکه یکی از خصوصیات بارز طنز گل‌آقا رندی بود،خاطرنشان کرد:نباید طنز گل‌آقای فومنی فراموش شود.متاسفانه طنز گل‌آقا در میان نسل جدید فراموش شده است.

وی با بیان اینکه برگزاری چنین برنامه‌هایی در راستای یادآوری چهره‌های مردمی است،گفت:برگزاری چنین برنامه‌هایی موجب زنده‌تر شدن جریان طنز گل‌آقایی نزد عموم مردم می‌شود.

رفیع با اشاره بر اینکه برنامه تلویزیونی قند پهلو به منظور معرفی طنز گل‌آقا به نسل جدید پخش شده است،گفت:دوره طنز گل‌آقا باید به لحاظ مقطع زمانی و شرایط سیاسی در نظر گرفته شود.در این دوره طنزهایی بوجود آمده بود که صریح و شفاف حرف خود را می‌زدند.این در حالیست که گل‌آقا به موازین اخلاقی متعهد بود و هیچگاه از خطوط قرمز اخلاقی پا فراتر نمی‌گذاشت.

وی با بیان اینکه طنز گل‌آقا ادبی و تاریخی بود،گفت: انتظار خاص برخی از گرایشات از گل‌آقا علت اصلی توقف انتشار مجله گل‌آقا بود.گل‌آقا در سال ۸۳و بر اثر بیماری دیگر فرصت چاپ مجدد مجله را پیدا نکرد.

مجری برنامه طنز قندپهلو در پایان از ساخت و پخش برنامه طنز شب‌‌نامه از اول مرداد ماه جاری خبر داد و اظهار کرد:شب‌نامه برنامه سیاسی و اجتماعی است که از شبکه چهار پخش خواهد شد.

در ادامه دکتر حسین اسماعیل پور فرماندار فومن با بیان  اینکه شهر ولایتمدار فومن اندیشمندان بزرگی چون آیت‌الله بهجت(ره) و فرهیختگانی همچون کیومرث صابری را در خود پرورش داده است،اظهار کرد:آشنایی،ارتباط فرهنگی و تبادل اندیشه بین سایر شهرستان‌ها و استان‌ها دارای اهمیت و لازم و ضروری است.

وی هدف از برگزاری چنین همایش‌هایی را تبادل فرهنگی و آشنایی با صاحبان اندیشه دانست و افزود:تهیه شناسنامه فرهنگی و روستایی،مردم‌شناسی فومن و ماسوله،ثبت جهانی ماسوله از جمله برنامه‌های فرهنگی زیربنایی در راستای معرفی هر چه بیشتر ظرفیت‌های این شهرستان است.

اسماعیل‌پور با بیان اینکه تمام تلاشمان معرفی شهرستان است و در این خصوص سعی شده به مدت یک هفته پتانسیل‌های گردشگری و…شهرستان از طریق صدا و سیما به نمایش گذاشته شود،اظهار کرد:در تلاشیم ارتقای سطح کتاب و کتابخوانی و انواع هنرهای مختلف موجود در شهرستان را در برنامه ششم توسعه بگنجانیم.

گفتنی است اکبر اکسیر شاعر طنزپرداز،دکتر عربانی کاریکاتوریست برتر کشوری،فرامرز ریحان‌صفت،طالع ماسوله،اکرامی‌فر شاعر برتر کشوری و شاعران،نویسندگان و هنرمندان استانی و شهرستانی از مهمانان این همایش بودند.

لازم بذکر است در پایان این همایش از پنج مولف و نویسنده شهرستان فومن تجلیل به عمل آمد.

ایسنا