طرز تهیه موهیتو با طعم های مختلف به روش کافی شاپی
نوشیدنی موهیتو کلاسیک که ریشه کوبایی دارد عموما از ترکیب آب گازدار، برگ نعنا، شکر و آبلیمو درست میشود، یعنی موادی با ریشه کوبایی که در نهایت یک نوشیدنی موکتل یا نوشیدنی بدون الکل به عنوان یک شربت ضد عطش به شما میدهند. شما میتوانید انواع نوشیدنی موهیتو خانگی یا کافی شاپی را با انواع میوه فصل از جمله توت فرنگی، انبه، سیب و حتی موز درست کنید. بد نیست بدانید ۱۱ جولای روز جهانی نوشیدنی موهیتو است. از جمله خواص موهیتو به عنوان یک نوشیدنی خنک و مقوی تابستانی رفع عطش و گرمازدگی روزهای داغ تابستان است.
به گزارش حرف تازه ، طرز تهیه انواع نوشیدنی موهیتو رستورانی را در این مطلب بخوانید. با ما همراه باشید.
تاریخچه موهیتو
موهیتو یا در اصل موجیتو (mojito) که به آن «موخیتو» هم گفته میشود، یک نوشیدنی اصالتا کوبایی است. یک کوکتل که از ۵ ماده اصلی تشکیل شده است: نوشیدنی وایت رام، شکر، آب لیمو، آب سودا (آب گازدار) و نعناع. در موهیتو، برگهای نعناع، کوبیده و با شکر، آب سودا، آب لیمو و … ترکیب میشود.
هر چند موهیتو را یک نوشیدنی کوبایی میدانند ولی معلوم نیست آیا کوباییها خودشان آن را ابداع کردهاند یا نسخه طرز تهیه موهیتو را از جای دیگری وام گرفتهاند.
گفته میشود که سرخپوستان محلی آمریکای جنوبی، داروهای مختلفی برای بیماریهای گرمازدگی داشتهاند. یک روز قایقی که برای یک مهمانی شبانه به کوبا رفت، با موهیتو، به عنوان یک داروی موثر برگشت. البته نسخه اصلی موهیتو، به شکل امروزی نبوده و از گیاهان بومی آن منطقه در موهیتو استفاده میشده است. ولی به مرور این دستور به شکل متداول امروزی در آمده است.
برخی مورخان ادعا میکنند بردههای آفریقایی که در قرن ۱۹ در مزارع نیشکر کوبا کار میکردند، در درست کردن موهیتو نقش اساسی داشتهاند. در موهیتوی تولیدی به شیوه اصلی، معمولا از نیشکر استفاده میشود. موهیتو نیز یک نوشیدنی محبوب بین این بردگان بوده و آنها این اسم را برای موهیتو انتخاب کردهاند.
حتی موهیتو را نوشیدنی محبوب «ارنست همینگوی» نویسنده معروف آمریکایی دانستهاند و او را یکی از کسانی میدانند که قدم موثری در جهت معروف کردن این نوشیدنی برداشته است.
موهیتو معمولا در همه جای دنیا شناخته شده و سرو میشود. در بهترین هتلها تا کافی شاپهای متوسط رو به پایین. تا جایی که این نوشیدنی به خاطر طعم خاص و دلپذیری که دارد، با میوههای دیگر هم تهیه و سرو میشود.
موهیتو توت فرنگی یا «رِد موهیتو» یکی از آن هاست که یک تنوع فوق العاده در زمینه طرز تهیه موهیتو به حساب میآید. موهیتو را با انواع میوه از موز و پرتقال تا هندوانه، انبه، کیوی و خیار هم میتوانید درست کنید.
طرز تهیه موهیتو با طعم های مختلف به روش کافی شاپی
فوت و فنهای طرز تهیه موهیتو رستورانی
-
در طرز تهیه موهیتو از مواد مختلفی میتوان استفاده کرد ولی متداولترین نوع موهیتو، موهیتو با نعناع با آب گازدار یا موهیتو با نعناع بدون آب گازدار است.
