طرز تهیه موچی + مواد لازم

اگر اسم موچی به گوش‌تان نخورده،موچی یک خوراکی محبوب کشورهای آسیای شرقی به ویژه ژاپن و کره است که به صورت دسر هم درست می‌شود.

به گزارش حرف تازه به نقل از نارمیلا ، این خوراکی تنوع بسیار زیادی دارد و نقطه اشتراک همه آنها، خمیری میباشد که با آرد گندم یا آرد برنج به درست میشود این غذای ژاپنی،کره ای که میتوان به عنوان یک دسر خوشمزه هم از آن نام برد حتی میشود بدون فر و در قابلمه درست کرد.

این غذا نیازی به مواد اولیه گران قیمت ندارد در این مطلب که در لوازم قنادی نارمیلا نهیه و تولید شده قصد داریم طرز تهیه موچی را قدم به قدم آموزش بدهیم با ما همراه باشید.

موچی چیست؟

موچی (mochi) یک نوع کیک برنجی میباشد که البته میشود با آرد گندم و غلات هم آن را تهیه کرد. ولی نوع اصلی آن با نوعی برنج دانه کوتاه مخصوص همان کشورها به نام «موشیگوما» یا «موچی‌ گومه» تهیه می‌شود. برای درست کردن این خوراکی، برنج را کوبیده سپس می‌پزند و خمیر می‌کنند.

تاریخچه موچی:

تاریخچه و اصالت موچی نا معلوم است،البته برخی می‌گویند ابتدا در چین و سپس به ژاپن آمده،ژاپنی‌ها هم تنوع آن را افزایش دادند و به همین خاطر به آنموچی ژاپنی هم گفته میشود. البته امکان دارد اسم موچی کره‌ای یا موچی چینی هم به گوشتان خورده باشد.

این شیرینی در دوره پادشاهی «هی آن» در سال‌های ۷۴۹ تا ۱۱۸۵ میلادی به عنوان شیرینی سال نو میلادی شناخته شد. در قرن دهم، انواع مختلفی از موچی برای خدایان مذهبی در مراسم دینی «شینیتو» به عنوان پیشکش به این خدایان، استفاده می‌شد.

این هدیه نشان خوش‌‌یمنی و تقدس دارد و تا سال‌های زیادی، به عنوان یک غذای درباری و متعلق به طبقه مرفه ژاپن به شمار میرفته،

موچی چیست ؟

این خوراکی انرژی‌ بالایی دارد و به همین دلیل بین سامورایی‌ها هم محبوب بوده،اندازه کوچک و در عین حال مقوی بودن، آن را به غذایی مناسب تبدیل کرده بود،جالب است بدانید صدای کوبیدن برنج در هاون‌ها در زمان‌ قدیم، نشانه به جنگ رفتن  جنگجویان بوده است.

جالب است بدانید در تهیه بعضی غذاها هم از موچی استفاده می‌شود. یک سوپ لوبیا به نام (اوشی روکو) یا (اوزن زای) از تکه‌ خمیر موچی در سوپ درست می‌شود. این خمیرها باید به روش سنتی درست شوند تا بعد از اضافه شدن به مواد داغ سوپ متلاشی نشوند.

مواد لازم :

آرد برنج ۲۰۰ گرم

شکر ۵۰۰ گرم

نشاسته ذرت  ۱/۲ لیوان دسته دار

آب ۱۸۰ میلی لیتر

ابتدا همه مواد را با هم مخلوط کنید تا به حالت خمیری دربیاید،خمیر را به روش مخصوص بپزید سپس خمیر را باز کنید و قالب بزنید،در آخر داخل خمیر موچی را با مواد دلخواه خودتان پر کنید.

مراحل و طرز تهیه موچی

مرحله اول طرز تهیه موچی:

آرد برنج را دو بار الک کنید،بعد آرد و شکر را با آب درون کاسه‌ با هم مخلوط کرده مواد را با دست ورز بدهید تا خمیر یکدست و صاف شود.

مرحله دوم طرز تهیه موچی:

یک قابلمه با سایز متوسط انتخاب کنید و تا نصف آن آب بریزید و روی شعله بگذارید و اجازه بدهید تا آب بجوشد،یک صافی در آن قرار دهید. خمیری که قبلا درست کردید،داخل ظرف پیرکس قرار دهید و ظرف را داخل صافی یا آبکش بگذارید.

مرحله سوم طرز تهیه موچی:

روی قابلمه دمکنی بگذارید،شعله متوسط باشد،تا در ۱۵ دقیقه خمیر با بخار آب بپزد. سپس شعله را خاموش کنید و خمیر را از ظرف خارج کنید. دوباره خمیر را ورز بدهید تا حالت سفت و ژلاتینی بگیرد.

مرحله چهارم طرز تهیه موچی:

در این مرحله روی سطح کار را نشاسته ذرت بریزید و خمیر را روی آن ورز بدهید سپس با وردنه باز کنید،تا کاملا نازک شود.

مرحله پنجم طرز تهیه موچی:

سینی فر را چرب کنید یا کف سینی کاغذ روغنی بیندازید. خمیر نازک پهن شده را در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. ۱۵ دقیقه کافی است.

مرحله ششم طرز تهیه موچی:

سپس آن‌ را با کاتر گرد برش بزنید. خمیرها را بتکانید تا نشاسته ذرت از روی آن‌ها بریزد،خمیرها را کف دستتان بگذارید و داخل آن را با موادی که دلخواهتان است مثل بستنی،میوه،شکلات و … پر کنید.

مرحله هفتم طرز تهیه موچی:

در این مرحله،خمیرها را به شکل گلوله‌ای بپیچید و فرم دهید. سپس آن‌ها را کنار هم یک ظرف بگذارید. روی خمیرها را سلفون بکشید و ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.

نوش جان…