-
هر چند میتوان با نعنا خشک هم موهیتو درست کرد ولی اگر میخواهید یک موهیتوی خوش عطر و طعم، به روش کافی شاپی داشته باشید، از برگ نعنا تازه استفاده کنید.
-
موهیتو را میتوانید با عرق نعنا هم درست کنید. در این روش، عرق نعنا، آب، شکر و آب لیموترش را با هم مخلوط کنید. وقتی دانههای شکر حل شدند، قالبهای یخ را اضافه کنید. موهیتو را با برگ نعنا و برشهای لیمو، تزیین و آن را سرو کنید. میتوانید مواد را به مدت ۲ دقیقه بجوشانید و بعد از سرد شدن سرو کنید.
-
موهیتو را به صورت تازه سرو کنید چون احتمال این که بعد از ماندن تلخ شود، زیاد است.
-
موهیتوهایی که با مخلوطکن درست میشوند، معمولا طعم تندتری دارند.
۱- طرز تهیه موهیتو نعنا تابستانی با آب گازدار (روش اول)
میزان انرژی در ۱۰۰ گرم موهیتو نعناع: ۲۳۱ کالری
مواد لازم برای موهیتو کلاسیک نعناع
-
نعنا تازه: ۱۰ برگ
-
لیموترش تازه: ۱ عدد
-
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
-
سودا (آب گازدار): ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
-
یخ قالبی: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
مراحل طرز تهیه موهیتو تابستانی
مرحله اول: برگ های نعنا را بشویید و با لیمو بکوبید
برگهای نعنا را بشویید و از شاخه جدا کنید. لیمو را از وسط برش بزنید. برگهای نعنا و یک برش لیمو را با گوشتکوب برقی یا دستی بکوبید. تا حدی که روغن نعنا و آب لیمو خارج شود.
مرحله دوم: به نعنا و لیموی کوبیده شکر و سودا اضافه کنید
بقیه برشهای لیمو را اضافه کنید و دوباره بکوبید تا آب آنها خارج شود. همه مواد کوبیده و له شده را در لیوان بریزید و شکر را اضافه کنید. روی مخلوط را آب سودا بریزید و هم بزنید.
مرحله سوم: موهیتو نعناع را با یخ سرو کنید
قالبهای یخ را اضافه کنید. میزان شکر را اندازه بگیرید و به دلخواه خود اضافه کنید. وقتی به طعم دلخواهتان رسید، موهیتو کلاسیک را در لیوان بریزید و با برگ نعنا و لیمو تزیین کنید.
۲- طرز تهیه موهیتو با برگ نعناع تازه (روش دوم)
این روش تهیه موهیتو رستورانی کمی زمان گیرتر از روش اول است ولی طعم اصیلتری از موهیتو را تجربه میکنید.
مواد لازم برای تهیه موهیتو لیمو با آب گازدار
-
آب: ۱ و ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
-
شکر: ۳/۴ لیوان دستهدار فرانسوی
-
برگ نعناع: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
-
آب لیمو: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
-
سودا: ۴ لیوان دستهدار فرانسوی
-
شربت لیمو: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
-
یخ قالبی: به میزان دلخواه
-
لیمو ترش و برگ نعنا (برای تزیین): چند برش و برگ
مراحل طرز تهیه موهیتو لیمو با سیروپ به سبک کافی شاپ
مرحله اول: نصف آب، شکر و نعنا را مخلوط کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه موهیتو لیمو کافی شاپی، نصف آب را با شکر مخلوط کنید و به هم بزنید تا دانههای شکر کاملا حل شوند. این محلول را به مدت ۵ دقیقه در مایکروفر بگذارید. سپس ظرف را بیرون بیاورید و نعنا را به آن اضافه کنید. نیازی به خرد کردن برگ های نعنا نیست. دوباره ۵ دقیقه دیگر محلول را در مایکروفر قرار دهید.
حتما بخوانید طرز تهیه سالاد تن و ذرت مرحله به مرحله به ۲ روش مجلسی و قالبی
مرحله دوم: آب، آبلیمو و شربت لیمو را با هم مخلوط کنید
ظرف را بیرون بیاورید و برگهای نعنا را از ظرف خارج کنید. برگها را کاملا با دست فشار دهید تا آب آنها خارج شود. برگهای نعناع را کنار بگذارید. بقیه آب، آب لیمو و شربت لیمو را در یک ظرف بریزید و با هم کاملا ترکیب کنید.
مرحله سوم: شربت ها را ترکیب و سودا را اضافه کنید
شربت به دست آمده در مرحله اول را با شربتی که در مرحله دوم درست کردهاید، با هم مخلوط کنید. سودا یا آب گازدار را به آنها اضافه کنید. به موهیتو، قالبهای یخ اضافه و آن را در لیوان سرو کنید. لبه لیوان را برشهای باریک لیمو بگذارید و چند برگ نعنا روی موهیتو لیمو و نعناع قرار دهید.
۳- طرز تهیه موهیتو خانگی با مخلوط کن بدون شکر
مواد لازم برای تهیه موهیتو بدون شکر
-
لیمو ترش: ۱ عدد با پوست
-
لیمو ترش: ۲ عدد بدون پوست
-
برگ نعنا: ۲/۳ لیوان دستهدار فرانسوی
-
عسل: ۲ قاشق غذاخوری
-
سودا: ۱و ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
-
یخ: به میزان لازم
مراحل طرز تهیه موهیتو خانگی با مخلوط کن
لیموهای پوست کنده و لیمو با پوست را از وسط برش بزنید و هستههای آنها را بیرون بیاورید تا موهیتو تلخ نشود. لیموها را در مخلوط کن بریزید و برگهای پاک شده نعنا و عسل را اضافه کنید. مخلوط کن را روشن کنید و اجازه دهید همه مواد با هم پوره و نرم شوند.
تکههای یخ را به همراه سودا (آب گازدار) به مخلوط اضافه کنید. دوباره مخلوط کن را روشن و مواد را با هم ترکیب کنید تا یکدست شوند. موهیتوی بدون شکر را در لیوان مناسب بریزید و تزیین کنید.
۴- طرز تهیه موهیتو خانگی با نعنا خشک
مواد لازم برای تهیه موهیتو با نعنا خشک
-
نعنا خشک: ۱/۲ قاشق چایخوری
-
آب لیمو تازه: ۲ قاشق غذاخوری
-
عسل یا شکر: ۲ قاشق غذاخوری (یا به میزان دلخواه)
-
سودا (آب گازدار): ۲۵۰ سیسی
-
یخ: چند تکه کوچک
طرز تهیه (روش اول)
نعنا خشک را کاملا خرد و در یک لیوان با آب لیمو ترش و عسل (یا شکر) مخلوط کنید. آب گازدار را اضافه کنید و به هم بزنید تا شکر کاملا حل شود. در پایان قالبهای یخ را اضافه و موهیتو را به صورت سرد، سرو کنید.
طرز تهیه (روش دوم)
برگهای نعنا را با آب و شکر در یک ظرف مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید. ۲ دقیقه مخلوط را بجوشانید و سپس حرارت را خاموش کنید. وقتی محلول از دما افتاد و کمی سرد شد، آن را صاف کنید. بعد از صاف کردن موهیتو، تکههای یخ را اضافه و سرو کنید.
۵- طرز تهیه موهیتو خانگی با توت فرنگی
مواد لازم تهیه موهیتو توت فرنگی
-
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
-
برگ نعنا: ۶ عدد
-
توت فرنگی: ۴ عدد
-
لیمو: ۱/۲ یک لیموی کامل
-
آب گازدار: به میزان لازم
طرز تهیه رد موهیتو یا موهیتو قرمز
برای درست کردن موهیتو توت فرنگی یا «رد موهیتو» ابتدا شکر، نعنا و آب لیمو ترش (نصف لیمو) و توت فرنگیهای خرد شده را در لیوان بریزید. با پشت قاشق، توت فرنگیها را له کنید تا آب آن ها خارج شود. یخ و آب گازدار را به مخلوط اضافه و رد موهیتو را سرو کنید.
۶- طرز تهیه نوشیدنی موهیتو توت فرنگی با سیروپ
مواد لازم تهیه موهیتو توت فرنگی بدون آب گازدار (برای ۶ نفر)
-
توت فرنگی درشت: ۱۶ عدد
-
برگ نعنا: ۲۰ عدد
-
شربت توت فرنگی: ۱۲ قاشق غذاخوری
-
آب لیموترش: ۱۲ قاشق غذاخوری
-
آب: ۶ لیوان فرانسوی دستهدار
-
لیموترش: ۵ عدد کوچک
-
یخ: یک و نیم لیوان فرانسوی دستهدار
مراحل طرز تهیه موهیتو توت فرنگی بدون آب گازدار
مرحله اول: توت فرنگی را خرد و له کنید
برای درست کردن موهیتو توت فرنگی خانگی به سبک کافی شاپ و رستوران ابتدا باید توت فرنگیها را بشورید، برگ آنها را جدا کنید و با چاقو خرد کنید. توت فرنگیهای خرد شده را با بلندر یا گوشتکوب یا در غذاساز له کنید و در یک پارچه بریزید.
مرحله دوم: آبلیمو، شربت توت فرنگی و آب را اضافه کنید
آبلیمو، شربت توت فرنگی و ۲ لیوان آب اضافه کنید و خوب هم بزنید. سپس باقی مانده آب، چند قطعه یخ و نیمی از برگهای نعنا را در پارچ بریزید.
مرحله سوم: شربت موهیتو توت فرنگی را سرو کنید
لیموترشها را حلقه کنید و در هر لیوان موهیتو دو حلقه لیموترش، مقداری نوشیدنی موهیتو و چند برگ نعنا بگذارید و شربت را سرو کنید. برای تزیین لیوان موهیتو میتوانید یک عدد توت فرنگی برش زده روی لبه لیوان بگذارید.
یک روش دیگر هم این است که تمام مواد را با هم در غذاساز یا میکسر بریزید و پوره کنید. این شکل نوشیدنی موهیتو را هم به صورت سرد سرو کنید.
طرز تهیه موهیتو توت فرنگی میتواند یک الگو برای درست کردن سایر انواع موهیتو میوهای باشد. برای درست کردن موهیتو خیار، موهیتو انبه، موهیتو موز، موهیتو هندوانه و موهیتو سیب یا هر میوه دیگری هم به همین دو روش عمل کنید. برای مطالعه روشهای دیگر تهیه موهیتو توت فرنگی روی لینک مطلب کلیک کنید.
۷- طرز تهیه موهیتو بدون آب گازدار
مواد لازم برای تهیه موهیتو
-
نعناع تازه: ۱ دسته کوچک
-
عسل: ۴ قاشق غذاخوری
-
آب لیمو ترش تازه یا آبلیمو: ۱/۳ لیوان دستهدار فرانسوی
-
آب جوش: ۱ لیوان دستهدار فرانسوی
-
یخ: به میزان لازم
طرز تهیه موهیتو بدون آب گازدار
مرحله اول: نعنا را بشویید و بجوشانید
برای درست کردن این موهیتو خانگی، برگ نعناهای تازه را جدا کنید و آنها را بشویید. آب را بجوشانید و نعناع و آبلیمو را به آن اضافه کنید. به مدت ۲ دقیقه صبر کنید تا نعنا طعم خود را به آب در حال جوشیدن بدهد و برگهایش نرم شود.
مرحله دوم: یخ را اضافه و موهیتو را سرو کنید
در این مرحله از طرز تهیه موهیتو بدون آب گازدار، شعله گاز را خاموش کرده و عسل را به مواد اضافه کنید. اجازه دهید موهیتو کاملا سرد شود و سپس سرو کنید. در هنگام سرو، چند تکه یخ قالبی را اضافه کنید تا موهیتو حسابی تگری و سرد شود.
طرز تهیه موهیتو با انبه
مواد لازم برای تهیه موهیتو با انبه
-
شکر: ۶ قاشق غذاخوری
-
انبه بزرگ: ۱ عدد
-
لیموترش: ۳ عدد
-
برگ نعناع خرد شده: ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
-
یخ: به مقدار لازم
-
آب یا آب گازدار: به مقدار لازم
مراحل طرز تهیه موهیتو با انبه
انبه طعم فوقالعادهای در نوشیدنیها دارد. برای تهیه موهیتو با طعم انبه میتوانید از شربت انبه یا انبه تازه استفاده کنید. اما به هر حال خواص این شربت زمانی که از انبه تازه استفاده شود، بسیار بیشتر است و طعم لذیذتری دارد. در ادامه میتوانید با مراحل درست کردن موهیتو با انبه آشنا شوید.
مرحله اول؛ میکس کردن انبه
در اولین مرحله از طرز تهیه موهیتو با انبه باید پوست و هسته انبه را جدا کنید. سپس آن را در مخلوطکن بریزید و خوب میکس کنید. بهتر است پوره انبه را برای ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله دوم؛ ترکیب کردن مواد موهیتو
برای درست کردن موهیتو با انبه باید آب لیموترش را به انبه اضافه کنید. سپس این ترکیب را همراه با شکر و نعناع در مخلوطکن بریزید و کاملاً میکس کنید.
مرحله سوم؛ اضافه کردن آب گازدار به موهیتو
بعد از آماده شدن مواد موهیتو میتوانید آن را تا نیمه در لیوان بریزید. مقداری یخ به آن اضافه کنید و بعد لیوان را با آب گازدار پر کنید. در انتها یک برگ نعناع روی موهیتو بگذارید و آن را میل کنید.
۹- طرز تهیه موهیتو با خیار
مواد لازم برای تهیه موهیتو خیار
-
خیار سبز: ۲ عدد
-
نعناع تازه خرد شده: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
-
شکر: ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسوی
-
لیمو تازه: ۳ عدد
مراحل طرز تهیه موهیتو با خیار سبز
برای درست کردن موهیتو خیار ابتدا باید آب و شکر را بجوشانید تا شربت آن غلیظ شود. بعد از سرد شدن، مواد دیگر را به شربت اضافه کرده و همه را در مخلوطکن میکس کنید. برای مشاهده جزییان بیشتر، مراحل طرز تهیه موهیتو با خیار را بخوانید.
مرحله اول: شربت موهیتو را درست کنید
در اولین قدم، یک لیوان آب و نصف لیوان شکر را مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا با حرارت ملایم جوش آید. سپس به مدت ۵ دقیقه صبر کنید تا شربت کمی قوام پیدا کند. بعد از گذشت این زمان شعله را خاموش کنید و اجازه دهید شربت کاملا خنک شود.
مرحله دوم: همه مواد موهیتو را مخلوط و میکس کنید
در مرحله بعد، نعناع تازه، خیار، شربت خنک شده و لیموها را داخل آن بریزید، سپس یک لیوان آب اضافه کنید و به خوبی میکس کنید. در صورت دلخواه میتوانید از تکههای یخ نیز استفاده کنید. بعد از میکس کردن، موهیتو را از صافی رد کنید و در لیوان دلخواه بریزید. موهیتو را میتوانید به همین سادگی سرو کنید یا آن را به روش دلخواه تریین و سپس میل کنید.
۱۰- طرز تهیه موهیتو با هلو
مواد لازم برای تهیه موهیتو با هلو
-
هلو: ۵ عدد
-
شکر: ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
-
لیموترش تازه: ۲ عدد
-
برگ نعنا خرد شده: ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
-
آب گازدار: ۴ لیوان فرانسوی دستهدار
ارسال دیدگاه